The Settlers II - Next Generation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
Hogy itt is le legyen írva: (még nem próbáltam ki)

hali

Ugyebar megjelent a 9801es patch, amivel mindenki szeretne jaccani, mer lehet vele multit menteni meg minden csak eppenseggel crack nincs hozza. En viszont elmeselem nektek, h Tibi ezt is megoldotta lepesrol lepesre:
1.Telepitesz !!!!!!! daemont!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2. Leszeded a patchet es felrakod!!!
3.Leszeded a settlers 2 maxiimaget (pontos nev ahogy en megtalaltam:ds2dngle.maxi-image.ndr), kitomorited
4.daemonnal beallitod emolutionnel h securecom es bemountolod az elobbi kitomott imagefilet
5.leszeded az sr7 stop v1.2 programor es kitomod
6.elinditod a progit nyomsz 1 hideot es bezarod
7.elinditod a settlerst es jeeee hat muxik!

Jo jatekot!
Rusty

kiegészítés:
image + sr, stop progi

mindjárt ki is próbálom

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

hali

feldobtam 1 leirast 9801 patchhez.
LINK

http://games.vh1.com/gameinfo.php?gid=814
Innét le lehet tölteni, de 60 perces idõlimit van rajt. 30$ -ért feloldják.

Ide meg felraktam egy másik werziót. Igaz a telepítõ nyelve egy kicsit furcsa, de a játék az angol.

OliApa
Ezt a játékot honnan lehet beszerezni? Régóta keresünk normális társast.
takysoft
azokból nincs határ:D amennyit odaküldesz, annyi oda is fog menni.
ha épp nincs annyi szabadon, amennyit hivsz, akkor a fohezben kepeznek meg parat(tool nem kell nekik, így nem gond)
akkor lehet csak baj, ha hajóval jönnek, ugyanis csak akkor képeznek újat, ha épp nincs szabad, hajóval meg nem mindig jönnek, mert picit bugos...
olyankor esetleg nagyon-nagyon sokat kell hivni, hatha kepeznek a kozeli kikotoben...

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Apus
csinálsz a hegyek felé utat, ott klikk a zászlóra és a megjelenõ menüben send geologist vagy valami hasonló

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

littleNorbi
Hogy lehet olyan emebereket csinálni amik felkutatják, h hol milyen bányakincs van ?

takysoft
crackeld rendesen. a bin könyvtárban kell felülírni a fileokat

És a "kérjük, helyezze be az eredeti "The Settlers II" CD/DVD-t" -re mi a megoldás? Crackeltem, de így is ezt mondja.

Fenrir
Gondolom az S2 hadjáratáról beszél. A régiben mehettél a történeten végig.

A halál csupán a kezdet...

takysoft
ebben igazad van, nem az URL cím a döntõ.
az url-t Panyi találta ki.

helyesen(ez a hivalalos álláspont, és mint fordító, tudom:D):
olyan, hogy magyarosítás, vagy magyarítás nincs. mindkettõ helyes, de egyik sem tökéletesen.
két hivatalos szó van: fordítás, vagy honosítás.

a magyarítás, magyarosítás dolgon lehet vitatkozni.
és magyarítást mondok.
a játék magyar lesz lõle... nem magyaros:D

ha tezsek bele huszárokat, meg paprikát... akkor lesz magyaros.

de ezen utóbbi csak az én álláspontom:D

Settlers II-vel kapcsolatban:
A játék legtöbb állománya kódolt(bár a kiterjesztések eredetiek)
a kódolt fileok HEX 12 18 09 06 72 63 30 30 -al kezdõdnek.
ilyen kódolás számomra sajnos ismeretlen. (google sem vezetett nyomra)
decoder nélkül nem hinném, hogy fordítható a játék(valószínûleg encoder is kell, bár talán a kikódolt fileokat is megért a játék, de ebben nem bíznék)

írok majd egy leveleet majd a Blue-Byte-nak(asszem õk csinálták, de majd megnézem, csak nem akarok rosszat mondani), hátha odaadják az editort(valószínûtlen, hisz bizonyára épp azért kódolták a fileokat, hogy ne lehessen belebuzerálni(bár talán inkább az internetes hack cheatek kikerülésére van minden kódolva, fene tudja...))
azért sok reményt ehhez sem fûzök.

