11765
-
menedzser #11245 ja, gondolom igazad van.
csak én még ilyen durván nem játszottam vele, mert szórakozásból játszok, tehát marad a csalás, jó hát kövezzetek meg, én így szoktam hozzá, bocs. de fel is vállaltam, hogy vmilyen szinten csalok. az élmény akkor is megmarad, sztem feleljthetetlen a medieval2total war, több órám van vele xfire-n, lehet majdnem száz óra is összegyűlt. kipörgettem keresztül-kasul, fel-alá, unlockoltam is mongolokat, timuridokat, csak kárhogy nem beszélnek. namindegy, ezért nem is játszok velük, mert így szar.
a rome total wart is kipróbáltam tegnap v előtte, de nekem nem jön be, mert teljesen kezelhetetlen és grafikailag is gáz medieval2total warhoz és nekem medieval2total war volt az első.
csak kicsit unom, kéne vmi jó kis mod, azért unom, mert tényleg végletekig kipörgettem már, de amúgy jó még mindig.... kingdoms is klassz, csak kevés a nép, de nemrossz... még nem foglalkoztam a kiegészítővel annyira, alap sokkal jobban leköt, sokkal jobban szeretem.
egyébként a pápa előszeretettel közösíti a reichet, mert szegénykék bármit csinálnak, úgy látom őszentsége ellen cselekednek... szóval mintha így lenne ez megírva, hogy a nagy német római birodalom csúnya, rossz... nem baj. azért jól boldogulnak.
csak elején nehéz kereskedőt felnyomni a maximumra, nekem most, tegnap újat kezdtem és most tart negyedik szinten, hogy alaposan ismeri a helyi és külföldi piacokat. ez már a második kereskedőm, az elsőt elkapta a gép, amikor próbáltam támadni... utána rögtön odament fővárosomhoz. szóval a gép láthat minket, de én nem láthatom őt? mintha tudta volna, hogy előző körben gyártottam le kereskedőmet és már pályázott volna rá.... fente volna a fogát... és volt már rá példa, hogy képes volt körökön ott szobrozni... előző népeknél egy régebbi mentésemben.... és várni, hátha kijövök :D. olyan aranyos, amikor menekül előlem az ellenséges kereskedő.... árkonbokron át, kacskaringós utakon és én persze nyomát vesztem, szóval toggle_fow, megkeresem, majd megint toggle_fow és kikapcsolom a térképet és tegnap is a szemét hát nem a hátam mögé menekült?
LOL :D.
szóval kicsit fura, kicsit vicces, de nagyon jó játék, imádom. -
kisokka #11244 Egyébként szerintem a kereskedő nagyon fontos a játékban.Egy fullos kereskedő akár 700 aranyat is szedhet körönként, tehát nem árt velük vadászni a másik nemzet kereskedőire, hogy több tapasztalatot szerezzenek.Amikor ez meg van, már csak be kell állítani egy aranybánya mellé és süttetni a hast.(plusz aki a környékre jön kereskedő, azt szépen letolvajkodni) -
kisokka #11243 Így van.Mert amúgy a magyarokkal iszonyú nehéz a játék, hacsaknem nyugat felé terjeszkedsz és letojod a pápát.
Nemrég megint elkezdtem az angolokkal és nyomultam megint mindenfelé és hiába kért a pápa, hogy fejezzem be a francik, vagy a Velencei ktg, irtását, hát nem fejeztem be.
Mi is történt ekkor?A francikat már kiirtottam.A Milánóiakat szintén.Maradna a "reich", de nagyon gyengék.Betörtek a mongolok, de ez engem nem érint, mivel (ráadásul!) valahogy szövetséget kötöttek a magyarokkal és csak Afrika részeit, illetve az oroszokat támadják.
A pápa persze nem sokáig szóvivő, mert 1-2 orgyilkosom ott tanyázik Róma(vagy éppen Nápoly, ahol éppen van a góré) mellett és választunk új pápát.
Így már egészen vihető a játék, bár most 1-2 hetet kihagytam benne, mindenféle okok miatt.
