Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Nem bizonyít semmit, ahogy azt már korábban is említettem. elég az eladott példányszámokat nézni. Vagy mondjuk a twcentralon összeszámolni a hozzászólásokat a játékokhoz.

Mondtam már neked többször, hogy rossz taktika a saját véleményedet beleerõltetni egy számsorba, mert attól még az nem lesz igaz...

(aki jogot hallgat tudhatná a különbséget bizonyítás és állítás között...)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

énis vhogy így próbálom fenntartani az egyensúlyt,most a magyarokkal vagyok 1150 körül(bár ez SS mod) de Ny-ról a Német Birodalom van délrõl Bizánc és egymásnak üzentek hadat nemsokkal ezelõtt,pedig szövetségese voltam mindkettõnek..nade most választanom kellett melyikük mellé álljak...mégiscsak NY-i kereszténységhez tartozunk így a németek kedvében jártam szóval most Nándorfehérvárt várrá építettem át és levittem oda egy egész hadsereget,sõt nemrég tért haza egy seregem a Szentföldrõl,amiben szerepel egy két keresztes lovag.bármikor támadhat bizánc így felkészültem ahogy csak lehet.É-on a lengyelekkel vagyok szomszédságba,de ott fekszik kassa ami azért megvéd.keleten próbálok vmit kezdeni a kunokkal de igen beásták magukat 2 várba és nehezen lehet csak elfoglalni õket,bizánc állandóan sotromolja õket,de nem sikerül nekik sem elfoglalni...amúgy én annak a híve vagyok,hogy inkább legyen kisebb a haderõd,de az minõségi katonákból álljon(lehetõleg páncélozott gyalogosok,nyílpuskások,vértezett lovagok,keresztesek)
nem sokkal drágább a fenntartásuk mint a gyengébb egységeknek
Ajánlom az általam lenkebb linket Darth Modot, abban sok ilyen AI problémára van megoldás, persze ott is vannak érdekes dolgok, de nekem pl a Holy Roman Empire lassan 200 kör óta a szövetségesem és egyszer sem támadott meg 😊

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Ez a jelenség végigkíséri az egész Total War szériát. Védekezni ellene a határokra rendelt õrseregekkel lehet - inkább a mennyiség domináljon, mint a minõség és a drága fenntarthatóság - , mert a nem védett határszakasz, vagy a játék erõsségi szintjétõl függõen gyengének ítélt védelem támadásra ösztökéli az AI-t.
Nincs olyan, hogy szövetséges, csak ideig-óráig szünetel a harc egy frakcióval -> Total War. 😊

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Sziasztok! Pár napja kezdtem csak a játékot, de lenne egy kérdésem. Miért van az, hogy szinte mindig fogja magát valamelyik szövetségesem és megtámad? Komolyan, szinte többször támad meg szövetséges frakció mint semleges, kész vicc... Amúgy a játék nagyon tetszik, csak ezzel van tele a hócipõm :/
Ez mûködik, köszönöm!

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Rome-hoz amúgy van magyarosítás, úgy értem, ha meg is vették ,de valahova fel lett töltve?

Én most rFactor-ban versenyzek két ligában, Nekem is megvan eredetiben a Forgotten Battles és a Pacific Fighter is 😊

silent hunter 3, arma 2, operation flashpoint, gtr 2 minden heten´, es richard burns rally <#hawaii>
A silent hunter 3-al én is rengeteget játszottam anno. Kedvet csináltás hozzá, hogy említetted. Asszem ma felteszem ismét . Köszi. <#wave>
Talán azért nem pörög a topikjuk, mert sokan nem csipik a 18-19. század mûfaját. Inkább játszanak ó, vagy középkori játékkal. Én pl Napoleon korát nagyon vártam. mert nekem ez a kedvenc korom, de sokszor olvastam , hogy másoknak nem.
Persze, sokat toltam vele annó, sõt, még a Forgotten Battles és az AEP kieg is megvolt, még az 1946 elõtti idõkbõl. Nagyon várom a Battle of Britaint ebben a témakörben. A Lock on széria is kedvenc, az A-10C-t várom még nagyon, marha jó lesz Nevadában repkedni a Disznóval. És nagyon büszke vagyok rá, hogy Black Sharkban meg tudom csinálni a Ramp Startot 45 mp alatt. 😊

Autóversenyzésnél a GTR2-õt szerettem a legjobban, szerintem a mai napig az a király, évente egyszer-kétszer ma is elõveszem.

