Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hali
Az lenne a kérdésem ,hogy a 6,3 melyik letöltését ajánljátok .Mert itt van A,B,C,és D verzió.
Az lenne a kérdésem ,hogy a 6,3 melyik letöltését ajánljátok .Mert itt van A,B,C,és D verzió.
Már sikerült nem kell segítség😄
Valamit megint elszúrtam mert addig másolgattam a fájlokat össze-vissza,hogy most ha elindítom az exe.-t akkor nem tudom a cél után beilleszteni, mert nincs is ilyen hogy cél. Szóval ha rámegyek a tulajdonságokra nincs is olyan hogy cél.
Sziasztok! Nem tudom a magyarítást beüzemelni, bemásoltam a 2 mappát a data mappába, beírt a cél után hogy --io.file_first, és mégis angol:S Valaki tud segíteni?
Na igen, vannak még ilyen alapszabályok csaták során, másik ilyen hogy semmilyen lovassággal ne rohamozz szembõl lándzsás egységekbe, stb. 😊
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Szia! Én csak annyit szeretnék tanácsolni, hogy amikor majd csatát vezényelsz akkor mindig vigyázz a nehézlovasságodra, ezt úgy értem hogy rohamozd meg velük az ellenséget utána rögtön hívd ki õket a harcból(néha nem fognak engedelmeskedni, ekkor vadul kattingatni kell😊, csak végsõ esetben használd õket közelharcban mert bár erõsek a lovagok de létszámhátrányban vannak, a roham általában a legtöbb gyalogságot letarolja egyébként.
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Nagyon szépen köszönöm a tanácsodat MaRee!
Szia!
Magyarul nem hiszem hogy lenne ilyen, de most hirtelen angolul sem jut ilyen oldal eszembe.
Campaignnál állítsd be hogy high advice-t kapj,ez azt jelenti hogy mikor rákattintasz mondjuk egy épületre, akkor bal oldalt felül kijön egy kis magyarázó fej, aki elmondja hogy az adott épülettel / egységgel mit tudsz csinálni. Ha nemtudsz angolul, akkor mindenképp töltsd le a magyarítást, itt ebben a topicban megtalálsz minden útmutatást hozzá ha valami nem sikerülne, csak olvasgass vissza.
Fejlesztésnél én annyit tudok ajánlani, hogy elõször is mindig az utakat és a farmokat fejleszd, ne képezz olyan sok katonát hogy minuszba menjen a pénzed, és figyelj a városaidnál hogy jókedvûek legyenek a lakók( város neve alatt vannak kis színes arcok, piros, kék, sárga, zöld), különben fellázad az adott tartomány és akár el is veszítheted.
A játék során kapott, jórészt pápa által ajánlott küldetéseket érdemes elvégezni, mert egyrészt ad pénzt, másrészt ha nem csinálod õket akkor kiátkoz a pápa és a keresztény nemzetek szabadon megtámadhatnak.
Bíborosokat és papokat elküldözgethetsz különbözõ területekre vagy városokba hogy térítsék a népet, ez fõleg akkor jó, amikor nem keresztény területet foglalsz el, és a vallási különbségek miatt lázadozik a nép.Hercegnõt be tudod házasítani egy másik nemzet valamelyik nemeséhez(oda kell menni vele egy városhoz pl), így szövetségre léphetsz velük.Diplomaták ugyan erre jók, náluk különbözõ opciók közül választhatsz(fegyverszünet kérése, kereskedelmi jogok kérése, térkép információ, stb). Játék elején egy kis plusz pénzt tudsz azzal szerezni, hogy a környezõ országonak pl map informationt adsz el, tehát diplomatáddal oda mész egy városhoz, felajánlod a map informationt és kérsz cserébe mondjuk 1000 pénzt, el fogják fogadni.
Hirtelen most így ennyi tanács jut eszembe, a harci résszel meg ha gondjaid vannak, akkor írj nyugodtan.Amúgy érdemes a topicban vissza olvasgatni, sok újat tanulhatsz. :-)
Magyarul nem hiszem hogy lenne ilyen, de most hirtelen angolul sem jut ilyen oldal eszembe.
Campaignnál állítsd be hogy high advice-t kapj,ez azt jelenti hogy mikor rákattintasz mondjuk egy épületre, akkor bal oldalt felül kijön egy kis magyarázó fej, aki elmondja hogy az adott épülettel / egységgel mit tudsz csinálni. Ha nemtudsz angolul, akkor mindenképp töltsd le a magyarítást, itt ebben a topicban megtalálsz minden útmutatást hozzá ha valami nem sikerülne, csak olvasgass vissza.
