1593
The Settlers II - Next Generation
  • Ars3nal
    fasza a jatek
  • embroi
    nekem jobb kéz törésem van :)
  • DonPapa
    üdv mindenkinek

tőrés van már hozzá ?
  • BIZ0906
    Bezony itt már nem kell keresgélni mert akárhova teszed mindíg talál.
  • Apus
    küldtem ki szivart mindig, nemtalált semmit, hanem kóricált egy ideig, akkor leraktam 1 kutat és nyomta is a vízet.
  • Cowek
    Mondjuk én is megnéznék egy vízjeles táblát
  • BIZ0906
    Én akárhova építek kutast ott mindíg 100%-on nyomatja a vizet
  • Bucser
    Itt is kell keresni:) a geológust kikküldöd és ahova kinyomja a víz jelet ott lehet kutad:) mert az sincs mindenhol:D
  • Apus
    lenyomizol 1 kutat és annyi. úgyemlékszem régen azt is keresni kellett. Itt már nem.
  • Bagoly81
    hogyan lehet vizet szerezni? abszolult nemtalálom.
  • Cowek
    A sárga színű füvon megterem a búza.
  • Mo.Organ
    simán lerakod a farmot és kész. Nem kell komplikálni semmit. De ha nagyon kevés a kaja a tescoban mindig tudsz vásárolni.
  • Sippie
    Üdv!
    A 8. pályán, egy szép nagy vulkanikus cuccra rakott a gép. Meg tudná mondani nekem valaki, hogy a farmok tudnak azon a területen vetni? Vagy egyedüli megoldás a kaja szerzésre, ha elmegyek a pálya szélére és halászokat rakok dögivel?
  • Joe2061
    innen...német nyelvű az oldal, de a patch angol.. egyébként hamár itt tartunk nem tud valaki megoldást rá, hogy le lehessen fordítani a játékot magyarra.. a nyelvi txt fileok kódolva vannak valahogy:(
  • Tatejka
    honnan lehet ezt a patch-et letölteni?
  • Joe2061
    kijött az első patch hozzá: settlers_2_10th_anniversary_9800.exe
    remélem jön a törés is hozzá:)
  • Mo.Organ
    Nálam pénz ékszer nem számít. Ha elfogy kérek az usa-tol.
  • PetruZ
    Ezt tudom, a régiben is pontosan így működött. :)
  • Lysandus
    Egy kicsit pontosítanék az előléptetésekkel kapcsolatban, amiből az is kiderül, hogy nem annyira felesleges az a fortress.

A katonák upgrage-léséhez ugye aranyérme kell. Csakhogy egy arany nem csak egy katonát lehet előléptetni. Tegnap figyeltem, mert rémlett nekem valami a régi játékból. Szóval:

Vagy egy őrtornyunk, a hat férőhelyes a limes (határ) mentén. Teljesen fel van töltve hat újonccal. Érkezik az első aranyszállítmány, bebattyog vele a futár a kapun. Mi történik? Az egyik újoncból tizedes (corporal) lesz. Jön a következő aranyérme, ám ekkor már nem csak a tizedes lesz őrmester, hanem még egy újoncból tizedes. A harmadik érme hatására pedig az őrmester tiszt lesz, a tizedes őrmester, egy harmadik újonc pedig tizedes. Végül a negyedik érme tábornokot csinál a tisztből, tisztet az őrmesterből, őrmestert a tizedesből és tizedest egy negyedik újoncból.

Azaz, semmiképpen nem kifizetődő a barakkban egy szál magában üldögélő katonát képezni, mert amig egy private-ből tábornok lesz egy szem magában, addig hat aranyat vesztünk, ahhoz képest, mintha nem egy nagyobb épületben, többedmagával képeztük volna. Persze ez nem számít ha van elég arany. De ha nincs, akkor igen.

Ebből a szempontból a leghatékonyabb képzés, ha minden helyőrségben letiltjuk az aranyszállítást, kivéve egyet, amely legalább hat férőhelyes, és abban képezünk ki rotációs rendszerben mindenkit.
  • Mo.Organ
    Remélem lesz majd valamikor küldetés CD pluszban. Vagy valami Gold féle verzió. Már saját magam szerkesztem a pályákat, és így egy kissé unom.
  • Lysandus
    Köszönöm, már értem. Volt utánpótlása, mert az HQ-ja mellett volt a tower-e. Én meg kissé már messze a legközelebbi storehoustól. Egy darabig hajigáltam, aztán meguntam és lerohantam. Oszt jónapot! :-)
  • terasz
    az a jó, ha van mindig - egy darabig - utánpótlása.
    :))

így egy kővel le tudod zúzni egy tábornokát is, ami - őszintén szólva - minőségi csere.
  • j6
    Csak akkor robolja le az épületet ha már üres. Ha van mindig utánpótlás, akkor eltarthat egy darabig.
  • Lysandus
    Halihó!