IL-2 1946 gondolom ismerõs. Autóversenyzést is próbálgattad?

Hát, majdnem mindennel az 1996-os EF2000 óta.

Tank, tengeralattjáró, repülõ, minden jöhet. <#smile>

Nem, de a Medieval2 tutira népszerûbb nála, és a Napoleonnál is, ezt bizonyítja.

Amúgy szerintem az Empire jó game, bár nekem hiányzik a magyarosítás, de ha lenne, le tudna kötni az is.

Aha. És az bukott meg, aminek nem pörög a topic-ja...aha...basszus...<#falbav>

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Én i szimulátorozok, csak vhogy nekem 45 mp az semmi, még egy ilyen játékban, lehet azért mondom, mert 1-2 óránál többet naponta nem töltök el vele. Ez esetben bocsánat a vádért, milyen szimulátorokat próbáltál a felsoroltakon kívül?

õ kösz
próbáltam a ~-t de az nem megy.
Játék közben Ö betût lenyomod asszem és elõjön a konzol.

toggle_fow - Köd kikapcsolása
add_money x - Pénz (Az x helyére egy összeget írj, 90.000nél ne legyen nagyobb)

Én ezt a kettõt ismerem.

Ejj, nem tudja valaki hogyan tudok kódokat írni? Most nagy szükségem van rá, tönkre ment a magyar kereskedelem hálózatom. Mínusz... és kéne egy kis segítség. Folyamatosan támadnak. A lengyelek elárultak. A pápa lassan kitagad, merthogy megvédem magam, a németek a velenceiek és a lengyelek ellen és ugye õk keresztények. A lengyelekkel meg kibaszott jó a kapcsolatuk. Pedig elvettem a hercegnõjüket odaadtam az enyémet, katonai szövetség is volt minden. Erre fel megtámadnak...
Kedvenc mûfajom a szimulátor, rengeteget repülök FSX-el,Flaming Cliffs2-vel,Black Shark-al, sokat toltam a Silent Hunter 3-4-5 tengeralattjáró szimulátorkat. Szabadidõmben makettezni szoktam. Igen, bizonyára a türelem hiányzik belõlem.

A 45 másodperc pedig igen is sok idõ, ha egymás után többszázszor kell kivárni. Mert ugye az end turnözés elég gyakorli jelenség a TW szériában.

Amúgy gratula, még sosem volt ilyen népszerû egy több mint fél éves hozzászólásom. 😊

Nézd szépen meg, mennyire "pörög" a topikjuk a medieval2 topikjához képest. mindezt úgy, hogy a medieval2 egy négy éves játék, az ETW/NTW pedig másfél illetve egy.

45 másodperc mért sok idõ? Legalább addig iszol, eszel egy nagy csata elõtt vagy vmi, de szerintem 45 másodpercet ha nem tudsz kivárni akkor nem sok mindenben sikerül türelmesen részt venned.

