1451
-
#251 Ez már nagyon régóta téma, de nem hinném hogy Ron engedi, de igyis már mondhatni Mercedes nyomás van a csapatban. McLaren kell a Forma1be mindenképp, ha eltünne és Mercedes lenne akkor nagyot csalódnék... -
#250 igen a Jordan valóban a Toyota motorral lépett ki az F1böl, nemszeretném ha ez történne a Williamsel is.
egyébként Totti! valamelyik nagydijjon elhintették azt a pletykát hogy a Mercedes megvenné a McLarent, na most ugyanez volt a Williams és a BMW között is, aminek szétválás lett az eredménye. talán 2008as szabályok hoznak valami újat, hogy ne csak a gyári csapatoknak legyen esélyük. -
#249 most találtam egy ilyen cikket a hirrel kapcsolatban:
arról is van benne szó amit te mondtál az RBR el kapcsolatban, hát mindenesetre ez a Rosberg Trulli csere ez érdekesnek tünik.
"Már régóta hallani arról, hogy a Williams szeretné megszerezni a Toyotát motorszállítónak. Nem azért, mert a Cosworth V8 rossz lenne, de úgy vélik, egy gyári beszállítóval többre jutnának.
A brit autosport.com szaklap most megszellőztette a hírt, mely szerint a Williams és a Toyota vezetői megegyeztek, így a brit csapat 2007-től a japán V8-asokkal versenyez majd. A szerződés állítólag két évre szól, hosszabbítási lehetőséggel.
Egyelőre tagadják a felek, hogy Monacóban megegyeztek volna, de a lapok tudni vélik, hogy még e hónapban, várhatóan a Kanadi Nagydíj hétvégéjén bejelentik az együttműködést. Bizonyos hírek szerint a szerződésért cserébe pilótacserét is kért a Toyota. Jarno Trullit elengednék a Williams-hez, helyére az ifjú tehetség, Nico Rosberg érkezne.
Ennek ellentmond az, hogy a csapatok nem szeretnek két azonos nemzetiségű pilótát alkalmazni, mert az szűkíti a világméretű marketing lehetőségeit. A Ralf Schumacher-Nico Rosberg páros pedig a német piacon vethető be elsősorban. Ám a Toyotánál a pénz nem probléma, viszont jól jönne már valami eredmény.
Több következménye is lehet a szerződésnek. Nem biztos, hogy a Toyota vállalja két külsős csapat ellátását, ezért lehet, hogy a Midlandnek új motorszállító után kell majd néznie. Ez vélhetően a Cosworth lehetne.
Úgy hírlik, a Red Bull is felvette a kapcsolatot a Cosworth-szal, mivel nem elégedettek a Ferrari motorokkal. Az év elején a csapatnak komoly gondjai voltak a hűtéssel, mert állítólag az olasz csapat nem megfelelő adatokkal látta el a Red Bullt a szükséges hűtőteljesítménnyel kapcsolatban.
Olyan pletykákról is hallani, hogy a tulajdonos, Dietrich Mateschitz rajongása okán tettek meg mindent azért, hogy a csapat Ferrari motorokat használhasson és nem észérvek döntöttek. A Red Bull viszonylag könnyen összehasonlíthatja a Ferrari és a Cosworth motorjait, hiszen fiókcsapatuk, a Toro Rosso, az utóbbit használja." -
#248 igazad van szerintem is ez lesz... azthiszem a Jordan is Toyota motorokkal ment utolsó évadjában...
egyébként szerintem is valami gyári motor kéne, de olyan márka ami jelenleg nincs az f1ben, ezért sztem USAban kéne szétnézni, esetleg a Ford vagy talán a Chevy. nemtom, de ez a toyotára váltás, ez nemnagyon tetszik -
#247 Nekem a véleményem erről a motorbeszállítós dologról hogy, lehet azok a motrok fernkón mennek pl a Toyotánál, de a Williamsban nem lesznek ütőképesek... hogy miért? nem kapják meg a legujabb fejlesztéseket stb stb.. Van erre példa is Red Bull és a Ferrari... elég csak meg nézni mennyivel erősebb a Ferrariban levő motor mint az Rb-ben. Legjobb az lenne számukra hogy egy gyári támogatást szerezni valakitől valami gyártótól, de ez nehéz és nemfog összejönni. -
#246 elsősorban valóban ők, de a csapat ezáltal majd szenvedni és vergődni fog. hát igen én is remélem hogy nem nyúlt mellé Frankie, majd jövöre kiderül. 2évig biztos hogy Toyota lesz a beszállító. -
#245 hát szerintem inkább rossz mint jó. bár ezt a következö év dönti el. hát a Toyota motorjai nemrosszak, szerintem jobb mint a Honda. de én nem ezt a megoldást választottam volna... -
#244 először is Totti! köszi a cikket!