Tehát szerintem a magyarokkal csakis nyugat felé érdemes támadni, bár a "reich" bakái egy kicsit nehéz ellenfelek lehetnek.
Ellenvetés?
(csalókód nélkül természetesen) -
menedzser #11242 a kereskedőnél a kereskedő hírnevére hajtok :D. hogy vmi hatalmas kereskedő legyen.
nem írom be, bár lehet beírhatnám, de jó így.
sztem ez nem annyira csalás, mert mindenki úgy játssza a Medieval 2 Total Wart, ahogy szereti és én így szeretem. -
Prank #11241 ennyi erővel beírhatod, hogy az összes csatát megnyerje, mert k*rvára nem érdekel a nemzet hadügye :)
de akkor minek erőlteted a kereskedést? :) -
menedzser #11240 :D, grat. pedig gondoltam adok képet róla. magyarokkal elkezdem újból.
mindig a hírnevem kétes, v álnok lett :D, bármelyik nemzettel nyomtam, mert mindenkit aláztam. de most jófiú leszek :D. és elfogadható hírnevet akarok.
meg is volt szépen egy ideig és pápa kérte, bontsam fel a szövetséget a németekkel, mert őszentsége nem igazán kedvelte őket :D... és felbontottam... hogy fordíthatsz hátat a Reichnek? :O... :D... mondták a németek... meg még egykét nemzetet kellett, akkor a tanács mondta, legyen kijev is a mi hatáskörünk.... ok... erre pont elfoglalják ruszkik.... szal nekik mentem és háború és máris kétes, vagy megbízhatatlan lett a hírnevem :D és nagy háborúba kezdtem... meguntam, aztán töröltem és törökökkel lealáztam európát :DDDD... most elkezdem újból magyarokkal.
egyébként én nem foglalkozok a pénzügyi dolgokkal és csalok, mindig beírok temérdek méretű összeget, mert egyszerűen kurvára nem érdekel a nemzet pénzügye. szóval több millióval vágok neki. tudom, hülyeség, de, ha nem érdekel, akkor miért szenvedjek, nem?
én az emberekre, hadvezérekre, diplomatákra és kereskedőkre gyúrok. volt olyan diplomatám, aki hűségtörő és kígyónyelvű jellemmel bírt, meg a diplomácia mestere címet kapta, szóval tudtam nagyon pro emberkéket csinálni... hadvezéreim is egész prók lettek... de most rendesen csinálom és jófiú leszek. a kereskedők már nehezebb téma, mert a gép mindig ügyesebb és elhappolja előlem a jó helyeket, meg a kereskedőimet leveri.
de azért volt egy király magyar kereskedőm, szóval most neki ugrok... majd vmikor ma v holnap. -
kisokka #11239 Végül is csak a szememet bökte ki az évszám, de legalább meglett :D
-
menedzser #11238 van egy mod, all factions unlock, találtam egyik oldalon. tudom, hogy descr_strat-ban is unlockolni lehet, az alap népek meg is vannak. régen rendesen végig vittem, most nem akartam szenvedni. na és itt ebben a modban legalább be is tölti mongolokat, mert egyébként, ha én unlockolom, akkor nem engedi. timuridáknál se. a modban mongolok sarkelnél kezdenek, timuridák pedig vhol egyiptomban. csak nincs akkora seregük kezdéskor egyiknek se, mint egyébként a gépnek van.
és mit nem ír micsoda? nem értem. -
kisokka #11237 Ott nem írja
Ám te hogyan játszol a mongolokkal?Nem mintha én akarnék velük, mert ellen, de hogyan vagy velük?Betörsz Európába?Azért az nem lehet rossz -
menedzser #11236 rámentek a népetek lapjára, ahol a győzelmi feltételeket írja ki és diplomácia is van, meg a pápával való viszonyotokat mutatja. ott vannak a megnyert, elvesztett csaták, irányított tartományok, győzelmi feltételek és kiírja, h pl ezer vmennyi jár a játék.
ennyi.