ETW, NTW megbukott? Ne viccelj! Napoleont jatszom, es kevesebbet end turnozik, mint a medi 2.
köszi a választ, de már megoldódott. Mint kiderült egy bug volt és szerencsére orvosolható. Legalább is eddig úgy tûnik. Hátha valakinek még hasznos lehet, néhány bugjavítás a 6.3-hoz:http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=377826
területén helyezkedett el*** fáradtság.
Még mielõtt valaki megkérdezné, hogyha az nem Szerbia, akkor az hol van? Közölném vele, hogy a durazzoi regionban! Ha jól megnézitek a korabeli térképeket, akkor a Szerb Királyság a Balkán-félszigeten a mai Görögország terültén. 'Mi a nagy magyarok' verjük magunkat arra, hogy milyen összetett, összefüggõ és szép történelmünk van. Ilyeneknek meg nem tudunk utána nézni. Szégyen
szilge! Töltsd le a patchet. Nekem az 1.1-es van feltelepítve, mert a másik kettõt nem sikerült felrakni. Ha meg felraktam akkor, nem volt jó a crack. Tehát, szedd le, majd linkelek is. Leszeded, elindítod a rar fájlt, végig telepíti és a crack fájlt a mappában, bemásolod a Medieval-éba. Ennyi. itt a link http://thepiratebay.org/torrent/3580160/Medieval_II__Total_War_v1.1_Patch___Crack ha bármi probléma adódott szólj!

A játékkal kapcsolatban annyit, hogy KURWAJÓ! Most próbáltam egy hete, és már a rabja vagyok. Természetesen, a magyarokkal vagyok, és meg kell, hogy mondjam 50 körön vagyok át, és eddig kétszer vesztettem! És már vagy 150 csatán vagyok túl! Remek! Az egyik egy tengeri ütközet volt, a másik pedig emberhátrány. Viszont, a velenceiek megtámadtak engem, elvettem tõlük Raguzát, és egy csomó embert. 200 lovasíjásszal Noble Cavalry vagy mi... darabokra szedem a 900 fös gyalogságát. Nekem marad kb 150 lovasom nekik meg 50 menekült.

A kereszteshadjáratot is megcsináltam. Elfoglaltam Jeruzsálemet, nem volt nagy dolog. Közép-Európa királya vagyok, elsõ vagyok a hadseregben második a népességben, és szintén második a kereskedelemben. Területileg, fejlettségileg is az elsõ. Tehát nagyszerû! Ami játékbeli hiba, hogy a lovasíjászok nem reagálnak azonnal. Egyessével jelölgetni kell õket, és egyessével parancsot osztogatni nekik, ha már lõnek az ellenségre. Ugyanez van, ha közelharcban nyomják. Akkor nagyon meg se akarnak mozdulni, és ha elkattintok egy másik egységet követnek.

A magyarosításról meg annyit hogy SZAR! Sajnálom a kifejezést de az. Semmi alapja nincs. Magyarok csinálták, és speciel Ragusa regionhoz odabökik hogy "SZERBIA" ISTENEM! Az Horvátország! A történelmi atlaszomba így van felosztva. Az Adria-tenger partja az Horvátország! Zágráb pedig Szlavónia. Budapestet ( játékkészítõ bug. mert ugye ebben az idõben csak Buda volt, és a Duna jobb partján (tudom hogy balnak látszik de folyás irnya) ) meg átnevezik Fehérvárra! Fehérvárnak nincs is folyóparja. Két nagy várat mondanék ami valószínû, de helyezkedésileg csak egy maradt az egyik Esztergom, de amit átneveztem volna rá, az VISEGRÁD. Bran-t meg átnevezik Gyulafehérvárra. Amikor az Brassó... - http://en.wikipedia.org/wiki/Bran,_Bra%C5%9Fov - Szégyen.
Hello. Ugyanez a bajom. "A játékkal meghatározhatatlan hiba történt, ezért kilép" Már háromszor újraraktam, de semmi javulás. Az alapjáték és a kingdoms is eredeti és gond nélkül futnak is, szóval nem ott lehet a baj. Én is szívesen venném a segítséget. Elõre is köszi.
hali! csat ötleteket szeretnék kérni h az SS 6.3 modnál ritkán megesik h kilép hirtelen a játékbóla rendszer...esetleg vmi hatásos módszer vagy javító patch nincsen?
köszi!
Savaran
Elkészítettem próbából a lovak páncélzatértékét javító "patch"-t, ha esetleg valaki ki szeretné próbálni, akkor feltöltöm és adom a linket.

