11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • Savaran
    http://www.moddb.com/mods/third-age-total-war
  • Savaran
    Kipróbáltam én is a Third age TW 2.1-et, ugyan az a bajom vele mint az előző vezrzióiban volt, harmatgyenge benne a lovasság ilyen 7/15-ös értékekkel, menjenek már a készítők a p....-ba. Nem győzöm javítgatni az értékeket. ballance ide ballance oda, de a rohan lovasaiból ne csináljanak már bokorugró gagyi lovasokat......
  • Apa27
    Sziasztok! Ezt a Medieval 2 -höz tartozó Third Age -et honnan tudnám letölteni?
  • mindero
    A trollok heavy infantry-ként szerepelnek brutális páncélzattal. Ennek megfelelően AP-s egységek kiválóan darálják őket (fejszések, számszeríjászok, dárdavetők,lovasroham stb).

Az én stratégiám:
    1. messziről tüzes íjászok legyengítik őket, majd közelről vagy fejszések, vagy sima gyalogság, de akkor tömegével (1 troll egységre 3-4), illetve többszöri lovasroham (ha sikerül hátba kapni őket)
    2. ha van 3-4 fejlett balliszta akkor sikerül a nagyját leszedni mire elérik az egységeimet - ez alkalmazható mumakilokra is
  • MaRee
    Egyébként ha már itt tartunk, Third Agesektől kérdezem hogy trollok ellen mi a stratégia? Régen cavalry-ként voltak benne a játékban, és így ha karókat szúrtunk eléjük akkor fennakadtak rajta mint a lovak, de most simán keresztülfutnak rajta mint a gyalogság. Hegyi trollok ellen még nagyjából jók a lándzsás egységek de az olog-haik úgy szórnak szét mindent mint a pelyva :S
  • Lacc 88
    Köszi a válaszokat, ezek alapján rendkívül jól eltalálták a témát. Ki is próbálom
  • KingPunisher
    Hát jól hangzik.. Nha ha lejön ujra ^ felteszem és elmondom nekem hogy tetszik.
    Nekem igazából az alap game is igen bejött csak ugye a bug...
    Bár Shogun2 uj videoit nézve számomra az az etalon.. Mikor lovasság belerongyol a gyalogságba és repkednek szét az emberek :) Meg maga a kor, a szamurájok stb..
    De remélem addig sikerül ezzel a moddal sok kellemes percet eltölteni..
    Néztem az Third age városképeit, hát tényleg igen komolyan megcsinálták a srácok..
  • mindero
    Általában a kingdoms-os modok olyanok mint a benne lévő 5 minikampány. Kapnak külön ikont a tálcán, külön tárolják a mentéseket, külön-külön mindegyik játszható stb...

Third Age nekem ezerszer jobb mint az alapjáték, eleve hogy teljesen eltérő népek vannak, külön taktika kell a trollokhoz, olifántokhoz, megjelentek az egyedi hősök, speciális új tulajdonságok vannak, új hangok, zenék, minden népnek egyedi kezelőfelület stb. A 2.1-es változatra mindent lecseréltek, csak a városok maradtak, de a közeljövőben úgy néz ki hogy Minsa Tirith falai alatt fogjuk az orkokat aprítani . Hála egy technikai áttörésnek ami sokáig megkötötte a mod-gyártók kezét, de kijött egy tool ami az alapjáték városait módosítani tudja.
  • MaRee
    Ez egy külön mod, lesz egy külön parancsikonja az asztalon azzal lehet indítani. A játék alapjai ugyan azok, mindent ugyan úgy kell irányítani meg csinálni, csak a környezet és az egész világ változik meg. Ha az alapjátékkal akarsz játszani akkor egyszerüen annak az ikonjára kattintasz rá, és kész.Törölni simán uninstallal lehet, a telepités is kb ilyen egyszerű hogy nyomsz 2 nextet és fent van :)
  • Lacc 88
    És mennyire van átdolgozva a játék? Az egészet átalakítja vagy pl külön választható lesz hogy ezzel a mmoddal játszunk vagy az alap játékkal? Törölni hogyan lehet ha nem jön be?
  • Dunadan11
    A third age tényleg hatalmas nekem annyira bejött hogy elkezdtem magyarositani csak ugy magamnak:D Foggalmam sincs hány százaléka van meg de nagyon élvezem.
  • MaRee
    Nem tom én eddig warez verzióval nyomtam agyon crackelve meg stb, egyszer emlékszek ilyenre hogy ezt csinláta volna, de talán azt is egy moddal. Ha megtetszik nagyon akkor érdemes megvenni(3ezer forint kieggel együtt) mert a modok néha nem nagyon akarnak működni tört verziókkal, meg patchelést is el lehet baszarintani. :)
    Multi miatt annyira nem érdemes, sajnos csalódtam benne mert Rome-ban bármikor mentem fel mindig volt fent 40-50 játékos minimum, ennél jó ha van fent 10.
  • KingPunisher
    Köszi amugy nem rossz ötlet, jo arc vagy de felbasztam agyamat és letöröltem :P
    Mind1 lerántom ujra aztán megpróbálom ezt a Third Age-t amit a kollega írt..

