Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az inditó parancsikonra rákattintasz. Tulajdosnágokat kiválasztod.
Van egy olyan hogy Cél
Oda a következõt kell írni..
"D:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\medieval2.exe" --io.file_first
Természetesen az elérési út lehet neked más.. a lényeg ami mögötte van..
Ekkor már magyar lesz..
A kiegekkel is így kell..
Amugy iszonyat egy jó játék.
Nekem Napoleon meg Empire nem annyira jött be, egyrészt iszonyat sokat tölt az Empire, másrészt valahogy az a kor sem tetszik annyira..
Ez viszont iszonyat jól fut állat komplex igen hangulatos..
Remélem Shogun 2 jól sikerül addig meg szerintem ez a best.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Becsszó visszaolvastam. Nem is keveset. Nekem egy stock MTW2 van fent, a magyarítás mellékelt utasítása szerint bemásoltam a data mappába a "fonts" és a "text" könyvtárakat, de semmi nem történik. Minden angol marad.

Nekem eredetileg nem is voltak ilyenek benne a data könyvtárban, szóval fel sem ajánlott sem felülíratást sem egyéb opciót. Valakinek ötlete esetleg?
Nagyon régen próbáltam a DLV-t. Elég jó, bár azt nem mondanám, hogy veri a stainless steelt, az utóbbinál sikerült szerintem a legjobban kiegyensúlyozni az egységeket.
Ha jól emlékszek, régen úgy volt, hogy csak akkor lehetett megpakolni a gyártósort, ha volt a településen egy hadvezér.
Nekem a modban az zavart, hogy nagyon rámentek az anyagias dolgokra, minden apróságért vonnak le aranyat.
Amúgy a modnak szintén az a legnagyobb hibája mint az ss-nek, egy örökkévalóság amíg kört vált 😞
Savaran
Én csak azért játszok még ennyi idõ utáni is a játékkal mert a magyarok is szerepelnek benne, na jó meg a longbowmenek miatt is😊

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Savaran
Általánosságban értve a scriptek a programozók által elõre megírt "kódsorozatok" amelyek az adott játékban egy mindíg bekövetkezõ eseményt vezérelnek le, (pl a medieval2 ben a mongol horda megjelenése) ha csak a scripteket át nem írod, a mongol horda mindíg meg fog jelenni. (a belsõnézeti akciójátékok nagy többsége is sctript halmazokból állnak)

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Sziasztok! Mi az a script?
Scottt
Engem csak a Buda-Pest zavart,nem foglalkoztam a magyarokkal különösebben.
Viszont arra megkérnélek, hogy ha 6.2-vel játszol,és indítassz 1 Historical Campaign-t akkor nézd már meg, hogy elindulnak-e a scriptek mint a sima kampányban,az elsõ körben.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Az elõttem szólókhoz! Valóban így van ahogy írjátok! Sem a térképet nem ismerik, sem a világpolitikában nem vagyunk ott!
De azt sem szabad elfelejteni, hogy Õk is tanulnak történelmet, de mivel "A GYÕZTESEK ÍRJÁK A TÖRTÉNELMET", így úgy tanulják, hogy mi sehol sem voltunk/vagyunk :-(
Savaran
Bosszantó tényleg, mondjuk én már "megszoktam" mert tényleg manapság politikai értelemben nem vagyunk rajta a térképen, de 895-1526-ig, meghatározó politikai, gazdasági és legfõképpen katonai erõ voltunk, de én a hamburgerzabálóktól(értsd: amerikaiak) nem várok el már semmit örültem annak is hogy nem a románokat rakták bele helyettünk.

Megnéztem én is ezt a MOdot, tényleg baromi jónak tûnik.

Azt mondjuk FELHÁBORÍTÓnak tartom, hogy Magyarországról, ami a Nyugat védõbástyája volt 500 éven át ennyire semmit ne tudjanak, de hogy még a fáradtságot se vegyék hogy megnézzenek egy 1400-ból származó térképet (ráadásul amikor ott van pl a Magyar Mod 2.0, csak importálni kellett volna) egyenesen pofátlanság.
Vagy lehetséges hogy a Nyugati történetírás ennyire semmibe veszi a Középkori Magyarország érdemeit és jelentõségét? Nincs egy normális térképük az általános iskolai könyvekben ( tanulnak egyáltalán ilyet)?

Sziasztok!
Akit érdekelne! Vagy aki másnak ajánlaná!!!

Úgy tudom, hogy most már az Ncore-on a Medieval 2 és vele együtt a Kingdoms is fent van teljesen magyarosítva :-) Vagy 10 Gb összesen...
Scottt
Ez,sokkal komplexebbé teszi a játékot CIV szerûvé,mikromenedzsment,oktatás,stb.100x realisztikusabb mint az alap m2tw,de még a Stainless Steel-t is odaveri szerintem simán.
Adimus:
1)Nem nagyon.
2)Lesz még ha jól emlékszek
3)Ha meghal a pápa akkor az új lehet visszafogad,vagy meghal a királyod.Küldj diplomatát,és van olyan menüpont, hogy fogadjanak vissza,próbáld meg egy kis lóvéval rávenni õket.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

1. Ha upgradeled a városokat kastéllyá, citadellává, stb, azok adnak ingyen slotokat a katonaság számára.

2. asszem késõbb lesz több is, bár én sose hajózgattam 😊

3. próbálj békét kötni néhány ellenséggel, a pápa meg majd néhány kör után vissza fog venni. Én most kezdtem egy angol kampányt, skótokat mire kiírtottam ki is átkozott, de vissza vett vagy 10 kör után..

