11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • mindero
    Az valamiért nekem nem működik, pedig van hozzá, hotkey, ezért is raktam fal a Frapset.
  • Dunadan11
  • Dunadan11
    Azt hittem ez a print screenes megoldás volt:D
  • arel
    Hali
    egy kis problémám akadt a 6.3 feltöltésével.Közvetlenül az install elkezdése után (még az 1%-nál se tartott)azt írja,hogy Please insert Disk 1 and click OK.Pedig bent van a CD 1,szóval nemtom mit hőbölög itt nekem a feltöltéssel :(
  • mindero
    Fraps-sal. Ha lenyomja az ember a numerikus entert, akkor megszűnik az egységkijelölés, a Hudot meg pop-up ra lehet tenni.
  • Lacoka12
    ha a direcxt nincs telepítve a a játék cédéjéről lefagyhat a gép?mert felraktam a cédéjéről és már nem fagy le a várostromnál ha abból lépek ki
  • Dunadan11
    Ezeket a képeket hogy szedted igy ki a játébol , vagy csak netröl szerezted?
  • rocsikzoli
    http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=417435
    Itt azt írják, hogy a 6.4-hez kell a 6.3, de innen letöltheted mindkét verziót.

És igen, a kingdoms után telepítheted, úgy tudom.
  • arel
    igen a 6.4 elé elfelejtettem odaírni az "ss"-t.Szóval ha fel van telepitve az alapverzió és a Kingdoms ,akkor rögtön kezdhetem az ss 6.4 v. 6.3 telepitését?
  • mindero
    Kedvcsinálónak

• mindero
    Nincs lehetőség fejlődésre?

És az egyedi városok azok mik? Minas Tirith, Hornburg, Mória, Orthanc már készen is vannak.
    Ha ez nem fejlődés akkor nem tudom hogy mi az.
  • rocsikzoli
    Ha jól tudom a sima Medieval 2: Total Wart 1.3-ig lehet patchelni, ha felrakod a Kingdoms-t, akkor 1.5 lesz azonnal és hozzá se kell nyúlnod. A 6.4 az nem a Stainless Steel mód már?
  • arel
    Bár a 6.4-et 1előre még sehol nem találom,de ugyanez lenne a kérdésem a 6,3-ról is
  • arel
    Hali
    Nemrég kezdtem foglalkozni a medieval-al és azt szeretném kérdezni,hogy az alap verzióra egyből fől lehet tőlteni a 6.4-es patch-ot v. elötte a kissebbeket kezdjem el?
  • Savaran
    Naná hogy japánokról, mi másról szólhatna? Benne van a nevében:) "shogun"="szamuráj nagyfőnök" vagy valami ilyesmi
  • MaRee
    Igen a S2 is a japánokról fog, de ne egy japán környezetes medieval 2 lesz, hanem sokkal-sokkal jobb. :)

II. vh-ra ne várj, nagy valószínűséggel Rome 2 lesz a következő, de az még messze van.
  • Dunadan11
    Bevallom öszintén nekem a shogun 1 is kimaradt.A 2 is a japánokrol fog szolni?
    Én egyébként azt hittem az empire és a napoleon után lassan a 2 vh jön , de sajna nem pedig én azt várom nagyon.
  • MaRee
    Hát igen, egy idő után mindent meg lehet unni, szerencsére márciusban jön az új TW rész, a Shogun II, azzal majd megint el tudunk lenni egy ideig :)

A Third Age-hez pedig még vannak tervbevéve frissítések, de sok újat már nem tud majd nyújtani, a játék már sztem 100%-os, csak kisebb-nagyobb ráncfelvarrások kellenek hozzá.
  • Dunadan11
    Tényleg Isteni a mod, életem egyik legjobb játékai közé tartozik.
    De sajnos ezt is mint mindent meg lehet unni Rengeteg csatát vivtam már Gondorral 3szor végig toltam Rohannal egyszer.Magát a játékot még nem töröltem de már nem játszottam velem kb 3hónapja.De egyszer még eljöhet az idö mikor fogok.Hátha lennének uj patchek 2.2, 2.3stb
  • MaRee
    Ctrl + duplaklikk az egységre, vagy ctrl + klikk egyenként rajtuk és úgy kijelölgeted, ha megvan akkor ctrl + 1 , ctrl + 2 stb amilyen nevet akarsz adni a csoportnak. Nálam úgy van hogy pl az íjászok az egyes csoport, gyalogság kettes, lovasság hármas...
  • otto500
    Egy seregben, hogy lehet az egységkártyák sorrendjén változtatni?
    Szeretem, ha a csatában nincsenek összekutyulva, egymás után jön a lovasság, gyalogság, stb.
  • mindero
    Kösz, jó nekem ez a mod ahogy van :)