Fejlesztésnél én annyit tudok ajánlani, hogy elõször is mindig az utakat és a farmokat fejleszd, ne képezz olyan sok katonát hogy minuszba menjen a pénzed, és figyelj a városaidnál hogy jókedvûek legyenek a lakók( város neve alatt vannak kis színes arcok, piros, kék, sárga, zöld), különben fellázad az adott tartomány és akár el is veszítheted.
A játék során kapott, jórészt pápa által ajánlott küldetéseket érdemes elvégezni, mert egyrészt ad pénzt, másrészt ha nem csinálod õket akkor kiátkoz a pápa és a keresztény nemzetek szabadon megtámadhatnak.
Bíborosokat és papokat elküldözgethetsz különbözõ területekre vagy városokba hogy térítsék a népet, ez fõleg akkor jó, amikor nem keresztény területet foglalsz el, és a vallási különbségek miatt lázadozik a nép.Hercegnõt be tudod házasítani egy másik nemzet valamelyik nemeséhez(oda kell menni vele egy városhoz pl), így szövetségre léphetsz velük.Diplomaták ugyan erre jók, náluk különbözõ opciók közül választhatsz(fegyverszünet kérése, kereskedelmi jogok kérése, térkép információ, stb). Játék elején egy kis plusz pénzt tudsz azzal szerezni, hogy a környezõ országonak pl map informationt adsz el, tehát diplomatáddal oda mész egy városhoz, felajánlod a map informationt és kérsz cserébe mondjuk 1000 pénzt, el fogják fogadni.
Hirtelen most így ennyi tanács jut eszembe, a harci résszel meg ha gondjaid vannak, akkor írj nyugodtan.Amúgy érdemes a topicban vissza olvasgatni, sok újat tanulhatsz. :-)
Sziasztok! Teljesen kezdõ vagyok a játékban, van olyan a neten ahonnan eltudnám olvasni, hogy mit miért kell kifejleszteni és hogyan? Meg, hogy ki mire jó? Pl.: Bíboros, papok, hercegnõ, stb...
tudna vki segíteni abban, h most felraktam az egész játékot kompletten meg az SS 6.3-at .. elkezdem a mókát és azt látom h -1,5 milla pénzem van.. ez nagy valószínûséggel nem normális.. mi lehet a gond?
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
Sziasztok
Az lenne a kérdésem,hogy a 6.3-t egybõl föl lehet tölteni az alap verzióra,vagy elõbb a 6.0-át és aztán a 6.3-t?
Az lenne a kérdésem,hogy a 6.3-t egybõl föl lehet tölteni az alap verzióra,vagy elõbb a 6.0-át és aztán a 6.3-t?
Na már meg is lett oldva. Szóval a 20. kör fordulója elõtt ki kell lépni a játékból, a célsorból kiütni a --io.file_first szövegrészt, visszalépni az angol verzióba, megnézni egy videobejátszást, valószínû ez csinálja a gondot és a játék szépen tovább lép. Utána visszamagyarítani és megy tovább rendesen.
Köszi! Meglesem 😊
iLove oHs.
A lentebb említett Stainless Steel mod legújabb verzióját érdemes kipróbálni, a legjobbak közé tartozik.
Mostanában melyik modot érdemes letölteni ami inkább történelem hûségre megy?
iLove oHs.
Kedves fórumozók!
Ha valakinek esetleg nem volna tiszta a magyarítás menete akkor az alábbiakkal kiegészíteném "bgabor" útmutatását. Szóval az adott ikonon jobbklick, majd a tulajdonságoknál a "Cél" sorába kérnénk a vonatkozó küldetéshez bemásolni a --io.file_first útirányt. Természetesen szóközzel a "crusades" után.
Jó játékot és hajrá maják!
Ha valakinek esetleg nem volna tiszta a magyarítás menete akkor az alábbiakkal kiegészíteném "bgabor" útmutatását. Szóval az adott ikonon jobbklick, majd a tulajdonságoknál a "Cél" sorába kérnénk a vonatkozó küldetéshez bemásolni a --io.file_first útirányt. Természetesen szóközzel a "crusades" után.
Jó játékot és hajrá maják!
SS 6.3
requirements: Medieval 2 TW + Kingdoms Expansion and Kingdoms Patch 1.5
de nekem 1.4-el is megy
requirements: Medieval 2 TW + Kingdoms Expansion and Kingdoms Patch 1.5
de nekem 1.4-el is megy
#acm
Tudna valaki segiteni honnan tudnám letõlteni az ss 6.3-at?