én megmondom öszintén, hogy nem feltétlenül örülök a Toyotának, kiváncsi vagyok milyen motorokat adnak majd egy potenciális ellenfélnek, majd akkor nemfognak örülni a gyári csapatnál, ha a Williams pontokat vesz el tőlük és akkor majd mi lesz? hát az lehet hogy jobb és magasabb technikai szinvonlaú a Toyota motor, de akkor viszont drágább is. és ha drágább akkor kevesebb pénz jut a kocsira. és arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Toyotának van egy gyári csapata, amit minden bizonnyal elönyben fog részesíteni...
Pozitívum lehet a fejlesztéseknél hogy 4élautóban is Toyota motor fut, így lehetséges hogy a motort gyorsabban és több vélemény meghallgatásávál tudják fejleszteni.
Csak nehogy a Williams is a Jordan csapat sorsára jusson... -
#243 akkor reagálok mindenre! -
#242 Ha gond lesz akkor a pilóták isszám meg a levét úgy is. Remélem jól döntött az öreg. -
#241 Nem tudom, hogy ez jó vagy rossz hír.
Sajnos eddig a Toyota sem büszkélkedhet a motorjaival. -
#240 A Williams Toyota motorral folytatja 2007-ben
Több hónapos tárgyalássorozat előzte meg a Williams és a Toyota közti szerződés létrejöttét, miközben folyamatosan reppentek fel olyan pletykák, melyek szerint a grove-i bázisú csapat látva a Cosworth motorokban rejlő lehetőségeket, a jövőben sem vált beszállítót.
Igen ám, de végül a vezetőség úgy döntött, egy komolyabb háttérrel rendelkező motorszállítóval többre lehetnek képesek a királykategóriában, így megszületett a két fél közti egyezség, és a Williams istállót a 2007-es idénytől a Toyota látja majd el erőforrásokkal.
A csapathoz közel álló forrás azonban tisztázta, nem azért döntöttek a váltás mellett, mert nincsenek megelégedve a Cosworth motorokkal, más áll a háttérben. "A költségvetésüket figyelembe véve, fantasztikus a Cosworth teljesítménye" - mondta.
Egyes források szerint a Williams és a Toyota a Monte-Carlói Nagydíj után egyezett meg a szerződés feltételeiről, ám hivatalos bejelentésre vélhetően legkorábban csak a két hét múlva megrendezésre kerülő Kanadai Nagydíjon kerülhet sor.
A szerződés a hírek szerint két évre szól, további egy éves hosszabbítási lehetőséggel.
A Williams és a Toyota illetékesei már a szezonnyitó Bahreini Nagydíj óta tárgyalnak egymással, ám egészen idáig nem sikerült megegyezniük a szerződés kereskedelmi feltételeiről.
A csapat vezetője, Sir Frank Williams korábban sem titkolta, hogy az alakulat új motorszállító után kutat, és már akkor tisztázta, döntését nem az fogja vezérelni, hogy kinek van a legerősebb erőforrása a piacon. "Mind technikai, mind kereskedelmi szempontok alapján döntünk majd a motorkérdésben" - mondta Williams a San Marinoi Nagydíjon.
Azzal, hogy a Toyota megegyezett a Williams-szel, a Midland istállónak vélhetően új beszállító után kell néznie a 2007-es idényre, melyre jelen pillanatban a Cosworth a legesélyesebb.
A Toyota elnöke, John Howett a Monte-Carlói Nagyíjon elmondta, számukra nem feltétlenül előnyös, ha partnercsapatuk a mezőny végén bukdácsol. "Természetesen sokkal kielégítőbb számunkra, ha partnercsapatunk az élmezőnyben foglal helyet" - magyarázta. "Azonban jelen pillanatban még senki nem tudja megmondani, hogy mi fog történni a Midland istállóval." -
#239 Nem megy vele olyan jól mint Barichelo az biztos!! De azért emlékezz arra hogy két évig az a kocsi amiben ült az is egy Ferrari volt csak más szinben, és az összes alkatrészt ő tesztelte, nála jobban elég kevés pilóta ismeri jobban a ferrarit. -
#238 hát Massa nem egy Schumacher, vagy egy Raikonnen, de mégcsak nem is egy Webber. Én azt mondom nem érdemli meg azt a kocsit, de ez csak az én véleményem. -
#237 mekiknek eddigi nagydijakon csak gondjaik voltak, és igen szerintem is tudnák velük a lépést tartani, elég csak monte carlora, sepangra, vagy éppen melbournere gondolni, aprócska szépséghiba annyi, hogy egyik versenyen se ért célba Williams:( -
#236 Szerintem azzal a Ferrarival sincs túl sok gond, inkább Massa mutat hullámzó teljesítményt. -
#235 Sztem ha a mekiknek gyengébb versenyük van akkor azokkal is simán tartják a lépést, meg Massa ferkájával is mert az igen csak hullámzó teljesítményt nyújt -
