11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • haxoror
    Ja meg Budapest?
    Ráadásul a Duna bal partján?
  • haxoror
    Na a sztereotipia megint győzedelmeskedett, éljenek a szürke bőrű magyar vámpírok a rejtélyes szultán-orvgyilkolós csatamezőn láthatatlanná válós egységeikkel

Egyre erősebb a gyanúm hogy inkább egy nyugati néppel kezdem a játékot és a magyarokkal megvárok egy realizmus modot, bazmeg hihetetlen hogy mindig ezeket a fantasy egységeket erőltetik, bár megtisztelő hogy a római Arcanik leszármazottait mi kaphattuk meg, remélem a törökök is kapnak roppant veszélyes dzsihád-papokat és az aztékoknak is jut majd kitépett szívekkel dobálódzó headhurler variáns...
  • Isegrim

Hát tényleg nem egy nagy szám, a legdurvább ami látszik az Halberd Militia és a Pavézés lándzsások (az utóbbiak azért elég kemények). A horvát baltások még használhatónak tűnnek, nagyot ütnek, páncélon keresztül is!

Viszont, az ne feledjük hogy ha gyalogságra van szükségünk, a lórol szállt lovagok a legkeményebb gyalogság, a Chivalric Foot Knights azért keményen üt oda.

De tény hogy ez történelmileg korrekt, a gyalogság a középkori magyar hadszervezetben szinte emlitve sincs, amikor volt a Hunyadiak korában, az jórészt cseh husszita zsoldosok voltak.

Most nézem bazz, nincsenek Huszárok a listán ?!!
  • Thanatos
    nem..., de ez kb fél éve ilyen...
  • PrasCo
    Csakugyan egy rakás szar a gyalogságunk. Bár az is igaz, hogy csakugyan seggére vertünk a lovasságnak. ^^ És csakugyan az is igaz, hogy a kampánytérkép vicc. (bár ez valami atombéta, azért a lényeg - sajnos - látszik.) Sebaj...
    mindettől még rohadtul el fogok játszani én vele, az ziher. Budapest ide vagy oda...
    Egyébként az a Battlefield Assasin igencsak odabasz. Mikor akartuk mi ÍGY megölni a szultánt...? ^^ Na mindegy, ennyi pénzért már tudhat valamit.
  • Gerbill
    Csak nekem nem jeleníti meg a bannert?
  • Gerbill
    Már úgy várom, hogy leigázzam egész európát a magyarokkal
  • Isegrim

Campaign map :

• Isegrim

The Return of the Jobbágy - velük van az erő vazz, ezek nagyon durvák!!!

... és végül de nem utólsósorban....

• Isegrim

Végre infó a magyar egységlistáról!
  • Thanatos
    nem akarja majd valaki alkalomadtán ezt a bibi-s bannert lecserélni? :D
  • Blackarmy
    Reméljük a középkorra való tekintettel, a nehézlovasság keményebb lesz, ami a mi malmunkra hajtja majd a vizet a lovagok a középkor tankjai
  • ashead
    Én az RTW- már többször végigvittem, több modban is, de még mindig a lovasíjászok a kedvenceim. Egyébként igazad van,a magyar lovasíjászok a későbbi időben már nem értek fel a sztyeppeiekkel.
  • ashead
    III. András 1298-ban segítséget küldött Habsburg Albertnek Adolf nassaui herceg ellen. A magyar sereget mindenhol megbámulták amerre elvonultak a Rajna felé. A hosszú szakálluk a német lovagokra emlékeztetett, de a hajukat befonva hordták mint az asszonyok, könnyű ruházatban , páncélzat nélkül , száguldó lovon előre hátra lőtték a nyilat. Ezt írták róluk a korabeli német krónikák. A régi lovasíjász harcmodor csak lassan tűnt el, hiszen hatékonyabb volt mint a nyugati harcmodor. Persze állandó gyakorlást igényelt, ezért tűnt el ,mikor a nemesség már nem igazán akart katonáskodni.
  • PrasCo
    Halkan jegyzem fel zárójelben...: Marha jó nekünk ám, hogy a kezdő országhatár a legnagyobb kínunk... Még ha a tartományok számán menne a vita, azt is jobban megérteném, mint ezt a "két pixellel odébb a huszonhatos határkövet"-dolgot. Aztán pár év, és úgyis teljesen máshogy fog kinézni az országod, ahogy annak lennie kéne... ;]

