11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • hawkie22
    Nekem egy kérdésem volna. Tegnap megvettem a játékot, viszont nem a C-re akarom installálni, hanem egy másik meghajtóra.

Ezt meg lehet oldani valahogy? Köszi a segítséget.
  • kiscsavo96
    Helosztok.
    Van egy problemam.Angliaval vagyok es 167 korben jarok de a jatek dob ki.
    Azt irja a Med2 hibat talalt.Mit csinaljak?
  • Oldangel
    Nekem is nagy kedvencem lesz, már látom... a Rómával játszottam régebben, az is nagyon tetszett.
  • Oldangel
    Köszönöm! Működik
  • BladeW
    link
  • Oldangel
    Bocs, de mit jelent az, hogy ezzel az opcióval indítani? Sajnos nekem sem működik, eredetim van, de angol. kérlek, segítsetek.
  • BladeW
    --io.file_first

Ezzel az opcióval kell indítani az exe-t és menni fog.

Valamint akinek nem indul el az 1.3-as patch után, az ne az asztalra kitett ikonnal indítsa, ugyanis az a launchert hozza be(az nálam se indul el), hanem a játék mappájában található medieval2.exe-vel.
  • Joci95
    Heló!
    Az utóbbi írásom óta megvettem a játékot gold editoinba, mert meguntam azt, hogy állandóan torrentezzek. Viszont angol honosítású. Itt az oldal tetején fent van a magyarítás , le is töltöm, bemásolom a fájlokat ahova kell, de nem magyarosodik a játék. Mit tehetek ilyenkor? Már annak is örülök, hogy végre megy, de nem vagyok erős angolból, ezrért jó lenne, ha magyarul lenne. Mit tehetek?
    köszi az eddigi segítséget is, ha ez működik, több kérdésem nem lesz:D
  • IvanJacint
    azt elfelejtettem hogy a 120-as kornel tartok es mar tobb mint 1300 evnel jarok de meg nincs puska pedig az ellensegnek mar reg van csak nekem nincs
  • IvanJacint
    udv
    A Stainless Steel 6.4 -el jatszok es ez bug mentes?Mert Angolokal vagyok es a skotok csak ugy kibuktak maguktol 4 varossal vagy 5 koron keresztul uzent a gep hogy kibuktak,Athen lazado kezen volt ,a franciak majdnem kinyirtak a nemeteket,magyarok is eleg jol keztek elterjedni,de a norvegok azok akik jobban allnak minnt a mongolok.A norvegok kinyirtak:oroszokat,lengyeleket,litvanokat,teutonok a vazalussai,es a hab a tortan,hogy a magyaroknak is elfoglaltak 5 tartomanyat es mire mentem volna segiteni nekik addigra tuzszunetette kotottek.a magyorok teruleten van 3 tartomanyom ahonnan akartam segiteni oket.A norvegok a fele terkepet uraljak.
    Ezt a Stainless Steel 6.4 nem tudom fullon jatszani mert akad,de a sima Medieval 2 Total War es a kingdoms siman ment full grafikan.Ebbe sok az uj egyseg stb ami nincs jol kidolgozva.Hiaba adok neki fullt nem lesz jobb a grafika csak akad ennyit lehet allitani.
  • Savaran
    Google, torrent oldalak, stb. biztos megtalálod, csak keresni kell.
  • Joci95
    Tudsz adni olyan linket ahonnan olyan kingdoms tölthető le, ami egyből felpatcheli? Mert nekem ahhoz hogy feltudjam tenni, kéri az 1.3-mas patcht. Vagy ha neked működik a játék, és a kingdooms, él letöltött, akkor megtudod adni, hogy honnan szedted le őket? Tegnap lesztedtem máshonnan a játékot, de telepítést el sem indította, hanem azt írta ki, hogy "összeférhetetlenség egy emuláló programmal". :(
    Esetleg valaki megtudja mondani, hogy ilyenkor mit lehet tenni?
  • hollófernyiges
    CRCvel nincs mit csinálni, töltsd le a patchet még egyszer, ha lehet más helyről. Vagy szedd le a Kingdomsot hozzá, az automatikusan patchel is.
  • Joci95
    Helló!

Letöltöttem a Medieval 2 Total war játékot, és az 1.2-es patch kibontása(extracing) végén kidob azzal hogy "some files are corrupt", és a jegyzőkönyvben ez a hiba van:
    "CRC failed in main/Patch/packs/data_1.pack.df."
    Mit tegyek? Kérlek segítsetek nekem.
  • Savaran
    Inkább vedd meg eredetiben, manapság 3000 forint körül megkapod, kingdomsal, patchekel, magyarul.
    (warez párti vagyok én is mert nem vagyok sajnos milliomos, de enyit megér)
  • krisss93
    Akkor inkább úgy mondom a goldot, hogy hun-nogrp verzió.
    Warezolva...
    És sajnos nincs bent a kingdoms alapból :(
  • Savaran
    Nekem is a gold van meg és az alapból tartalmazza a kingdomst.
  • krisss93
    A magyar gold verziós medieval 2-höz milyen kingdoms megy fel?
    Azt írja, hogy a magyar verzióra nem telepíthető..

