1451
-
#291 Húha, valaki nagyon tud itt fejelni. -
#290 -
#289 -
#288 Rosberg viszont focilabdával is jóban van! -
#287 Rosberg elégedetlen
Nem tudott pontot szerezni a WilliamsF1 versenyzője, Nico Rosberg a Brit Nagydíjon. A német pilótának a kilencedik hellyel kell megelégednie. "Ez katasztrófa! A verseny alatt végig mindent beleadtam, és még pontot sem szereztem. Pedig ez volt az egyik legjobb versenyem. Minden jól ment, és most már tapasztaltabb is vagyok. Bízom benne, hogy tudunk javítani az autóm." – nyilatkozta a fiatal pilóta a versenyt követően.
"A gyors pályákon hiányzik a jó aerodinamika. Ezen kívül az abroncsok sem voltak megfelelőek. Nem volt egyszerű a választás sem. A többi Bridgestone csapat más gumit választott. Talán itt hibáztunk." - tette hozzá.
Fotó: WilliamsF1 -
#286 Webber nyilatkozata nagyon korrekt, tulajdonképpen Ö is azt mondta hogy senki nem tehetett erröl a balesetröl, egyszerü versenybaleset. de az optimizmusát és a küzdeni akarását mindenképp nagyra értékelem. nemsok ilyen pilóta van aki ennyi kudarc után is keményen dolgozik saját és csapata sikeréért. csak igy tovább Mark! -
#285 Williams
Nico Rosberg: (9) "Nagyon elkeserítő, hogy az egész versenyt végigküzdöttem, mégis üres kézzel kell távoznom. A rajtnál számos pozíciót javítottam, a tizenkettedik helyről a kilencedikre ugrottam, de később meglepett, hogy nem sikerült (Jacques) Villeneuve elé kerülnöm. Annak ellenére, hogy a boxból kivezető körömben mindent beleadtam, elém tért visszamásodik tankolásából. Ennek ellenére hasznos volt ez a verseny, hiszen tovább gyarapítottam Forma-1-es tapasztalataimat, így minden hétvége egyre könnyebb lesz számomra. Az eredménytelenséget persze nehéz feldolgozni, hiszen pályafutásom eddigi részében, ha jól versenyeztem, az azt jelentette, hogy nyerek vagy legalábbis a dobogón végzek. A folytatást tekintve biztos vagyok benne, hogy Montreal és Indy kegyesebb lesz hozzánk, ezek ugyanis teljesen más jellegű versenypályák, és remélhetőleg jobban fekszenek az autónknak."
Mark Webber: (-) "Elég jól rajtoltam, több pozíciót is javítottam a piros lámpák kialvása után. Aztán úgy tűnt, Scott Speed megpöckölte Ralf (Schumacher) autójának jobb hátsó részét a Becketts bejáratánál, ami miatt a Toyota megpördült, és pont az én utamban kötött ki. Ralf nyilván megpróbálta megfogni az autóját, amivel nincs is semmi baj, de egyenesen keresztülvágott a pályán, miközben én a belső íven próbáltam menekülni, így semmit sem tehettem. Kemény hétvégénk volt, kár, hogy semmit sem tudtunk kihozni belőle. Rengeteg tennivaló vár ránk, tovább kell küzdenünk, és felkészülni Montrealra."