A lovasíjászok meg akadtak később is (ne feledjük, alig hagytuk el az évezredfordulót), a német lovagok szép lassan csordogáltak be az országba. Bár a későbbi korokban talán már talán helyesebb lenne az "íjjal is(?) rendelkező lovas"-kifejezést használni, mert ha lovasíjászok is voltak azok, azért az már egyre kevésbé volt a sztyeppei harmodorral, neveléssel és világképpel bíró lovasíjász.
    Egyébként megmondom őszintén, az RTW-t kétszer, a BI-t háromszor (ebből egyszer a totális hegemóniáig) végigtolva nekem már nagyon tele van a tököm a lovasíjászokkal, és örülnék neki, ha átérnénk már a középkorba. Vas, tömeg, és kő. Soha szebbet. :D
  • Bucser
    Pedig körülbelülre ott a történelmi országhatár Havasalföld leválasztásával.
  • Pluskast
    Nem az a gond, hanem az országhatárok rosszúl vannak megrajzólva. Ez max nagy jóindulattal hasonlít Magyarországra. Az hogy Horvátország külön van nem gond mert valóban 1080-ban még nem volt az ország része.
  • Isegrim

+ a huszárok, ugye a legfontosabbat hagytam ki.
  • Isegrim

Voltak, a betelepült Kunokra, besenyőkre gondolj, gondolom ők lesznek valami alap horse archer, és a táposabb változatuk pedig a székelyek, a la MTW1.

Egyébként meg a normál nyugati nehézlovas, feudális egységek.
  • Isegrim

Szerintem nem rossz, vannak a magyar részek és Erdély, Wallachia külön rész és Horvátország emlékeim szerint ekkor még nem az ország része.

Én tuti úgy fogom fejleszteni mint ahogy a valóságban, a nyugati magyar rész kastélyos, feudális lesz, erdély pedig városos. :)

Ezekről a Battlefield Assassinsról tud valaki valamit, létezett nálunk bármi ehhez hasonló...?
  • Wini
    mikor jön már a demóóóó
  • Pluskast
    Még azután is mert ugye a tatárjárás után IV.Béla visszahívta őket az országba mivel félt egy újabb tatár betöréstől. De mindent egybe vetve, ha a lengyelek kapnak litván harcosokat akkor mi is megkaphatjuk a besenyőket nyugodtan.
  • Bucser
    A besenyő Kun lovasijjászok elég sokáig védték a végeket észak-kelet magyarországon. (cirka a tatárjárásig)
  • Pluskast
    Mondjuk még esetleg elmenne a besenyő (kun) lovas íjász egység.
  • Zsolo007
    Ezért nem értem...
  • Pharaoh
    A honfoglalás idején valóban volt, de utána mi is átvettük az európai harcmodort.
  • Zsolo007
    Egyébként én nem értem ezt a lovasnyilas dolgot. Voltak lovasnyilasaink abban az időben? Úgyértem valóban voltak ilyenek csatában használva? Egy kicsit nehezen tudom elfogadni ezt, tekintve a kor harcmodorát..
  • Pluskast
    Jó kis szöveg de remélem hogy a realismos fiuk átrajzolják majd a térképet mert ez így ocsmányúl néz ki. Még csak nem is hasonlít az akkori magyar kirélyságra. Mint egy zsíros tintapaca.....
  • haxoror
    "Boasts a strong mix of heavy knights and skilled horse archers."
    "Lacks good offensive infantry."

PARTHIA RELOADED!
    A perfekt halálturmix, szarrábüntetem velük Európát!

Meg a nyomi aztékokat is wehehehe
  • Thanatos

kiváncsi vagyok ez a battlefield assasins mit fog tudni :)
  • Isegrim

Nesze neked infó kies kis házánkról..

... BATTLEFIELD ASSASSINs, ROFLOL!
  • Grrrrrrr
    Sienkiewicz Tűzzel vassal regényének filmváltozatában, amit rendkívül jól megcsináltak a lengyelek, jól megfigyelhető a huszárok régi fegyverzete. Igaz, az a történet 1600-as évek közepére való.
  • ashead
    A szárnyakat is használták itt nálunk is nem csak a lengyeleknél voltak szárnyas huszárok. Egyébként a török korszakban tényleg páncélozott lándzsás lovasságot jelentett a huszár.
  • haxoror
    Elég bénán néz ki az épület!
  • Zsolo007
    Ó, akkor elnézést kérek...bennem egy 18.századi huszár képe élt
  • Isegrim

Err.. a középkori huszárok alapvetően kopjás-(huszár)pajzsos középnehéz lovasság voltak, láncingtől a félvértig mindenféle volt rajtuk.

Ha láttál lengyel Hussariáról képeket már (wiki!), a szányakat leszámítva a 15-16 sz-i magyar huszár dittó ugyanígy nézett ki (ti. tőlünk vették át Báthoryn keresztül)
  • Zsolo007
    De a fegyverük a legnagyobb poén....kopja....legalábbis a képen az van..
  • morreau
    Huszároknak combat bonus in snow?!
  • Pharaoh
    Magyarokról is jöhetne már valami infó.
  • Isegrim

Yesss!

További képek a campaign mapről