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van, hogy az Americas kieg a 20. kör után nem hajlandó tovább menni, mindig kilép egy ilyen hibaüzenettel: "A Medieval 2: Total War egy meghatározatlan hibát talált, és most kilép."
Mit lehetne ez ellen tenni? <#confused>#confused>
Elõre is köszi a segítséget<#worship>#worship>
Nekem egy olyan problémám van, hogy az Americas kieg a 20. kör után nem hajlandó tovább menni, mindig kilép egy ilyen hibaüzenettel: "A Medieval 2: Total War egy meghatározatlan hibát talált, és most kilép."
Mit lehetne ez ellen tenni? <#confused>#confused>
Elõre is köszi a segítséget<#worship>#worship>
Minek? Miután elfogytak a körök, utána is lehet tovább játszani.
.
Sziasztok.
Felraktam a fent linkelt "teljes magyarítást",minden szuper és megy a dolog.Magyar mod 2.14-el viszont egy része vissza angolósódik,itt kérnék segítséget:Mi a teendõ hogy a teljes szövegszerkezet újra magyar legyen,természetesen a Magyar modban?
Az angol nyelvû Gold verzió van fent.
Köszönöm a segítséget a Vitéz Úraknak elõre is.
Felraktam a fent linkelt "teljes magyarítást",minden szuper és megy a dolog.Magyar mod 2.14-el viszont egy része vissza angolósódik,itt kérnék segítséget:Mi a teendõ hogy a teljes szövegszerkezet újra magyar legyen,természetesen a Magyar modban?
Az angol nyelvû Gold verzió van fent.
Köszönöm a segítséget a Vitéz Úraknak elõre is.
Szeva Vitéz Agyafiak.
Feltelepítettem a MagyarModot és ugrott a magyarosításom egy része.Probátam "--io.file_first"-t is minden irányba da a MagyarM.2.14-el rengetek minden újra angol lett.Kicsit a harci kedvem elszállt ez miatt...pedig ez a mod örületesen jó.Tanácsra lenne szükségem mi a teendõ ilyenkor.Gold verzió és utolsó folt van fent.
Köszönöm a segítséget.
Egyébként az számít hogy a magyrítást milyen verzióra teszem fel?
Akkor én rontottam el valamit. Azért köszi!
Nem lehet. Ez a középkor, elsõszülött trónöröklés van.
Mindenre kiterjed, ha bármi angol maradt, te toltál el valamit.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a bannerban lévõ magyarítás mindenre kiterjed-e? Tehát a töltõképernyõ idézetei meg a játék közbeni tippek és minden egyéb is? Mert beraktam a data mappába ahogy a leírásban van de csak a bemutató videó alatt lett magyar felirat a tutorial további részében maradt még a feliratozás is angol. Nem nagyon értem a játékot mi miért történik meg az angolom se olyan jó hogy mindet egybõl megértsek szóval nagy segítség lenne ha legalább a tutorial magyar lenne. Vagy én csinálok valamit rosszul? Egyébként ha jól értem akkor a kingdoms az egy kiegészítõ? És ha az nincs fenn attól még az alap játék magyarításának jónak kéne lennie? Köszi!
Az lenne a kérdésem hogy a bannerban lévõ magyarítás mindenre kiterjed-e? Tehát a töltõképernyõ idézetei meg a játék közbeni tippek és minden egyéb is? Mert beraktam a data mappába ahogy a leírásban van de csak a bemutató videó alatt lett magyar felirat a tutorial további részében maradt még a feliratozás is angol. Nem nagyon értem a játékot mi miért történik meg az angolom se olyan jó hogy mindet egybõl megértsek szóval nagy segítség lenne ha legalább a tutorial magyar lenne. Vagy én csinálok valamit rosszul? Egyébként ha jól értem akkor a kingdoms az egy kiegészítõ? És ha az nincs fenn attól még az alap játék magyarításának jónak kéne lennie? Köszi!
van olyan kissebb mod ami nem nyúl bele a játékba, csak mondjuk a körök számát növeli?
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Ja és még annyi, h be lehet állítani h ki legyen a trónörökös? A legjobb hadvezérem nagyon megérdemelné.
Köszönöm a válaszokat! Azt h nagyobb legyen a haderõ, hol lehet beállítani?
Ja, mint a Rome TW-ban.
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
ezt elírtam... szóval több, mint 5000 katona lehet egy hadseregben.
pl a Third Age modban vannak 251-es egységek, ami több, mint 3000-es lélekszámú hadsereget tehet lehetõvé...