Illetve ha van itt egy-két Med2 modder akkor szeretnék tőlük ötleteket várni hogyan lehetne a hősöket (aragorn, gimli, stb...) egyszemélyes egységként megjeleníteni custom battle-okban.
    Írtak olyat h láthatatlanná tenni a testőreit, de azt pl hogyan lehet megcsinálni?
  • Savaran
    Az "export_descr_unit" txt file-ban átjavíthatod gyengévé ha túl erősnek találod:)
  • mindero
    Sőt néha még túl erősek is. Nekem pl volt olyan hogy egy 20 fős hadvezérrel zúztam le 800 orkot. Csak megfelelő időzítés, meg irány kérdése az egész.
    Fontos levadászni az ellen hadvezérét, onnantól gyerekjáték.
  • Lacoka12
    csak a várostronál adja ki azt a hibát ha onna lépek ki a sima csatából lépek annál nem adja be
  • Savaran
    Az ellenség szárnyainak a gyengítésére kell használni a lovasságot inkább,-erre való a könnyűlovasság, nem a nehéz!

A középkorban nem ment ilyen "taktikolás" főleg nyugat-eu ban nem!-vagy legalábbis nem volt jellemző.
    széles sorokba fejlődött a lovasság és 1 döntő rohammal kivasalták a gyalogságot! a nagy része már akkor elszaladt mikor meghallották a lovak dübörgését! 1400 körülre érte el Európában a gyalogság általánosságban azt a szintet hogy eredményesen felvegye a harcot, az ellen lovasságával szemben! És akkor is csak a képzettebb királyi csapatok. Nálunk ugye a "könnyű"lovasság és a nehézlovasság kiegészítették egymást, gondolok itt a fekete seregre! az ottomán szpáhik miatt szükségesek voltak a kiváló magyar huszárok.......

• MaRee
    Nem értem én sem a lovassággal mi a probléma, a gyalogos egységek is hozzá vannak igazítva a lovasság értékeihez, így ugye nem lesz olyan hogy egy egység nehéz lovassággal legyalulok több száz gyalogságot.
    Tényleg kevesebb spear egység van a játékban, így a lovasoknak sem kell annyira keménynek lenniük, de egyébként nem is nagyon kell szemből belefutni semmilyen nagyobb egységbe, mert körbeveszik őket és szépen levagdalják.
    Az ellenség szárnyainak a gyengítésére kell használni a lovasságot inkább, nem véletlenül rakja ki oldalra őket a gép alapból is.
  • Savaran
    Gondort én is szeretem, főleg hogy bebarangolhatom velük mordort:)
    De a legkedvencebb népem Rhún, Már akkor megtetszettek mikor a fimben masíroztak be a fekete kapun:)
  • otto500
    Ezt mondom, nem az értéket kell nézni, hanem a használhatóságot. Én felraktam még azt a 2.1-es modot, és itt jó a lovasság, mind jó.
    Gondori fősereg nálam úgy nézett ki, hogy 6 hadvezéri lovasság, + lovasmilicia, ez náluk a könnyűlovasság. Melléjük még 6 sima lándzás+4 íjász, esetleg csak lándzás. Nálam egy ilyen sereg őrzi a nagy folyót. Eddig a lovasság mindent elintézett, mindig oldalba+hátba kapom az ellent velük, és szépen hullanak, egy jobb roham az adott egység felét is leszedi, és ha már halott a vezérük futnak is. Sok lovasom van, így az egyik fele rohamoz, addig a maradék helyezkedik, és ha megvan az első lovashullám a rohammal, visszavonom őket, és ahogy elértek onnan már csapódik is a következő hullám. Folyamatos lovasroham alatt vannak az orkok, semmi esélyük. Mikor hátba kapom őket, akkor 2-3 lovas hullik kb egy rohamnál, de két-három rohamnál több még az izmosabb sereg ellen sem kell az adott egységgel.
  • Savaran
    Például a Magyar mod 2.0-ban még ezeknél is komolyabb erejük van a lovagoknak!
  • Savaran
    Az szubjektív hogy kinek mi az erős:) ha megnézed a third age-ben a legtáposabb lovas egységek kb az alapjáték ultragagyi itáliai lovasokhoz hasonlatosak 8/15 ös értékekkel 6-7 rohamozási bónusszal, (csak az íjászok ellen jók meg a kis pici goblinok ellen esetleg) egy tünde vagy gondori komolyabb nehéz gyalogság kicsinálja őket hiába hívod ki őket a csatából rögtön, roham közben kapásból 10 lovas összecsuklik.

