Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt kérdezte, nagyobbá tenni hogy lehet õket, nem pedig átalakítani.

sziasztok
valaki megtudná mondani nekem hogy ez most valamilyen mód vagy egy új magyar akmpány vagy mi?
http://www.sg.hu/cikkek/78108/megelevenedik_a_mohacsi_csata
Sziasztok vannak ezek a kingdomok lattam a youtuben es pl a teotonok a sima jatekban nincsenek benne csak ha feltelepited?
Amint elértek egy bizonyos népesség szintet, lesz az építésnél egy olyan opció, hogy convert to town, castle, stb.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Üdv!
2 napja tettem fel a játékot. Életembe nem játszottam még ilyen típusú játékokkal. Alap szinten kezdtem el játszani(talán közepes). 76. körben járok, de eddig nem nagyon tudtam elõre menni. Angolokkal vagyok, enyém egész Nagy-Brittania, Párizs, Caen, Rheims(3 kör óta), Angers, Rennes és Antwerpen. Franciáknak már csak 1 városuk van, de az eldugva pár milánói város mögé. Milánó durván támadja Párizst és Angerst pár körönként 500-600 emberrel. Jelenleg háborúban állok a franciákkal, milánóval, dániával, spanyolokkal, portugálokkal és a német-római birodalommal. Szépen 10 körönként mindegyik ellenfelem küld egy komolyabb sereget. Egyedüli szövetségesem Velence, gondolom azért, mert messze van és még nem volt lehetõsége támadni. Egyébként nemrég kaptam a pápától küldit, hogy szüntessem be a franciák támadását, errefel a franciákat közösítette ki és így õket szabadon támadhatom. Remélem az utolsó faluját lenyomja Milánó és így õk is megszünnek(skótok 3-4 kört éltek meg). Keresztes hadjáratot még nem hírdetett a Pápa. Elsõnek mikor kezdtem akkor meghalt a király 2 körre jeruzsálemtõl így dezertált a komplett sereg, ezért újra kezdtem.
Itt tartok most.
1 kérdés
Hogy lehet a városokat nagyobbá fejleszteni, mert londont, dublint ás párizst is kellene már.

Köszönöm a választ elõre is.
Ha jól láttam most van egy akció a CD Galaxisnál.Mégpedig azt hiszemITT. Röviden a Napoleon és az Empire Game of the Year Editionben most csak egy tízes. Ami szerintem megéri még mindig, ahoz képest, hogy annak idején 12ért vettem darabját<#wink>
8800 GTX 1gb. Jelenleg AMD Radeon HD 5700 1 gb ram.
ÉS de, optimalizáció probléma lépett fel amit már megoldottam.
hello

vki pls help nem tudom h mit kell beirni h tudjak jatszani a maygarokkal

elore is koszi😊
Koszi szepen.
Megy

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Sziasztok!
Lenne egy kerdesem es peddig : Windows 07 megy a game?Mert nem szeretnem meg vasarolni hiaba 😊
Data---world--maps---campaign---imperial campaign-- itt a descr strat txt-ban irogathatod át

Helló! Kéne egy kis segítség. Nem tudom ohgy lehet feloldani a népeket, arra még emlékszem, hogy a cgf fáljba valamit be kellett írni, de az istennek se találom meg sehol, itt is kerestem a kommenteknél meg a guglin is néztem de sehol. <#help> Ha valaki le tudná írni megköszönném 😄
Savaran
Ja értem, sajna SS-nél magát a modot kellene átírogatni. Nem sokat játszottam vele, így nem néztem meg hogy ott mi a helyzet a páncélokkal, ezek szerint ott sem oldották meg a készítõk.

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Hát érdekelni érdekelne, de én igazából ss megszállott vagyok...........ha oda be lehetne illeszteni.

Savaran
Az alapjátékban, csak a "Familia Ducale"-ra meg valamelyik itáliai gagyi lovagra lehet rátenni, a francia Lancers és a német Gótikus lovagon meg alapból rajta van, így lényegében tök fölösleges a kovácsmûhelyért kiadni a 15000 aranyat😊 én kicsit átírtam a játékot, nállam a lengyeleknél, magyaroknál valamint az angoloknál elérhetõvé tettem a 6. szintû páncélt, vagyis a gótikust, jogosnak éreztem mivel azt hiszem a fekete sereg használta. Ha esetleg érdekel felrakom a fileokat valahova a netre.

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Valaki árulja már, hogy az advanced plate-t kikre lehet rakni? Mert én eddig a teuton lovagokon kívül senkit sem leltem............elég érdekes, hogy egy drága csúcs épület a legtöbb népnél semmi szerepet nem kap.