Hangulatos a játék. A katapultokkal kapcsolatban egy dolgot nem értek: Nekem nem rombolta le az őrtornyot, de minden találata után kihúztak egy enemy fickót belőle. Ez normális? Mondjuk emlékeim szerint régen is így működött ez az installáció.
  • PetruZ
    www.omegadrivers.net
  • Feck
    Micsoda?? Omega driver? Életemben nem hallottam róla... Mit kell tudni róla?
  • PetruZ
    Nekem Ati 9550/128 és Omega 3.8.221, eddig nem volt gondom semmilyen játékkal.
  • embroi
    az ati kártyához tedd fal az omega drivert, nekem is azzal lett jó
  • DonPapa
    vajon mitől lehet az hogy ha elinditanám a játékot akkor egy pillanatra beugrik egy ablak és utána semmi

van vajon valami állitási lehetőség ?
  • PetruZ
    Na ja, közelről sokkal pontosabb, de a gép elég sűrűn építkezik, a katapult meg - ha nem figyelsz oda rá - elkezdi lődözgetni a távolabbiakat is. Oké, kikapcsolható, de ekkor állandóan figyelni kell, hogy mikor épít a gép közeli tornyot. Az eredetiben a katapult funkciója azért jobban tetszett, sztem használhatóbb volt. Mindegy, ki ki a stratégiája szerint. :)

A kőhiány probléma nálam a 2. pályán jelentkezett először, akkor elég komolyan - elsősorban a katapultok miatt. De utána találtam bányákat, és rendeződött a helyzet. Most a 3. pályán vagyok, ott egyelőre nincs gond (közvetlenül a hq mellett van egy nagy csomó bányahely).
  • Sheltem
    Szia...

Igen kb énis így nyomom mostmár, sokmindennel egyetértek amit írtál, és köszönöm a kommented.
    Talán egyedüli amivel nem értek egyet az a katapult építésének szükségtelensége és pontatlansága.

Én nem akartam elhinni, hogy milyen pontatlan, mondom biztos valami bug vagy más, hogy mindig mellédobja a követ ezért fogtam és rögtön a határvonal mellé vagyis lényegesen közelebb építettem a lerombolandó épülethez...2.ra lerombolódott...Mindenek ellenére felesleges e és nyersanyagzabáló?
    Nos van olyan helyzet mikor egy őrtorony közelében van az ellenfél HQ ja esetleg egy fortress vagy valami és kijön segíteni kb 10 katona :)) Ráadásul 7. pálya környékén már barnacsuklyások jönnek akik a generalokat is időnként aprítják. Namost ha a kérdéses őrtorony pl aranybányáknak "biztosítja a helyet" vagy fontos nyersanyagnak de nem akarok katonát pazarolni(talán mert épp akkor kezdett el áramlani az aranyérme és most fejlődnek) tökéletes megoldás egy katapulttal lerombolni azt az őrtornyot...
    Hogy nyersanyagzabáló e?
    Én építkezek mint a vadállat(módszeresen) nálam is több helyen vannak "fatermelő" részek, rengeteg farm stb... de nem éreztem, hogy kevés lenne a kő...Valahogy az az ami sosem fogyott még el és mindig volt belőle bőven.
    Nálam ami hiány az a kard és a pajsz(de ez gondolom mindenkinél), ezért mikor már nem "terjeszkedek nyersanyaggyártó" épületekkel csak katonaival a szerszámgyárba nem megy szén csak a fegyverkovácshoz meg a Mint be az arany mellé.

