1593
The Settlers II - Next Generation
  • bigapó
    a magyaritasok.hu-n nézz szét, hátha elkezdték fordítani.

egyébként nem tartom annyira nehéznek az angol verziót, úgy értve, hogy akár kis nyelvlecke is lehet - mindkettőtöknek - , mert egyszerű, szótárban fellelhető szavak vannak benne. itt nem kell bonyolult dialógusokat "megfejteni", egyszerűen építkezni kell. leültök ketten a gép elé, kikeresitek a szavakat, felírjátok papírra, hogy ne kelljen keresni legközelebb, megtanítod neki az alap dolgokat - vagy megtanuljátok együtt - és máris jól aszórakozott mindenki:)) szerintem...
    de ha ez nem tetszik, akkor meg kimentek korcsolyázni vagy szánkózni:)))
  • Mo.Organ
    Biztos vagyok benne, hogy nem fog megjelenni magyarul.
  • Keti
    Szerintetek ezt a játékot magyarul ki fogják adni? Vagy nem érdemes rá várni,s ha angolul megveszem, s később mégiscsak magyarul jelenik meg, akkor ki fogják cserélni majd magyar verzióra? Szerettem volna a fiamnak megvenni karácsonyra magyarul, de ezidáig sajnos nem jelent meg magyar verzió. Ha tudnám hogy meg fog jelenni, elhalasztanám a szülinapjáig a vásárlást. Ha tudtok valami infót, kérlek írjátok le. Köszönettel előre is!!!
  • bigapó
    már jó pár napja nyomok egy pályát, blackwoods néven van, asszem itteni linkről szedtem. egész jó kis pálya, hatalmas, 6 emberes. verek mindenkit, bár voltak gondok a nyersanyagokkal, de mióta elkezdtem hódítani mindenből annyi van, mint a szemét:)) főleg helyből.
    minden támadásomnál generálisok tömege vonul hadba:)

apropó, a sérülteket hogy lehet "gyógyítani"? vagy nem lehet? láttam olyan katonám, aki pölö 5/7-es értékkel ment harcba. a barack-ban nem gyógyulnak?
  • Cowek

• bigapó
    kezdek rájönni, hogy mit hova érdemes építeni. az van amit írtál, sok hely kell neki, de nem mindegy, hogy hol. eddig is jó helyre raktam, de volt, hogy úttal vettem körbe, az meg nemjó. most már azért egész szépen termő farmokat csinálok. ha valami nemjó, akkor inkább lebontom és csinálok máshova. köszönöm a segítséget.

az miért van, hogy néhány letöltött pályát nem tudok elindítani? kilép a betöltés végén. van másik ami ugyanonnan van és működik.
  • HUNRusty
    Lanban nekem is volt szaggatos problemam, igaz en wirelessen toltam de kozvetlen kapcsolattal szval savszelesseg megvolt. Tehat vmi hibas... Ugyan ez a jelenseg neha hamachin is megjlent. Ettol meg jatszhato maradt a jatek, csak zavaro.

A kajaval vmi olyasmi a gond, h kb a malom eg az ilyeneknek a farmhoz nem art kozel lenni. De az sem art ha a pek meg a banyahoz van kozel. Szval ha tavol vannak a dolgok egymsetol amik egymasra epulnek azt en ugy vettem eszre hasonlo gondokkal kuszkodnek. A raktarak meg tenyleg segitenek.
  • takysoft
    1 katona. kell hozzá:

1 ember
    1 kard
    1 pajzs
    1 sör
    + 4 aranypénz a generálishoz(nem a storehouseban, hanem ezt már kiviszik a katonai épületbe)

ebből az emberrel nicns nagy gond, abból mindig van:D

minden alapanyagnak ugyanabban a storehouseban kell lennie. ne máshova viszik, onnét tiltsd ki.(ha már bevittél, át is lehet számmítani, kiviteted, és elviszik a legközelebbibe)
  • Ombika
    KErdes,az gaz ha a sort nem a fo epuletbe viszik ahol katonaim vannak?
    Uj katonam csak akkor lesz ha 1 kard/1 pajzs van es csak utanna fejlodik aranytol?
  • Cowek
    A farmnál nagyon fontos hogy kell legyen zöld terület körülötte. Akkor termel rendesen. Ha sok az út és a hegy, meg sivatag körülötte, megvárja amíg az 1-2 termő terület újra terem. Az finoman szólva sem túl hatékony.
    Szóval keresd a pusztát. Arányaiban azért 2-3 gabonáshoz kell csak 1 malom és pékség.
  • Serpa
    készül a kiegészítő.

