DIESEL vs BENZIN
← ElőzőOldal 74 / 74
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ugy tudom hogy 88tol gömbölyödik. max 600at szánok rá (+ átirás és egy kis tartalék mer (új) kocsinál valami ugyis behány)
1,6os szeretnék, de ha a biztositásba nincs nagy külömbség akkor mehet az 1,9 (vagy benzinnél az egynyóc)
1,6os szeretnék, de ha a biztositásba nincs nagy külömbség akkor mehet az 1,9 (vagy benzinnél az egynyóc)
Dízel egyértelmûen. Renault Clio 1.5 dizelem van (2 éves)
Fogyasztás:
- 4.6-5.2 (közúton 100-140 km/h)
- 5.4-5.9 (városban)
Autópályán átlagosan 160-nal tolom neki, azt 3400-on pörögve viszi.
Végsebessége: 190 km/h
Átlagosan 900km-ként tankolok. Alacsonyabbak az üzemeltetési költségek és jóval kevesebb baj van vele, mint korábban bármelyik benzinesemmel.
Hátránya: jó minõségû üzemanyagot kell bele tankolni, nem szereti a dzsunka olajat (klub petrol, jet, stb.)
Fogyasztás:
- 4.6-5.2 (közúton 100-140 km/h)
- 5.4-5.9 (városban)
Autópályán átlagosan 160-nal tolom neki, azt 3400-on pörögve viszi.
Végsebessége: 190 km/h
Átlagosan 900km-ként tankolok. Alacsonyabbak az üzemeltetési költségek és jóval kevesebb baj van vele, mint korábban bármelyik benzinesemmel.
Hátránya: jó minõségû üzemanyagot kell bele tankolni, nem szereti a dzsunka olajat (klub petrol, jet, stb.)
86-91 vagy 91-94?
Utóbbiban van 90LE 1.9 TDI.
Utóbbiban van 90LE 1.9 TDI.
A felszereltség nem téma, minden normális gyártónál van legalább olyan felszereltséggel benzines is, mint dízel, sõt. Viszont a dízel drágább, és drágább a szervizelése is.
Plusz ezek az új csúcsrajáratott turbódízelek már nem visznek ki a világból, mint anno a zõccséges merci. Elõbb könyökölnek ki, mint a benzines társaik, mert sokkal szélsõségesebb körülmények között dolgoznak, fõleg az újabbak, amiknél már igencsak lóerõ hajhászás van.
Azt meg senki nem veszi észre, hogy a turbódízelt gyakorlatilag egy ezres fordulatszámtartományban tudod autózni, 2k és 3k között. (nem beleszámítva a kétturbós 10 milla feletti bmw-ket, meg hasonlókat... ezek mennek jól, de fizesd is meg..) Alatta mint a szívódízel (nem megy), felette meg olyat veszít az erejébõl, hogy fejeled ki a szélvédõt. De való igaz, a kettõ között jól húz.
Plusz ezek az új csúcsrajáratott turbódízelek már nem visznek ki a világból, mint anno a zõccséges merci. Elõbb könyökölnek ki, mint a benzines társaik, mert sokkal szélsõségesebb körülmények között dolgoznak, fõleg az újabbak, amiknél már igencsak lóerõ hajhászás van.
Azt meg senki nem veszi észre, hogy a turbódízelt gyakorlatilag egy ezres fordulatszámtartományban tudod autózni, 2k és 3k között. (nem beleszámítva a kétturbós 10 milla feletti bmw-ket, meg hasonlókat... ezek mennek jól, de fizesd is meg..) Alatta mint a szívódízel (nem megy), felette meg olyat veszít az erejébõl, hogy fejeled ki a szélvédõt. De való igaz, a kettõ között jól húz.
Én egy diesel Peugeot Partner céges autót hajtok.
Van a cégnél HDI is , vezettem már 406 HDI-is. Szerintem egy jó benzines autó hatszor jobb.
Hátrányai: Télen legalább 15 perc hogy elkezdjen fûteni,(a benzines szinte egybõl fût), Ha olyan tempót vársz el tõle ami egy benzinesnek alap akkor ez is sokat fogyaszt. Aztán még 1 dolog ha TDI, HDI,PDTDI vagy mitudom én milyet veszel, ezek mind turbós autók ezeknek van olyan teljesitménye mint egy 1800 ccm-es benzinesnek turbó nélkül.
Ha egy autóba szétmegy egy turbó az kb 300000-ft.
Azon kívül a vétel ára legalább 200000-fttal több, és az üzemanyag MO-n már volt drágább is mint a benzin.
Szóval engem nem igen tudna meggyõzni senki hogy DIesel-t vegyek, mondom ezt ugy hogy két éve Dieselt vezetek. Itthon meg van két benzines.
Van a cégnél HDI is , vezettem már 406 HDI-is. Szerintem egy jó benzines autó hatszor jobb.
Hátrányai: Télen legalább 15 perc hogy elkezdjen fûteni,(a benzines szinte egybõl fût), Ha olyan tempót vársz el tõle ami egy benzinesnek alap akkor ez is sokat fogyaszt. Aztán még 1 dolog ha TDI, HDI,PDTDI vagy mitudom én milyet veszel, ezek mind turbós autók ezeknek van olyan teljesitménye mint egy 1800 ccm-es benzinesnek turbó nélkül.
Ha egy autóba szétmegy egy turbó az kb 300000-ft.
Azon kívül a vétel ára legalább 200000-fttal több, és az üzemanyag MO-n már volt drágább is mint a benzin.
Szóval engem nem igen tudna meggyõzni senki hogy DIesel-t vegyek, mondom ezt ugy hogy két éve Dieselt vezetek. Itthon meg van két benzines.
Downhill!!
Amirõl Te beszélsz, az a szívódízel. Keveset eszik, és nem is megy. Pl.: VW Lupo. 3Literes városi fogyasztás. Turbódízel megy is, és kevesebbet is eszik, mint egy ugyanakkora benzinmotorral ellátott társa. Hátrányuk, hogy drágábbak, és mivel már minimális a különbség a benzin, és gázolajárak közt, nem hozzák vissza az árukat. Viszont jobb felszereltségûek is, mint benzines társaik. Viszont talán szervízigényesebbek, és 1-2 alkatrész drágább is beléjük.
Mérlegelj, mire kell.
Mérlegelj, mire kell.
Ha nem kúton tankolsz akkor szívódízel a barátod, elmegy dzsunka olajjal is.
Amúgy meg attól függ mire kell az autó.
Amúgy meg attól függ mire kell az autó.
igyexek nem kúton tankolni, viszont nem fogom agyon használni (ha 1 7N megkapja az 500km-t akko sokat montam, föleg városba fog menni
A fogyasztás és a gázolaj ára minimálisan kevesebb. Ha nem tudja elszámolni az üzemanyagott akkor értelmetlen (esetleg ha tud olcsó ukrán üzemanyagot)...
http://epica.nl
de egy pár db-ra határozottan igen 😊
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
diesel autók általában drágábbak és talán rosszabbul gyorsulnak
viszont kevesebbet fogyasztanak és olcsóbb az üzemanyag
mérlegelj
viszont kevesebbet fogyasztanak és olcsóbb az üzemanyag
mérlegelj
Mennyit akarod használni? Vállalozó vagy? Benzinkúton fogsz tankolni? <#hehe>#hehe>
http://epica.nl
amelyikbõl olcsóbban hoznák ukránból, olyan üzemût vegyél 😊
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
← ElőzőOldal 74 / 74