Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A magyar királyság jó választás.😄
Legálisan ugy lehet feloldani hogy végigviszed a játékot 1 másik néppel.
Ajánlatos az angolokkal vagy a németekkel.
Savaran
Ha jól tudom kardkovács céh, a kovácsmûhely fejlesztés
ipotályosok/templomosok muszlim terület elfoglalása és áttérítése
teológus céh, papok gyártása

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

sziasztok! Valaki nem tud nekem segíteni hogy hogy lehet valahogy föl oldani a többi királyságot hogy játszhassak velük? pl. a Magyar Királyság-ot
Amúgy, ha európai frakcióval nyomom, hogy lehet elérni azt, hogy a gép céhek létesítését ajánlja fel? Vagy csak véletlenül adja õket? Mit kell ahhoz csinálnom, hogy templomosok céhét (kápolnáját) alapíthassak, mert mindig az ispotályos céhet ajánlja csak, pedig már nyertem meg keresztes hadjáratot.
Murder3
én a town militia-t próbáltam copyzni létrehozva egy german militia-t amii kicsit boostolt stattal rendelkezett volna, csak épp nem mutatta a modelt, de már nagyon rég volt nem nagyon emlékszem h hogy is volt én nem emlékszem h a modellal babráltam volna szal az lehetett a baj...

Én annó a Teuton Lovagot fogtam és felmaxoltam amekkorára csak lehetett és azzal szórakoztam, hogy custon battléba nekiengedek 1-2 egységet az ellenfél tiszta elefánt sorának😄
Igazi tankok lettek, legelsõ rohamba a csorda fele odaveszett 20 teuton is alig halt meg😄
de gyalogság ellen még szórakoztatóbb volt😄

de régen modoltam most már picit fejletteb ezen téren a tudásom, csak hely híján nem tudok belefogni, pedig szeretnék régóta egy saját térképet csinálni csak az nagyon nehéz, emlékszem nem nagyon jutottam tovább a térkép fájlok egymásra másolgatásán😄

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Savaran
Igen értem mi a baj. Elõször én sem értettem mit ronthattam el, a gothic knight-ot akartam csinálni a royal banderiumból (persze szellemlovas lettXDXDXD) aztán rájöttem hogy csak azokat a modelleket lehet felhasználni amik szerepelnek egy adott frakciónál, például a gótikus német lovag csak németeknél van meg, ezt úgy oldottam meg hogy a például a "NE_Late_Bodyguard_ug1" az elég sok népnél megvan, így kicseréltem a modelt, persze figyelni kell mi például a másodlagos fegyver milyen szintû a páncél és az egység értékeit/képességeit annak megfelelõen kell kitölteni, például egy kardal ellátott gyalogoshoz nem érdemes buzogányt írni mert akkor a model és a leírt tulajdonság ütközni fog. (csak úgy lehet megoldani a problémát ha a texture fájlokat átszerkeszted, az bonyolultabb, segédprogram kell)

egyébként nállam pölö így néz ki a Royal Banderium:
(kicsit feltuningoltam😄)

type Royal Banderium
dictionary Royal_Banderium ; Royal Banderium
category cavalry
class heavy
voice_type Heavy
banner faction main_cavalry
banner holy crusade_cavalry
soldier Royal_Banderium, 32, 0, 1
mount armoured horse
mount_effect elephant -4, camel -4
attributes sea_faring, hide_forest, very_hardy, can_withdraw, can_formed_charge, knight
formation 2, 4.4, 3, 6, 2, square, wedge
stat_health 1, 0
stat_pri 13, 8, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, spear, 25, 1
;stat_pri_ex 0, 0, 0
stat_pri_attr no
stat_sec 14, 4, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, sword, 25, 1
;stat_sec_ex 0, 0, 0
stat_sec_attr no
stat_pri_armour 11, 5, 3, metal
;stat_armour_ex 11, 0, 0, 0, 5, 3, 3, metal
stat_sec_armour 0, 0, flesh
stat_heat 6
stat_ground 0, -2, -4, 0
stat_mental 11, disciplined, highly_trained
stat_charge_dist 45
stat_fire_delay 0
stat_food 60, 300
stat_cost 1, 1000, 320, 130, 100, 1000, 4, 190
armour_ug_levels 6
armour_ug_models NE_Late_Bodyguard_ug1
ownership hungary
era 2 hungary
;unit_info 13, 0, 19

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Murder3
ja de azokkal még a mdoellt se kell csak annyit kell csinálni, hogy a unit stattisztiaki tömb legalján van olyan h melyik frakciókhoz engedélyezett az egység.
oda csak annak a népnek a kódját kell beírni amihez szeretnéd, pl a németeké hre magyaroké asszem simán hungary.
De ez még nem elég az export descr buildingbe még az adott népcsoportnak az épületéhez is be kell rendelni h felfogadható legyen.
mindegyik barack upgrade szinthez külön be kell rakni.(bár templomhoz is rakhatod😄)itt az évet is meg lehet határozni h mikortól legyen elérhetõ.
A régióból is ki lehet venni h ne lehessen felfogadni.
én pl olyat csináltam h beraktam az elefántokat európába h fel lehessen fogadni õket😄

Murder3
ja igen emlékszem akkor azt nem tudtam én mert már meglévõ modellel próbáltam.csak a modelt nem mutatta
De akkor a modellt az hol lehet álítani h az adott néphez igazodjon?
mert ez úgy lehet h pl a skót nehézlovas modelt felhasználom a németekhez de pl ha német nehézlovas modellt használok fel a németekhez(hogy ua a modell csak más statt meg név) akkor oda már nem mutatja a modellt a játlkba mert 2X van felhasználva ugyan az ugyan ahhoz a frakcióhoz?
twcenteren olvastam olyat hogy modellt lehet babirgálni, csak nem tudtam h melyik file is az.