-
#284 Persze ott helyre raknák!! Még borostája sem lehetne... :) -
#283 hát az valóban vicces, iderohamot kap az autóban elkezd ordibálni a mérnökeivel, hogy Ő gyorsabb mint a csapattársa. csakhát nemtudta megelözni, McLarennél ilyet nem csinálhat, mert elbeszélnek a fejével... [és akkor finoman fejeztem ki magam] -
#282 én biztos nem örülök neki, föleg amikor f1chl ligában egyik pillanatról a másikra hirtelen fékeznek egy nagyot a felvezetö körben. az például nagyon nagy hülyeség... -
#281 Azért annak te se örülnél, ha valaki hirtelen lelassít előtted és te éppenhogy ki tudod kerülni. -
#280 ez tényleg így van de ettől még egy gerinctelen dolognak tartom, mellesleg megutáltatja magát (az ilyen kis baromsaágai Pl: idegrohamok az autóban amikor nem tudja irányítani a kezeit és elkezdi lóbálni a másiknak) a nézőkkel -
#279 nem mondom azt hogy rossz, teljesen szabályos. és abban is igazad van hogy mindig az elöl lévönek van elsöbbsége. Igazából ezt is kell tudni jól csinálni, de van rizikója, ha eltalálják hátulról. egyébként amikor nekiment MSnek az is egy ugyanilyen eset volt, csakhát ő nemtudott alkalmazkodni. -
#278 :)) A mögötte levőnek kell alkamazkodnia, ha nekimegy akkor nem őt büntetik meg hanem aki nekiment, ez ilyen taktika, a többi csak akkor indulhat amikor ő, 1 jó pillanatban kicsit ráfékez ezzel megzavarja a mögötte levőt aki visszvált stb stb.. és ő pedig kilő. Ennyi ebbe semmi rossz sincs, ezt igy kell csinálni. -
#277 engem az bosszantott amikor nekiment Schumachernek Monacoban és neki állt fejjebb. egyébként ilyet senkimás nem csinál hogy hirtelen fékez egy nagyot aztán meg rálép a gázra, de szabályos azt kell mondani és erre rá is játszik rendesen mindig. de egyszer lehet hogy pórul jár és akkor annyi egy esetleges gyözelmének. nemtom miért nem vállalja fel a nyilt sisakos kigyorsítást, ahelyett hogy a többieket szivatja. -
#276 egyetértek. -
#275 tényleg gusztustalan nem is emlékszem ilyenre mióta nézek F1-et hogy valaki ilyet játszott volna, Ő meg már nem elöször csinálta -
#274 szerintem teljsen igaza van Ralfnak, versenybaleset volt, Webber és Ralf teljesen vétlenek voltak, talán Speed volt egy kicsit hibás. -
#273 enegem is Pont nincs (nemhogy dobogó) Alonso nyert -
#272 Az egy kis Sz...csimbók!!! Én mondjuk örültem volna ha neki megy Raikkönen, mondjuk akkor sajnáltam volna a fint, de örültem volna hogy ez a kis..... sisak nélkül nézte volna a versenyt. -
#271 :))) Nem szórakozott hanem kihozta a helyzetből a maxmimumot, ezt megcsinálta Sumaherral is, ezt igy kell, szabáyos, és gyönyörű. -
#270 Igen egyszerüen neki ment Ralf, de a csuszást nem tudta jobban megfogni sajnos Webber roszkor rosz helyen volt ez van... -
#269 van benne valami, nem véletlenül nembirják ezt a hispánt! -
#268 Engem leginkább az zavar, hogy már megint Alonso nyert, pedig az elején úgy nézett ki, hogy szoros lesz. Egyébként Alonso mit szórakozott akkor, amikor a SC lement? És ha belemegy Raikönnen? Akkor meg ő a hibás, mert Alonso csak "taktikázott." -
#267 Ralf Schumacher: versenybaleset volt
Ralf Schumacher versenye már az első körben véget ért, miután összeütközött Scott Speeddel, aminek következtében elvesztette uralmát az autó felett, majd Mark Webber is nekiment a csúszkáló autónak.
"A rajtom ismét rosszul sikerült, veszítettem néhány pozíciót. Majd valaki hátulról nekem jött. Ezáltal a hátsó felfüggesztés meghibásodott, majd Mark is belehajtott az autómba. A jó időmérőt követően ez igen sajnálatos, mivel jó esélyeink voltak a pontszerzésre."
"Nem tudom kinek a hibája volt, a rajt az autón és a pilótán is múlik, ő indítja el a műveletet. Az ilyen viaskodásokban ilyen balesetek előfordulhatnak."
A versenybíróság jelenleg is vizsgálja az esetet.
Ez normális? én ugy láttam mintha Webber ment vola jobb szélen ő meg egyszerűen jobbrol belement.... -
#266 pont meglehetett volna, de elszállt az is. igaz ugyan nyilatkozták, hogy ez nem az Ö pályájuk lesz, de azért Rosberg odaérhetett volna a pontra. eltaktikázták, van ilyen. -
#265 még Rosberg ott van... akár neki lehet pont. jelenleg 9.! -
#264 hát Webbernek ennyi volt, 1kört se birt ki. Speed tehetett az egészröl -
#263 Webber a vb 6. helyet tűzte ki maga elé
Webber a 2006-os szezon eddigi részében hat pontot szorgoskodott össze, de ha a szerencse több ízben sem pártol el mellőle, akkor már lényegesen jobban állna. Hazai futamán, Melbourne-ben és legutóbb Monacóban is technikai probléma miatt igen előkelő helyről kellett kiállnia. Ha be tudja fejezni azt a két versenyt is, akkor kb. 20 pontja lenne, pontosan annyi, mint a jelenlegi hatodiknak, Felipe Massának.
