11765
-
Isegrim #710
Szerintem is menni fog nekik, csak egy ideig felmerült a Nov 24, + aki még nem hallott erről infót. Ahogy hallom már leginkább csak az AI-t fejlesztik. Az hogy most már merik mutogatni a campaign mapet és egyre több infót jelzi, hogy a grafikai része már valszeg kész, nincsenek "placer"-ek az RTWből.
1, max két héten belül kell lennie demónak is. -
Wini #709 szerintem is tartják, a videók alapján már majdnem kész a játék -
#708 Már nagyon régóta ez az időpont van bejelentve és szerimtem tartani is fogják.. -
Thanatos #707 vagy 5 vagy 6, vagy 12 vagy 24... :PPP -
Braveheart #706 +1 vagy 2 hónap. Ne legyünk naivak! -
Isegrim #705
Az egyik videóban elhangzott a CA részéről hogy November 11 v. 12én jön ki a program. -
#704 Akkor én is, thenkjú veri mácccs -
Thanatos #703 hmm, akkor én lemaradtam róla :) -
#702 Vótmá -
#701 Csak nem a PcGuruban olvastad? Reméljük tényleg igy lesz... -
Thanatos #700 -
Isegrim #699 A hadjárat térképe kezdéskor -
Isegrim #698
Összesen 21 "faction" lesz, ebből 17 játszható (2 ortodox, 3 muszlim, a többi katolikus), a maradék négy pedig később jelenik meg a térképen (mongol betörés ill. az Új Világ felfedézeskor). A pápa pedig fontos szerepe miatt nem játszható.
-Pápa
-Aranyhorda (mongolok)
-Timuridák (Timur Lenk-féle mongolok)
-Aztékok
Játszhatóak lesznek alapból, és kapnak egy kidolgozott kezdővideót is, a la Rome :
-angolok
-franciák
-N-R Császárság
-Velence
-spanyolok
Játszhatóak még (elméletileg unlockolni kell, de hát ez fél perc alatt megvan a txt-ben):
Ortodox
-------
Bizánci Császárság
Novgorod (gyk. az oroszok)
Muszlim :
---------
-Egyiptom (gyak. az arabok és különböző egyiptomi arab dinasziák)
-törökök
-mórok (ibéria fsz/észak afrikai dinasztiák)
Katolikusok :
-magyarok :)
-lengyelek
-Szicíliai kir.
-a Milánói városállam
-portugálok
-dán királyság
-skótok
A kezdőtérkép:
Áttekintés Bizáncról és az bizánciak által használt egységekről
Áttekintés az Oroszokról és az oroszok által használt egységekről -
Sforzan #697 Sőt! Igazán figyelmes szemlélődő azt is látja, hogy az a 11 igazából 12 :) Angol, francia, német, spanyol, aragóniai?, szicíliai, olasz, skót, lengyel, finn?, dán, magyar. -
Sforzan #696 Figyelmes szemlélődő a vallásról és keresztes hadjáratokról szóló videóban felfedezheti a 11 katolikus (vélhetőleg játszható) faction címerét. Ha jól látom a sort a magyar címer zárja. Már csak az a kérdés hogy a fehér alapon világos kék kereszt kit takar. Az aragóniai címer lenne, vagy a finnek is játszhatóak lesznek:.) -
Wini #695 vmi olyasmit hallottam, hogy akinek ment a rome maxon akadás nélkül, annak ez menni fog mediumon akadás nélkül -
#694 Thx! ezekszerint ha a rome ment rendesen akkor valoszinüleg ez is fog? -
#693 Minimum még nincsen, a Rome TW felturbózott motorját használja.
Megjelenés: 11. hó 04.-én! -
#692 hy! vki tudna nekem egy min sys requirementset mondani?
thx
-
Isegrim #691
Új trailer (Vallás és a kereszteshadjáratok) a www.gametrailers.com-on, HD változat, aki még nem látta checkkolja... -
Isegrim #690
úgy értem igen. :) -
Isegrim #689 re :ui - dedede. -
#688 Megjelenési dátum van már? -
#687 "inkább azt fejtsd ki szerinted a MTW2ben az eddigiek alapján mi az ami ríalizmért kiált. ;)"
Majd ha láttam a játékot megmondom:D
u.i: Te nem írogattál index fórumon Barbarossa Isegrim néven? -
Isegrim #686 "Ők nem játéktervezők akik képről láttak római páncélt hanem esetleg lementek múzeumba esetleg egy teljes történelmi adattár állt a rendelkezésükre az elkészítéshez."