• szilge
    Hello. Kingdoms-szal kapcsolatban van olyan bajom, hogy az amerika kampányban 1544-ben a körváltásnál a lázadókhoz érve egyszerűen kidob. Eredeti példányom van. Újra is raktam már. Fogalmam sincs mi lehet a baj. Valaki esetleg tudna valamit tanácsolni? Előre is köszi
  • mindero
    Nyitottam topikot a THIRD AGE-nek.

Ezentúl oda posztoljunk.

• mindero
    Ha a mod alapjátékával játszol akkor nem okoz semmit. Vannak olyan submodok amik nagyobb hangsúlyt fektetnek rá.
  • arel
    Ha megtalálják a gyűrűt valahol ,akkor történik valami extra dolog a közeljövőben,vagy folyik minden ugyanúgy tovább.
  • Kit--Kat
    Sziasztok!
    Sziasztok!

Tudnátok valamit tanácsot adni a diplomáciában?

Egyre több országgal romlik meg a kapcsolatom, de nem tudom miért.
    Olyanokkal akikkel nincs is fizikai kapcsolatom és semmi hadüzenet nincs felőlem, a csapataim se mennek át a területén...

Az lehetséges, hogy a a kereskedőim kavarhatnak bele, azzal, hogy a területiken kavarnak?
  • mindero
    Végül is jogos, lévén az eredeti játékból semmi se maradt. Majd csinálok egyet ha lesz időm.
  • Savaran
    Nem lenne rossz ötlet:)
  • bgabor
    Nem lehetne ezt az egész tolkien shitet átvinni egy másik topikba?
  • Dunadan11
    Szerintem sem érdemes ezen vitázni , inkább mondjátok meg pontosan mikor jön ki a wars of the north, vagy a shogunon kivül vmi total war, vagy a total warhoz hasonlo 2. v.háborús játék?
  • mindero
    Egyébként baromságról. Csak fölpörgettük egy kicsit a topikot :)
  • Prank
    egy már nem élő ember gondolatairól...
  • Lacoka12
    egyáltalán miről vitáztok?
  • mindero
    Ez amit írtál: "vitatkozni könnyebb mint felfogni és elolvasni amit bemásoltam" teljesen rád is vonatkozhat, mert te is kb. semmibe veszed amiket mondunk/írunk. Menthetetlen vagy :)
  • MaRee
    Mint mondtam ezek Tolkien SZEMÉLYES LEVELEZÉSÉBŐL vannak, de mindegy, úgylátom vitatkozni könnyebb mint felfogni és elolvasni amit bemásoltam. Jaku és mindero tiltva, nyugodtan vitatkozzatok a fallal, menthetetlenek vagytok.
  • Jakuza001
    DE eleve ezek a valaszok meg csak nem is irnak arrol, hogy ott van. :D
    Ilyen szavakkal van tele maybe, would,imaginery stb

A kerdesre is ugy felel, hogy a Harmadik kort hova helyezne ? Erre valaszol, hogy ha a mi korunkhoz viszonyitanank, akkor 6000 evvel korabbra. :D
    Csak hogy tampontot adjon a kerdeshez, a mi korunkkal. De ez nem azt jelenti, hogy a 6000 evvel korabbi angliajaban jatszodik a tortenet. :D
    Ezert irtam le, hogy elotte is neveztek angliat Middle-Earthnek.

Gondolom a fold kozepekent, amikor azt se tudtak milyen a fold. :D
  • mindero
    Szerintem befejezhetjük a vitát.
    Nem tudom honnan szeded ezeket a leveleket amikor a 2. könyv előszavában, illetve a "Tündér mesékről" című esszéjében Tolkien kifejti hogy SEMMILYEN kapcsolat nincs a képzelt és a valós világa között.

De te biztosan jobban tudod mint a szerző.
  • Jakuza001
    Uristen :DDDDD

Apam oda helyezem a pontot ami lehet Oxford ahova akarom, az nem mas mint egy adott viszonyitasi alap. Azert mert van egy Oxford nevu 0 fokos pont a foldon, nem jelenti azt , hogy Hobbiton is ott helyezkedik el. :DDD

Na de nezzuk meg az allitast. Ha 0 pont Hobbiton, akkor hogyan lehet az, hogy 600 melfordre sincs tole tenger keletre ? :D

De nincs ott tenger, tehat nem lehet ott Oxford sem.