1-2 hacker haverommal már felvettem a kapcsolatot, de eddig õk se nagyon jeleztek vissza, hogy csinánának decodert.
mmstert majd még megpróbálom, õ is szokott ilyeneket csinálni, de õt nem ismerem nagyon, így nem szívesen kéregetek tõle.
GH-sokkal jóban van asszem.
mást nem tudok mondani.

mint már említettem(itt még lehet nem), én szívesen lefordítom a játékot, amint lehetségessé válik.

ha valaki tud editorról, kérem szóljon.

(és ha valaki tud az új patch crackjérõl ,az is írja ide a fórumba... jó dolog LAN játékot menteni:D<#hehe>)

Mo.Organ
aztaqrwahihetetlenamegfogalmazás.

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

terasz
mind
Cowek
Helyesírás rulez...
A megfogalmazásról meg annyit hogy fogalmam sincs mirõl beszélsz...

http://www.f1-info.hu/

Helo mindenkinek a játék ba meji az a rész amikor elenfélel jácok pl háborut vivok az elenfelemel mint a Stronghold Crusader -be a ötven páján keresztül
lécike segitsetek
köszi sziasztok
a_n_d_r_e_w
A magyarítás hangzása is elég idegen a nyelvtõl, a magyarosítás meg kb annyit jelenthetne, hogy pl magyar neveket adnak a szereplõknek, matyóhímzéses ruhában járnának, stb :) - szerintem
Én a honosítás szót preferálom :))

One Vision. One Purpose.

Mo.Organ
Magyarítás olyan a magyar nyelvben nem ismeretes, de ezen kár vitatkozni.
Az hogy a url cím ez az, nem azt jelenti, hogy helyesen is van írva.

littleNorbi
www.magyaRITasok.hu

Tévedsz, pont fordítva van.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

Cowek
Ezt most pont rosszul írtad, de sebaj :-)

Muki100
Hát a "woodcutter" és "fisherman" valóban kemény, kérem a magyarosítást.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Mo.Organ
Magyarítás nem lesz sosem,
Magyarosítás viszont lehet. <#hehe>

littleNorbi
Magyarítás ?

takysoft
érdekelne, mert szeretek vele multiban nyomulni, patch nélkül meg multiban nem lehet menteni...:(

Cowek
Az árnyékok a gyengéi a játéknak. Érdemes levenni ha szaggat...

Egyébként nincsen még crack a Patchhoz?

Apus
Na ilyesmi nekem is volt. optionsba kilõttem a shadert és minden rendbejött.

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

<#nemtudom>
Nekem a memórián kívül mindenbõl megvan a minimum

Windows XP - Windows XP
1,4Ghz-es processzor (3Ghz ajánlott) - 2,8 Ghz
512Mb RAM (1Gb ajánlott) - 256 MB RAM
DirectX 9.0c-kompatibilis videókártya 64Mb RAM-mal (128Mb ajánlott) 128 mb

akkor az biztos nem memória gond. nekem 256MB memóriám van, és max grafikán megy

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

Na, végülis vagány nagyon a játék, de én csak ismerõsnél játszhattam vele. Vennem kéne egy 1 gigás memóriát, mert csak úgy jött be a játék, hogy a textúrák csak néhány helyen jelentek meg. :(

Legalábbis így volt a régi részben. Most bárhová lehet kutat építeni, termelni fogja a vizet.

Ars3nal
fasza a jatek<#eljen><#eljen><#eljen>

nekem jobb kéz törésem van :)
DonPapa
üdv mindenkinek

tõrés van már hozzá ?