Fenébe találok egy játékot ami tényleg igen tetszik szuperül fut erre ez a rohadt bug. Megvenni sem érdemes, nem is variálnék rajt, de eredeti game is ugyan ezt csinálja, sok helyen olvasom.
    Idegeskedni meg ingyen is drága :P

Mind1 abba bízok hogy ha már az eredeti készítők leszarták ezt a bugot a modderek találtak megoldást erre is..
  • MaRee
    Magyar leírást nem is fogsz találni szerintem, mert ezek rajongók által készített modifikációk :)

Stainless Steel Az egyik legnépszerűbb mod, sok újítást visz a játékba, nagyobb a térkép, több provincia, bug fixek, okosabb AI, új egységek, grafikai javítások meg sok kis okosság :)

Broken Crescent Ez az arab országokra, a közel keletre fúkuszáló mod, 17 új frakcióval és rengeteg új egységgel.

Third Age Ez a kedvencem, a Gyűrűk Ura világában játszhatsz, elfekkel, orkokkal, emberekkel, stb, természetesen nem Európában hanem Középföldén. Rengeteg újítást, grafikai javítást, AI fixet, hősöket(Legolas, Gimli..), egyéni várakat(Minas Tirith, Vasudvard meg a Kürtvár) és egyéb okosságokat tartalmaz :) A moddb.com mod versenyén a világ összes játék modifikációja közül a harmadik lett ;)
  • Torta
    Esetleg küld el valakinek az utolsó mentett állást, hátha nála tovább megy a körön, elmenti és visszaküldi neked. Talán így tovább tudsz menni...
  • Apa27
    Sziasztok! én nem találtam semmi értelmes magyar leírást ezekről... Stainless Steel, Broken Crescent, Third Age mik ezek? Hol találok róluk leírást?
  • KingPunisher
    Bizony én is kínlódom vele ez egy elég gyakori "bug" ahogy olvasgatom, az egész lényegét öli meg. Mert beletoltam 10-15 órát és bármit próbálok nem lehet folytatni.
    Pedig tényleg tetszik de igy nincs lelkierőm elkezdeni egy más néppel hogy azon izguljak melyik kör végén fagy ki ujra.. Mentés meg nem segít mert betöltöm és ujra kifagy..
  • MaRee
    Hmm hát akkor sajnálom, kár egy ilyen hülye bug miatt egy ilyen fasza játékot abbahagyni! Ha nem ment el teljesen a kedvetek valami modot legalább próbáljatok ki (Stainless Steel, Broken Crescent, Third Age), teljesen más játékélményt ad :)
  • wednes
    Ez nálam felpatchelt eredeti játékkal is előfordult. A magyarokkal nem tudtam tovább lépni 1350-es évet, bármit is próbáltam. Azóta nem játszottam Med2-vel.
  • MaRee
    Peccsek fel vannak rakva? Más ötletem nincs :\
  • KingPunisher
    Persze megpróbáltam de a 63. körben mikor end turn nyomok ugyan annál a népnél ugyan ugy kifagy :P
    Visszatöltöttem 3-4 körrel elöbb ujra lepörgettem ujra kifagy.. :(
  • MaRee
    Úgyértem korábbi mentés, nekem is volt már ilyen de vissza töltöttem egy korábbit és utána már jó volt.
  • MaRee
    Gondolom van mentés, próbáld meg. :)
  • KingPunisher
    Hát ennyi volt nekem valami hibát talál mindig ha kör végére nyomok és kilép :(
    63. kör szóval ujra nem fogom kezdeni kedvem meg eléggé elment tőle igy hogy játszok x orát aztán megdöglik..
    Talán majd shogun 2
  • MaRee
    Ha az egység képére jobb gombbal rányomsz akkor kijönnek a statjai, sebzés, páncélzat, különböző bónuszok, stb.
  • KingPunisher
    Haha hát ja de én mint felvilágosult uralkodó szeretném kivakarni a népet a mocsokból.. :P
    Komoly ez a game csak csomo dolgot nem vágok..
    Pl ez a páncélzat sebzés stb ez hogy számítodik ?
    Nincs erre valami leírás ?
  • MaRee
    Lehet csatornákat építeni, meg az olyan épületek amik public health bonust növelnek azok csökkentik asszem. De hát a középkorban vagyunk, nem kell sokat várni, a szart az utcára borogatták :)
  • KingPunisher
    Nem tudjátok a "szenny" nevű kellemetlen dologgal mit lehet kezdeni ?
    Vagy ez afféle velejáró dolog a város növekedésének és nem lehet csökkenteni ?
  • Zair #10817
    Köszi, sikerült.
  • MaRee
    Akit érdekel, Steamen a Medievalt most 2000 ft-ért, a Kingdomst pedig 1000 ft-ért meg lehet venni :) Ennyiért ajándék!
  • KingPunisher
    Az inditó parancsikonra rákattintasz. Tulajdosnágokat kiválasztod.
    Van egy olyan hogy Cél
    Oda a következőt kell írni..
    "D:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\medieval2.exe" --io.file_first
    Természetesen az elérési út lehet neked más.. a lényeg ami mögötte van..
    Ekkor már magyar lesz..
    A kiegekkel is így kell..
    Amugy iszonyat egy jó játék.
    Nekem Napoleon meg Empire nem annyira jött be, egyrészt iszonyat sokat tölt az Empire, másrészt valahogy az a kor sem tetszik annyira..
    Ez viszont iszonyat jól fut állat komplex igen hangulatos..
    Remélem Shogun 2 jól sikerül addig meg szerintem ez a best.
  • Zair #10814
    Becsszó visszaolvastam. Nem is keveset. Nekem egy stock MTW2 van fent, a magyarítás mellékelt utasítása szerint bemásoltam a data mappába a "fonts" és a "text" könyvtárakat, de semmi nem történik. Minden angol marad.

