3671
DIESEL vs BENZIN
-
Borg #628 Ja, meg hogy a részecskeszűrők miatt több mint 1 literrel nő a fogyasztásuk, ha azonos teljesítményt akarnak kihozni vele és nélküle. -
#627 Juteszembe! Az vajon miért van, hogy a legújabb EURO normákat már képtelenek a diesel motorok teljesíteni adalékolás nélkül? AdBlue és társai -
Borg #626 Ugye ha én padlózom le a 16 éves dízeled, akkor se lesz füstje? -
Bandit20 #625 Már több éve rakják dízelekbe... Amúgy egy szerintem érdekes hír: http://totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2006.03.20.&258779 -
#624 En azt hallottam be akartak ezt vezetni (ha jol tudom a Priusra meg mas hibridekre), de vegul elvetették. -
#623 Ilyen mar letezik itthon? (Akkor a Lupora mekkora kedvezmenyt adnak? :) -
Bandit20 #622 De azt hiszem a részecskeszűrő megoldás a dízelekre. nem véletlenül kapok a peugeotomra adókedvezményt a környezetbarátsága miatt... -
#621 csak tudjátok olyan röhejes, hogy amikor sportautókkal meg gyorsulási adatokkal dobálózunk, már rég nincs közünk a környezetvédelemhez :DDD -
#620 A diesel a korommal árt a környezetnek, a benzines a mérges gázokkal. Mindkettő a széndioxiddal. -
#619 Hagyjuk...
Kivanok sok dizelt (lehet olyan allapotu is, mint a te autod) az orrod ele! -
#618 Autója válogatja. 16 éves dizelem van, és se fekete füst, se egyebek, fogyasztás meg 5 körül.
Ismerős ezzel egyidős benzin, 11 litert eszik (persze az se füstöl).
Most akkor melyik a környezetbarátabb ?? -
#617 Akkor zöldülj be :DDD -
#616 Nana! A régi dízelek sokkal budosebbek, mint a regi benzinesek!
Es a legujabb dizel is, ha nyom egy padlogazt konnyezek es kohogok. Ugyanez a benzinesnel maximum egy egyhe kellemetlenseg (de legtobbszor eszre se venni). -
#615 hát barátok ok de én inkább megszerzem 190-200ft-ért a gázolajat mint 300-ért a benzint vagy kuton akciózzak! -
#614 menj ugyanígy egy öreg benzines mögött. Az újakra nem mondanám, hogy büdösek, főleg a legújabb részecskeszűrősek -
#613 En nem ebbol a kategoriabol valasztanek! (Amugy szerintem jok az uj bömösök, meg a dizelekkel sincs sok bajom a bűzükön kívül. Menetteljesitmenyben elismerem mindket valtozat elonyeit, es NEKEM a benzinesek szimpatikusabbak.)
(Amugy, ha megis, akkor Accord Type-S :)
Ja es a dizeleseknek azt kivanom, hogy MINDIG dizel autok mogott araszoljanak a dugokban! (Nekem is nyugodtan kivanhattok olyat, hogy MINDIG benzines mogott araszoljak ;) Persze nagy altalanossagban mondva, mert extremen fustolo peldak vannak mindket oldalon!
-
#612 Abbol a 8 millas dizelbol olyan benzinest vennek, hogy ihaj-csuhaj! :)
A kategóriából melyiket? -
Borg #611 De ez mind mellékes, amíg van olyan módszer amivel megveri a dízel a benzinest... -
#610 "BMW kispolgari minden napos munkába tötyörgős sedan" - Nemetorszagban lehet. Itthon meg luxusauto. Abbol a 8 millas dizelbol olyan benzinest vennek, hogy ihaj-csuhaj! :) -
#609 Véleményem szerint elmebeteg, aki egy Porschét 80-nál 5-ösben tart... -
gplay #608 Király a topik.
Jó nézni ahogy egy olyan embert próbáltok meg jobb belátásra bírni aki, ha a Honda abba hagyná a benzines motor gyártását harakirit követne el.
Előre bocsájtom, hogy nem vagyok se egyik se másik hajtó anyagba belebuzulva. Szrertem a dízelt, mert jól megy, keveset fogyaszt. Viszont álmaim autója egy Impreza STI, bár a Subaru most fejleszti a boxer dízelt. Na az még durva lesz.
Ja és én is írnék egy kis megjegyzést. Sajnos nem tudok pontos adatokat, akit érdekel az keresgéljen a TC honlapján. Nos 80-120km/h 3xx-es dízel BMW vs. Porsche x. Na szerintetek kigyőz?