ezek szerint nem lehet sehogyan elintézni, hogy amikor én játszok a mongolokkal, akkor a karakterek beszéljenek? nagyon örülnék, ha valahogy ki lehetne nyerni a játékból, vagy vmi mod segítségével elérhetővé lehetne tenni a hangokat a mongolok számára is, bár ez ugyanúgy, vagy ugyanígy vonatkozik a timuridákra is. -
kisokka #11235 Általában betöltésnél írja ki az évszámot.Bár az engem is érdekelne, hogy a játékban hol írja... -
mernokur #11234 bocsanat hogy ilyen buta vagyok :) tudnatok abban segiteni hogy a korok helyet az evszamot irja ki? koszonom a segitseget elore!:) -
menedzser #11233 ö billentyű lenyomásával tudod előhozni.
nekem is segíthetne vki, hogy van-e mód arra, hogy a mongol és timurid ügynökök hangját előcsaljuk... játékből vhogy kinyerni, mert biztos ott van, ha a gépnél beszélnek... de amikor én vagyok velük, akkor meg nincs hang, csak hadvezéreknek van, azt hiszem. -
panamon #11232 Üdv mindenkinek!
Egy kérdésem lenne, mégpedig az, hogy hogyan lehet előhozni a cheat ablakot? (milyen billentyűkombinációval)
a választ előre is köszönöm és ha a választ nem ide írjátok akkor itt egy email: [email protected] -
menedzser #11231 miért lett ilyen a lázadók frakció jele?
tegnap újra tettem, mert leszedtem egy olyan kis descr_strat mod félét, ami engedte az összes frakciót, még a saxont, szláv, meg ilyen népeket is. timuridák és mongolok is ott voltak. aztán rögtön felülírtam jó kedvemben és elfelejtettem az eredetiket lementeni. azóta ilyen a lázadók jele, de tudomásom szerint úgy kéne kinéznie a jelüknek, mint játék alatt, amikor mutatja a gép lépseit.
a játék jól működik, nem kavart be a kis moddal se, meg most újra tettem és elmentettem az eredeti descr_strat file-t. de nem értem, miért ilyen.
akinek van ötlete, írja meg, kösz. és arra is kíváncsi lennék, hogyan csinálhatnám vissza a lázadók jelét arra az eredeti, fekete színre.
az érdekelne még, hogy a mongolok, timuridák, lázadók és az olyan népek, akiket unlockolunk, ők miért nem beszélnek? legalábbis az ügynökeik némák... van valami mód rá, hogy szóra bírjuk őket? mert amikor megjelennek birodalmi hadjáratban a mongolok, timuridák, ott mindenki beszél, ha nem őket irányítom és az eredeti descr_strat file-t használom. tehát sztem biztos van vmi megoldás rá, h pl kicsomagoljuk magából a játékból a hang file-t, ami tartalmazza ezeket a hangokat és felülírjuk vhogy... azt tudom, h egy mod se képes rá, h az ügynökök beszélhessenek... de sztem kell lenni megoldásnak erre. -
kisokka #11230 Nem értem miért tartottam a mongoloktól, ha közben pestis járvány, meg timurida invázió is van, pluszban aki a szomszédom, szép sorban megtámad.Oké, hogy Total War, de ennyire nem kéne -
kisokka #11229 Apropó!
Ha már itt vagyok és ilyen fanok vannak errefelé, nem tudtok valami megoldás a Campaign map-re?Nekem szó szerint az a bajom, hogy sokszor nem látom az egységeket.RTW-ban simán lehetett látni őket, de ha itt kifejlesztek némi utat, vagy gabonaforgót, megváltozik a térkép és nehezen, sőt alig veszem észre még a saját egységeim is.
Lehetséges, hogy valamit a beállításoknál csesztem el, mert az ostrom része nehezen akart döcögni(ennek itt néztem utána, hatástalan volt).Leszedtem a V-sync-et, meg a Bloom-ot, de visszapipa után ugyanez.
Ha az érdekelne titeket, simán megfelel a gépem a követelményeknek, viszont néha olyan érzésem van, mintha Age of EmpireI-t játszanám(mobilon!).Ettől független látom én, hogy szép a grafika, meg a csata is szintén az(azzal érdekes mód semmi gond, gyönyörű a kép), de a Campaign map néha borzalom.