Savaran
*building

Savaran
azt úgy lehet megoldani hogy kompletten létrehozol egy új egységet, egy a játékban lévõ model felhasználásával, pölö a skótokhoz csinálsz egy nehézlovasságot az "NE_Late_Bodyguard_ug1" modellel

az export descr unit-ot és az export descr bilding kell hozzá szerkeszteni

A zsoldosokat hogyan raktad be 1 adott néphez?Az export unitsban?
Mert a modellt már én is probáltam és nekem sem sikerült.
Murder3
Elméletileg lehet ugyan azt a modellt más névvel meg stattokal használni bár nekem annó nem sikerült megoldanom.

de pl a mercenarykat is berakhatod a magyarokhoz.
én azt csináltam beraktam a németekhez a német mercenary lovasságot meg a keresztes hadjáratkor felvehetõ egységeket meg alapból a papal states-hoz😄

Köszönöm szépen mind2ötök tanácsait megfogadtam.
Müködik is a dolog csak azt nem tudtam elöre hogy a magyar sereg fele
közös más népekkel.😞
Savaran
A legegyszerûbb ha úgy csinálod hogy a játék fõkönyvtáráról csinálsz egy másolatot, a másolatot unpackerral kibontod, megkeresed a szerkeszteni kívánt filokat, vagy filet, átrakod a "szûz" játék megfelelõ helyére (a descr_unit a datába) és csak úgy fogja ezt a filet olvasni hogyha a preference cfg be beírod ezt:

file_first = true

majd bekapcsolod a preferencén az írásvédelmet, mert ha nem akkor minden indításnál a beírt sor törlõdik

Savaran
Elindul kibontva is csak két file-t ki kell törölni, az unpacker "readme"-jében le van írva.

Murder3
ki kell bontani az egész játékot az elsõ patchbe van hozzá unpacker, kell neki +9 giga és ezen kívül az alapot is újra kell tenni mert kibontva nem fog elindulni a játék.
a third age eleve 1 mod ezért ott már ki vannak bontva a játék fájlai.

Nem tudna valaki segiteni abban hogy az eredeti medieval 2tot war ban az 1ségeket hogyan tudom szerkeszteni?
A kingdomsban és a third ageben az export...unit fájllal.
De itt nincs ilyen sehol.
Ilyenkor mit lehet tenni?( a rome ban is ott voltak az ilyen fájlok de itt nincsenek)
Ja, a Gold verzió van meg, amiben a Kingdoms is benne van.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

De nekem fel se dob semmilyen választási lehetõséget, csak simán installálni akarja. Vagy én néztem el valamit?

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Hogyne lehetne, nem a normál installt nyomod, hanem a customot.(A kettõ csak annyiban különbözik, hogy az utóbbinál megválaszthatod, hova telepítse.)
Nekem egy kérdésem volna. Tegnap megvettem a játékot, viszont nem a C-re akarom installálni, hanem egy másik meghajtóra.

Ezt meg lehet oldani valahogy? Köszi a segítséget.

Helosztok.
Van egy problemam.Angliaval vagyok es 167 korben jarok de a jatek dob ki.
Azt irja a Med2 hibat talalt.Mit csinaljak?
Nekem is nagy kedvencem lesz, már látom... a Rómával játszottam régebben, az is nagyon tetszett.
Köszönöm! Mûködik<#wave>
Bocs, de mit jelent az, hogy ezzel az opcióval indítani? Sajnos nekem sem mûködik, eredetim van, de angol. kérlek, segítsetek.
--io.file_first

Ezzel az opcióval kell indítani az exe-t és menni fog.

