6347
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac
-
#287 savállót kell csináltatni az a kulcs :D -
#286 érdemes ITT
is szétnézni -
toretto r34 #285 üdv valakinek volt dolga közületek astra gsi-vel a 16 szelepessel kérnék róla véleményt -
#284 omegáknak nagyon lement az ára...
ez jó kis gépsas (Y). a miénk 2.0-s benzines, 89es évjárattal. egyetlen gondja, hogy a kipofogó kb félévente elrozsdál és leszakad. -
#283 Opel Monza GSE vl white TCE
-
#282 egy cikk érdemes elolvasni
LOTUS OMEGA 3.6 BITURBO (377LE/577Nm!!!)
mmm -
#281 "A Vectra-utód Insignia 21 cm-rel hosszabb és 5 cm-rel szélesebb a kifutó modellnél, a tengelytávot 3,5 centiméterrel nyújtották meg. A képeken látható négyajtós limuzin mellett ötajtós ferdehátú és kombi karosszéria-változatok is lesznek. A korábbinál sokkal harmonikusabb és lendületesebb vonalvezetés mellett a karosszéria legérdekesebb részlete az első kerekek mögül kiinduló, a hátsó lökhárítóra is áthúzódó, versenyautók sárvédő-szélesítéseibe rejtett szellőzőit idéző hokiütő-vonal.
Az utolsó generációs AFL világítás automatikája a kilenc alapbeállításból mindig a pillanatnyi fény- és látási viszonyoknak megfelelőt választja ki. Az első utasokat körülölelő műszerfallal meghatározott utastérben hangulatvilágítást alkalmaztak, mely a jövőben a többi Opelhez is kapható lesz.
Az első- és négykerékhajtású kivitelben kapható Insigniát az IDSPlus aktív futómű továbbfejlesztett változata tartja úton, az Adaptive 4x4 névre keresztelt összkerekes rendszer azonos a Saab XWD-jével.
Megjelenésekor három benzines és két dízelmotorral lesz kapható az Insignia, az erőátvitelt hatfokozatú kézi és automata váltókra bízták. Mind az öt motor teljesíti az Euro 5-ös előírásokat. A legkisebb, négyhengeres benzines legnagyobb teljesítménye 140, a V6-os csúcsmotoré 260 lóerő. A két új kétliteres közvetlen befecskendezéses dízel 130 illetve 160 lóerősek. A későbbiekben egy rendkívül alacsony CO2-kibocsátású EcoFLEX motor is kapható lesz.
A villám felett Opel-felirattal kiegészített új márkajelzést viselő Insignia először július 22-én, a Londoni Autószalonon lesz élőben megtekinthető."
Szép lett,nekem határozottan tetszik!
-
DJ BP #280 belül olyan amerikaias -
DJ BP #279 az Astra meg a Corsa se az a klasszikus egyszerűség már, hát még az Antara -
#278 vegyesek az érzelmek
nekem az opelban pont az 1xűség tetszett
-
#277 Megjelentek az első fotók az Insigniaról. Személyszerint tetszetős darab.
Viszont fura lesz,ha pirosan fog világítani a műszerfal. -
#276 Irmscher tuningal és Photoshoppal. -
#275 Vauxhall Astra GTE 1.8i
-
#274 corsa-c turbo -
-
#272 -
#271 -
#270 -
#269 -
#268 -
#267 -
#266 gyönyőrűűű
-
#265 -
#264 -
#263 1987-ben megjelent a 20seh motor "átfésült" változata, a C20ne. A német adózási és környezetvédelmi törvények miatt már csak 115le-t teljesített, szabályozott háromutas katalizátort és új computert kapott. Még ebben az évben megkapta az "év motorja" címet, mivel már ekkor teljesítette az EURO 2-es normát. Érdekesség hogy az 1,8-as és a 2,0-es (c20ne) motorral szerelt KADETT GSi-k menetteljesítménye megegyezik. -
#262 1985-ben a KADETT megkapta az év autója elismerő címet. Még módosítottak a befecskendező-rendszeren (L-JETRONIC-ról LE-JETRONIC-ra). Megjelent az ötajtós "családi sportmodell" GSi is.
én úgy tudom 0.29 CW-t tudtak ezek -
#261 z eladási sikereken felbuzdulva a generációváltás (1984) utáni KADETT (E)-ből már a modellváltás évében készítettek "sportváltozatot" , minek neve KADETT GSi lett. Tulajdonképpen az előző modell hajtásláncát használták fel, de további egyedi (más modellekhez nem rendelhető) extrákat tartalmazott: Digitális műszerfal, check controll, board computer, ködlámpák. A futómű a széria kadettokénál keményebb és immár alacsonyabb is lett, gázos lengéscsillapítókkal szerelték és 30mm-el tért el a szériamagasságtól. A lökhárítókat a lehető legkisebb légellenállásúra tervezték (0,30 cw), éppen azért, hogy a konkurenciával egyező gyorsulás (8,9) mellé legyőzhetetlen végsebesség és kedvező fogyasztás párosuljon (198 km/h). Még a motorháztetőt is légellenállási értéknek szentelték, a műanyag opel-jel helyett fényezett embléma került a légbeömlős géptetőre. Még a hátsó lámpát is "besötítették" a kor divatjának megfelelően.
http://kadettklub.hu/ -
#260 ez sztem ma is gyönyörű :D
-
#259 1978-ban egy átfésült modell, immár OPEL KADETT RALLYE COUPE néven. Meg kell említeni , hogy az autó hátsókerék-hajtású volt, és nem kevés rallye (innen a név) sikert ért el. Különleges egyedi fényezéssel és felszereltséggel került a szalonokban , a fiatalok valódi kedvencévé vált.
-
#258 -
ez elöbb volt miat a Lancia Delta
miért nem nyertek vb-t?
Audi? -
DJ BP #256 mindegy, a lényeg, hogy aki ilyet tesz egy mocsok... -
#255 szerintem is egy lakótelep közepén csak nem áll neki könyörtelenül csapkodni. 1x megpróbálja betörni azt haggya a faszba. legalábbis sztem! -
DJ BP #254 lehet megijeszti, hogy nem törte be egyből :D -
#253 Amire rá van ragasztva, annak a merevsége megszűnik, egyben dől ki. Az abalkemelő sin fogja szélvédőt és a keret vezeti, ebböl simán kibukik, mivel nincs tartása és apró kicsi darabokra hullott, hiába van a fólia egybe. -
#252 a fóliát hiába ütögeted, nem fog szét esni, max ha késsel szétvágod... -
#251 Nagy probléma 2X ráverni a szélvédőre mondhatom. Ilyeneken hülyeség is gondolkodni.:D Ha be akarják törni be is fogják, egyszerüen nem tudsz ellene tenni semmit. Legalább éjszakára álljon garázsban, meg kell próbálni forgalmasabb helyen parkolni napközben. -
#250 Nem véletlenül törik így. -
Szabi1991 #249 I Astra ? :O -
#248 Elméletileg szabályos,de baromira zavaró! Neked is ha ködben mész,mert vakítana és a szembe jövök meg anyáznának folyton.