"He has described it as an imaginary period in earth's past, not only in The Lord of the Rings (see Prologue[2] and Appendices[3]), but also in several correspondence letters,[4][5][6][7][8][9][10][11][12][13] estimating the end of the Third Age to about 6,000 years before his own time,[14] and in N.W. Europe (Hobbiton for example was set in same latitude as Oxford),[15] though at times he would also describe elements of the stories as a kind of "...secondary or sub-creational reality" or "Secondary belief" in replies to letters.[16][17][18] During an interview in January 1971, he stated "No... at a different stage of imagination, yes.", when asked about the stories taking place in a different era."

Felhivnam a figyelmet a would szora, ami felteteles mod. :DDDD
    Arra is amikor megkerdeztek, hogy a helyet egy teljesen mas korba tenne.

Szoval ha ott lenne stb mint Oxford etc, csupa feltetelezes.
  • MaRee
    Ezután már igen nehéz bármiről is vitatkozni, én tudom igazolni az állításaimat, te nem. Részemről a vitának most már tényleg vége, ha te akarsz még akkor nyugodtan csináld, max kibannolnak.
  • MaRee
    Értem én, hogy nehéz beismerni ha tévedtünk, de azért kiemeltem neked a lényeget, mert úgylátom az elkerüli a figyelmed. :)

The new situation, established at the end of the Third Age, leads on eventually and inevitably to ordinary History, and we see here the process culminating

The theatre of my tale is this earth, the one in which we now live

The Lord of the Rings may be a 'fairy-story', but it takes place in the Northern hemisphere of THIS EARTH: miles are miles, days are days, and weather is weather

I imagine we are actually at the end of the Sixth Age, or in the Seventh.

The actions of the story take place in the North-west of 'middle-earth', equivalent in latitude to the coastlands of Europe and the north shores of the Mediterranean...Hobbiton and Rivendell are taken (as intended) to be about the latitude of Oxford, then Minas Tirith, 600 miles south, is about the latitude of Florence. The mouths of Anduin, and the ancient city of Pelargir are about the latitude of ancient Troy.

• Jakuza001
    Oh, marmint hogy az archaikus englishben szamos alkalommal megfordul a middle-earth kifejezes ? :D

Vagy hogy a tavolsagot hogyan kepzeli el Tolkien a korok kozott ? :D

Vagy hogy hany tenger veszi korul a Hobbitok foldjet ? :D

• MaRee
    Letters 151, 18 September 1954: "Middle-earth is just archaic english...the inhabited world of man. It lay then as it does. In fact just as it does, round and inescapable. That is partly the point. The new situation, established at the end of the Third Age, leads on eventually and inevitably to ordinary History, and we see here the process culminating. If you or I or any of the mortal men (or hobbits) of Frodo's day had set out over sea, west, we should, as now, eventually have come back (as now) to our starting point..."Letters of JRR Tolkien, pg 186

The theatre of my tale is this earth, the one in which we now live, but the historical period is imaginary. The essentials of that abiding place are all there (at any rate for inhabitants of N.W. Europe), so naturally it feels familiar, even if a little glorified by enchantment of distance in time., Letters pg, 239"

Letters 210: "The Lord of the Rings may be a 'fairy-story', but it takes place in the Northern hemisphere of this earth: miles are miles, days are days, and weather is weather.", Letters pg 272

Many reviewers seem to assume Middle-earth is another planet! *I imagine the gap to be about 6000 years: that is we are now at the end of the Fifth Age, if the Ages were of about the same length as S.A. and T.A. But they have, I think quickened; and I imagine we are actually at the end of the Sixth Age, or in the Seventh.", The Letters of J.R.R. Tolkien, pg 282, 283

Letters, p. 448 (FOTR, Introduction p. 12): The regions in which Hobbits then lived were doubtless the same as those in which they still linger: the North-West of the Old World, east of the Sea."

Letters 294, 8 February 1967: "...Middle Earth. This is an old word not invented by me, as a reference to a dictionary such as the Shorter Oxford will show. It is meant to be the inhabitable lands of our world, set amid the surrounding Ocean. The actions of the story take place in the North-west of 'middle-earth', equivalent in latitude to the coastlands of Europe and the north shores of the Mediterranean...Hobbiton and Rivendell are taken (as intended) to be about the latitude of Oxford, then Minas Tirith, 600 miles south, is about the latitude of Florence. The mouths of Anduin, and the ancient city of Pelargir are about the latitude of ancient Troy.", Letters, pg 375, 376
  • mindero
    Ha már a wikipédiáról idézünk:
    "The Lord of the Rings is often thought to represent England during and immediately after World War II. Tolkien ardently rejected this opinion in the foreword to the second edition of the novel, stating he preferred applicability to allegory.[80] This theme is taken up at greater length in his essay "On Fairy-Stories", where he argues that fairy-stories are so apt because they are consistent both within themselves and with some truths about reality."