Sziasztok. Elkezdtem játszani Medieval 2 TotalWar Magyar Verzióval és eddig nagyon bejön a játék. Viszont a 100. körnél kilép és patchelni sem engedi. Tudnátok segíteni?

Persze, azért vannak jócskán, meg csatában is néha rémes ott is a gép, de már jobb mint a Medi-ben. A Shogun 2-re meg remélem tovább javul a helyzet.

No, meg az Empire a sok patch után lett egész tûrhetõ. Patch elõtt olyat játszott az egyik ország, hogy felkínált megvételre egy várost, majd következõ körben vissza akarta venni, és ez ment sok-sok körön át.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Napoleon-t még nem szereztem be, nincs rá meg még a keret. De ha azt mondod segíthet a gép az nem lenne rossz. Empire-be tényleg nem támad meg minden ok nélkül úgy mind med2-be, de azért nálam levágott pár furcsaságot.
Mikor poroszokkal voltam, betámadott Ausztria és a Lengyel-Litván Fejedelemség is. És aztán jött a furcsaság, hogy egymásnak is hadat üzentek és egyikkel se lehetett tûzszünetet kötni. Tehát tiszta deathmach volt, mindenki ütött mindenkit. 😄
Aztán a britekkel épp az amerikaiakat akartam leverni erre a maharadzsa betámadott egy fullos sereggel a fagyos kanadai tundrán partra szállt a tevés csapataival. 😊
A maharadzsával nagyon jóba voltam mégis megtette igaz az amcsikkal is jóba volt, meg mindenki mással. Ezek szerint engem választott ki és utazott 12 ezer kilométert, hogy megtámadhasson. 😊
De egyébként tényleg kevesebb a betámadós értelmetlenség az empire-be.

Én a németekkel próbálkozok most és ha ma lesz kedvem akkor legyûröm õket, ok nélkül ostrom alá vették Bologna-t, amit persze nem tudtak kivitelezni, mert én hátba támadva õket elfoglaltam Zágrábot, ezután Raguza felé indultam és itt olyan érdekességet vettem észre, hogy alig bírtam ki, hogy ne nevessek, ugyanis Raguza környékén ólálkodott egy szép adag bizánci csapat, a velenceiek persze védték városuk, mire odaértem bizánciak már verésre álltak, hátba támadva a velenceieket Raguzát ostrom alá vettem, elõször persze vissza kellett vonulnom, mert erõsebb volt a seregük, de 2 körrel késõbb, mikor Bologna körül harcoltam, legyõzve két nemest is, gondoltam betámadok Raguzába, és láss csodát, kivált egy adag katona Raguzából és az ottani nemes haderõhöz csatlakozott, akik ezután LÁZADÓKKÁ VÁLTAK! Raguza ott állt elõttem egy számszeríjász és egy itáliai milicista csapattal! Persze a lázadók a környékemre nem jöttek. Na én ebben nem látom a logikát 😊

nincs szarul optimalizálva, ha elõtte nem szaggatott, akkor gyengébb kártyát vettél mint ezelõtt volt..milyen nvidia-d volt, és mit vettél helyette?..kicsit pontosabban
Konkrétan a Napoleon-ban, miután megteremtettem az olasz egységet-persze az olasz állam protektorátusom volt, háborúztam az oroszokkal, és a olasz haverok felküldtek északra egy sereget, és elfoglaltak egy orosz várost. Segítettek, tök jó volt. Aztán megvettem tõlük a várost, nem is sok pénzért.

A Magyar és Román állam(szintén protektorátusok) pedig komoly porosz-orosz-török csapatokat kötött le, attól függ épp kik voltak az ellenségeim. Igaz, volt olyan is, hogy elpáholták a magyarokat, és oda küldtem némi erõsítést, de hosszú távpn jó volt, mert errõl az oldalról védve voltam, õrizték a határaimat, igazi ütközõ államként viselkedtek.

Bezzeg a Medieval-ban egy kör után hátba támadnának...

De hülyeség. És azért van így, mert ha valakivel szomszédos leszel, akkor az az ország megtámad. Akár érdekében áll, akár nem. Megtámad, mert így programozták a játékot, hogy ezzel lassítsák a játékos terjeszkedését. Nem ám, hogy rendes AI-t készítenek...nem, inkább ilyen hülye megoldáshoz folyamodtak, ami viszont csak idegesítõ, de nem akadályoz semmiben.

