3671
DIESEL vs BENZIN
  • DanielT
    Itt senki nem akart meggyőzni senkit semmiről :) Legalábbis én nem. 2 kocsim van, mindkettő benzines. Az összes álomautóm közül csak egy dízel van, a BMW 535d.

Mindössze azokkal a nyilvánvaló badarságokkal keltem vitára, hogy a benzinesek mindig minden körülmények között elverik a dízeleket. Ez nem igaz. Mindkét technológiának megvannak az előnyei,hátrányai, de a turbódízelek olyan rohamos fejlődésen mentek át az utóbbi 6 évben, hogy már nem csak a fogyasztásban, hanem nagyon sok másban méltó ellenfelei a benzineseknek. Ez nem olyan régen elképzelhetetlen volt. Ezt egyszerűen el kell ismerni, de nem kötelező dízelt venni.
  • gordon 24
    Elolvastam, a végé nem neked szólt!! Oda is irtam!!!!
  • Glpetyus
    Valóban nem kell,de előfordúlt.
    Olvasd már át még1x a hszt.Szerinted én dízel fan vagyok? :)
    Nem akarok én senkit semmiről sem meggyőzni.
  • gordon 24
    Nem akarok beleszólni, de meg kell tennem!! Egy autót sem kell kinozni, tehát nem kell szétpörgetni sem és nem kell 5-dikben 20-al átmenni a vasutiátjáron.
    Erre egy pár éve feltalálták a váltót, tehát ha nagyon pörög a motor eggyet váltunk felfelé, ha már erőlködik lefelé stb.
    Olyan dolgokon vitatkoztok hogy hihetetlen. Hány autószerelő,tervező,stb van közöttetek?kb 0.
    Ezeket a dolgokat profi SZAKemberek találják ki tehát biztos hogy mind kettőnek kb 100000000000-előnye van és legalább ugyanennyi hátránya.
    Nekünk kell eldönteni mit szeretnénk. Az meg a másik fele hogy egy olyan embert mint (Borg vagy én) aki megrögzött Benzines soha nem fogtok tudni meggyőzni a Diesel előnyeiről. És fordítva is igaz ugyanez. Mondom ezt ugy hogy kb 2 éve Diesel autót vezetek. De ha saját autót fogok venni biztos nem fog ketyegni.

(az utolsó része nem rád vonatkozik!!!! GLpetyus)
  • Glpetyus
    Legalábbis jobban elindúl a dízel,az tuti.
    Persze csak a saját tapasztalataim alapján. Van egy 3-as golfom 1.9-es dízel, kemény 80 ló lehet,meg az 1.8-as G60-as kb. 170 lovas kettesgóf (a Zisten ) ,utóbbit használom mindennapokra,másik a "family car".
    "Érdekes",hogy a dízellel 5.ben átmegyek 20-al a vasúti átjárón pl.,utána olyan szép lágyan elkezd fokozatosan húzni (na nem mint állat' persze),hogy tényleg leszokok a váltogatásról.
    A benzinest meg persze vissza kell váltani. (az is bírja,de a hangja elég keserves,marha keveset forog ott már)
    Ezt leszámítva persze a két gép nem hasonlítható egymáshoz,mert a 2-es úgy megy 100-ról 200-ra,mint a 3-as 0-ról 80-ra kb :o)
    A dízellel autópályán kijövök 5 literrel,úgy hogy egy kényelmes 140-et megyek.
    Na,nagy újságokat nem mondtam,de azért no anyázás,htx

• Glpetyus
    megy a harc ? :)
  • DanielT
    Direkt azért írtam oda külön zárójelben, hogy az autóknál(KW adatokkal elég ritkán dobálózunk itt Közép-Európában), de akkor képzeld oda, hogy kilowattot írtam.
  • fifi
    és ezt te mondod nekem...
    nagyon el vagy te tévedve
  • fifi
    és ezt te mondod nekem...
    nagyon el vagy te tévedve
  • Borg
    Tipikusan a "ha csendben maradtál volna..." kategória :)
  • fifi
    "Teljesítmény(lóerő a mértékegysége autóknál"
    nem-nem