Valamint akinek nem indul el az 1.3-as patch után, az ne az asztalra kitett ikonnal indítsa, ugyanis az a launchert hozza be(az nálam se indul el), hanem a játék mappájában található medieval2.exe-vel.
Heló!
Az utóbbi írásom óta megvettem a játékot gold editoinba, mert meguntam azt, hogy állandóan torrentezzek. Viszont angol honosítású. Itt az oldal tetején fent van a magyarítás , le is töltöm, bemásolom a fájlokat ahova kell, de nem magyarosodik a játék. Mit tehetek ilyenkor? Már annak is örülök, hogy végre megy, de nem vagyok erõs angolból, ezrért jó lenne, ha magyarul lenne. Mit tehetek?
köszi az eddigi segítséget is, ha ez mûködik, több kérdésem nem lesz😄
azt elfelejtettem hogy a 120-as kornel tartok es mar tobb mint 1300 evnel jarok de meg nincs puska pedig az ellensegnek mar reg van csak nekem nincs
udv
A Stainless Steel 6.4 -el jatszok es ez bug mentes?Mert Angolokal vagyok es a skotok csak ugy kibuktak maguktol 4 varossal vagy 5 koron keresztul uzent a gep hogy kibuktak,Athen lazado kezen volt ,a franciak majdnem kinyirtak a nemeteket,magyarok is eleg jol keztek elterjedni,de a norvegok azok akik jobban allnak minnt a mongolok.A norvegok kinyirtak:oroszokat,lengyeleket,litvanokat,teutonok a vazalussai,es a hab a tortan,hogy a magyaroknak is elfoglaltak 5 tartomanyat es mire mentem volna segiteni nekik addigra tuzszunetette kotottek.a magyorok teruleten van 3 tartomanyom ahonnan akartam segiteni oket.A norvegok a fele terkepet uraljak.
Ezt a Stainless Steel 6.4 nem tudom fullon jatszani mert akad,de a sima Medieval 2 Total War es a kingdoms siman ment full grafikan.Ebbe sok az uj egyseg stb ami nincs jol kidolgozva.Hiaba adok neki fullt nem lesz jobb a grafika csak akad ennyit lehet allitani.
Savaran
Google, torrent oldalak, stb. biztos megtalálod, csak keresni kell.

Tudsz adni olyan linket ahonnan olyan kingdoms tölthetõ le, ami egybõl felpatcheli? Mert nekem ahhoz hogy feltudjam tenni, kéri az 1.3-mas patcht. Vagy ha neked mûködik a játék, és a kingdooms, él letöltött, akkor megtudod adni, hogy honnan szedted le õket? Tegnap lesztedtem máshonnan a játékot, de telepítést el sem indította, hanem azt írta ki, hogy "összeférhetetlenség egy emuláló programmal". 😞
Esetleg valaki megtudja mondani, hogy ilyenkor mit lehet tenni?
CRCvel nincs mit csinálni, töltsd le a patchet még egyszer, ha lehet más helyrõl. Vagy szedd le a Kingdomsot hozzá, az automatikusan patchel is.
Helló!

Letöltöttem a Medieval 2 Total war játékot, és az 1.2-es patch kibontása(extracing) végén kidob azzal hogy "some files are corrupt", és a jegyzõkönyvben ez a hiba van:
"CRC failed in main/Patch/packs/data_1.pack.df."
Mit tegyek? Kérlek segítsetek nekem.
Savaran
Inkább vedd meg eredetiben, manapság 3000 forint körül megkapod, kingdomsal, patchekel, magyarul.
(warez párti vagyok én is mert nem vagyok sajnos milliomos, de enyit megér)

Akkor inkább úgy mondom a goldot, hogy hun-nogrp verzió.
Warezolva...
És sajnos nincs bent a kingdoms alapból 😞
Savaran
Nekem is a gold van meg és az alapból tartalmazza a kingdomst.

A magyar gold verziós medieval 2-höz milyen kingdoms megy fel?
Azt írja, hogy a magyar verzióra nem telepíthetõ..

Hello. Kingdoms-szal kapcsolatban van olyan bajom, hogy az amerika kampányban 1544-ben a körváltásnál a lázadókhoz érve egyszerûen kidob. Eredeti példányom van. Újra is raktam már. Fogalmam sincs mi lehet a baj. Valaki esetleg tudna valamit tanácsolni? Elõre is köszi
Nyitottam topikot a THIRD AGE-nek.

Ezentúl oda posztoljunk.

Ha a mod alapjátékával játszol akkor nem okoz semmit. Vannak olyan submodok amik nagyobb hangsúlyt fektetnek rá.

Ha megtalálják a gyûrût valahol ,akkor történik valami extra dolog a közeljövõben,vagy folyik minden ugyanúgy tovább.
Kit--Kat
Sziasztok!
Sziasztok!

Tudnátok valamit tanácsot adni a diplomáciában?

Egyre több országgal romlik meg a kapcsolatom, de nem tudom miért.
Olyanokkal akikkel nincs is fizikai kapcsolatom és semmi hadüzenet nincs felõlem, a csapataim se mennek át a területén...

Az lehetséges, hogy a a kereskedõim kavarhatnak bele, azzal, hogy a területiken kavarnak?

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Végül is jogos, lévén az eredeti játékból semmi se maradt. Majd csinálok egyet ha lesz idõm.

Savaran
Nem lenne rossz ötlet😊

Nem lehetne ezt az egész tolkien shitet átvinni egy másik topikba?

Szerintem sem érdemes ezen vitázni , inkább mondjátok meg pontosan mikor jön ki a wars of the north, vagy a shogunon kivül vmi total war, vagy a total warhoz hasonlo 2. v.háborús játék?
Egyébként baromságról. Csak fölpörgettük egy kicsit a topikot 😊

egy már nem élõ ember gondolatairól...
Lacoka12
egyáltalán mirõl vitáztok?

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni