Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! Egy kicsit vissza szeretnék kanyarodni a Medieval 2-höz.
Elég jól állok benne :-) De azt nem értem, hogy lehet az, hogy a kereskedõimet mindig elhajtják a másik nemzet kereskedõi :-(
Hogyan lehet a saját kereskedõmet fejleszteni, hogy ne tudják megvesztegetni? Azzal, hogy én is megpróbálok megvesztegetni más kereskedõket, vagy azzal, hogy minél fejlettebb a piacom ahonnan veszem?
És a kémmel is és a pappal is ez a helyzet? Mármint annál jobb a papom esélye az eretnekekkel és a boszorkákkal szemben, hogy minél nagyobb katedrálisból veszem meg õket? Vagy hogy fejlesszem ezeket az embereket?

Másik kérdésem!!! Hogy lehet az a játékban, hogy például engem csak úgy simán betámad a Spanyol (Angolokkal vagyok) és a Portugál és a Pápa nem átkozza ki Õket, de ha én támadom meg Õket, akkor azonnal kiátkoz engem :-( ???
Sokat tenni nem lehet: lovasok ellen pikások, vargok, gyalogosok ellen meg dárdavetõk, uruk-haiok tömegével. Próbálj a ködhegységi orkokkal szövetkezni.

Sikerült nekem is felrakni a modot már játszottam is vele néhány órát, Szarumán orkjai a kedvenceim, de Rohan valami piszkosul kemény szinte állandóan 3 maxos serege van és senki nem jön segíteni, el is vertek már kétszer. Harmadjára 10 kör alatt villámháborúban megtámadtam õket és a Helm szurdokot valamint egy várukat el is foglaltam, de nagyon nehéz megtartani azokat is. Van valami hatásos taktika ellenük?
Próbáltam a hobbitok felé terjeszkedni, de Rohan akkor is támadott ha már nem voltak nagyobb egységeim a területemen.

Balrogot pedig nem lehet toborozni, ha megtámadják móriát akkor támad fel egy ilyen egység. De ha mondjuk te vagy a ködhegységi orkokkal akkor ezt nem tudom hogy oldják meg (szerintem akkor nincs ilyen).

Ha elfekkel vagy, és fangornt elfoglalod akkor egyszer tudsz zsoldosként enteket felfogadni. Jön egy event-videó hogy az entek háborúba mennek, aztán kész.

LasCar16
én Móriát bírtam nehezen bevenni, Balrog...

#10854 ha okosan állsz fel akkor közelharcban is megfogják õket, nagy össztûz seregek nagy része elhullik és a silvan elfeknél a generálisok is jók közel harcban, de a védelmem talán egyszer törték át Mordor mellett 😊

#acm

Akkor lehet(legalábbis régen így volt), ha fangornt elfoglaltad aztán jön valami event szerûség, hogy az entek fellázadnak.. Akkor lehet trainelni õket, többször nem mivel túl erõs egységek, és lore szempontjából sem lenne túl okos ötlet hogy ent hadseregek futkározzanak mondjuk mordorban.. Balrogot is csak egyszer lehet trainelni, ha lehet, nem próbáltam még.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Buci
A grand campaign során csak 1etlen 1szer lehet trainelni õket??? Hogyhogy?

carpe diem

Akkor enteket ne tegyél be ellenfélnek <#eplus2>
Nem véletlenül lehet õket csak egyetlen egyszer toborozni a kampány során.

csak custom battle volt, nem hadjárat.ott meg mindegy hogy melyik népet rakom be ellenségnek

Savaran
miért támadtál tündékel a másik fajta tündékre? 😊

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Jaja, csak vigyázni kell hogy ne törjenek át a melee egységeken, mert akkor szétzavarják az íjászokat és össze-vissza fognak lövöldözni, többet a saját egységek közül mint az entek közül. 😊

LasCar16
elfeknél pont kapóra jön, legerõsebbek az íjászaik..

spearman és swordsmanek az íjászok elé akik feltartják az ellent guard módban, és csak lõni kell .. silvan elfeknél plusz pont h a családtagok kísérete is íjász ezáltal még eredményesebbek 😊

#acm

Nagyon sok íjász, és gyújtónyilak.

a third age 2.1 modba az entek ellene mi a hatásos fegyver? mert a gépnek két egység entje maradt semmi más és azzal lemészárolta a high elven seregem nagy részét.

Melyik változatot tetted fel? 2.1?
Két telepítõje van arra figyelni kell.
Ha az is stimmel akkor nem tudom.

Nekem így ment: alak+kieg+kieg patch 1.5 + (crack ha neked kell)+ TATW2.1 part1 + TATW2.1 part 2
Gondolom az alapjáték az megy így.
Nem volt vele soha probléma, egyetlen gondom h eltûntek a mentéseim, de az lehet h merevlemez hiba.

Fel peccseltem,s crackeltem,de még mindig nem jó.
Nem peccselted fel 1.5-re vagy rossz a cracked 😛

Vannak submodok amik javítanak a lovasságon "Better cavalary engagement" vagy mi a neve.
Nyugodtan nyomd fel, sokaknak tetszik.

Üdv!

Amikor elindítom a kingdoms.exe fájlt,akkor csak fél percig tölt,s kilép az egész játékból valami hibaüzenetet írva.Csak nincs az üzenethez szöveg. Valaki tudja mi lehet a baj?
Savaran
http://www.moddb.com/mods/third-age-total-war

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Savaran
Kipróbáltam én is a Third age TW 2.1-et, ugyan az a bajom vele mint az elõzõ vezrzióiban volt, harmatgyenge benne a lovasság ilyen 7/15-ös értékekkel, menjenek már a készítõk a p....-ba. Nem gyõzöm javítgatni az értékeket. ballance ide ballance oda, de a rohan lovasaiból ne csináljanak már bokorugró gagyi lovasokat......

Sziasztok! Ezt a Medieval 2 -höz tartozó Third Age -et honnan tudnám letölteni?
A trollok heavy infantry-ként szerepelnek brutális páncélzattal. Ennek megfelelõen AP-s egységek kiválóan darálják õket (fejszések, számszeríjászok, dárdavetõk,lovasroham stb).

Az én stratégiám:
1. messzirõl tüzes íjászok legyengítik õket, majd közelrõl vagy fejszések, vagy sima gyalogság, de akkor tömegével (1 troll egységre 3-4), illetve többszöri lovasroham (ha sikerül hátba kapni õket)
2. ha van 3-4 fejlett balliszta akkor sikerül a nagyját leszedni mire elérik az egységeimet - ez alkalmazható mumakilokra is

Egyébként ha már itt tartunk, Third Agesektõl kérdezem hogy trollok ellen mi a stratégia? Régen cavalry-ként voltak benne a játékban, és így ha karókat szúrtunk eléjük akkor fennakadtak rajta mint a lovak, de most simán keresztülfutnak rajta mint a gyalogság. Hegyi trollok ellen még nagyjából jók a lándzsás egységek de az olog-haik úgy szórnak szét mindent mint a pelyva :S

Köszi a válaszokat, ezek alapján rendkívül jól eltalálták a témát. Ki is próbálom

Hát jól hangzik.. Nha ha lejön ujra ^ felteszem és elmondom nekem hogy tetszik.
Nekem igazából az alap game is igen bejött csak ugye a bug...
Bár Shogun2 uj videoit nézve számomra az az etalon.. Mikor lovasság belerongyol a gyalogságba és repkednek szét az emberek 😊 Meg maga a kor, a szamurájok stb..
De remélem addig sikerül ezzel a moddal sok kellemes percet eltölteni..
Néztem az Third age városképeit, hát tényleg igen komolyan megcsinálták a srácok..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Általában a kingdoms-os modok olyanok mint a benne lévõ 5 minikampány. Kapnak külön ikont a tálcán, külön tárolják a mentéseket, külön-külön mindegyik játszható stb...

Third Age nekem ezerszer jobb mint az alapjáték, eleve hogy teljesen eltérõ népek vannak, külön taktika kell a trollokhoz, olifántokhoz, megjelentek az egyedi hõsök, speciális új tulajdonságok vannak, új hangok, zenék, minden népnek egyedi kezelõfelület stb. A 2.1-es változatra mindent lecseréltek, csak a városok maradtak, de a közeljövõben úgy néz ki hogy Minsa Tirith falai alatt fogjuk az orkokat aprítani <#eplus2>. Hála egy technikai áttörésnek ami sokáig megkötötte a mod-gyártók kezét, de kijött egy tool ami az alapjáték városait módosítani tudja.

Ez egy külön mod, lesz egy külön parancsikonja az asztalon azzal lehet indítani. A játék alapjai ugyan azok, mindent ugyan úgy kell irányítani meg csinálni, csak a környezet és az egész világ változik meg. Ha az alapjátékkal akarsz játszani akkor egyszerüen annak az ikonjára kattintasz rá, és kész.Törölni simán uninstallal lehet, a telepités is kb ilyen egyszerû hogy nyomsz 2 nextet és fent van 😊

És mennyire van átdolgozva a játék? Az egészet átalakítja vagy pl külön választható lesz hogy ezzel a mmoddal játszunk vagy az alap játékkal? Törölni hogyan lehet ha nem jön be?

A third age tényleg hatalmas nekem annyira bejött hogy elkezdtem magyarositani csak ugy magamnak😄 Foggalmam sincs hány százaléka van meg de nagyon élvezem.
Nem tom én eddig warez verzióval nyomtam agyon crackelve meg stb, egyszer emlékszek ilyenre hogy ezt csinláta volna, de talán azt is egy moddal. Ha megtetszik nagyon akkor érdemes megvenni(3ezer forint kieggel együtt) mert a modok néha nem nagyon akarnak mûködni tört verziókkal, meg patchelést is el lehet baszarintani. 😊
Multi miatt annyira nem érdemes, sajnos csalódtam benne mert Rome-ban bármikor mentem fel mindig volt fent 40-50 játékos minimum, ennél jó ha van fent 10. <#gonosz3>

Köszi amugy nem rossz ötlet, jo arc vagy de felbasztam agyamat és letöröltem 😛
Mind1 lerántom ujra aztán megpróbálom ezt a Third Age-t amit a kollega írt..

