3671
DIESEL vs BENZIN
  • DJ Bee18
    ja bocs, te az autókat csak 0-100-ra gyorslásra használod?
    Mert akkor ez kell neked: MNASZ Autós Gyorsasági OB :)
  • Bandit20
    meg azért a clio 20lóval erősebb. Ha a gyári chipes ibizához hasonlítanánk ami kb ugyanannyi ló, najó kicsit több, akkor 0.5mp lenne az ibiza javára
  • DJ Bee18
    direkt kötekedsz? hidd el egy kategória, nem úgy mint a te általad említett Civic.
    Mellsleg a Clio 5 tizeddel gyorsabb, és ettől már két autó más kategória?
  • Bandit20
    kár hogy nincs meg a 3-as teszt, elég meggyőző volt... nem hiszem hogy észreveszel 0.5 mp-t mikor belenyom az ülésbe a 330nm, és ha előzni kell vagy pályán gyorsulni, akkor nem kétséges a végeredmény, és azt már megérzed.
  • Borg
    Jó, akkor nem gyorsulunk velük álló helyzetből, hanem majd mindig megkérünk valakit, hogy tolja be 50-ig.
  • DJ Bee18
    Százra gyorsulásban az Ibiza Cupra TDI néhány tizedmásodperccel elmarad a Peugeot 206 RC és a Renault Clio Sport mögött, de a gyakorlatban mégis a Seat a nyerő.

Míg a benzinesek kis fordulaton erőtlenek és "alig vánszorognak", a Seat dízelmotorja iszonyatos erővel lövi ki az Ibizát. Amennyiben nem álló helyzetből való gyorsulásról van szó, egyértelmű a Seat előnye. A benzinmotorokkal ugyanis lehetetlen olyan nyomatékot és rugalmasságot produkálni, mint amilyet a turbódízel tud.

Miért nem?
  • ChevyG work
    nem tudja valaki, hogy mikortól terjedt el a diesel a személykocsikban?
  • Borg
    Clio RS nem lehet!!! Az legyorsulja a Cupra Ibizát :D Ilyennel nem szabad összehasonlítani...

7.1s alatt van 100-on, míg a cupra tdi 7.6... az a szar ügy, hogy még egy kategória is, na most hol lehet megfogni ezt vajon..
  • DJ Bee18
    Azért írtam, hogy még a kategóriában is sokkal jobb benzinesek vannak annál. pl?
  • Borg
    Az rc vs cupra tdi-t csak te hoztad fel. De mivel az RC még a benzines világban is szarnak számít, nem is értem az összehasonlítást :) Azért írtam, hogy még a kategóriában is sokkal jobb benzinesek vannak annál.
  • DJ Bee18
    mondhatnánk Clio RS-t is
    vagy a benzines cuprát
    ennyi, több kategóriatárs nincs
  • Bandit20
    a dízelek tényleg jobban tartják az árukat, ez nem vita tárgya hanem tény
  • Bandit20
    na az mindjárt más hogy két dízel közül melyik a jobb, azon lehetne vitatkozni holnap reggelig, de egy rc vs cupra tdi????? ezt te sem gondolod komolyan, és ne kezd az nsx-et, mert én meg kezdem tépni a hajam.
  • DJ Bee18
    nem egy kategória
    meg két teljesn eltérő karakterisztikájú motor, a Civicnél a sport csak a felszereltség neve
  • DJ Bee18
    minden márkánál a dízelek jobban tartják mint a benzinesek. Olyanról kéne beszélni, ahol mindkétmotor fajta. Nem pedig drága sport NSX-ekkel, amiknek a mi életünkhöz kvés köze van
  • Borg
    Soroljam fel, vagy mit akarsz ezzel a hülye kérdéssel?
  • Borg
    Mucika olvass már vissza, a Passat nem a cupra TDI miatt merült fel, ha nem az ex 130LE-s ibizája kapcsán. Szal ne keverd már a szezont a fazonnal...
  • DJ Bee18
    Civic 2.2 CTDi 140LE/340Nm 1422kg 0-100=8.6
    Ibizia 1.9 TDI 160LE/330Nm 1248kg 0-100=7.6

Már ne haragudj, mi közük egymáshoz?
  • Borg
    Az értéktartás nem benzin/dízel, hanem márka függő.
    Nézd meg mennyiért adnak most egy Integrát, vagy egy NSX-et, vagy akár egy 2001-es VTI-t, CTR-t... alig esik az áruk, pedig mind benzinesek. Csak éppen Honda, és nem pözsó.
  • DJ Bee18
    én írtam először a Passatról, mikor sportautóról ment a vita? hogy meghajtottad 12-14-et fogyasztott, majd ezt írtad hogy benzinest legalább élmény kergetni. Nehogymár én legyek aki közbeszól ami emm illik ide.
    Vegyél vissza
  • Borg
    Egyébként, nézzük már meg.

