11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • Isegrim

Én írtam a készítőknek a totalwar.com forumon (Shogun, wikiman stb., ami CA staff), esetleg lehetne őket privikkel bombázni, hátha észreveszik magukat hogy nem volt még akkor budapest...
  • cicamisa
    Értem!Nem tudtam,hogy ez csak kiegészítő,és erre kell rátelepíteni.
  • Gerbill
    Tekintve, hogy az egy kiegészítő, az alapjáték nélkül nem lehet telepíteni
  • cicamisa
    Sziasztok!Olyan problémám van,hogy leszedtem a Rome Total War Alexander részét és telepíteni akartam.Ekkor Kiírta,hogy nincs valami prioritása.Megnéztem a read me-t és ezt írja:
    1. Burn or mount with daemon-tools.
    2. Make sure you have either Rome Total War with v1.5 patch or Rome Total War
    Barbarian Invasion with v1.6 patch installed.
    3. Install the addon.
    4. Copy the cracked content from \crack directory on the cd to your
    installation directory.
    5. Play the game.
    Szóval hogyan lehet telepíten úgy hogy nincs korábbi része meg?
  • Pluskast
    Miért Bukarest jobb? Az sem létezett akkoriban. Az az érzésem, hogy a történelmi ismereteik eléggé korlátozottak és szükségszerüek. A nyugat-európai népek egységeit megcsinálták történelmi szempontból hitelesen. Ehhez még hozzá adták a lengyeleket, merthát az ugye több tízmilliós piac majdnem akkora mint németország így ugye megérte a fáradzoás, hogy utánna nézzenek a lengyel középkori hadtörténetnek. Na a többit meg nagy ívben leszarták. Mit érdekli őket a magyar piac aminek kb van 3 milliós résztvevője. Kicsi is az ország alig ismerik szartak rá hogy reálisan csinálják meg az egységeket. Undorító pénzéhes üzletpolitika. Hányhatnékom van tölle.
  • PrasCo
    Elképzelhető. Vagy olvasták az Egri Csillagokat. Mindenesetre fantáziában nem szűkölködnek... :)
  • Thanatos
    biztos vagy benne hogy az hiba volt? :P
  • Thanatos
    nekem is ez van de már kb fél éve...
  • Bucser
    A rengeteg nagyfelbontású textúra miatt...
  • Zsolo007
    Csak én nem látom a bannert? Azt írja ki nincs kép, vagy jogom nincs a kép megtekintéséhez.
  • hzsolt
    Lucas Arts tipikus hibája volt régen, hogy csak akkor lehetett telepíteni a játékot, ha a Regional Settings-ben Nagy Britannia, vagy USA volt megadva.
  • Sforzan
    Bocsánat a „pánik keltésért”. Megnéztem a Rome dobozát és ott is az angol verziót hozzák követelménynek.

Egyébként 2004-ben a Rome minimum rendszerigénye:
    1.0Ghz Pentium vagy Athlon
    256 Mb RAM
    8x CD-ROM
    2.9GB szabad hely (+500 a swap-nek)
    64MB-os videokártya

Akkor az Nvidia-t preferálta inkább, legalábbis az ő logojuk került a dobozra.
    Két év alatt ennyit változott a világ.

Remélem végre DVD verzió is elérhető lesz, mert anno a lábam lejártam érte, de csak cd-s volt.
  • Grrrrrrr
    Csak nem Szulejmán magyarországi halálából vették az ötletet?
  • Grrrrrrr
    Ez a minimum, vagy az ajánlott?
  • haxoror
    A 11 giga gondolom csak a telepítéshez kell, bár így is kurvára érthetetlen hogy miért kell neki ennyi hely, mit raknak még bele aminek ennyi hely kellhet?

Az angol windows meg egy vicc, az usán és anglián kívül szinte sehol se lehetne eladni mert szinte mindenki valamilyen lokál win verziót használ francia, német, olaszok, japán, török stb stb...

Szerintem ez a lista még változni fog.
  • Wini
    lehet én vagy ok a tapasztalatlan, de még egyetlen egy játékot se láttam, ami ne ment volna el magyar nyelvű windows alatt....
  • Zsolo007
    Ez vicces, de nemhiszem, hogy csak angol windzon menne...azzal eléggé elvágnák magukat..
  • Alwares
    Nah ezzel hasitani fogok, csak veszek még winyót meg még 512 RAM-ot...
  • kiskorúbézoltán #772
    Na , ha csak ángéluson fog menni akkor - számomra - el is dőlt a játék sorsa ...
  • Sforzan
    Közzé tették a hivatalos honlapon a rendszerigényt. Íme:

English version of Microsoft® Windows® 2000/XP.
    Celeron 1.8GHz Pentium 4® (1500MHz) or equivalent AMD® processor.
    512MB RAM.
    8x Speed DVD-ROM drive (1200KB/sec sustained transfer rate) and latest drivers.
    11.0 Gigs of uncompressed free hard disk space.
    100% DirectX® 9.0c compatible 16-bit sound card and latest drivers.
    100% Windows® 2000/XP compatible mouse, keyboard and latest drivers.
    DirectX® 9.0c.
    128MB Hardware Accelerated video card with Shader 1 support and the latest drivers.
    Must be 100% DirectX® 9.0c compatible.
    Monitor must be able to display 1024x768 resolution or above.

