3671
DIESEL vs BENZIN
  • DJ Bee18
    Na ok végre. De ilyen szempontból az autók 90 %-a haszonjármű :DDD
    Nem az a topiccím hogy dízel- vagy benzines sportautók :)
  • DJ Bee18
    akkor ne ülj autóba, ha ennyire véded a környezetet :DDDDD
  • DJ Bee18
    ott a csúcs, de ott végig a csúcsnyomaték van. Ennyi erővel 6000 RPM körül leadott 64 lóerős Fabia hogy tud elindulni??
  • Pheel
    Megnéztem újra, mert gyanús volt, hogy rosszul emlékeztem. Nincs egészen 800 rpm a két érték között, ráadásul feljebb is van.
    Szóval ez egy Mazda5, 2 literes turbodiesel, ami 1800 és 2500 rpm között húz csudajól. Felette-alatta meg nem.
  • desigo
    Ki gyártotta?
  • Pheel
    Tegnap olvastam egy tesztet vmi dieselről. Írták, hogy húdemilyencsodajólhúz 1400-tól egészen 2100 rpm-ig. Képzelem hány fokozat van a sebességváltójában. Lehet, hogy még felező is van benne, hogy el tudjon indulni. ;-)
  • fifi
    én szeretnélek téged Nobel-díjra felterjeszteni...
  • Borg
    Akkor hozd fel mellé a VW új 1.4 TSI-jét is, ami meg már 1250-es fordulaton 250Nm-t ad. Már ha ebben a fizikai tévedésben akarunk tovább élni, hogy csak a nyomaték viszi előre az autót.
  • desigo
    Nem muszály a Honda jó motorját felhozni de akkor a dízelekből is a turbó nélküli változatokat nézzük meg.
    Úgy szennyezik a dízelek a környezetet,hogy rossz nézni.
  • SötétBarom
    Most komolyan, szerinted mondjuk anyukád mivel közlekedne szívesebben? Dízel passattal, vagy az integrával? Az emberek 90%-a A-ból B-be szeretne eljutni és nem sztrítrészingelni.. Amugysem értem h miért az integra reprezentálja nálad a benzines autót, és miért nem mondjuk egy 1.6os opel, ami átlagautó.. Dieselből is vannak ugyan ilyen exrtém példák.. Pl lehet más lenne a véleményed ha egy V8as TDI A8assal tettél volna meg ugyanennyi km-t mint a passattal.. Az 1800as fordulaton mér legpakolja mind a 650Nm-t. Az pedig nem kevés..
  • Borg
    Azt a járművet, ami pusztán az A-ból B-be jutást szolgálja, haszongépjárműnek hívjuk. Ilyen formán igen, kell a dízel.
  • DJ Bee18
    Meg azért nem értelek, mert mondtad hogy volt egy céges Passatod, és a hosszabb utakon jártál volna inkább Integrával, főleg ha neked kellett volna fizetni az üzemanyagért? :) Most őszintén
  • DJ Bee18
    Ugyanis pont, hogy nem tudom redukálni az autózás fogalmát az A-ból B-be eljutásra.

Pedig a többségnél ez a szokványos, megnézve a sportauók eladásait
  • DJ Bee18
    már többször mondtam, hogy sportra benzin, elismertem akkor minek hajtod ezt a témát? lépj már tovább, miért ne lehetne most az A-ból B-be jutás szempontjait is figyelembe venni??
  • Borg
    Tévedsz. Ugyanis pont, hogy nem tudom redukálni az autózás fogalmát az A-ból B-be eljutásra. Szal nem én vagyok az, akinek beszűkült a nézete...
  • DJ Bee18
    nem bírsz elvonatkoztatni a sporttól meg egyéb ilyesmiktől... Ennyi erővel ecsetelhetném csak azt az esetet, hogy leterhelt mikrobuszban miért jó a dízel :DDDD
  • Borg
    dízeleseknek sokkoló lehet!
  • DJ Bee18
    direkt értelmezel félre? nem a megbízhatóság miatt írtam, hanem írták, hogy ,,ha pörgeted 4800-ig...". Erre írtam, hogy hülyeség lenne elforgatni odáig, mert a nyomaték alul jelentkezik. Nem úgy értettem, hogy a benzines azért krepál be, mert forgatják...
  • DJ Bee18
    hát ezaz, erről beszéltem...
  • desigo
    A céges Vivárom (1.9 dti) full nem veszi az 1-est csak ha kettőből tolom neki.
    150ezer km után szerintem nem kéne...
    Kiváncsi vagyok mennyi lenne a javítása
  • Borg
    A dízelben meg majd meghal neked a turbó, meg a kuplung, meg mindenféle egyéb dolog a hajtásláncban. Ugyanis az alacsony fordulaton ébredő nagy nyomatékra a legnehezebb mechanikailag méretezni. Az egász sebváltót és kupplungot sokkal kevesebb kár éri, ha magas fordulaton kell átadják ugyanazt a nyomatékot. Szóval efféle dolgokat hozzánemértésből kifolyólag a dízelről is össze lehet hordani.
  • fifi
    csak azt nem értem, hogy ha elhangzik valahol az "autó" szó, akkor az emberek 99%-ból a: Tunning, kársztájling, ráccing, turbó, EVo, fásztendfjúriusz, pörgetni, versenyezni, drággráccingolni, neoncsövet alá, és hasonló f@szságok törnek elő...ez a topik sem kivétel.
    tényleg ennyire elvesztették valódi értelmüket mára az autók?
    nagy kár...
  • DJ Bee18
    de ugyanmindegy, sokat utazóknak számít a fogyasztás, akiknek rövid távra kell, meg csak játékszernek, annak ahangja számít, meg a pörgetés.
    Mellesleg eladásnál is térül a dízel árának nagy része
  • DJ Bee18
    de a dízelt felesleges huzatni, ez a lényeg...
  • DJ Bee18
    egy modern dízel húz jobban... mindenki csak a régi szívóra gondol?
  • Marcell
    Pedig igy van! :)

Nezd meg az Ingegrakat, VTI civiceket. Amit ésszel hajatnak (hidegen nem!) es karbantartanak, azoknak semmi bajuk. Pedig imadnak porogni.
    Ezeket a motorokat nem veletlenul engedik 8-9000ig forogni. Nyilvan azert all rendelkezesre ez a tartomany, hogy hasznald. Igy vannak tervezve. Meg amugy is HONDA-rol beszelunk. ;)
    Persze mas benzines autok nem biztos, hogy ilyen jol birjak a folyamatos tiltas kozeli terhelest.