KW a mértékegysége
  • Borg
    100x leírtad, de vajon megértetted már?
    Mert a fordulatszámot még mindig érdekesen mellőzitek a Nm kontextusából.
    De én ugye vérből útálom a dízeleket, csakmert a fizikai baromságokkal szembe mertem szállni.
  • DanielT
    Véletlen felcseréltem bazmeg úgy felbasztál. Ez semmitől nem ment meg, mert te is tudod, hogy 100x leírtam már.
  • Borg
    Jó mondom én kiszálltam, mert ehhez már kevés vagyok :)
    A fizika könyveket meg majd össze is tépjük alkalom adtán.
  • Marcell
    Nyilvan nem folyatosan uveghangon kozlekedunk. De ha olyan van (pl. elozes) vagy valami, ami miatt gyorsitani kell, akkor vagy visszavaltok, vagy ha epp magas fordulatrol indulok (ertsd 3000 folott), akkor hagyom kiforogni.
    Na szerintem ilyenkor jobb (tartosabb a folyamatos ero) a benzines, mint ugy a dizel, hogy nem valtasz sehova.
  • DanielT
    Pedig pont erről van szó te hihetetlen nagy amatőr te! Miért hívják FORGATÓnyomatéknak? Mert forgatja azt a kibaszott főtengelyt, ami a váltón keresztül meghajtja a kerekeket és tudod, nálunk még ettől megy az autó.
  • Borg
    lol?

Az "ezek szorzata a newtonméter" számodra mit mond?

Szánalmas próbálkozás volt a kézmosásra :)
  • Marcell
    Porgetestol irtozo usereknek javaslok egy autot:
    Ford Focus, 1.6 TDCI, fokozatmentes CVT automata valto...
    Na ezzel aztan nem kell porogoni :)
  • DanielT
    A mondatértelmezéssel is gondjaid vannak ahogy látom. Mondd már meg mennyiben tudod cáfolni az alább leírt tényt, hogy a teljesítmény nem más mint a nyomaték és a pillanatnyi fordulatszám szorzata.

Ezt így írtam: "Teljesítmény(lóerő a mértékegysége autóknál) és a fordulatszám pedig nem mellékes mert ezek szorzata a newtonméter"

Ne-vet-sé-ges-vagy.
  • Borg
    Ezen rég túlvagyunk, hogy aki vérszegény, és nem pörget, az vegyen dízelt. Vitán felül áll.
    Ők mostmár a fizikakönyveket akarják újraírni :)
  • csm
    gyá, a kis fizikus :D
  • Borg
    Nem tűntettek fel semmilyen fényben semmit. Hacsak azt nem, hogy a Nm a mindenható, mert attól megy előre az autó, és ha abból sok van, akkor minden a legjobb. Ami csak nemkicsit baromság. Ennyi.
  • SötétBarom
    Hát ez kurva jó
  • Marcell
    Most tenyleg az a kerdes, hogy valakinek az jelenti a normalis/kellemes autohasznalatot, hogy 3000 fole sohasem porgeti?! Akinel ez igy van, annak a dizel a tokeletes valasztas!

De mar miert ne lehetne 5000-ig is porgetni, ha elozni akarsz? Miert lenne az ROSSZ, CSUNYA, FUJ, KAROS??!

Akkor gyartsanak olyan dizeleket, amiknek 1500rpm-en van a nyomatekmaximumuk?
    Az lenne a legjobb?
  • csm
    most az a baj hogy a benzinest olyan fényben tüntetik fel h lassabb mint a dízel. üldözési mániád van...
    egyszer pattogsz hogy a benzines milyen gyors, és kiszúrja a szemed h a dízel mégis gyorsabb akkor meg jössz a tömeggel. szánalmas vagy
  • Borg
    Tyűha, mondom új képletek születnek:D

"Teljesítmény(lóerő a mértékegysége autóknál) és a fordulatszám pedig nem mellékes mert ezek szorzata a newtonméter te dilettáns."