Kérdés : Szerinted a CA hogy gyűjtőtte az anyagot? Lement a múzeumba vagy pedig felkért egy _elismert_ szakembert a korral kapcsolatban, hogy segítse a munkájukat vs. néhány lelkes, az átlagnál olvasottabb fiatallal?
Az első néhány RTR mod egész használható ötleteket adott, hasznos fejlesztés volt, utána elszálltak az önjelölt zsenik és saját szájuk íze szerint írták át a dolgokat, eltünt a színt, savat borsot adó egységek fele, azok is amikről írott források vannak, jött helyette a csiga módjára a saját nyálán csúszó gyalogság, a CTD-k és a halmozottan nem működő, bugos "újítások", miközben két pofára kritizáljuk a készítőket hogy most akkor miért van/nincs ott Tier és mi dekurváraokosabbak vagyunk, miközben két mentés nem működik két verzió között stb. A történelmi ismereteiket pedig néhány ponton megkérdőjelezném azért, legalábbis az általam olvasott irodalom alapján..
Tény hogy a CA csinált történelmi kompromisszumokat - lásd egyiptom - de én ezt valahogy nem bánom. Igazából a stratégia térképen az AI (vagy inkább hiánya), és a túlzott római-centrikusság irritált.
Mindenesetre ez kissé offtopic (abba is hagyom részemről), inkább azt fejtsd ki szerinted a MTW2ben az eddigiek alapján mi az ami ríalizmért kiált. ;) -
#685 Szerinted kiherélték szerintem meg csak helyére raktak mindent... És igen RTW-t szerető történészek akik ezzel foglalkoztak kezdeményezték a rome Total Realism mod készítését mert fogták a fejüket a sok faszságtól... (egyrészt a provinciáknak köze nemvolt a valósághoz a népek elhelyezkedésének és az egységeknek sem sok közük volt a valósághoz...) Ők nem játéktervezők akik képről láttak római páncélt hanem esetleg lementek múzeumba esetleg egy teljes történelmi adattár állt a rendelkezésükre az elkészítéshez. Etc. -
haxoror #684 A CA tényleg sok munkát fektetett a kutatásba viszont egy játszható és eladható játékot akartak készíteni, amivel nincs is baj szal a végtermék elég sok részen eltért a "reálistól" amit a modkészítők próbáltak korrigálni.
Kinek mi jön be, nekem sem tetszett annyira a total realism viszont egy két kisebb modot felraktam én is, főleg térlép és reális szkin modokat, formáció és AI erősítőket meg ilyesmit. -
Isegrim #683
Azt hiszem egyet kell értenünk abban hogy nem értünk egyet. :)
Nekem nem nagyon jöttek be a Realism modok, az elsők még csak-csak, aztán felraktam a RTR60-ot és fogtam a fejemet hogy elbasztak/kiheréltek mindent, már elnézést...A megindokolásról meg annyit, hogy mindent meg lehet indokolni, de amit én láttam tőlük az leginkább annyi volt hogy "szerintünk meg nem így volt" stb.. Én hajlamos vagyok az egész eddigi Totalwar sorozat alapján azt gondolni, hogy lényegesen több kutatási munkát fektetett be a CA, mint a forumokon őket ész és érdemi utánajárás nélkül kritizálók. A fórumokon amúgy is hajlamos mindenki mindent jobban tudni, sajnos nekem ez a tapasztalatom.