(mondjuk lényegtelen az egész, mert az egységek szabadon szerkeszthetők/variálhatók, szóval számomra már nem probléma)
  • otto500
    Hi, ahhh, ez a Third Age nagyon nagy, nekem is ez lett a kedvencem :)
    Nagyon élvezetes és nincs hangulatgyilkos körváltás :)
    Egyik kedvencem a modban, hogy nincs kereskedő. Apróság, de többi módban utáltam velük mászkálni, vigyázni kellet rájuk, csak a baj volt velük, mert minden körben figyelni kellet rájuk, különben elakadtak valahol a pusztában :)

Több népet kipróbáltam már, összesen kb 200-300 kört nyomtam le, kb mindegyikben harc is volt. Eddig csak jókkal voltam, és nem értem, mi a baj a lovassággal. Más modokhoz képest tényleg sokkal alacsonyabb értékei vannak, de még is jó az egyensúly, sőt, talán még erősek is egy kicsit szerintem. A modban nincs annyi elit lándzsás mint más modokban, sima orkokat, még a gyengébb lándzsásokat is simán legyalulja a lovasság. Nálam kb a seregek fele lovasság, az is többnyire hadvezéri, de a sima könnyűlovasság is nagyon zúzza az ellent. A gyalogos ork hadvezéreket két lovasegységgel álltalában már az elején el lehet kapni, utánna két-három roham az ellen hátába, amíg azok a gyalogsággal küzdenek, és meg is van a győzelem, veszteség meg alig.
    A gép itt is könnyen kiismerhető, szerintem bőven elég erős a lovasság :)
  • obe
    akkor pech, az én ati-m sehol nem csinál ilyet
  • Lacoka12
    amugy a driveromnak semmi baja megkérdeztem egy szakértött és ő azt mondta némelyik játéknál csinálhatja ezt a ati
  • rocsikzoli
    Értem. Mondjuk én most kikapcsoltam az autosave-et, minden kör végén mentek, de azóta nem volt gond vele.
  • Savaran
    Azért csinálja mert a hibás mentést töltöd vissza. Amit leírtam azt "szűz" játéknál kell megcsinálni. És sűrűn kell menteni, külön külön fileokba! PL: én úgy csinálom hogy megnézem hányadik körben járok, mondjuk 50. akkor ez lesz a mentett file neve, ha bekövetkezik a hiba akkor nem a autosave-et tölöm vissza hanem amit külön én mentettem
  • rocsikzoli
    Nekem a preference.cfg fájl van szerkesztve és ugyanúgy kilépeget :( Most speciel 2 körönként ezt csinálta.
  • rocsikzoli
    Sziasztok!

2-3 vállalkozó szellemű emberkét keresek, akik játszanak a Third Age-el, és emellett elég jól ismerik magát a Gyűrűt Ura univerzumot. És mihez kellenének? Hely- és személynevek, idézetek fordításának átnézése, valamint majd a kész fordítás tesztelése később. Az előbb leírtak már le vannak fordítva mind, a könyveket, filmeket és angol weboldalakat is átböngésztem, de lehet benne még 1-2 olyan dolog, amit nem pont úgy fordítottak magyar nyelvre. A jelentkezéseket PM-ben várom, előre is köszönöm!

Viszont kérnék egy kis segítséget. 1-2 képet feldobnék ide ízelítőnek, de a Képfeltöltés opcióban a max. 20 kb. az elég kevés, a kepfeltoltes.hu-ról meg nem lehet linkelni :(
  • Savaran
    készíts biztonsági másolatot róla, mielőtt szerkeszted
  • Savaran
    A MedII főkönyvtárban megkeresed a preference.cfg-t, megnyitod a sima jegyzettömbbel, az utolsó sor alatt kihagysz egy üres sort és beírod ezt:

[misc]
    unlock_campaign = true