3671
DIESEL vs BENZIN
  • DanielT
    :))) Ezt már szeretem! Kép van a hős verdáról? Tiszteletet érdemel! :)
  • MaSzKa
    Vénus-Power
  • MaSzKa
    sokan mondták de csak én mertem megcsinálni
  • MaSzKa
    BMW Sport Diesel
  • DanielT
    Gyakori ez arrafelé? :)
  • mrzed001
    Hát igen, a jó öreg szívódízelesek elég könnyen függetleníthetők Bush-tól :)))
    Még nem próbáltam, mert pesten az orruk után mennek a zsaruk (lángos, fánk, sültkrumpli :PP)

Állítólag semmit sem tesz tönkre. Alapból herr Diesel mivel is üzemeltette a motorját, mogyoróolajjal ?
  • MaSzKa
    de sütni otthon akkor is kell valamibe de nem gásolajba
  • Borg
    Vám és pénzügyőrség, mivel jövedéki adócsalásnak számít.
  • MaSzKa
    ezért már büntetnek is

szoktak lenni a 8-as főút mellett akik direkt ezt ellenőrzik valami Vám.... a neve
  • Borg
    Csak az drágább mint a gázolaj :)
  • MaSzKa
    egész más szaga van
    rohadt bődös

de van szagmentes vénusz olaj:-)
  • Borg
    De tisztán elvileg nem is szabadna beletenni, mert károsítja a motort. Én úgy hallottam, hogy az abszolut max 80% lehet benne, a többinek tiszta gázolajnak kell lennie.

Régen faterom is bepróbálkozott ezzel, hogy 2.1TD rönó traficnál, csak városi használatban a rendőrök mindig cseszegették érte, mert lángossütöde szaga volt a kocsinak. És ugye a törvény szerint nem szabadna étolajat tankolni :)
  • DanielT
    És milyen a szaga? Rántott csirke? :D
  • DanielT
    Diesel power :D
  • MaSzKa
    már mindenki ezt csinálja különben

akinek régi szívódieselje van

azért félek mert az adagolót tönkre ne tegye meg a csúcsokat
    meg lerakódik a sok szirszar
  • DJ Bee18
    szerezz éttermi ismerőst, vagy kutakodj menzák után :)
  • MaSzKa
    szokott lenni a Tacskó-ba 5literes 210/liter áron
  • DJ Bee18
    használt étolajjal
  • MaSzKa
    anyám amivel süt azt leszűröm filterrel és azt
    de simán tiszta étolajjal csak 125-öt megy
  • Borg
    Dehát annak a boltban valami 250ft literje:) Meg se éri szinte..
  • MaSzKa
    és sajnos nem vagyok milliomos még tanulok
  • DanielT
    Bemész a boltba és megveszed kannával az étolajat? :)
  • MaSzKa
    többnyire ami van otthon azt tankolom vénusz étolaj
    meg néhakapok olcsóm 3-4liter gasolajat
  • MaSzKa
    szerintem a gyári adatok hamisak az oroszok kamultak
    az kb 23mp

volt moszkvicsunk az 1500ccm-es 75lóerős annak a hivatalos 20mp
    egy szar 1.2 lada sehol nincs hozzá képest may az 1,5-ős

nekem a mért 20mp
  • DanielT
    Akkor mellélőttem :) Honnan az ócsó dízel?
  • MaSzKa
    veszprém megyébe lakok
  • Borg
    Ukrán? Akkor benzinese is lehetne :)
  • Borg
    Nézd, az 1200-es lada gyárilag valami 19 másodpercet "gyorsul" 100-ra, szal nem csoda :D

Egyébként mi az, hogy lazán megy 142-t? 143-at már nem lazán?
  • DanielT
    Miért van az az érzésem, hogy határmenti helyiségben laksz? :D
  • MaSzKa
    Nekem 1.6D dieselem Opel van már 3éve
    5liter fogyaszt
    használt étolajjal is elmegy
    300000km van kb benne

szerintem még motorgenerál sose volt rajta
    max izztó gyertya porlasztó csucsok meg kisebb dolgok
    már 23éves és rendkívűl megbízható
    csak 54le az egy kicsit kevés nekem
    de lazán megy 142-őt 5sebességes

a 1200ladát lenyomom és csak feleannyit fogyaszt és a gázolaj is olcsóbb 200FT:-)
  • [Walaki]D`Lair
    Aham...nagyobb a nyomatéka mint a Diesel smartnak...
  • DanielT
    Mármint a Smart? :D
  • [Walaki]D`Lair
    Nem mindennapos, de az se, hogy 80-al vagy 120-al mész ;PPPP

Mellesleg az esetek 80%-ban visszaváltok, ha gyorsítani akarok...pedig nagyon nyomatékos a kocsi...
  • gordon 24
    Ezzel viszont nem lehet vitatkozni!!!! Egy Diesel autónak,traktornak, kamionnak mindig nagyobb lesz a nyomatéka mint egy benzinesnek. A Diesel motornak ez az egyik tulajdonsága. A benzines ugyanezt kétszer akkora fordulaton tudja. Többek között ezért fogyaszt többet.
    Azt kell eldönteni,hogy az emberke milyen stilusban szeretne vezetni ha sportossan,gyorsan stb akkor Benzin,Turbos Benzines, ha sportossan gyorsan olcsóbban Turbó Diesel, Ha olcson Diesel.Én azért nem szeretem a Diesel autókat, mert kb(tapasztalat 4 Diesel autó átlagából) 2x-drágább fent tartani(szervizre gondolok) mint egy jó benzines.Mondom ezt ugy hogy a családomban és közvetlen közelembe 3 aktív autószerelő van, nem kisebb cégeknél mint WV,BMW,Toyota. Ők nap mint nap autókkal foglalkoznak, és nagyságrendekkel több gond van a Diesel, mint a benzinessel. Nem muszáj elhinni de szerintem három autószerelő véleményével nem lehet vitatkozni!!!!
  • Borg
    Igen, ha pedig a dízellel a teljesítménymaximumon autózol (és nem a nyomatékmaximumon ahogy megbeszéltük ugye) akkor is biztosan 5-7 litert fog enni?:) Megsúgom, az is erősen konvergál majd a 2x annyihoz, még ha kisdízel akkor is. Persze ez még mindig 2-3 literrel kevesebb lesz a benzinestől, de azért meg kárpótól a benzinesben a feeling :)
  • DJ Bee18
    Ferrarit én is pörgetgetném, ha csak 30-40km-re ülök bele :DDD
  • DJ Bee18
    ez nem hiba, egyszerűen így közlekedik a többség, nem csak sportautókat hajt mindenki. Mellesleg sztem ha benzinest rendszeresen 4500 fölé forgatod még nagyobb lesz a fogyasztásbeli különbség, és akkor már bőven megéri a dízel.
    Ja meg aki mondjuk már egy nap 600km-t levezetett a szar kis útjainkon, nem lesz kedve a bot után nyúlkálni :DD
  • Borg
    Azért, mert a benzinessel is alacsony fordulatról akartál gyorsulni. A legtöbb ember elköveti ezt a hibát. Ha mag rendesen megforgatod, és jó motorról van szó, akkor még a fordulatszám is rásegít az ÉRZÉS-re :)
  • SötétBarom
    ÉRZÉS. A gyorsulást sokkal jobban érezni egy dieselben, ennyi.. Mikor meglett a jogsim, aszittem a 2.0 DTi sokkal durvább mint az 1.6os benzines.. Aztán eccer mikor lemértem kiderült h 3 sec-et kap a benzinestől o-100 esetén.. De érzésre jobban megy..
  • Slayerboy
    lol