Es ezt most termeszetesen ugy ertem, ha egy ugyanugy a max. teljesitmeny kozeleben hajtott DIZEL-lel hasonlitod ossze. (Nyilvan azt max. kb. 4800-ig huzatod ki, de annak az a vége..) Na igy, osszessegeben szerintem sokkal jobban birja egy HONDA (vagy mas benzines) a strapat, mint egy turbodizel.

(Azt en sem vitatom, hogy ha veszunk ket ugyanolyan tipusu autot, akkor
    annak a motornak nagyobb a maximalisan elerheto eletkora, amelyik kevesbe volt terhelve (((hajtva es forgatva))).
  • Pheel
    A diesel kerreg, hangos, később fűt, sokkal drágább megvenni, és többe kerül hozzá az alkatrész. Cserébe egy kicsivel kevesebbet fogyaszt egy általában kicsit olcsóbb üzemanyagból.
    A benzines sportosabb hangú, jobban húz, hamarabb bemelegszik, olcsóbb megvenni, olcsóbb hozzá az alkatrész, viszont kicsit többet fogyaszt egy általában kicsit drágább üzemanyagból.
    Hosszabb távon talán a diesel éri meg jobban, de marginális a különbség, kivéve, ha csempész forrásból tankolsz, vagy lopod a gázolajat a kamionból.
    Ki ki döntse el, mi a fontosabb. Ha más fizetné a kocsim árát, de nekem kellene tankolnom, akkor dieselt vennék. Mivel nekem kell megvennem is, így benzinest veszek.
  • SötétBarom
    Azt ne mond nekem h ha veszel egy zsír új verdát (tegyük fel pont egy civicet), akkor az rendkívül jó állapotban lesz miután te 5 évig 7-8 ezerig pörgetted rendszeresen..
  • Borg
    Az a baj, hogy még nem vezettél jó benzinest. Különben nem mondanál ilyet, hogy "szétesik". A sportosság érzetét pont az támasztja alá a legjobban, ha pörög hozzá a motor rendesen.
  • Borg
    Attól füg hol, és milyen célra.
    Amerikában még mindig nem nyerő a dízel, mert a teherautókat azonosítják vele. Ott még csak most küzendek azért, hogy egyátalán piaca legyen a dízelnek.
    Ausztriában meg már az autók több mint fele dízel volt 1-2 éve, most meg megint kezd hódítani a benzines, mert nem látják a különbséget, ráadásul az eddigi dízelek miatt elég nagy kakiban vannak a modern nyugateurópai államok, a finompor szennyezés miatt.

Másrészt: Ha a benzinesen annyit fejlesztettek volna az utóbbi 5 évben, mint a dízeleken, akkor még nagyobb lenne a különbség a benzines javára. A kompresszoros meg turbós "olcsó" benziensek még csak most kezdenek jönni, nem beszélve az elektromágneses szelepvezérlésről. Sőt, sok gyártó még a VTEC szintjére sem jutott el benzines fronton az alatt a 18 év alatt, amióta a Hondának van...
  • SötétBarom
    Azt az egyet nem értem, h a pörgetésnek mi köze van a sportossághoz.. Nem attól vezet valaki sportosan h kihajtja szerencsétlen autó lelkét. Szvsz én sokkal szívesebben randalírozom egy dízellel, lehet h nem 10 hanem 13 sec alatt van százon, viszont sokkal jobb a feeling.. Nem érzem úgy h mindjárt szétesik a motor( értem ezalatt h nem kell folyton a redline körül forgatni h menjen), még ha hajtom se eszik sokat (annyira), viszont padlógáz esetén jól hátbarúg, és húz mint a disznó (ezt pedig csak olyan benzines tudja, ami sokkal drágább..). Diesel!!
  • DJ Bee18
    a sportban jobb, de mivan a többi helyzettel? nem a sportautó van többségben
  • Borg
    a topik címe: diesel vs benzin...

kérjek elnézést érte, hogy a benzin a jobb?:D
  • DJ Bee18
    de lassan csak erről szól minden, tuning meg egyéb kutyafasza (már bocs), amikor ezen esetek csak az autóflották néhány százalékánál érvényesek
  • DJ Bee18
    de tagadta bárki is ezt? :D
  • Borg
    Már bocsi, de a topik semmiféle "kérdéssel" nem indult. Nézz csak fel a topik tetejére, látsz ott te olyat, hogy "benzin vs dízel, de csak olyan felhasználási módra amiben a dízel jobb" ? :D
  • ChevyG work
    motor vagy ajuto?
  • ZsirosKenyer
    amúgy a topik kérdésére válaszolva röviden és mindenféle elfogultság nélkül kifejezném az álláspontomat: BENZIN és HONDA !
  • ZsirosKenyer
    már sosem tudjuk meg ;D
  • ChevyG work
    jogos
    but érdekesség ként linkelték be srácok. mert kétségtelen, hogy a gyorsulásigépek 99,99%a benyos