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Üdv mindenkinek nem rég szereztem meg a Medieval 2 Total wart és kezdõként lenne pár kérdésem itt a fórúmon sok választ már megtaláltam de sok minden homályos😊 szóval:
1. van hogy a városokban ingyen lehet fen tartani a milicistákat, van még valami amitõl kevesebb vagy ingyenes a sereg fen tartása ?
2. hajóból csak 2 fajta van bárka meg holk vagy késõbb lesz több is ?
3. Most 80.-ig körnél járok és már háborúban vagyok lengyel,magyar,velencei,szicíliai,angol,spanyolokkal és az a pápa is kitagadót hiába pénzeltem😞 + keresztes hadjárat is van ellenem elpusztítottam az angolokat,spanyolokat én már nem támadom a ellenséges országokat de a pápa nem akar vissza fogadni a népességem csökken és már kezdem uni, mit kéne még tennem hogy visszafogadjon ? vagy már soha nem fog?
Elõre is köszönöm a válaszokat.

hello

errol a modrol tud vki vmit?😊

agyar modmagyar mod
Savaran! Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Összejött :-)

Scott! Mi az a DLV?
Scottt
Valaki játszik a DLV 6.2-es verziójával? Mert a sima kampány pöpecül indul,elsõ körben jönnek a Scriptek mit akarok aktiválni,és mit nem.Viszont a Historical Campaingban meg nem,és ott már lepörgettem kb 20 kört,és semmit sem tudok építeni,egységeket se tudok képezni.Mi lehet a hiba?:S

Savaran
Sajna a fórum nem úgy írta ki a szöveget mint kellett volna😞

a file-ról készíts biztonsági másolatot mert akár egy rossz szóköz is elronthatja az egészet és nem fog mûködni a játék

Savaran
Ha végigvitted a játékot akkor lehet játszani a többi néppel is kivéve mongolok és a timuridák.

Vagy átírod a játék egy file-ját:
C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\data\world\maps\campaign\imperial_campaign.

és itt keresd meg a descr_strat txt file-t

playable
england
france
hre
spain
venice
end
unlockable
sicily
milan
scotland
byzantium
russia
moors
turks
egypt
denmark
portugal
poland
hungary
end
nonplayable
papal_states
aztecs
mongols
timurids
slave

És így írd át:

playable
england
france
hre
spain
venice
sicily
milan
scotland
byzantium
russia
moors
turks
egypt
denmark
portugal
poland
hungary
end
unlockable
end
nonplayable
papal_states
aztecs
mongols
timurids
slave

Savaran
A várak/városok fejlõdése csak a népességtõl függ(meg néha a tábornok ad rá növekedési és egyéb bónuszt), a váraknál nem állíthatsz adószintet, mivel a várjobbágyok és nemes emberek nem szerettek adózni😊 ezért érdemes inkább városokat tartani, a stratégiai pontokon meg várakat, meg én még a birodalmon belül tartok 1 várat amit maximumra felfejlesztek, az elit egységek toborzásához.

sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a Medieval 2 kiegészítõjében, már lehet lenni a Magyarokkal is? És több nemzettel is, mint az alap játékban?
Kérlek segítsetek! Mikor lehet egy várat, vagy várost még nagyobb szintre emelni? Gondolom ez a népességtõl is függ. Függ még mástól is? Például a papoktól? Vagy mitõl?
Ugyanis az Angolokkal próbálkoztam (kezdõ vagyok!) de volta olyan várak (és inkább itt a várakat emelném ki, mert a városokban tudtam adót állítani és ott ott van a bordélyház is...) ahol csak 0,5% -os volt a növekedés, pedig felépítettem mindent...
Van valami kidolgozott tevretek erre?
Vagy nem mindegy, hogy ki a kormányzó?
ez a játék is körökre osztott stratégiai, csak a harcok valós idejûek...
Heroes 3 nem az, az körökre osztott stratégia ha jól tudom.

A játék vagy long vagy short campaign, mikor állítod be hogy kivel akarsz lenni, a victory conditionsnál vagy ilyesminél írja, hogy melyik frakciókat kell likvidálnod, amúgy 1400 valameddig tart asszem.

Egy kör talán 3 hónap, de ezt lehet állítgatni.

És had kérdezzem meg, akkor a HEROES 3 NEM real time strategy?
Másik kérdésem: és addig tart a játék amíg meg nem csinálom a feladatokat? Vagy van idõkorlát? Minden egyes továbbléptetés mennyi idõnek felel meg? Hónap, vagy fél év? Vagy egy teljes évnek?
Eredetivel természetesen lehet online játszani, custom battle-ket más játékosok ellen.

aha... Köszi a választ... Online? Az van? Vagy csak LAN?
Nem, ez real time strategy, nem lenne értelme körökre osztva.Gép ellen ha játszol akkor le tudod pause-olni, de annyi.