Akartam küldeni egy screenshotot, de az még csúnyábbá tette, tehát nem reális.
Először nem volt ilyen csúnya(mostanában lett ilyen, de jóval azután, miután az ostrom rész miatt csesztem a grafot), viszont akárhogy állítgatom, nem jön össze a szép kép :/ -
kisokka #11228 Sziasztok!
Egy véleményem és egy kérdésem lenne a játékról.
Először a vélemény(bár a kérdés tán fontosabb lenne):RTW-al játszottam sokat, nagyon tetszett a gamma, imádom az ókori időket, főleg a római hadsereg felépítését és polgárainak kultúráját.
Viszont nemrég észrevettem, hogy van egy MTW2 is.Ugyebár a középkori történelmet szintén imádom, tehát belefogtam.Első nekifutásra nagyon tetszett, azt gondoltam hasonló lesz az elődhöz(tudom, hogy vannak ezeknél sokkal újabbak, de a japós téma most nem köt le, majd később), de óriásit tévedtem.
Eleinte gazdaságilag szó szerint kinyírt ez a játék.Aztán rájöttem, hogy nem úgy megy, mint RTW-ban, szépen fejlesztgetni kell a megszerzett városokat és/vagy várakká/városokká(csúnya szavak, tudom) képezni őket.Elkezdtem ugye az angolokkal és nem bírtam semmit tenni az ellen, hogy ne legyek anyagi csődben, holott folyamatosan nyomultam befelé Európába, még arra is vigyázva, hogy azokat támadjam, akik engem először(dánok, német-rómaiak).Erre kitagadott a pápa azért, mert megtámadtam azokat(!), akik engem támadtak először.Utólag belegondolván, máshogy kellett volna csinálnom, de aki először kezdi ezt a játékot, csak nem hagyja annyiban az ilyesmit.
Aztán, mivel az angolokkal anyagi csőd és -20000 körüli összegre jutottam, gondoltam elkezdem a felföldi állatokkal, a skótokkal.Hogyismonnyam...A skót nem jó nép.Arra jók valóban, hogy Britanniában kivívjam nagy nehézségek árán a tiszteletet, de a nehézlovas franciák ellen mit sem ér, főleg olyankor, ha én nem akarok szövetséget velük(őszintén, ki akar szövetséget a francikkal???).
Nos, ekkor én még ebben a játékban gazdaságilag gyp-s voltam, tehát mostanában kezdem megérteni, hogyan is működik az egész.Az biztos, hogy nem RTW.A lényeg az, hogy tisztában voltam vele(minkét néppel, amikor játszottam), hogy vannak ott Közép-Európában valamiféle magyar komák, akikre talán támaszkodni is tudok.Ezért inkább velük kerestem(volna) a szövetséget, mint valami francia trógerekkel.
Aztán megláttam egy .txt fájlt, ami minden népet unlockol.Oké, tudom
No onnan kezdve a magyarokkal vagyok és oké minden.Sokáig voltam mínuszban, de egy idő után rájöttem hogyan, s mint.
Na itt jön a kérdés:
A mongolok már pár kör óta(kb 15) megjelentek.Jeruzsálem, Akkón, Aleppo, Gáza az enyém volt(keresztes hadjárat ugye...).Eleinte benyaltam magam náluk, hogy legyünk szövetségesek, sőt, még nagylelkű dolognak is tartották, ezért rá akartam venni őket, hogy támadjuk meg a Velencei ringyókat(ők az 5. körben vazulátust akartak csinálni belőlem, de ellenválaszként ezt akartam fordítva, ezért a 120. körnél is őket kell irtanom...).Ezt ugye nem fogadták el, maradt a szövetség.Következő körben, mongolokhoz méltóan betámadták Aleppót(amire azért számítottam).