Nekem eredetileg nem is voltak ilyenek benne a data könyvtárban, szóval fel sem ajánlott sem felülíratást sem egyéb opciót. Valakinek ötlete esetleg?
  • otto500
    Nagyon régen próbáltam a DLV-t. Elég jó, bár azt nem mondanám, hogy veri a stainless steelt, az utóbbinál sikerült szerintem a legjobban kiegyensúlyozni az egységeket.
    Ha jól emlékszek, régen úgy volt, hogy csak akkor lehetett megpakolni a gyártósort, ha volt a településen egy hadvezér.
    Nekem a modban az zavart, hogy nagyon rámentek az anyagias dolgokra, minden apróságért vonnak le aranyat.
    Amúgy a modnak szintén az a legnagyobb hibája mint az ss-nek, egy örökkévalóság amíg kört vált :(
  • Savaran
    Én csak azért játszok még ennyi idő utáni is a játékkal mert a magyarok is szerepelnek benne, na jó meg a longbowmenek miatt is:)
  • Savaran
    Általánosságban értve a scriptek a programozók által előre megírt "kódsorozatok" amelyek az adott játékban egy mindíg bekövetkező eseményt vezérelnek le, (pl a medieval2 ben a mongol horda megjelenése) ha csak a scripteket át nem írod, a mongol horda mindíg meg fog jelenni. (a belsőnézeti akciójátékok nagy többsége is sctript halmazokból állnak)

• Apa27
    Sziasztok! Mi az a script?
  • Scottt
    Engem csak a Buda-Pest zavart,nem foglalkoztam a magyarokkal különösebben.
    Viszont arra megkérnélek, hogy ha 6.2-vel játszol,és indítassz 1 Historical Campaign-t akkor nézd már meg, hogy elindulnak-e a scriptek mint a sima kampányban,az első körben.
  • Apa27
    Az előttem szólókhoz! Valóban így van ahogy írjátok! Sem a térképet nem ismerik, sem a világpolitikában nem vagyunk ott!
    De azt sem szabad elfelejteni, hogy Ők is tanulnak történelmet, de mivel "A GYŐZTESEK ÍRJÁK A TÖRTÉNELMET", így úgy tanulják, hogy mi sehol sem voltunk/vagyunk :-(
  • Savaran
    Bosszantó tényleg, mondjuk én már "megszoktam" mert tényleg manapság politikai értelemben nem vagyunk rajta a térképen, de 895-1526-ig, meghatározó politikai, gazdasági és legfőképpen katonai erő voltunk, de én a hamburgerzabálóktól(értsd: amerikaiak) nem várok el már semmit örültem annak is hogy nem a románokat rakták bele helyettünk.
  • mindero
    Megnéztem én is ezt a MOdot, tényleg baromi jónak tűnik.

Azt mondjuk FELHÁBORÍTÓnak tartom, hogy Magyarországról, ami a Nyugat védőbástyája volt 500 éven át ennyire semmit ne tudjanak, de hogy még a fáradtságot se vegyék hogy megnézzenek egy 1400-ból származó térképet (ráadásul amikor ott van pl a Magyar Mod 2.0, csak importálni kellett volna) egyenesen pofátlanság.
    Vagy lehetséges hogy a Nyugati történetírás ennyire semmibe veszi a Középkori Magyarország érdemeit és jelentőségét? Nincs egy normális térképük az általános iskolai könyvekben ( tanulnak egyáltalán ilyet)?