Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondtam már neked többször, hogy rossz taktika a saját véleményedet beleerõltetni egy számsorba, mert attól még az nem lesz igaz...
(aki jogot hallgat tudhatná a különbséget bizonyítás és állítás között...)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
nem sokkal drágább a fenntartásuk mint a gyengébb egységeknek
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Nincs olyan, hogy szövetséges, csak ideig-óráig szünetel a harc egy frakcióval -> Total War. 😊
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Autóversenyzésnél a GTR2-õt szerettem a legjobban, szerintem a mai napig az a király, évente egyszer-kétszer ma is elõveszem.
Tank, tengeralattjáró, repülõ, minden jöhet. <#smile>#smile>
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
toggle_fow - Köd kikapcsolása
add_money x - Pénz (Az x helyére egy összeget írj, 90.000nél ne legyen nagyobb)
Én ezt a kettõt ismerem.
A 45 másodperc pedig igen is sok idõ, ha egymás után többszázszor kell kivárni. Mert ugye az end turnözés elég gyakorli jelenség a TW szériában.
Amúgy gratula, még sosem volt ilyen népszerû egy több mint fél éves hozzászólásom. 😊
A játékkal kapcsolatban annyit, hogy KURWAJÓ! Most próbáltam egy hete, és már a rabja vagyok. Természetesen, a magyarokkal vagyok, és meg kell, hogy mondjam 50 körön vagyok át, és eddig kétszer vesztettem! És már vagy 150 csatán vagyok túl! Remek! Az egyik egy tengeri ütközet volt, a másik pedig emberhátrány. Viszont, a velenceiek megtámadtak engem, elvettem tõlük Raguzát, és egy csomó embert. 200 lovasíjásszal Noble Cavalry vagy mi... darabokra szedem a 900 fös gyalogságát. Nekem marad kb 150 lovasom nekik meg 50 menekült.
A kereszteshadjáratot is megcsináltam. Elfoglaltam Jeruzsálemet, nem volt nagy dolog. Közép-Európa királya vagyok, elsõ vagyok a hadseregben második a népességben, és szintén második a kereskedelemben. Területileg, fejlettségileg is az elsõ. Tehát nagyszerû! Ami játékbeli hiba, hogy a lovasíjászok nem reagálnak azonnal. Egyessével jelölgetni kell õket, és egyessével parancsot osztogatni nekik, ha már lõnek az ellenségre. Ugyanez van, ha közelharcban nyomják. Akkor nagyon meg se akarnak mozdulni, és ha elkattintok egy másik egységet követnek.
A magyarosításról meg annyit hogy SZAR! Sajnálom a kifejezést de az. Semmi alapja nincs. Magyarok csinálták, és speciel Ragusa regionhoz odabökik hogy "SZERBIA" ISTENEM! Az Horvátország! A történelmi atlaszomba így van felosztva. Az Adria-tenger partja az Horvátország! Zágráb pedig Szlavónia. Budapestet ( játékkészítõ bug. mert ugye ebben az idõben csak Buda volt, és a Duna jobb partján (tudom hogy balnak látszik de folyás irnya) ) meg átnevezik Fehérvárra! Fehérvárnak nincs is folyóparja. Két nagy várat mondanék ami valószínû, de helyezkedésileg csak egy maradt az egyik Esztergom, de amit átneveztem volna rá, az VISEGRÁD. Bran-t meg átnevezik Gyulafehérvárra. Amikor az Brassó... - http://en.wikipedia.org/wiki/Bran,_Bra%C5%9Fov - Szégyen.
köszi!
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Én most tettem fel a gamet és a magyarmoddal játszogatnék 😊.De angol
a mod.Nincs véletlen hozzá egy magyaritás.Csak a modhoz kell mert a többi része a game-nek magyar.
Elõre is kösz mindent.<>
Volt olyan játékom velencével ahol a 10. körben tudtam gyártani a világ egyik legerõsebb egységét. Asszem megven a savegame is valahol. Érdemes kipróbálni. Nem kis magabiztosságra ad okot ez a dolog a játék legelejeén mikor kiállsz a szedett vedett muszlim vackok ellen, és okkal😄
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Szerintem a lovagok jók a játékban, nem túl erõsek, jó mondjuk a franciák, lengyelek, németek, magyarok lovagjai elég durvák. Viszont a velenceieké kicsit gáz😊 de ott jó puskások és gyalogosok vannak, fontos a balance, de valahogy meg kell oldanom hogy legyen különbség a lovak között.