Bányák közül messze a szénbányát tartom a legfontosabbnak egyébként az arany mellett.
    Hú mennyi hülyeséget írtam...Na visszaveszek :)
  • Feck
    Ati 9600XT (128mb) és 5.8-as Catalyst, szóval nem értem... Lehet, hogy venni kéne egy másik VGA-t :)
  • embroi
    Új videokártya vagy új driver
  • Balazs15
    ez a game védelmi mechanizmusa
  • Feck
    Hali! Válaszolnátok a #647-es hozzászólásomra??
  • PetruZ
    Ahogy én csinálom:
    -Storehouse-ok kb. 1 képernyő távolságra (800x600-ban), olyan helyre, ami "főúton" van. A kikötők magukban raktárak is, melléjük nem kell még egy.
    -Ahol kialakult a fémipar (iron smelter, smithy, metalworks), a legközelebbi storehouse-ba irányítom a fegyvereket és a sört (az összes többin letiltom). Idővel újabb ilyen központokat kell kiépíteni, mert a bányák úgyis kimerülnek. Előre fel szoktam építeni a azükséges házakat, majd letiltom a működésüket. Így ha a régi telepet fel kell számolni, akkor elég csak újraaktiválni az üres épületeket, azonnal lesz ember. Persze, ha van elég nyersanyag, akkor 3-4 központ is üzemelhet egyszerre.
    -Ha egy belső területen lévő raktárban már sok (kb. 50+) cucc van valamiből, és kicsi a kivitel, nincs forgás, akkor azt abban a raktárban letiltom. Így idővel a külső, határmenti raktárak is feltöltődnek, gyorsulnak az építkezések.
    -Ahol lehet és van hely, több központot alakítok ki. Nem csak egy helyen van pl. erdész, favágók és fűrészmalom, hanem 3-4 képernyőnként, lehetőleg egy-egy raktár közelében. Ugyanígy az élelemtermelés is.
    -Ha hajózás van, az új szigetekre is önálló központokat igyekszem rakni (elsősorban fa és kő, másodsorban élelem (ha kell), legvégül az egyebek, ha van rá igény). Bár időbe telik, mire felépülnek, később bitang gyorsan lehet ezekből terjeszkedni.
    -Vigyázni kell arra, hogy egy zászlónál max. 6 termék várakozhat (az eredetiben legalább kétszerennyit elbírt), tehát ha nincs elég raktár, vagy túl messze vannak, akkor könnyen kialakulhatnak torlódások. Egyébként ez a modern változat okosabb ilyen téren, az AI (a gépi ellenfelek esetén is), gyorsan tud reagálni, és pillanatok alatt talál (ellenfél esetén épít) kerülőutakat, tehát ez azért valamennyire ellensúlyozza ezt a hátrányt.
    -És legvégül, de nem utolsósorban: érzésem szerint kevesebb a kő, mint az eredeti játékban, tehát meg kell fontolni, mit építünk. A katapultok gyakorlatilag elfelejthetők: nagyon pontatlanul céloznak (az eredetiben sokkal jobbak voltak) és csak pocsékolják az értékes alapanyagot.
    Mivel a katonai épületek már fejleszthetők (ha az alapmező támogatja), a HQ közelébe, veszélytelen helyekre csak barakkokat tegyünk, a többire guardhouse-ot. Watchtower-t csak akkor, ha már elértük az ellenfél határait, de ekkor is barakkal kezdjünk, aztán majd felfejlesztjük (ha eredetileg nagy mezőre tettük). A legnagyobb fortress megépítése időrabló, kőpazarlő és felesleges. Ha a támadók - védekezők arányát kb. 1:2-re vesszük (az alsó csíkot a max-ról kb. középre húzzuk), bőven lesz elég katona az ellenséges támadások időben történő visszaverésére és a támadásra is. Úgy vettem észre, a gép fordítva csinálja, azaz többet tartalékol támadásra és kevesebbet a védekezésre.
  • Sheltem
    Igen, szoktam variálni mindennel persze.
  • Bucser
    Szállítsi prioritásokat próbáltad megbabrálni?
  • Sheltem
    Egyébként azt figyeltem meg a játékban, hogy lehet 15 farmom és 10 halászkuckóm valamint 5-6 pig farmom a hozzájuk tartózó slaughterhouseal akár, akkoris rohadt ritkán visznek a hajók kaját az expedíció által felfedezett aranybányás szigetekre.

Próbálkoztam raktározódott kenyér kitolásával a főépületből, de olyan szintű forgalom van már ilyenkor az utakon, hogy esélytelen megtömni vele a kikötőt.

A következő pályán(8.) tuti, hogy fogok legalább 3-4 storehouset építeni, és a főépületben blokkolom a kajabevitelt meg a fát, mert itt már 1-2nél mire egy másodszintű nyersanyag elindul hetek eltelnek a játékban és addig az ellenfél fejlődik(mondom ezt úgy, hogy olyan összetett úthálózatom van, hogy na).

Erre persze előtte nem gondoltam...lehet újrakezdem a 7. pályát mert nem vagyok túl elégedett
  • Bucser
    Igaz.