Például, Velence, ugyan mi a halál fütyköséért támadott meg? Szövetségesek voltunk, remekül elkereskedtünk, minden szép és jó volt, de egyszer csak megtámadott. Mert csak.

Az Empire-ben és a Napoleon-ban, ha jó viszonyba kerülsz egy országgal, nem fog megtámadni. Van értelme egy szövetségi rendszert kialakítani, és így nem kell például attól tartani, hogy hátba támadnak, mert bízhatok a szövetségesemben. Itt meg?
A pápa keresztes hadjáratot hirdet Jeruzsálem ellen, de a németek hátba támadnak, megint csak minden értelmes indok nélkül megverem õket, erre a pápa ki akar átkozni. Engem! Aki építi a templomokat, képzi a papokat, elfoglalja a Szent Földet!

Egyébként épp ezzel játszottam tegnap, és pont ott tartok az angolokkal, hogy a terjeszkedéssel eljutottam a pápai államig.
Sajnos még ki vagyok tagadva, de nemsokára saját pápám lesz, és azok válnak kitagadottá akikkel háboróúzok, minden cselekedetem szentedítve lesz<#eplus2>

Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.

Sziasztok!
Korábban Nvidia kártyát használtam, de elromlott, így vettem egy Amd-t.A probléma ott kezdõdik, hogy ezáltal a játék marhára szaggat.Gondolom a szar optimalizáció miatt.Nincs esetleg valami ötletetek, vagy megoldásotok problémámra?
Elõre is köszi!
Szerintem semmi különös nincs abban, hogy a legerõsebbet, aki elnyom mindenkit, útálja mindenki és "összefognak" ellene.
Abban sincs semmi különös ha gyenge vagy akkor meg eltaposnak.
Ezért total war.
Nem hülyeség megtámadni olyat aki nem tudja magát megvédeni, tökmindegy hogy szövetséges vagy nem, a szövetség nem tart örökké😊

Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.

Ez nem lenne egy rossz dolog. 😊 De az egész Total war szériában a katonai szövetség sose ért 1Ft-ot se sajnos. 😞
Jó lenne, ha össze is lehetne hangolni a katonai akciókat. Nem kell túlbonyolítani, elég lenne pl: felvonulási útvonal, merre vonuljunk mit ostromoljunk, egyik kikötõd kell bokád alá vonni stb. Illetve lehetne segítséget kérni. Ennyi már elég is lenne, hogy a katonai szövetséget ki is lehessen használni.

Igen a szövetség tényleg nem sokat ér. Amit észrevettem a hercegi házassággal kötött szövetség valamivel tartósabb. Az egyszerû szövetség viszont már a következõ körben is véget érhet.

Sokkal egyszerûbb megölni mint nyalni a seggét.
Lehet saját pápád is aki olyan mint a kezes bárány.

Savaran
Én legeslegjobban azt sajnálom hogy vazullussá tenni egy kisebb országot szinte fölösleges(ritkán sikerült), úgy értem semmi értelme, pölö: jó lenne ha mondjuk parancsba lehetne adni nekik hogy küldj katonákat XY tábornokomhoz, és ilyen szövetségi haderõvel lehetne támadni, valami ilyesmire gondoltam😊

Igen, errõl beszélek, és emiatt kezdem nem szeretni a Medieval-t. A tök hülye AI-ról nem is szólva. Minden rendszer, ész szerûség nélkül üzen hadat, támad meg. A szövetség nem ér semmit.

Legalább az Empire-ben és Napoleon-ban nem támadt meg hirtelen minden ok nélkül egy másik ország. Sõt, a szövetségesek néha még segítettek is.

Savaran
Ja, ez igaz😞

Igen, túlzásba vitték azért. Például a védekezés is bûnnek számít a Pápa szemében, az már tényleg hülyeség.

Én is tudom, megjelenése óta játszom vele. Csak épp ez így egy baromság. Elszarták a készítõk.

Legyél akkor muszlim országgal vagy Bizánccal 😊
Egyébként ha elejétõl fogva építesz templomokat és képzel papokat akkor nem fog annyira pikkelni rád. De a legjobb a pénz adományozás. Egy háborúnál én mindig néztem, hogy a pápa mennyire kedveli az adott országot. Az volt a lényeg, hogy az én skálám alatt legyen és mikor kitör a háború akkor az ellenség essen a "kiátkozás bûnébe." 😊

Tökéletesen jó kapcsolatban voltam vele. Csak épp ez egy hülye , hibás rész benne

Savaran
Én ezt úgy próbálom kivédeni hogy jó kapcsolatban vagyok a Pápával😊 Ha dübörög a gazdaságom mindig van 50 000 arany körüli felesleg, adok belõle a pápának, vagy ha megvan Fehérváron a nagykatedrális plusz a teológus mester céh, gyártom a bíborosokat futószalagon, így mindig magyar a pápa, és jóval elnézõbb bármit is teszek😊

Bucser
Szerintem meg ez baromira nem a topic témája.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Kezdtem egy újat a magyarokkal, és fél óra után rájöttem, miért nem a Medieval 2 a kedvencem.