#234 Nem hinném, mert általában még a verseny előtt a motorokkal nem szokott probléma lenni és a Hondák még így is gyakran a Williamsek előtt végeznek. -
#233 hát hogy más hiba lenne azt nem hinném, tény hogy nem a Williams a mezöny legjobb autója de egy stabil, jó motorral a Hondákat simán vernék. Én úgyhiszem akkor csak a "3as trió" tagjai: a Mclaren, a Ferrari és a Renault lenne jobb -
#232 igen, valóban azt mondták hogy a Williams elönyben lehet a többiekkel szemben a szezon elején a Cosworth V8as tapasztalata miatt, de egyre inkább úgy tünik hogy ez az "elöny" már elolvadt... -
#231 Érdekes, hogy még az idei év előtt azt mondták, hogy a Cosworth jó 8 hengeres motorokat tud gyártani, erre tessék. Bár az is lehet, hogy valami egyéb konstrukciós hiba van a háttérben. -
#230 ehhh. épp most vettem észre a kép ironiáját. a pályáról vonszolják le a lerobbant Williamst :( és épp egy BMW megy el mellette, és látszik a BMW Power felirat is. hát ez érdekes :) -
#229 és igazából nem is az autóval van a gond, hisz ezaz FW28as nem rossz tervezés, egy jó motorral a mezöny 4. legjobb csapata lehetne, ami ugyebár már stabil pontszerzö hely. ahhoz képest hogy jóval kevesebb összeg jutott az autóra (mint tavaly) igazán jól sikerült. szerintem az lenne a legjobb ha visszatérne a Ford az F1be, mint a Williams motorbeszállítója, és akkor újraélhetnénk a 80as éveket, amikor is 4x lett bajnok a Williams a Ford Müvek motorjaival. De ez a Toyota ez télleg nem nyerö választás, hisz van egy gyári csapatuk az F1ben, ezért a Williams nem is kapna oly nagy támogatást, és arra sincs garancia, hogy a Toyota motorjai jobbak lesznek. A megoldás szerintem is az hogy ezzel a Cosworthal próbálnak valamit kezdeni, ami egyébként nemrossz motor, mert magasan a legnagyobb fordulatszámon üzemel a jelenlegi mezönyben, csakhát a többi motor kibirja a versenyeket. -
#228 Én sem váltanék de ez sem jó így most! Nagyon össze hogy kapják maguka, mert ez így nem lesz jó. Eléggé idegesítő hogy versenyről versenyre várakozunk amikor elhisszük már lasson h lesz valami ami igazolja a csapat és a pilóták tudását akkor meg hirtelen lerohad az autó :( -
#227 IGEN és az a baj hogy az legtöbbször nembirja ki. amikor dobogó esély lehetett volna mindig csütörtököt mondott: sepang, melbourne és most monte carlo. Nemtudom Frank ezek után hogyan dönt hogy vált-e a Toyotára avagy sem, de én az Ő helyében nemtenném. -
#226 talán, az autón múlik mindíg -
#225 sajnos mi nem. pedig lett volna még ott hely:D -
#224 Sokan nézték a versenyt az erkélyekről! -
#223 autóját pedig a pályamunkások probálják arrébtenni:
-
#222 Mark már autó nélkül, a boxban sétál:
-
#221 a rossz pillanat: felrobbant Cosworth erőforrás:
-
#220 a pillanat amikor Kimi elmegy Mark melett:
-
#219 akkor néhány kép a versenyröl: -
#218 én szerintem ha nem tartják be Webbert és a motor is kibirja, akkor akár a gyözelem is meg lehetett volna, mert Webber is nyilatkozta, hogy tovább tudott volna kint maradni mint Kimi és Alonso. hmmm kár érte -
#217 engem is az zavart hogy feltartja őket de nem is akárhogy amikor meg jöttek volna a változások akkor meg hidegzuhany -
#216 Cseszék meg!!! A Schumi jelenleg az f1 utálandó személye! Én a helyébe és a ferrari helyébe el sem indulnék. Minek? Ugyse nyerhetnek. Az hogy Schumi mit csinált, mindenki látta, szerintem elfékezte magát és nem bírt befordulni, ennyi. Nem hiszem hogy szándékos lett volna. -
#215 persze, teljesen egyértelmű volt. hát kiváncsi lettem volna arra, mi lesz ha:
1. Kimi nem esik ki és nem lesz Safety Car.
2. Ha Webbert nemtartják fel, akkor vakon hányadik lehetett volna? -
#214 Az a vicc, hogy a verseny folyamán végig látszott, hogy Kimi gyorsabb volt mint Alonso. -
#213 Igen ugyan ez volt nála is
Kimi Räikkönen: Volt egy kisebb tűz, amelyet ismét túlmelegedés okozott. Ez a versenyem végét jelentette. -
#212 hát eléggé nagy balszerencse. azt hiszem Kiminek is ez volt a gondja csütörtökön. egyébként elképzelhető, hogy most is ez végzett az Ö Mercedes erőforrásával is.