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Savaran
Én úgy tudom nincs hozzá magyarosítás.

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Hali

Én most tettem fel a gamet és a magyarmoddal játszogatnék 😊.De angol
a mod.Nincs véletlen hozzá egy magyaritás.Csak a modhoz kell mert a többi része a game-nek magyar.

Elõre is kösz mindent.<>
Savaran
Ja igaz, a templomosok megszerezhetõek majdnem minden keresztény népnél.

Ebbe az a legdurvább, hogy a kereszteseket lehet leggyorsabban megszerezni. Én sokszor rástartolok a szentföldre, és be is szokta adni a chivalric guildet.
Volt olyan játékom velencével ahol a 10. körben tudtam gyártani a világ egyik legerõsebb egységét. Asszem megven a savegame is valahol. Érdemes kipróbálni. Nem kis magabiztosságra ad okot ez a dolog a játék legelejeén mikor kiállsz a szedett vedett muszlim vackok ellen, és okkal😄

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Keresztese majdnem mindenkinek van európában, a velenceieknek is, és azok a legerõsebb lovagok közt vannak bõven.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Savaran
Igen gondolkoztam ezen én is, csak idegesített hogy a lovakon a páncél nem számított semmit.

Szerintem a lovagok jók a játékban, nem túl erõsek, jó mondjuk a franciák, lengyelek, németek, magyarok lovagjai elég durvák. Viszont a velenceieké kicsit gáz😊 de ott jó puskások és gyalogosok vannak, fontos a balance, de valahogy meg kell oldanom hogy legyen különbség a lovak között.

Nem biztos, hogy elfelejtették.
Lehet hogy balance miatt van így. Szerintem már így is túl erõsek a lovagok.

Savaran
Érdekes hibát fedeztem fel az alapjátékban, lehet már ti is észrevettétek... nos amikor rohamoznak a lovasok, 2-3 általában még a "becsapódáskor" összecsuklik-ami nem baj, természetesen, hanem a baj ott kezdõdik hogy egy csupasz és egy páncélozott ló is ugyanazt az összecsuklás számot produkálja....mivel saját modon dolgozom, kísérletezgetni szoktam az egységek kinézetével tulajdonságaival, és a németek gótikus lovagjának a lovát kicseréltem (csak úgy próbából) és sima lovat raktam alá. Semmi különbséget nem tapasztaltam. És ekkor alaposabban megnéztem az "export_descr_unit" txt file-t....haha a lovak páncélzatértékét elfelejtették(?) hozzáadni😊 (egyébként külön sorban megvan a beírás lehetõsége, de a játék összes lovagjánál kivan nullázva)

Csináltam egy tesztet, a magyarok legjobb lovagjaival, nem változtattam az értékein, kizárólag a lónak a páncélzatát számértékileg kifejeztem, és kb. 0-1 között ingadozott a lovak összecsuklásának száma rohamozáskor, az eredetileg 2-3 ról....

Hagyjuk már ezt várhatsz akármennyit dolgot.........egy átlagos gépen max 30-40 sec az end turn az ss modban és messze a legjobb.
Most éppen kievvel tolom a 108. körben vagyokés várok kb 30 secet ( a teutonokkal van egy 170. kör körûli mentésem kb hasonlo hosszu az end turn), úgy hogy van olyan kör mikor 2-3 komolyabb csatát (néha többet is), letolok de átlag 1 nagyobb csata garantált körönként............úgy hogy azt a fél percet ki lehet bírni fõleg. hogy tényleg nagyon jó mod( és vh/vh-n a legnehezebb is aki szereti a kihívásokat, nem csak ásitozva pár kör allatt végig gyalulni a térképet)

Nem ismerek más modot amiben lehetne egyszerre 2 sereget is vezényelni ebben ha közvetve is ( van egy kis ikon a jobb felsõ sarokban ahol ki lehet jelölni a sereget csak is a sereget egyben és meg lehet mondani hogy hova menjen és azt is hogy agresszív vagy védekezõ modban játszon a gép vele) de lehet. Tegnap egy csatámban két fullos seregemere (kiev) jött 3 és fél lengyel sereg iszonyat epic, hosszu csata volt ( az erõsités mindig jön nem ugy mint alapban ahol folyton pampog, hogy gyenge a pc-m) majdenm 11000 ember volt egy idõben a csata téren.