...és ha 8 ilyen hadsereg összecsap...<#eplus2>#eplus2>
...és ha 8 ilyen hadsereg összecsap...<#eplus2>#eplus2>
Állítsd át nagyobb számúra a zászlóaljakat, alapból normálon 40db lovas 75db lándzsás 60db íjász és gyalogos van, így sacc/kb 1000 fõ körüli létszámot érhetsz el fullos seregnél, ha maximumra veszed akkor pont a duplája lesz. Attól is függ hogy ki hogy osztja el a fegyvernemek közötti arányt, általában én arányosan egyformán viszek minden fegyvernembõl, így 2000 körüli létszám szokott lenni, ami azért nem kevés.
Hogyhogy azt írják mindenhol h nagyon nagy számú egységeket tud megjeleníteni a motor, amikor egyszerre nem szokott pár száz egységnél több lenni a csatákban... és fura mód a végén mondjuk maradt 40 emberem, és kiírja h maradt 500... nem értem. 😄
De azert megvan koszi szepen man 😊
Figyu nekem azt aztalra nincs kiteve a modoknak az ikonja 😞 en a program filesbe indittom de ott nem kapom ezek 4 modok iconjat 😞
Elírtam, az utolsó sorban, ahol a teljes cél sort leírtam, nem kell " jel a végére, (a többi helyre igen) bocsi.
Így kell beüzemelni a magyarítást:
"Szóval elsõ körben be kell másolni a fileokat a megfelelõ helyre, erre gondolom már mindenki rájött. (a 'fonts' és a 'text' mappákat az egyes hadjáratok könyvtáraiba, például a Crusades esetében:
C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\crusades\data könyvtárba)
Eztután már csak annyi a teendõ, hogy az asztalon lévõ parancsikonba, ami a Crusadest indítja, beírjuk ezt a 'cél' sor végére: --io.file_first
Tehát a teljes cél sornak így kell kinéznie:
"C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/crusades --io.file_first"
"Szóval elsõ körben be kell másolni a fileokat a megfelelõ helyre, erre gondolom már mindenki rájött. (a 'fonts' és a 'text' mappákat az egyes hadjáratok könyvtáraiba, például a Crusades esetében:
C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\crusades\data könyvtárba)
Eztután már csak annyi a teendõ, hogy az asztalon lévõ parancsikonba, ami a Crusadest indítja, beírjuk ezt a 'cél' sor végére: --io.file_first
Tehát a teljes cél sornak így kell kinéznie:
"C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/crusades --io.file_first"
Elméletileg van hozzá mellékelve egy olvass el fájl.Talán az segít.
Jaj oke Vissza fogok keresni csak tudod sok oldal van<#wilting>#wilting>
Nagyon,nagyon köszönöm Jude666 már czak abban kellene segits, hogz használjam.
Simához. De már többen belinkelték itt azóta a full magyarítást, ami a kiegeket is magyarítja, én meg leírtam, hogyan kell beüzemelni. Szerintem olvass vissza, keress rá.
Sziasztok!
Valaki el kuldene nekem a magyaritas a kovetkezo email cimre mert nem engedi le tolteni 😞
E-mail:[email protected]
Valaki el kuldene nekem a magyaritas a kovetkezo email cimre mert nem engedi le tolteni 😞
E-mail:[email protected]
Sziasztok!
A fenti magyaritas a 70%-os a sima jatekhoz van vagy a +kingdoms hoz??
A fenti magyaritas a 70%-os a sima jatekhoz van vagy a +kingdoms hoz??
Természetesen az adott várnak/városnak mindíg el kell érnie egy népességszintet, hogy az új fal/vár megjelenjen az építhetõ épületek listájában. A város adatlapján van egy olyan rész, hogy a város népessége. Ha ott a számra ráviszed a kurzort, kiírja mennyi népesség kell a következõ (város)szinthez, hogy megjelenjen az újfajta fal/vár az építhetõ épületek listájában.
Arra azért figyelj oda, hogy ha pestisjárvány lesz, az ki fogja írtani a településeid népességének a háromnegyedét, ilyenmódon alaposan elodázva a következõ városfejlesztést(város-szintlépést).
Arra azért figyelj oda, hogy ha pestisjárvány lesz, az ki fogja írtani a településeid népességének a háromnegyedét, ilyenmódon alaposan elodázva a következõ városfejlesztést(város-szintlépést).
Nagyobbá fejleszteni a városokat a városfal fejlesztésével, várakat a vár(castle,citadel stb) fejlesztésével/építésével lehet. Ekkor építhetõvé válnak a következõ városszint épületei.