Persze hogy leveri a bömös a porsét. Pedig nem is egy kategoria. Igaz Borg? Asszem a Porsche A SPORTKOCSI és a BMW a közép-karegóriás kispolgári minden napos munkába tötyörgős sedan. -
Borg #607 Akkor miért 5-ben gyorsuljon a tdi meg a mondeo is? ..eh -
#606 Baszki rugalmassági teszt, még nem halottál róla? 80-120 4. fokozatban. Pont ugyanolyan értékű adat mint a 0-100 vagy a végsebesség. Sőt inkább értékesebb adat, mert talán az életben jobban kijön -
Borg #605 Szólj Einsteinnek. Vagy Newtonnak, vagy akinek akarsz :) -
Borg #604 De te mondtad, hogy 5-ben padlóval legyorsulja :D lol... akkor most miről van szó? a dízel gyorsulhat, a benzines meg maradjon kussba mellette, hogy fennálljon a tévhited?:D -
#603 pont azt a képletet kérdőjeleztem most meg :) -
#602 mert nem versenypályán vagyunk, 80-90-nél minek pakolod? Számomra az az életszerű, hogy nem forgatom mint a barom, nem akarok senkivel versenyezni. Megy előttem tök üres úton nyolcvannal valaki, elfogynak a szembejövők, szépen kielőzök nyugodtan, minek pakolgassam? Vagy az átlagos családapa egyterűvel, meg bárki nyugodtan közlekedő 80-90-nél nem teszi be 3-asba. Kényelmes lendületes autózás kedvelő vagxyok, nem a pakolgató, ha lesz Ferrarim, pakolgatom majd (de nem lesz ilyen :). Nem bírsz maradni a mindennapoknál, már észrevettem. De ha te sportra gondolsz mindig, akkor meg azért nem értelek, mert már ezerszer elismertem, hogy ilyenkor benzin igen. -
Borg #601 Honnan veszed, hogy egyformán húz végig? Pont a képletből adódik, hogy a csúcsnyomatékhoz minél nagyobb fordulat tartozik, annál jobban fog húzni. -
Borg #600 És a benzinessel miért kellene 5-ben 80-al menni? Te példálózól mindig az életszerű dolgokkal, akkor minek irsz ilyet? A mondeo 3-ban simán elkalapálja majd -ha erre megy ki a játék -, ennyi. -
#599 most csak kérdezek, a P=MxN alapján, amikor megadják hogy egy motor a csúcsnyomatékát 1750 és 3500 RPM között adja le, hogy lehet, hogy e tartományban egyformán húz végig, a szorzat alapján egyre jobban kéne húznia.
Honnan jött a kplet amúgy? Valaki korábban írta -
#598 ja meg azonos fordulaton a nagyobb nyomatékú autó lesz a gyorsabb. A lóerő se viszi előre az autót, mert az is csak mértékegység, az égő benzin/gázolaj, na az viszi :) -
#597 de rohadtul mindegy ez a matek, egy 130 lovs TDI Passat 5. ben 80 km-nél lepadlózod úgy otthagy egy 5.-ben 80-nal menő 2,0-res Mondeot mint a pinty. Kár ezen filózni, ez a lényeg, nem a számok -
Borg #596 Mégegyszer elmagyarázom akkor a fizikáját a dolgoknak.
Az ülésbe nem a Nm nyom bele, hanem a pillanatnyi teljesítmény. Az pedig a nyomaték, és a fordulatszám szorzatából jön ki.
Magyarán egy benzinesnek lehet fele annyi nyomatéka is, ha azt 2x akkora fordulaton adja le. Szimpla matematika. P=MxN.
Szóval a 180Nm @ 5000RPM xy benzines, és a 360Nm @ 2500RPM dízel ugyanúgy fog az ülésbe nyomni - HA UGYANOLYAN ÁTTÉTELŰ NYOMATÉKVÁLTÓ VAN ALATTUK. Szóval ezt az urban legendet, hogy csak a nyomaték nyom bele az ülésbe felejtsük már el plz. Ez csak a dízeles autógyártók marketing dumáinak köszönhető TÉVHIT.
És akkor még a turbós benzinest nem is néztük, főleg ha a turbója nagy fordulathoz van méretezve. -
#595 "Nem kevés olvasónk joggal hiányolta kalkulációnkból az értékvesztést, az eladhatóságot. Külön cikket szántunk e témának, hamarosan olvashatják." -
#594 nem tudom miért érdekes, hogy a BMW győzött :DDDD hát kétszer annyit futott mint a Puno :DDD Ha Punto is 30e-t futott volna, az is megtérült volna. Aki keveset használja, meg hobbizik ne vegyen dízelt, aki sokat megy úgyis a dízelt választja. Ennyi, nem szar egyik sem, csak a felhasználás függvénye -
#593 A dízel Puntóval a 400 ezer forintos újkori árkülönbözetből, a biztosításokat is figyelembe véve, a 3 év alatt mindössze 93 617 forintot autózunk le. Ráfizettünk tehát 306 383 forintot. Szerintem ennyit nem ér plusz 10 lóerő és 78 Nm.
És az eladásnál lévő megtérülés? -
#592 Azért azt nem árt figyelembe venni, nem mindenki 2-3 évre vesz új autót, és azt h eladásnál ugyanúgy többe kerül a dízel mint benzines.. -
#591 streetfire
Ezt kizárólag Borg figyelmébe ajánlom, tuti h ettől napokig vigyorogni fog -
#590 Harkályt vagy sem címmel jelent meg egy tanulmány az origon. A számok magukért beszélnek. A-ból B-be. Köszönjük! -
#589 én már ültem az Altea FR-ben (2,0-s TDI 170 LE) Hidd el számomra az volt olyan élmény, hogy letojtam milyen a hangja