The Vikings
  • bigapó
    a prioritást már beállítottam, úgy vettem észre, hogy az utakon nincs dugulás, inkább úgy tűnik, mintha nem termelődne elég gabona. pedig 2-3 farmhoz csak 1 malom és pékség kerül, valamint ha disznós szintén 2-3 farmhoz, 3-4 tenyésztő, tehát mondhatni 1:1 hez az arány.
    a fram pedig jól van elhelyezve, mert 6-8 helyen is vet. lehet, hogy a raktár lesz a megoldás, bár azt is szoktam lerakni. sajna csak holnap tudom megnézni, de kösz a segítséget.
  • Cowek
    Valószínűleg bedugultak a az útjaid. Nézd meg, nem-e állnak sorba a szállítóid. Valószínűleg alacsonyabb prioriotással mennek az élelmek mint másik termékek, így nem jutnak el csak nagyon ritkán a címzetthez.
    Javaslat:
    építs még utakat
    vagy raktárakat, ezzel sok terméket nem cipelnek el a bázisra feleslegesen.

Hogy miből mennyi kell? Nézd meg az összesítőt miből mennyi van. Ha valamiből halmozottan sok van, elég ha leállítod a termelés, nem muszáj egyből lerombolnod az épületet.
    Hajrá!
  • bigapó
    hali!

Blaki sajna neked nem tudok segíteni, mert nincs otthon netem és lan-ba sem próbáltam még:(

nekem viszont lenne egy őrült jó kérdésem. miért nem termel normálisan a mezőgazdaság? le van állva minden bánya, mert nem kapnak kaját, pedig annyi farmom meg malom meg disznó meg minden van, hogy csak na. mégsem dolgozik mindegyik, így nincs acéltermelés és nincs fegyvergyártás sem.
    mondjatok már tippet, hogy hogy kell ezt belőni. egy farm például mennyi malmot és az mennyi péket és mennyi disznótenyésztőt tud ellátni? milyen arányok vannak?
  • Blaki
    Az internetet is próbáltuk, ott meg bejelentkezik a chat szobába, ha kreálni szeretnék játékot, akkor egy olyan hibaüzenettel visszadob, hogy ellenőrizzem a tűzfal beállításokat, amit nem értek, mert kikapcsoltam a tűzfalat.
    Szóval sehogy sem akar ez összejönni.
    :(
  • Blaki
    Üdv mindenkinek.

Mai napon kb 6-órát szenvedtünk a bátyámmal, menjen a játék lanban. Elején crackelt játékkal próbálkoztunk, majd elmentünk és megvettük a játékot. Föltettük a 9801-es patchet is. A probléma az, hogy amikor összekapcsolódunk, (két gépről van szó) és elkezdünk játszani, akkor kb 10másodperc után elkezdenek az emberkék szaggatni, mint ha laggolnának. Próbáltuk úgy, hogy krosszkánellel direktbe összekötjük a két gépet, meg úgy is, hogy routeren keresztül Semmi különbség. Mi lehet a gond??? Valaki segítsen. Settlers 4 nél ilyen gond nem volt. Meg ha egyedül játszunk akkor sincs gond. Tisztára olyan mint amikor laggol egy játék, de úgy, hogy még az állatok is ugrálnak.
    Köszönöm.
  • BorK
    Szia megnéztem és le is szedtem amit találtam köszi a linket
  • Blackman
    pl innen
  • PetruZ
    Az editor betölti a régi Gold pályákat (akármelyiket), csak a tereppel van egy kis gondja: a hegyeket-völgyeket valamiért elég kicsire veszi, a nyersanyagokat meg nem tudja jól elhelyezni.
  • takysoft
    én is kerestem, de nem találtam... kivéve...
    a patchben van 2 új pálya... működnek a patcheletlen változattal is, de újra kell rakni a játékot(vagy backupolni kell a fileokat)
    asszem van valami pályagenerátor is...de azt nem nagyon találtam.. talán a map editorban van.. ott nem néztem még
  • HUNRusty
    Hat ott a map editor, de most nemtom h honnan! Nezz ra googliban.
  • BorK
    Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy honan lehet térképeket letölteni? Mert szeretnék más pályákon is jácani. Előre is köszi.

BorK
  • takysoft
    "ott 6 katona van alapból igaz sokba kerül de sztem megéri, én szinte mostanában már csak ezeket esetleg guord house-t építek"

akkor meg ne csodálkozz, ha nincs köved:D
    watchtowert kizárólag a harcvidékre építek
  • HUNRusty
    lol, meg nem is vettem eszre ha expandelem akkor a teljes nyersanyag mennyiseget viszik! akkor ezert fogytam ki! jah es nemtudja vki hogyen lehet de/enkodolni a nyelvi fajlokat?
  • Dzsega #769
    2 fa de!
    kicsi terület és csak 2 katona!!!!
    hát az nem túl sok pláne ha mgtámadnak lehet körülötte 5 másik azokból is csak 1-1 fog jönni egró össz vissz 6 katonám lesz, ha pedig watchtower (asszem) akkor ott 6 katona van alapból igaz sokba kerül de sztem megéri, én szinte mostanában már csak ezeket esetleg guord house-t építek.
    bár ha gyorsan kell a terület akkor ténylegjó mart gyorsan elkészül.
    de ha bővíted biza felszámol mindent fát követ mindent sajnos
  • takysoft
    nem teljes ár.
    pl barrack(2 fa) --> guard house(2 fa, 3-4 kő)
    esetén fát már nem szállítanak, csak követ. asszem:D