A hihetetlenül debil, és segghülye ellenség. A idióta pápa, megtámadnak, védekezek, erre pofázik, hogy kiátkoz...ja, és inkvizítorok, 5 körön belül két királyomat ölték meg.

Ja, nagyon hihetõ, megy egy ország királya, hatalmas sereggel, arra megy egy szál inkvizítor csóka, és megöli a királyt. Anyád bazd meg! Ennyit üzennék a fejlesztõknek, akik szerint ez így jó.

Egyetértek veletek, de NE kezdjük el ezt újra inkább.

Nekem az Empire nem jött be. Annyira más taktikát követelt meg a játék (0 segítséget adva hozzá) hogy nem tudtam vele mit kezdeni. Meg az ellenfelek is teljesen passzívak voltak. Túl volt bonyolítva a fejlõdési rendszer, egy tartományban 4-5 helyen kellett fejleszteni. Ami 10 tartomány fölött már fárasztó.

Úh maradok a Third Age-nél.

Én sem akarok ismét offolni, csak annyit: szerintem a vallás, az eszmék nem ölnek, mindig az ember öl. Ugyanazok az emberek (nem személy szerint, inkább beállítottság szerint) öltek a vallás nevében, mint akik mondjuk kommunista ként.

Én most telepítem az EtW-t hát remélem behozza a várakozásaimat...😄

Nem akarom offolni ismét a topicot ,de bgabornak és társainak üzenném ,hogy a vallási háborúk sosem hoztak összességében annyi áldozatot mint a ti ateizmusotok.Ezalatt gondolok a kommunizmusra.Amiben ugye még az Isten imádat is bûn volt.Elnyomták a kereszténységet....stb...És körülbelül 50 és 100millió közt van az áldozatok száma.
Az hogy ki kit támad meg, szerintem valahol van rá valami irányelv a programon belül. A teutonokkal játszva szinte mindenki megtámad ha tud kivéve a német római birodalmat......és ez valahol hiteles is. Van pár ilyen jellemzõ ahogy megfigyeltem ( ss mod) pl. a magyarokkal játszva bizánc mindíg utál és tuti lesz háboru akármennyi sereget rakok a határra, ezzel szemben ha a már az elején szövetséget kötök ( ha lehet házzasággal is megpecsételve) a lengyelekkel, akkor gyakorlatilag "üresek" az északi városaim mégse támadnak, ha meg még is akkor 1-2 körön belül békét kötnek. Az ír, skót is szereti egymást de tényleg 😊
Az ETW szerintem is bukta kicsit a sok mikrózás miatt. ( megállás nélkül rendezgetni kell a csapatokat, hogy jó irányba nézzenek ezáltal alig marad idõ "mozizni" a csatát ami amúgy nagyon látványos.)

Azt hiszem ebben megegyezhetünk. 😊

Nem véletlenül kezdõdik minden TW-os game tesztje az elõdök felsorolásával, sztem ez egyértelmûen utal a minõségre!

Savaran
Mindenképpen és minden hibái ellenére, etalon lett a játékból!

Savaran
Szerintem kár vitatkozni hogy melyik a népszerûbb😊
ha valakinek a középkor jobban bejön, úgysem fog az empire tw-al játszani, én is kipróbáltam, végül is tetszett nem is az a gond csak számomra a középkor a érdekesebb(páncélos lovagok, lovasíjászok, longbowmen, pikás terció, miegymás XD) -ennek ellenére RomeTW-t is elõveszem néha, azt hiszem a stratégiai játékok egyik legnagyobbika a TW sorozat, ha nem "A" legnagyobb.

A te álláspontod legalább annyira nem abszulút igazság, szóval nem kell a duma.

Kioktatásra pedig, éppen tõled, nem szorulok.

Azért nem hiszem, hogy ennek a topicnak a többsége éppen jogot tud hallgatni, vagy éppen nem is akar, szóval a többivel egyet értek ,de ez a aki jogot hallgat... szöveg kicsit, hát furcsa.