11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • mindero
    Az elég gáz lenne ha a magyar és az angol előszó nem egyezik.
  • Jakuza001
    Te azt hiszed ha szemelyeskedsz igazad lesz ? Esetleg probalkozz a nagybetukkel, hatha az segit, ha azt hiszed akkor lesz igazad, ha valakit tulkiabalsz. :DDD

Az a terkep egy idiotizmus, semmi koze nincs a valosaghoz. Egy fikcio.
  • mindero
    Ez sajnos nem igaz. Ha a wikipédiáról van akkor sürgősen átjavíttatom. Ráadásul pont a szerző szájába adják a szavakat...
    Mindenesetre mókás.
  • MaRee
    Akkor úgylátom mégis buta vagy. Az angol wikipédián kb 50 hivatalos forrás meg van említve, és ott merőben az ellenkezőjét állítja az író. A magyar wikipédián ezzel szemben semmilyen forrás nincs említve, de mást írnak mint amit az író mondott. Nem tudom kezded-e kapisgálni, de ha nem akkor szívesen belinkelek kb 10 forrást, ahol ő mondta ezeket.
  • Jakuza001
    Milyen nevtelen blogger ? Ember az az iras ugyanugy a wikipedia, mint amit te belinkeltel, szoval ezekszerint semmben nem kulonbozik a tiedtol, sot kiegeszitheted a konyv eloszavaval ami sajat tollabol szarmazik Tolkiennek. :DDDD
  • MaRee
    Tolkien azt is mondta, hogy az ezsgé fórumozók nagyon okosak. Remélem érted mire célzok, semmi forrás nincs feltüntetve, csak duma. Egyébként meg értem miről beszélsz és szerintem te se vagy hülye, csak elbeszélünk egymás mellett.
  • Jakuza001
    Ill paksi terkepe sry.
  • MaRee
    És veled szemben az én idézeteim hivatalos forrásból valóak, nem valami névtelen blogger írta őket.
  • Jakuza001
    Igen o mondta a sajat szavaival:

"Tolkien szerint nincs pontos fizikai egyezés a Középfölde országai és napjaink régiói között."

Igy a terkeped nem helytallo.
    Ennyi.
  • MaRee
    Ezek Tolkiennel készült interjúkból és személyes levelezéséből való idézetek, tehát Ő MONDTA A SAJÁT SZAVAIVAL.

Nem arról beszélek, hogy Magyarország az Mordor, csak hogy egy alternatív, tolkieni időszámításban Arda, vagyis a bolygó amin Középfölde található az egyenlő a mi Földünkkel, csak nagyon régi állapotában.

A lentebb idézetteket elolvasva ha valaki ezt nem képes elhinni/felfogni, akkor nyugodtan töltse le vagy vegye meg Tolkien személyes levelezéseit, a History of Middle-Earth hatszáz kötetét,nézze meg a vele készült interjúkat, vagy látogasson el a tolkien.hu fórumára, ott készséggel elmagyarázzák neki, itt én befejeztem a vitát.
  • Jakuza001
    Ahhh

"Tolkien szerint nincs pontos fizikai egyezés a Középfölde országai és napjaink régiói között."
  • Jakuza001
    Oh nooo, beidez valakit, hogy o hogy latta.
    Versellemzes nem lesz, amibe mindent bele lehet magyarazni ?

A szerzo kijelentese a lenyeg, nem a kombinátorokéi.

"A valóságos háború sem lezajlásában, sem végeredményben nem hasonlít a legendák háborújához. Ha megihlette volna,vagy befolyásolta volna a legenda kialakulását, akkor bizonyos, hogy a Gyűrűt igenis megszerzik és felhasználjá Szauron ellen..."

"Akik szeretik az allagóriát, vagy az aktuális utalásokat, még sok más fordulatot is kitalálhatnak ízlésük vagy felfogásuk szerint. De én a magam részéről szívből utálom az allegóriát, minden formájában."

A Gyűrűk Ura, szerzői Előszó.
  • MaRee
    Remélem tudtok angolul.
  • MaRee
    Tolkien had written multiple times that Middle-earth is located on our Earth. He has described it as an imaginary period in earth's past, not only in The Lord of the Rings (see Prologue and Appendices), but also in several correspondence letters,estimating the end of the Third Age to about 6,000 years before his own time, and in N.W. Europe (Hobbiton for example was set in same latitude as Oxford), though at times he would also describe elements of the stories as a kind of "...secondary or sub-creational reality" or "Secondary belief" in replies to letters.During an interview in January 1971, he stated "No... at a different stage of imagination, yes.", when asked about the stories taking place in a different era.However, he did nod to the fact that the series take place on Earth.
  • MaRee
    'Those days, the Third Age of Middle-earth, are now long past, and the shape of all lands has been changed...'
    -The Lord of the Rings Prologue, 1 Concerning Hobbits

'...long ago as those times are now reckoned in years and lives of men, they were not very remote according to the memory of the Earth.'
    -The Lord of the Rings Appendix D, Calendars

'I imagine the gap [between the Fall of Barad-dûr and modern times] to be about 6000 years...'
    -The Letters of J.R.R. Tolkien No 211, dated 1958