kicsi kerületet ad, igaz... DE!
    -2 fába kerül csak asszem.(vagy 4, de asszem 2), így gyorsan megépül, és olcsó.
    -a katona evakuálható(nem mint eredeti settlers2, ahol bizony bent kellett hagyni a katonát.... ott számított a terület, hisz nem mind1 hogy 20 vagy 50 katona van feleslegben)
  • Dzsega #767
    azzal csak az agond hogy nagyon kicsi a területe amit ad, valamint ha bővíted akkor a teljes "árat" (kő fa) kell megfizetned. szal ha egy barrackból akarsz strongholdot csinálni az biza nagyonsokban lesz, mert minden 1-es lépcsőt végig kell vinned, az pedig nem olcsó!
  • takysoft
    eleve jobban szállítanak közeli bányába, mint messzibe... ez is ad a priorításba....

csak azt nem értem.. akkor miért az aranybányába hordanak, ha teljesen le van véve a priorítás.....
  • takysoft
    eleve jobban szállítanak közeli bányába, mint messzibe... ez is ad a priorításba....

csak azt nem értem.. akkor miért az aranybányába hordanak, ha teljesen le van véve a priorítás.....
  • HUNRusty
    ok en mindig a barrackkal kezdem de mikor ellenseg van a hatarnal csak fel kell turbozni. sajnos a 9801es patchben sincs meg rendesen megoldva a kajaelosztasi problema. ahogy eszrevettem a prioritas nem csak a beallitott ertektol fugg hanem a "kajagyar" es a banya kozotti tavolsagtol is. tehat ha vmi tavolabb van akkor annak fentebb kell venni joval a prioritasat nem csak 1 kicsit!
  • takysoft
    kőgond megoldása: maradj a legkisebb katoni épületnél(neve nem jut eszembe, de a legkisebb házra építhető, abból is a kisebb. Asszemm barracks, , nem kell kozzá kő, és ha később nayobb kell, átépíthető Guard house-zá.

bányászathoz meg kaja kell, de hiába állítod be a priorytásokat, akkor se fogja rendesen elosztani, remélem apatchben ez már javítva van.(addig is, aranybányákat ki kell kapcoslni, ha mégis oda hordják a cuccot)
  • HUNRusty
    en altben azzal szivok h elfogy a ko. ez meg csak multiban fordult elo pedig nem is katapultoztam.egyszeruen ko nem volt arany meg dogivel, de hat ha nemtok aranyat banyaszni mer nincs tanyam??? nah lol!
  • Sippie
    szerintem max a faszénégetőnek lett volna értelme, bár szén így is akad dögivel... csak ugye akkor lehetne máshova adni a kaját... dehát mind1. Jó ez így ahogy van, valóban régi feelinges.
  • HUNRusty
    jah ok biztos annak van persze elonye is de en megvok nelkule. mondom settlersen kivul jart a kezemben a 3 es a 4 is de kb feltelep jaccik uninstall szinten. a regi s2vel pedig meg a nyaron is jaccottam pedig eloszor '98ban teszteltem. bar a faszenegeto nem hulyeseg...
  • bigapó
    akkor valahol lemaradtál, mert az erdésznek is meg lehetett adni, hogy hova tegyen fákat, ergo... remélem kitaláltad:))

üssetek, ha tévedtem:)
  • HUNRusty
    lol en nem is emlxem ezekre. vhogy elveszett a settlers feeling ott mikor eltuntek az utak es hazakat kellett epiteni, meg a katonakat kulon lehet iranyitani. En erre vartam h ujraalkossak. Amit beleraktak az csupa jo dolog, amit meg nem az nem is hianyzik, mert nem szerettem a kesobbi verziokat. pl ez a dolog h hol vagjon fat. Igy a haztol 1 sugarban vagja mig amott folyamatosan pakolgatni kellett a teruletet. Csak 1 pelda h az mer nem jo.
  • Sippie
    meg a faszénégetőt is, de akkor nem settlers2 remake lenne.
  • Cowek
    A 3-ban is voltak jó megoldások azért...
  • do2
    azért ezt a területkijelölést beletehették volna ebbe is..
  • HUNRusty
    jah az mar kesobbi verzioban volt! a settlers 2 az settlers a tobbi mar nem az igazi!