\" A lét határozza meg a tudatot ! Ha megiszod a lét a tudat eemegy !!! \" Hofi Géza

Bezony itt már nem kell keresgélni mert akárhova teszed mindíg talál.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Apus
küldtem ki szivart mindig, nemtalált semmit, hanem kóricált egy ideig, akkor leraktam 1 kutat és nyomta is a vízet.

Cowek
Mondjuk én is megnéznék egy vízjeles táblát <#idiota>

Én akárhova építek kutast ott mindíg 100%-on nyomatja a vizet

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Bucser
Itt is kell keresni:) a geológust kikküldöd és ahova kinyomja a víz jelet ott lehet kutad:) mert az sincs mindenhol:D

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Apus
lenyomizol 1 kutat és annyi. úgyemlékszem régen azt is keresni kellett. Itt már nem.

hogyan lehet vizet szerezni? abszolult nemtalálom.

a szükség törvényt bont. BF3 gebeboy

Cowek
A sárga színû füvon megterem a búza.

Mo.Organ
simán lerakod a farmot és kész. Nem kell komplikálni semmit. De ha nagyon kevés a kaja a tescoban mindig tudsz vásárolni. <#eljen>

Sippie
Üdv!
A 8. pályán, egy szép nagy vulkanikus cuccra rakott a gép. Meg tudná mondani nekem valaki, hogy a farmok tudnak azon a területen vetni? Vagy egyedüli megoldás a kaja szerzésre, ha elmegyek a pálya szélére és halászokat rakok dögivel?
innen...német nyelvû az oldal, de a patch angol.. egyébként hamár itt tartunk nem tud valaki megoldást rá, hogy le lehessen fordítani a játékot magyarra.. a nyelvi txt fileok kódolva vannak valahogy:(
honnan lehet ezt a patch-et letölteni?
kijött az elsõ patch hozzá: settlers_2_10th_anniversary_9800.exe
remélem jön a törés is hozzá:)
Mo.Organ
Nálam pénz ékszer nem számít. Ha elfogy kérek az usa-tol. <#mf1>

PetruZ
Ezt tudom, a régiben is pontosan így mûködött. :)
Egy kicsit pontosítanék az elõléptetésekkel kapcsolatban, amibõl az is kiderül, hogy nem annyira felesleges az a fortress.

A katonák upgrage-léséhez ugye aranyérme kell. Csakhogy egy arany nem csak egy katonát lehet elõléptetni. Tegnap figyeltem, mert rémlett nekem valami a régi játékból. Szóval:

Vagy egy õrtornyunk, a hat férõhelyes a limes (határ) mentén. Teljesen fel van töltve hat újonccal. Érkezik az elsõ aranyszállítmány, bebattyog vele a futár a kapun. Mi történik? Az egyik újoncból tizedes (corporal) lesz. Jön a következõ aranyérme, ám ekkor már nem csak a tizedes lesz õrmester, hanem még egy újoncból tizedes. A harmadik érme hatására pedig az õrmester tiszt lesz, a tizedes õrmester, egy harmadik újonc pedig tizedes. Végül a negyedik érme tábornokot csinál a tisztbõl, tisztet az õrmesterbõl, õrmestert a tizedesbõl és tizedest egy negyedik újoncból.

Azaz, semmiképpen nem kifizetõdõ a barakkban egy szál magában üldögélõ katonát képezni, mert amig egy private-bõl tábornok lesz egy szem magában, addig hat aranyat vesztünk, ahhoz képest, mintha nem egy nagyobb épületben, többedmagával képeztük volna. Persze ez nem számít ha van elég arany. De ha nincs, akkor igen.

Ebbõl a szempontból a leghatékonyabb képzés, ha minden helyõrségben letiltjuk az aranyszállítást, kivéve egyet, amely legalább hat férõhelyes, és abban képezünk ki rotációs rendszerben mindenkit.
Mo.Organ
Remélem lesz majd valamikor küldetés CD pluszban. Vagy valami Gold féle verzió. Már saját magam szerkesztem a pályákat, és így egy kissé unom.