Sziasztok! A Medieval 2-ben egymás elleni játékot csak csatákat lehet játszani, úgy nem lehet, hogy körökre oszva? Mint a HEROE 3-ban például...
engem ez erdekelne😊

http://toriblog.blog.hu/2009/11/28/kritika_medieval_ii_total_war_magyar_mod
Savaran
Szia! Bocs, rosszul fogalmaztam, a más forrást a játék megszerzésére értettem, a kézikönyv csak azóta van meg mióta megvettem eredetiben.
Sajna nem tudom, hogy egyáltalán magyar nyelven fent van-e könyve. Én azt tudom javasolni kérdezz itt a fórumon, szerintem szivesen segít mindenki, meg játsszál vele sokat, és utána rájössz a dolgokra. Elõször nekem is nagyon fura volt.

ja es Boldog Karacsonyt mindenkinek😊
Hello

lattam olyat vmelyik oldalon h "magyar mod"a medieval2 hoz

miben kulonbozik a simatol ill mi kell hozza?
Szia Savaran! Írtad, hogy neked meg volt más forrásból a Medieval 2 kézikönyve... Adnál tippet, hogy honnan tudnám megszerezni, vagy netán letölteni? Az eredetin én is gondolkodom, de még nem futotta rá :-( sajnos :-(
Savaran
Én kb. egy éve vettem meg a gyémánt kiadást, van benne egy elég vaskos kézikönyv. Persze azelõtt is meg volt más forrásból, de én úgy vagyok vele hogy ami igazán tetszik és valószínûleg évekig játszok vele azt megveszem eredetiben, ezzel is hozzájárulok a fejlesztõk további munkájához, azt hiszem ez a játék mindenkinek megér egy kis beruházást még ennyi idõ után is. (persze szigorúan akkor amikor a tizenezerrõl lemegy 5000 körülire😄

Biztos van benne, de ha nincsen akkor még mindig ott vannak az ingame advisorok akik mindent elmondanak a játék során, hogy mit hogy kell csinálni.

Sziasztok! Valaki azt meg tudná mondani, hogy ha az ember eredetiben vesz meg egy Medieval 2-õt, pl: gyémántkiadás a kieggel, akkor az tartalmaz-e valamiféle kézikönyvet, vagy használati útmutatót?
Vagy csak a DVD van benne a tokban és kész!
Abban mutatkozik meg, hogy megkapod az õ térképinformációit. Tehát például ha te nem jártál még egy területen, õ meg igen, és ad térkép infókat, akkor látni fogod mi van ott a minitérképen, bal alul.

csibecsabi:

ott rebelek, vagyis lázadók vannak, azt is el lehet foglalni.

Apa27:

nem igazán értem a kérdést, hogyhogy hogyan mutatkozik meg? a gépnek igazából mindegy hogy van e információja rólad, inkább csak neked számít hogy látod-e az õ területeit.

hogyan mutatkozik meg igazán a játékban az, hogy valakivel térkép információról egyességet kötsz?
Van ellenség azokon a területeken amelyeken nem uralkodik egy frakció?
Aha... Értem...

Kár :-)
A modokat mind rajongók készítik, és semmi közük a gyártóhoz, általában nem kompatibilisek egymással tehát hiába magyar az alapjáték ha felraksz hozzá valamit az nem lesz az.

Sziasztok! Láttam, hogy van ez a: Reality Mod Gold, Ez akkor sem lesz magyar nyelvû, ha én "eredetivel" játszom? Mármint "gyári" magyar feliratossal? Ez valamiféle rajongói továbbszerkesztés, mint a Company of Heroes-nél az EASTERN FRONT?
Vagy azt a gyártók csinálták a Medieval 2-höz? És semmi köze a gyártókhoz?
Hali
Elkezdtem letölteni az SS 6,3-at,és akármeik verziót is vállasztom,közvetlenül az Install elött (vmi. hiba miatt nem engedi) ezt írja:The file "SS6,3(5)-1.bin"could not be located in "C/Users/kyel/Dawnload".Please insert the correct disk or select another folder.
A cd 1 ben van szóval nemtudom mit akar.
Elindítottam ma a játékot és töltés közben kilép de csak akkor ha magyarosítva van, ha angolon hagyom akkor megy. Fennt van a Kingdoms, és a legújabb patchek.
Sehogy.

A modokat hogy lehet magyarosítani, mert a bat. fájlt nem leht átírni.
Elkezdtem letölteni az SS 6,3 A-verzióját eljutottam az install-ig,de azt írja ,hogy vmi.problémája van (nem találja?)a 4. részét.Pedig a mentésekben ott van,látom az SS6,3-4-et.Másnak is volt ilyen problémája?Mit kell ilyenkor?
A Reality Mod Goldnak nincs magyarítása?