• MaRee
    Tolkien stated many times that Arda was our world in a fictional time, so we can interpret the known regions of Middle-earth as Europe, perhaps specifically the Mediterranean (Mediterraneus is Latin for "Middle-earth"). Tolkien stated that The Shire was situated at roughly the same latitude as the Midlands of England, while Minas Tirith in Gondor was at the same latitude of Florence, putting Mount Doom and Mordor in the general region of Asia Minor. However, the entire continent of Middle-earth extends beyond the regions known to Gondor, far into the uncharted East and South, and Middle-earth probably encompassed all of what later became Eurasia.
  • Jakuza001
    Ezt te megalmodtad ? :DDD

Tolkien leirta sajat maga, hogy a valos cselekmenyeknek es helyszineknek semmi koze nincs a muvehez.
    Biztos te jobban tudod nala.
  • MaRee
    Onnan, hogy a harmadkor az a Föld harmadkora, most a tolkieni időszámítás szerint asszem a hatod-heted korban vagyunk. Mivel a csillagképek is ugyan azok és ugyan úgy vannak, nem is lehetne más bolygó.
  • mindero
    Hát ezt nem tudom honnan veszed, de hülyeség. Ha kell bemásolom az előszót.
  • MaRee
    Meg arra, hogy a Tolkien mitológiában Arda = Föld bolygó, Középfölde = Európa.
  • mindero
    Még jó hogy Tolkien UTÁLTA az analógiát, ő csak egy jó mesét akart elmondani (GYU-Előszó).
    Nem szeretem ezeket a térképeket, mert mindenféle alkotói szándéktól mentesek, pusztán spekulációra épülnek.
  • MaRee
  • Lacoka12
    ez melyik patch térképe?
  • paksi
    http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=274010
  • paksi
  • kreknorbert
    Felraktam a magyar modot, de azt írja ki, hogy rakjam be az eredeti cd-t, mi lehet a baj?:
  • hollófernyiges
    Jó kis mod, csak az AI nagyon hülye, az orkok csak álldigálnak vagy a sorok előtt tétováznak előre-hátra, közben meg hagyják magukat halomra lőni.
  • mindero
    Szerintem nincs ilyen lehetőség. De hátha...
  • Trisztan01
    Köszönöm MaRee, adnál egy linket kérlek honnan tudom ezeket a pályákat leszedni mert nem találtam meg. Köszi!
  • mindero
    Kereskedők meg hál Istennek nincsenek, agyrém volt azokkal szenvedni. A termékek csak az értékesebb tartományok megkülönböztetésére szolgálnak, nyilván ahol több a termék több lesz a bevétel is. Illetve van még egy-kettő ami az egységgyártáshoz nyújt támpontot mint pl.: a ló és az olifánt.
  • mindero
    Az csak jóval később lesz, azok a legerősebb egységek a játékban, gyakorlatilag ha a gép ellen játszol legyőzhetetlen leszel.
    Maxra fejlesztett lovassági épület kell +5000 pénz +csak olyan tartományban képezhető ahol van elefánt ikon.

A következő peccset meg senki nem tudja mikor jön, de nem holnap az biztos. Ha karácsonyra tippelek akkor nem tévedhetek nagyot, legfeljebb megörülök ha előbb kint lesz
  • arel
    Hali
    Most kezdtem el nemrég a Harad-ot,és arra lennék kiváncsi,hogy a mümakilokat (olifánt)hogyan és mikor tom képezni?Mert a tartományokon látok 1-2 ilyen olifántot ácsorogni.
    A másik kérdésem,hogy kereskedőket mikor lehet venni?Mert látok potréárúkat a területeken belül (gyapjú,búza,stb)úgyhogy gondolom kell lennie ilyen 1ségnek is.
  • MaRee
    Third Age Total War és ha vissza olvasol akkor megtalálod.
  • Lacoka12
    mi a neve ennek a modnak és honnan lehet leszedni?
  • MaRee
    Ha jól tudom a következő peccsel kerülnek be, de külön letölthetőek most is.
  • Trisztan01
    Sziasztok!
    Mint sokan mások, magam is kipróbáltam a módot és teljesen meg voltam vele elégedve! Láttam képeket városokról (Mineas Tirith, Helm szurdok, Mória...stb.), de nem tudom hogy ezek nagyjából mikor lesznek camping-mod-ban is elérhetőek. Ha tudja valaki légy szíves írjátok már meg. Előre is köszönöm és jó játékot mindenkinek!
  • arel
    Hali all.
    Egy olyan kérdésem lenne,hogy online csatára hogy tudok bejelentkezni?Egy csomó lehetőséget felsorol a listán ,de egy nagy X jelzi,hogy nem tudok ráklikkelni,csak a Host game-ra és természetesen a lista frissítésére.
    Köszönöm a segitséget elöre is : ).
  • MaRee
    Igen. Steamen kiegészítővel együtt kb 3000 ftért meg tudod venni, ennyit simán megér.
  • ricsei50
    Sziasztok! Én arra lennék kiváncsi, h sztetek érdemes megvenni eredetibe a játékot? Néztem róla képeket és infókat, de mégis érdekelne olyan emberek véleménye, akik játszottak vele. Előre is köszi
  • Matthew Baker
    Hi, letöltöttem a magyarosítást és nem tudom felrakni, az baj hogy nincs meg a kindoms?