A 11 gigát még megbocsátom, de mi ez a hülyeség az English version XP vagy 2000-rel???
  • PrasCo
    A jelek (frakcióválasztó képernyőre kirakott egység; a leírásában arra hivatkoznak, hogy "a török szultán láb alól eltételére kiképezve", stb.) arra utalnak, hogy de; pont hogy ez lesz a mi "speckó kis egységünk", mint mondjuk - ahogy valaki korábban megjegyezte - anno a Julius-ház arcani-jai.
  • Grrrrrrr
    Nem biztos, hogy az tipikusan magyar egység lesz.
  • Voltan
    Hát ezt a battlefield Assassin dolgot honnan a francból vették? Ekkora marhaságot...
  • Sforzan
    Ez a Budapest tényleg nagyon gáz (legalább Buda lenne). Talán Esztergom túl közel lenne a tartomány határához és ezért választottak egy másik várost. De akkor miért nem inkább Fehérvár?
  • Grrrrrrr
    Ezzel nincs is semmi bajom, hogy egy tartomány egy város. Csak tennék megfelelő helyre, ha már részletsebb térképről beszélnek.

Bár az RTW2-ben igazán csinálhatnák majd olyan mozgósra a tartomány határait, mint az a CIV ben van pl.
  • Bucser
    sajnos a rendszer miatt... Ahány város annyi tartomány (minden részben így volt saajnos) szóval vagy a térképet módosítják teljesen tartományokkal és egyebekkel (lásd Rome TotalRealism mod) vagy semmit...
  • Grrrrrrr
    Az egységek és városok nevét a magyarítás során lehet majd változtatni. A helyüket már nem...
  • Bucser
    nem baj.. jön majd a realism mod:)
  • Apache00
    Én nem tudom milyen történészekkel dolgozhatnak a CA-s srácok/lányok, de ez a Budapest felettébb érdekes, ráasásul a Duna bal partján. És akkor még hagyján az erdélyi Bran városa, sztem volt annál egy jopár jelentösebb városunk is Erdélyben. esetleg lehetett volna Kolozsvár. Sztem felcsaptak egy mai térképet és kinéztek belöle 2 várost, Bp-röl látták hogy az a fövárosunk, igy arra esett az egyik választásuk, Erdélyben pedig hasraütésszerüen választottak egyett. Azért ennél egy fokkal jobb volt a Medieval 1-ben ha jol emléxem, és több városunk is volt. Ha nem is pontosan a helyükön voltak, de nagyobb sullyal rendelkezök voltak, és nem BP. Na de mindegy, remélem ezt még tudják orvosolni, vagy vki majd gyorsan kijavitja egy mod keretében. Igy már arra rá sem merek gondolni, hogy milyen királyaink lesznek, ha már az egységek is sántitank kicsit.A prémet az a "csatamezei orgyilkos" viszi, de ezek a magyar nemesek és magyar lovasság is semmit mondoak, elsö klikkre amugy tök ugyanazok. Legalább használták volna a Med1-böl a székely lovasság kifejezést, akár a késöbbiek folyamán megjelenhetnének a kunok, vagy besenyök, még késöbb pedig a husdarok(huszár) és a huszita zsoldosok. Na de majd meglátjuk, bár sztem sokat már nem fognak változtatni rajta. Mondjuk az, hogy a magyar lovasoknak van íjuk, az még stimmel is, mert azt nem felejtettük el a késöbbiek során sem, csak csökkent létszámuk, ahogy elterjedt a nyugati lovasság, de sokszor a késöbbi idökben is döntöttek el csatákat, és még Mátyás is használta a könnyülovas ijászokat a seregében
  • Braveheart
    Az otthoni géppel én sem aggódnék :) csak azt sajnálnám ide elhozni
  • Isegrim

ígéretek szerint ami RTW elment maxon, itt elmegy mediumon.

Amúgy valamennyi TW darab CPU-intenzív, nekem hatalmasat dobott az erősebb CPU ugyanazzal a VGA-val. Persze MTW-ben bekapcsolhatók lesznek olyan nyalánkságok mint HDR stb.

Jelenleg nálam 3500+/GF 7600GST, 1 Giga, ezzel nem aggódom. :)
  • Braveheart
    Mediumon elment a RTW. Csak azért kérdeztem mert a képek alapján nincs hatalmas előrelépés grafikai téren szvsz, amúgy nem is reménykednék benne h elfutna. Ha meg mégse fog, még mindig itt van a koleszos CS-parti, a HoMM meg a Fallout sorozat
  • Thanatos
    szvsz el fog menni, max lejebb veszed a grafot (márha rtw nem ultra low-on ment csak :) )
  • Braveheart

Ha a RTW elment a laptopomon akkor ez is elfog talán? A pc-t nem akartam elráncigálni a koliba.
    1.73ghz 512 ram 128 mb videokártya (pixel shader nélkül)
  • PrasCo
    Ohh... kár.
    Akkor marad a Chivalry Knights. :DD
    Csak dobnának már pofon minket egy demóval, mert már kopjával rohangálok közterületen, és az nem tesz jót a renomémnak...
  • Bucser
    Nem fért be a pajtába úgyhogy otthonhagyják:D
  • Thanatos
    de van de van!!!
  • PrasCo
    Énekömmá'csak egy kérdésem maradt.
    T-72-es nincs?
  • Isegrim

Hááát, most sajna meggyőződtem hogy ennek bizony elkél egy Realism mod majd... kár.. kezdve azzal hogy sok nép megkapja az "alapvető" egységeket, úgymint armored swordsmen, armored Sergants meg ilyenek.
  • Braveheart