Fenébe találok egy játékot ami tényleg igen tetszik szuperül fut erre ez a rohadt bug. Megvenni sem érdemes, nem is variálnék rajt, de eredeti game is ugyan ezt csinálja, sok helyen olvasom.
Idegeskedni meg ingyen is drága 😛

Mind1 abba bízok hogy ha már az eredeti készítõk leszarták ezt a bugot a modderek találtak megoldást erre is..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Magyar leírást nem is fogsz találni szerintem, mert ezek rajongók által készített modifikációk 😊

Stainless Steel Az egyik legnépszerûbb mod, sok újítást visz a játékba, nagyobb a térkép, több provincia, bug fixek, okosabb AI, új egységek, grafikai javítások meg sok kis okosság 😊

Broken Crescent Ez az arab országokra, a közel keletre fúkuszáló mod, 17 új frakcióval és rengeteg új egységgel.

Third Age Ez a kedvencem, a Gyûrûk Ura világában játszhatsz, elfekkel, orkokkal, emberekkel, stb, természetesen nem Európában hanem Középföldén. Rengeteg újítást, grafikai javítást, AI fixet, hõsöket(Legolas, Gimli..), egyéni várakat(Minas Tirith, Vasudvard meg a Kürtvár) és egyéb okosságokat tartalmaz 😊 A moddb.com mod versenyén a világ összes játék modifikációja közül a harmadik lett 😉

Esetleg küld el valakinek az utolsó mentett állást, hátha nála tovább megy a körön, elmenti és visszaküldi neked. Talán így tovább tudsz menni...

Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/

Sziasztok! én nem találtam semmi értelmes magyar leírást ezekrõl... Stainless Steel, Broken Crescent, Third Age mik ezek? Hol találok róluk leírást?
Bizony én is kínlódom vele ez egy elég gyakori "bug" ahogy olvasgatom, az egész lényegét öli meg. Mert beletoltam 10-15 órát és bármit próbálok nem lehet folytatni.
Pedig tényleg tetszik de igy nincs lelkierõm elkezdeni egy más néppel hogy azon izguljak melyik kör végén fagy ki ujra.. Mentés meg nem segít mert betöltöm és ujra kifagy..

Hmm hát akkor sajnálom, kár egy ilyen hülye bug miatt egy ilyen fasza játékot abbahagyni! Ha nem ment el teljesen a kedvetek valami modot legalább próbáljatok ki (Stainless Steel, Broken Crescent, Third Age), teljesen más játékélményt ad 😊

Ez nálam felpatchelt eredeti játékkal is elõfordult. A magyarokkal nem tudtam tovább lépni 1350-es évet, bármit is próbáltam. Azóta nem játszottam Med2-vel.

Peccsek fel vannak rakva? Más ötletem nincs :\

Persze megpróbáltam de a 63. körben mikor end turn nyomok ugyan annál a népnél ugyan ugy kifagy 😛
Visszatöltöttem 3-4 körrel elöbb ujra lepörgettem ujra kifagy.. 😞

Úgyértem korábbi mentés, nekem is volt már ilyen de vissza töltöttem egy korábbit és utána már jó volt.

Gondolom van mentés, próbáld meg. 😊

Hát ennyi volt nekem valami hibát talál mindig ha kör végére nyomok és kilép 😞
63. kör szóval ujra nem fogom kezdeni kedvem meg eléggé elment tõle igy hogy játszok x orát aztán megdöglik..
Talán majd shogun 2

Ha az egység képére jobb gombbal rányomsz akkor kijönnek a statjai, sebzés, páncélzat, különbözõ bónuszok, stb.

Haha hát ja de én mint felvilágosult uralkodó szeretném kivakarni a népet a mocsokból.. 😛
Komoly ez a game csak csomo dolgot nem vágok..
Pl ez a páncélzat sebzés stb ez hogy számítodik ?
Nincs erre valami leírás ?

Lehet csatornákat építeni, meg az olyan épületek amik public health bonust növelnek azok csökkentik asszem. De hát a középkorban vagyunk, nem kell sokat várni, a szart az utcára borogatták 😊

Nem tudjátok a "szenny" nevû kellemetlen dologgal mit lehet kezdeni ?
Vagy ez afféle velejáró dolog a város növekedésének és nem lehet csökkenteni ?

Köszi, sikerült.
Akit érdekel, Steamen a Medievalt most 2000 ft-ért, a Kingdomst pedig 1000 ft-ért meg lehet venni 😊 Ennyiért ajándék!