Nem tudom milyen mod lesz a MTW2-hoz, van egy MTW2-Auctoriso project, majd megnézem milyen, mondjuk abban egyetértek hogy első dolgaim egyike lesz az ágyús elefánt és az egyik trailer alapján taktikai nukleáris töltet jellegel működő, nagy oszmán bombárda kíírtása. -
#682 Ez igaz is. Ég és föld a kölünbség az eredeti és az RTW között. Sokkal jobb lett általa a játék. -
#681 Szerintem meg a hadszervezéssen volt a különbség. Róma az ókori világ legjobban szervezett és legprofesszinálisabb hadserege volt. Olyan állandó és jól képzett katonai erővel rendelkezett, amivel egyetlen egy akkori birodalom sem. Hiába voltak többen a gallok nem voltak egy színten a római légiók profizmusával. -
#680 Sokadrészt a CA-s fiúk elég sokmindent feláldoztak a "balance" oltárán ami történelmi hűséget tekintve kár volt... Egyébként ha lecsekkolod a realism mod fórumai minden változtatás meg van indokolva. Szóval nem légből kapott dologként kerültek elő olyan dolgok, hogy Most akkor a germánok gallok szart sem érnek.... Nem beszélve arról, hogy a germánok igazán labdába sem rúghattak a rome űáltal felölelt időszakban lévén fénykorukat pont a birodalom összeomlásának /meggyengülésének idején érték el. időszámításunk szerint 300-400 körül. -
#679 HA kicsit utánanézel ceasar hogy osztotta meg a gallokat és győzte le őket egyenként rájössz arra hogy mi volt pont az amit az Ai egyáltalán nem kezelt. mégpedig a törzsek különállása. ez volt ad1:
Ad2: A kelta fémművesség állhatott magasszinten nem a szintjével volt baj. A mennyiségével. Ahogy ezt a gall s a german lovasság bizonyítja is. ha sok van belőlük nagyon ütős ki egységek (főleg a könnyűlovasságukat szerettemn használni.) de ez nagyon offtoopic. -
Isegrim #678
Hmm, azért szerintem kicsit nézz utána hogy a kelta fémművesség milyen magas szinten állt.. Az, hogy a barbárok viszonylagos szervezetlensége és fegyelmezetlensége nem igazán érvényesült, inkább az AI hibája. A germánokkal pl én például elég biztos vagyok benne hogy a hadszervezet a clubmen és variánsain (lsd RTW "realism") túl is mutatott egy két dolgot, a barbár törzsekkel persze megvan az a baj hogy ugye forráshiány, amivel a CA tudott dolgozni azok mondjuk Tacitus, Caesar stb. leírásai a hadjáratokról vagy amiket hallottak, domborművek ábrázolásai.. a középkorral kapcsolatban nincs ilyen. Megjegyzem, nézegettem az "Osprey - Men at Arms 129 - Rome's Enemies : Germanic and Dacians" könyvecskét, leletanyagok stb. alapján rekonstruálja a katonatípusokat, ránézésre a Creative Assembly is forgatta ezt a művet.. Ezeket beépítették, szerintem az egységek elég jól el voltak találva ilyen téren, a screeching women nekem pl. kedvencem volt. -
#677 Éppen ez az... realitás.. A germánok kurva sokan voltak mega gallok is. De a Rómaiakkal vagy makedónokkal csakis számbeli fölénnyel vehették fel a versenyt minőségivel nem nagyon. ÉS ha kivettek dolgokat aminek semmi köze volt a valósághoz azt abszolúte nem bántam.. nem beszélve a kb 2-szer annyi provinciáról aminek következtében sokkal több csata volt és sokkal hosszabb egy "Go for the unified Europe" hadjárat:D Nekem nagyon bejött:D -
Isegrim #676
Az ágyús elefántokat leszámítva mi a baj a rializmmal?
Nekem spec a RTW Realism modok rohadtul nem jöttek be, a srácok jobbat szeretnek kivenni dolgokat mint berakni, a legutolsó RTW realism kipróbáltam a "valósághű" germánokat - hát igen, Clubmen és variánsai, és úgy másznak mint a csigák, a vesztes csata után pedig ugyanolyan tömegmészárlás az egész mert az egységek szánalmasan lassan menekülnek.
Speciel nekem az oroszok egységlistája kifejezetten tetszik... -
haxoror #675 például azt, hogy akkoriban még nem voltak ruszkik :) -
#674 Annyit, hogy a készítők nem a kiegyensúlyozottságot tartják szem előtt hanem a valósághűséget. Ez azt jelenti, hogy teljes mapot átszabják vásárolható egységek listáját textúráját modelljeit értékeit épületek funkcióit és hasonló apróságok:) Én már a Rómában is imádom:) -
#673 Mit változtat a játékon a realism mod? -
#672 Asszem erre az egész játékra rá fog majd férni egy alapos realism mod. Még jó, hogy a realism srácok az elején bejelentették, hogy azon nyomban átkonvertálják a gamet. -
Isegrim #671
Megjelent egy komplett leírás a ruszkikról, az összes egységükről és van egy videó is amiben a szovjet csatabárdos elvtársak a bizánci gyalogságot aprírtják irgalmatlanul...
http://pc.ign.com/articles/731/731089p1.html
A bónusz jó hír, hogy valamennyi factionről hasonló leírások és videók várhatók a következő hetekben!