Nyomaték = teljesítmény x fordulatszám :D M = Pxn :D

A sok hülye aki a fizika könyvet írta meg úgy tudta, hogy P=Mxn :D Bakker...

Asszem itt kéne befejeznem, nem tudok felnőni tudásotokhoz
  • Borg
    És? A benzies karakteriszikája más. Az magas fordulaton adja le a nyomatékcsúcsot.
    Akkor miért nem 2-3-ban csinálod ezt a tesztet? Ja, mert ott a benzines elhúzna, a dízel meg kifogyna a töltött fordulatszámból? Csak ennyi, nem több.
  • DJ Bee18
    aha, 3.-ban 120-szal... Nem éppen praktikus mindennapi használat
  • DanielT
    "Váltó nincs, autónak tömege sincs, nameg a teljesítmény, és a fordulatszám is mellékes, ha van Nm!"

Váltó van. Az autónak van tömege. Teljesítmény(lóerő a mértékegysége autóknál) és a fordulatszám pedig nem mellékes mert ezek szorzata a newtonméter te dilettáns.

Nem kell újraírni a fizika könyveket, megtették azt már nálad okosabbak is, csak el kellene olvasni.
  • DJ Bee18
    de basszus értsd már meg. 4. fokozatban 80km/h-nál mind a kettő viszonylag alacsonyan forog. És mivel alacsony fordulaton nagyobb a nyomaték, ezért fürgébbek
  • Borg
    Meglesz az 1000 még ma?
  • Borg
    "de te váltod ki"
    Aha :)
  • Borg
    Hiába, a Nm a király :)
    Váltó nincs, autónak tömege sincs, nameg a teljesítmény, és a fordulatszám is mellékes, ha van Nm! :D
    Ez van, én már beletörődtem. Igazat adok nekik, mindenben :) Erre vártak úgyis, mostpedig elmehetnek újraírni a fizikakönyvet.
  • DJ Bee18
    komolytalan flémelő hülyegyerekként viselkedsz.
    Én meg tahó parasztul, de te váltod ki
  • DanielT
    Érvek?? Te ismered ezt a szót? Miért nem használod őket?

"Szerintem nézzük meg, hogy 5-ben 30-50-re gyorsulást melyik mennyi idő alatt csinálja! Mérvadó adat lesz, és fontos is."

Életemben nem hallottam még jogosítvánnyal rendelkező ember szájából ennél nagyobb faszságot, hogy ÖTÖDIK SEBESSÉGBEN GYORSULGASSUNK 30RÓL 50RE ÉS MÉREGESSÜK!
  • Marcell
    Ez mondjok tenyleg igaz! Miert akarnank 80-rol 120-ra gyorsitani 5. ben?
    Fogom, aztan visszavaltok harmasba. Es akkor meg nem is forgacsolom a motort!
    Persze, aki lusta valtani annak kiraly ez az adat. De akkor az vegyen automatat!
  • Borg
    Mi a gond vele? Egy szinten volt az eddigi "érveitekkel".
  • Borg
    Kezdtem is hiányolni a nyomatékot :D
  • DJ Bee18
    Szerintem nézzük meg, hogy 5-ben 30-50-re gyorsulást melyik mennyi idő alatt csinálja! Mérvadó adat lesz, és fontos is. Nameg sokatmondó is. Utána még hozzáadjuk a Nm-t a km-hez, meg a másodperchez is, és akkor tuti a dízel nyer :)

Mert ez baszott nagy érv..
  • Borg
    Mucika, azért rugalmassági teszt a neve, és nem motor teszt. Mert a motorról nem mond el semmit, hanem a motorról, váltóról, és autóról(kg) együtt. De ezt sem kell elismerni, hiszen csak Nm számít bele.