Lehet hogy balance miatt van így. Szerintem már így is túl erõsek a lovagok.
Csináltam egy tesztet, a magyarok legjobb lovagjaival, nem változtattam az értékein, kizárólag a lónak a páncélzatát számértékileg kifejeztem, és kb. 0-1 között ingadozott a lovak összecsuklásának száma rohamozáskor, az eredetileg 2-3 ról....
Most éppen kievvel tolom a 108. körben vagyokés várok kb 30 secet ( a teutonokkal van egy 170. kör körûli mentésem kb hasonlo hosszu az end turn), úgy hogy van olyan kör mikor 2-3 komolyabb csatát (néha többet is), letolok de átlag 1 nagyobb csata garantált körönként............úgy hogy azt a fél percet ki lehet bírni fõleg. hogy tényleg nagyon jó mod( és vh/vh-n a legnehezebb is aki szereti a kihívásokat, nem csak ásitozva pár kör allatt végig gyalulni a térképet)
Nem ismerek más modot amiben lehetne egyszerre 2 sereget is vezényelni ebben ha közvetve is ( van egy kis ikon a jobb felsõ sarokban ahol ki lehet jelölni a sereget csak is a sereget egyben és meg lehet mondani hogy hova menjen és azt is hogy agresszív vagy védekezõ modban játszon a gép vele) de lehet. Tegnap egy csatámban két fullos seregemere (kiev) jött 3 és fél lengyel sereg iszonyat epic, hosszu csata volt ( az erõsités mindig jön nem ugy mint alapban ahol folyton pampog, hogy gyenge a pc-m) majdenm 11000 ember volt egy idõben a csata téren.
#acm
Ezeket a dolgokat csak akkor tudod kivitelezni, ha az ellenség nem áll fel csatasorba, vagy nem a neki tetszõ módon védi a várát. Ezért sok értelmetlennek tûnõ támadást kell csinálni, hogy megbontsd a csatarendet.
Lovasroham, azonnali visszavonulással, vagy létrák falhoz támasztásával, és hátrébbvonulásssal, nagyon jól szét lehet zilálni a sereget. Aztán ha már egy egységére 2-3 egséggel is rá tudsz rontani, az elsõ bekezdésben írtakat könnaen meg lehet csinálni.
A brinzsráfok +1, az ezöst +2 az arany+3 értéket ad a tmadáshoz és a védelemhez is.
De emellett az egységek ügyesebbek is. pl egy 3 bronz sráfos íjász több egységet lõ le mint egy 1 bronz sráfos. A lovasoknál meg a rohamok lesznek sikeresebbek, stb.
A tábornoknál is megvab ugyan ez, csak mellette a csillagok miatt az egész seregre vonatkozó bónuszokat kapsz, és a tulajdonságai is jelentkezhetnek a csazazéren. Ha sokat gyõzöl, jó tulajdonságok fognak gyûlni.
Ha valamelyik nemesednek rossz tulajdonsága vam -gyáva, vagy bármi más ami negatív bónusz- inkáb oszd be egy jó tábornok mellé egyszerû katonának.
Az életkorukra is érdemes figyelni. Ha 20-25 éves korára van 3-4 csillga, abból valószínûleg 10 csillagos lesz. Az öregeket hganyagolni szoktam hátvédelemre egyszemélyes seregként ha túl jók alapból, vagy beosztom valami fiatalabb de tehetséges alá.
A kezdõ király szokott dilemmát okozni. Az általában elég jó, de ritkán fiatal. A testõrség létszámából adódóan viszont egyedül is lenyom 5-600 gyenge egységet, úgyhogy aki esetleg hátbatámad az elején, mikor még nem tudok minden szomszédos tartományt megtámadni, azt a király veri le. Ha nagy sereg jön, persze kap kis sereget is.