A Williams megbízhatóságán lenne mit javítani, az ausztrál minden vasárnap délután amiatt görcsöl, hogy az FW28-as vajon végig bírja-e a terhelést. "Persze, az lehetetlen, hogy minden versenyen végig menjünk, de azért az már túlzás, ami velem történik. De mindenképpen javítanunk kell a megbízhatóságunkon"- nyilatkozta Webber.
"Ha többször is célba értem volna, akkor talán hatodik is lehetnék a pilóták versenyében. De sajnos ez nem sikerült. Erős javulásra van szükségünk. Körülbelül 20 pont csúszott ki a kezeink közül az elmúlt versenyeken, az pedig nagyon sok, ekkora luxust nem engedhetünk meg magunknak."
"Az eredményeink nem tükrözik valós tudásunkat, de azt azért már sikerült bizonyítanunk, hogy az élcsapatok közt vagyunk. Bízom benne, hogy túl tudunk lépni ezen az állapoton"- folytatta az ausztrál, aki a hatod helyezett Ferraris Massától pillanatnyilag 14 egységgel van lemaradva, de ha nincsenek a fentebb már említett korai búcsúk, akkor akár a brazil előtt is tanyázhatna.
A Williams hullámzó teljesítménye azonban megakadályozta ebben Webbert, aki a hétvégén számára különleges versenyen vesz majd részt: "Életem egyharmadát Angliában töltöttem. Büszke ausztrál vagyok, de a silverstone-i ringhez rengeteg emlékem fűződik. Nyerni tudtam itt a Formula Ford és a Forma-3000-es kategóriákban is. A házam a pályától 30 kilométerre van, így szinte mondhatom, hogy hazatérek"- mondta a 29 éves Webber, aki bizakodva várja a Brit Nagydíjat. -
#262 Szerintetek mi lesz a 7végén? Webber és a Williams teljesítményére gondolok elsösorban. -
#261 ez teljesen igaz. csak egyet tudok érteni vele. sajnos ezvan. -
#260 bizony, azok. -
#259 köszi a képet, nagyon klassz -
#258 Szépek ezek a Williamsek. -
#257 -
#256 Hát ebben sok az igazság. Webber jól teljesít idén, viszont a kocsi sajnos már kevésbé. -
#255 Három dobogót vett el Webbertől a törékeny Williams -
#254 Webber is azt mondja amit mi, a Cosworth motorok elvesztették szezon eleji elönyüket a többiekkel szemben:
A Williams istálló ausztrál versenyzője, Mark Webber szerint riválisaik ledolgozták hátrányukat a motorok teljesítménye terén, és mivel a Cosworth nem tudta tartani a lépést a nagyokkal, elvesztette szezon eleji előnyét.
Az idei évad elején a Cosworth motort tartották a mezőny egyik legerősebb egységének, így a Williams istálló az első néhány versenyen könnyedén harcba szállhatott volna a nagyokkal, ha megbízhatóbbak lettek volna versenygépeik.
Azonban Webber úgy gondolja, hogy az amerikai motorszállító egyszerűen képtelen tartani a lépést a fejlesztés terén a nagyokkal, ami egyértelműen a költségvetésbeli különbségeknek tudható be.
"A szezon elején nekünk volt a legjobb motorunk a mezőnyben. Efelől semmi kétségem" - mondta Webber még azelőtt, hogy kiderült volna a Williams és a Toyota közti feltételezett egyezségkötés. "Most egy olyan motorunk van, mely megegyezik ellenfeleinkével. A szezon elején hatalmas volt a különbség a mi javunkra, ám ezt lassan teljesen elveszítjük."
"Nem is várhatjuk el azt, hogy a Cosworth felvegye a versenyt a fejlesztések terén az olyan nagy költségvetéssel rendelkező beszállítókkal, mint a Honda, a Renault, vagy a Mercedes. Azonban remek srácok dolgoznak a vállalatnál, és még így is tudják tartani magukat."
"Néha nem volt tökéletesen megbízható a motorunk, és történtek kisebb bakik, de ez mindenkivel előfordulhat. Azonban amit a csapat baltáz el, arra nincs mentség." -
#253 addig volt jó amig mind2 csapat angol/német volt. -
#252 ebben igazad van. és csatlakoznék is hozzád a csalódottságban, csak én nem szeretném hogyha a williams is eltünne vagy a középmezöny végén kullogna. ez a két kedvenc csapatom, bár most hogy benne vannak az "f1BT"ben igy azért érdeküket talán tudják érvényesíteni, valamilyen formában.