Amúgy ajánlom a Dart Mod-ot, én most ezzel tolom, és tetszik. 😊 A változtatásokról a link alatt olvashattok.

Aztán a 100. körben várhatsz minden end turnél 10 percet <#falbav>

LasCar16
na ezért játszom a SS módot 😊 mert abban a 10. körben nem írtok ki már 3 frakciót, hanem többször is átgondolod h kivel kezdj háborút..

#acm

A harcot meg óvatosan kell csinálni. Az kevés ha csak gyõzöl, a veszteségre is figyelni kell. Aa legjobb ha arra töreksze, hogy mindenkit lenyilazz, fõleg az ellenséges testõrségeket, a közelharcot kerülni kell. Persze nem lehet mindenkit lelõni, a gyengébb egységeket meg kell futamítani, erre a hátbarohamozás a leghatásosabb, és a menekülõket mind egy szálig össze kell fogdosni.

Ezeket a dolgokat csak akkor tudod kivitelezni, ha az ellenség nem áll fel csatasorba, vagy nem a neki tetszõ módon védi a várát. Ezért sok értelmetlennek tûnõ támadást kell csinálni, hogy megbontsd a csatarendet.
Lovasroham, azonnali visszavonulással, vagy létrák falhoz támasztásával, és hátrébbvonulásssal, nagyon jól szét lehet zilálni a sereget. Aztán ha már egy egységére 2-3 egséggel is rá tudsz rontani, az elsõ bekezdésben írtakat könnaen meg lehet csinálni.

A katonák harcértékét a sráfok jellemzik.
A brinzsráfok +1, az ezöst +2 az arany+3 értéket ad a tmadáshoz és a védelemhez is.
De emellett az egységek ügyesebbek is. pl egy 3 bronz sráfos íjász több egységet lõ le mint egy 1 bronz sráfos. A lovasoknál meg a rohamok lesznek sikeresebbek, stb.
A tábornoknál is megvab ugyan ez, csak mellette a csillagok miatt az egész seregre vonatkozó bónuszokat kapsz, és a tulajdonságai is jelentkezhetnek a csazazéren. Ha sokat gyõzöl, jó tulajdonságok fognak gyûlni.
Ha valamelyik nemesednek rossz tulajdonsága vam -gyáva, vagy bármi más ami negatív bónusz- inkáb oszd be egy jó tábornok mellé egyszerû katonának.
Az életkorukra is érdemes figyelni. Ha 20-25 éves korára van 3-4 csillga, abból valószínûleg 10 csillagos lesz. Az öregeket hganyagolni szoktam hátvédelemre egyszemélyes seregként ha túl jók alapból, vagy beosztom valami fiatalabb de tehetséges alá.

A kezdõ király szokott dilemmát okozni. Az általában elég jó, de ritkán fiatal. A testõrség létszámából adódóan viszont egyedül is lenyom 5-600 gyenge egységet, úgyhogy aki esetleg hátbatámad az elején, mikor még nem tudok minden szomszédos tartományt megtámadni, azt a király veri le. Ha nagy sereg jön, persze kap kis sereget is.

Kezdem érteni, csak tudod elõször próbáltam ki az Empire Total War-on kívül ami mivel jelenleg csak angolul van nekem kicsit érthetetlen, ezt hála égnek magyarul szereztem be, a csatákkal nincs nagy bajom, egyenlõ vagy még egy kicsit rossz helyzetekbõl általában gyõztesen jövök ki, csak még nem vagyok elég agresszív. A skótok legyõzése elõtt York és Dublin elfoglalásával gyakorlottabb seregem lesz?

Végre egy elvtárs 😄