Civic 2.2 CTDi 140LE/340Nm 1422kg 0-100=8.6
    Ibizia 1.9 TDI 160LE/330Nm 1248kg 0-100=7.6

Namost akkor:
    ad1: a kisebb nyomatékos jobbat megy 100-ra 1s-al. Nos, fizikai zsenik, magyarázzátok meg, hogy önmagában a Nm milyen sokat számít :D
    ad2: a civic 200 kilóval nehezebb, és 20 LE-vel gyengébb. Na ezért megy 1s-al rosszabbat.
  • Bandit20
    azért 4 literből elég nehéz autózni még dízellel is, de amúgy igazad van
  • Bandit20
    nem a pénztárca a lényeg, hanem az ár/érték arány. lásd pl használtan egy peugeot 206 rc-t megkapsz 2.5m-ből!!!!! egy ibiza cupra 4.5m(még)
  • Borg
    Miről beszélsz te? Követed amiről beszélgetünk, vagy csak benyögsz néha valamit, aminek semmi köze hozzá?
  • DJ Bee18
    aha, 100 km-enként 1200Ft, menj 600km-t egy nap, biztos nem az élményen jár majd az eszed, 7200Ft
  • Bandit20
    hát mérges is vagyok érte. mi a francért kellett a jó kis 6 sebességest lecserélni, inkább a 7sebességes felé kéne menni nem az 5... esetleg dsg na mindegy, használtat kell venni, abban van 6-os, és nem kerül 6m-be. egy-két év és 3m-ért hozzádvágják. annyiért meg király.
  • Borg
    De a passat nem is egy sportos autó, mint ahogy egyik hozzá járó benzinmotor se, legalábbis ami a dízeleivel hasonlítható. Szóval megintcsak nem releváns a példád, amit nemtom mire hoztál fel.
  • Borg
    Most akkor ha pénztárca fontos, akkor miért a TDI Cupráról van szó, és miért nem a 105le-s TDI-ről? Szóval ne terelj...
  • DJ Bee18
    mellesleg Passatot dízel helyett benzinessel kergetni nem lehet marhanagy különbség :DDD
  • Bandit20
    azért kell kilépni a kategóriából, mert különben kénytelen lenne belátni hogy talán már mégsem a benzineseké a világ.(főleg a mai 280ft-os benzinárak mellett. Én nem 4000ft-ból akarok 100 kilómétert autózni)
  • DJ Bee18
    de nem érted meg hogy sok embernek inkább a pénztárcája fonos, mint ami neked élmény
  • Borg
    Mondjuk erre nemtom miért irnak sportot. Ráadásul ez 1422kg, nem 1248 mint az ibiza.

Az ibizában meg gondolom hosszítottak a 4-5 fokozaton, hogy a végsebesség maradjon, de ne pörögje szét magát a motor. Cserébe meg valszeg 80-120 meg ilyesmi viszonylatokban gyengébb lett, magyarul kevésbé rugalmas.
  • Borg
    Itt nem a nem értésről van szó, hanem arról, hogy sportosan olyan mindegy, hogy 12.6-ot, vagy 16-ot csiccsent be az autó. De a benzinest legalább érzésre is jó kergetni, nem mint a dízelt.
  • Bandit20
    "Mi, hol?" Itt:http://www.honda.hu/modellek.php?arch=&felsz=&belter=&kulter=&id=136
    drágább és rosszabbul megy, de jójó nagyobb
    eddig 6-os volt az ibizákba, de most 5ös van elvileg valami sport fokozattal. nem tudom mi lehet...
  • DJ Bee18
    már megint eltérsz a kategóriától . Hogy miért kell kilépni a hot hatch kategóriából alsó középbe
    Az hogy mely kategóriát vennél te helyette, az nem ide tartozik
  • DJ Bee18
    de nem érted, ha egy 2,0-res benzinesnek taposod ki a belét, az nem 12 fog fogyasztani, inkább 16-ot.... Tehát 2-3 liter előnye itt s megvan
  • Borg
    Mi, hol?

Amúgy az csak valami vicc, hogy az ibiza tdi cuprához csak 5 sebességes váltó van?
  • Bandit20
    azért ott is ami majdnem olyan jó teljesítménybe az a 2.2 sport ami 5.8m és az ibiza pont 1mp-t ver rá 100-on
  • Borg
    Ja-ja, biztos szerdai gyártásút vettél :D

De 5.7-ért biztosan nem egy pöcsköszörű dízel ibizát vennék ha cupra ha nem. 5.5-6 között új 1.8-as civic van, ugyan nem ennyi nyomatékkal, de jobb felszereltséggel, és mégiscsak modernebb, jobb, és nagyobb autó. (Meg az ibizához képest ki is néz valahogy, de izléseken kár vitatkozni.) Ráadásul kicsivel 6 milla felett ott a 2.2-es dízel Civic is, ha már dízel kell.
  • Bandit20
    5.1 millió a 206 rc és 5.7 az ibiza. Ha a méreteket és a fentartási költségeket nézed, valamint azt hogy az egyik peugeot a másik audi-wolksvagen konszern, akkor szerintem egyértelmű a választás... Egyébként most peugeotom van, természetesen hdi, és higgyétek el hogy nem gáz, semmi gond nem volt eddig vele pedig 4 éves, de persze ki kell fogni, tény hogy nem maga a megbízhatóság a francia autó.