Na szóval a kérdés: szerintetek mi a legjobb módszer 8x20 felfegyverzett mongol megalomániás ellen?Mert arra gyanakszom, hogy itt nem fognak megállni(Akkont odaadtam nekik, inkább mentem vissza Jeruzsálembe).Jeruzsálemben vannak szépen felfegyverzett egységeim, de nem tudom mi lenne a jó megoldás.Ugyebár az már egy Óriási város, 6 ingyenes egységgel(teli számszeríjászokkal, lovagokkal, gyalogos lovagokkal, lándzsásokkal), szóval fullon van.Viszont azt nem értem, hogy amikor Aleppót támadták, jöttek velük gyalogos egységek is, akik a kosokat kísérték.Miért?Hogyan?Mifélék?!Holott csak szinte lovasokból áll az összes.
Ezért nem értem a helyzetet.Mert, ha csak lovasíjászok lennének, némi nehézzel, akkor tudnám a választ(ahogy úgy hiszem az eredeti történelem szerint is volt).Illetve így is nehéz a válasz, mert ugye a lovasíjász náluk iszonyú nagyot üt(sokkal nagyobbat, mint a magyar nemes).Nehéz elkapni őket, közben szarrá lő engem.
Tehát tipp? -
avsk #11227 hali.
Nemtudom más hogy van vele de szerintem az SS 6.4-ben a Golden Horde-t túltápólták.Szinte lehetetlenség őket a hóditásokban feltartoztatni,nemhogy még ellentámadásba lendülni.
Az egész úgy indúlt,hogy a Late Champaing (késöi hadjárat)-tal kezdtem ami ugyebár 1220-al kezdődik.A keresztes államokkal (Crusade Statue)kezdtem,mert kihivást jelentett,hogy körülöttem mindenüt iszlám hívők nyüzsögnek,plussz,hogy a törököknek és az egyiptomiaknak külön-külön 2X annyi területe van mint nekem.Ráadásul VH/VH-al nyomtam hosszú ideig még a 6.0-ban.Így itt is ezzel a nehézséggel folytatom.Gondolom így mindenkinek eggyértelmű,hogy már nem vagyok egy kezdő játékos .Egyiptomot egy gyors villámhadjárattal levertem kb.15 forduló alatt(háát igen a térités megneheziti egy kicsit a dolgomat)majd gyorsan indultam kelet felé mert szembeötlöttek az 1. nagy problémák.Az arany horda olyan iszonyú sebességgel hódit,hogy mire végeztem az egyiptomiakkal már ők is szinte teljesen kiírtották a Khwarezmian Empiret-t és Chuman Khanate területének a negyede már oda.Na mondom ez így nem lessz poén,gyorsabban hódit az MI mint én,pedig az 1. kereszes hadjáratot(5. kőrben) a fővárosa ellen hírdettem.Pápai állam kivételével mind jöttek is,de mind csak a vágóhídra meneteltek.40. kőrre már kiev fele is az övék lett.Akkora sereget tartanak fenn,hogy északot simmán kenterbe vágják,mig délen megakadtak nálam Ahvaz és Alamut-nál.Igenám de miután elesett az uccso török rész is északrol is jöttek,és lassan nem marad pénzem a védekezésre sem.Mert hiába verem vissza az 1ik-et ugyanabban a fordulóban ostromol a következő.Most perpill 58. fordulóban 5 frakciót kiírtot (khwarezmian,cuman k.,kiev,novgorod török)én meg szép lassan be leszek keritve miután a magyar és a bizánci frakció is oda.Bár mért aggodok,azt már megse fogom élni. -
hkzonda #11226 Valakinek akinek megvan a magyar mod 2.0 az pakolja már fel egy torrentre, vagy valahová, mert letörölték! KÖSZI! -
Atesz91 #11225 Total war online-ról beszerezheted a modot, patchet, a gamet pedig vagy megveszed, ma már nagyon olcsó a minőségéhez mérve, vagy torrent-et keresel asszem van alap+kingdom torrent is. -
otto500 #11224 Hi, ha valaki tudja, hogy honnan lehetne leszedni a játékot az írja már meg, már nem emlékszek, hogy anno honnan szedtem le. Próbálom megtalálni mindet, de hátha itt gyorsabban meglesznek :)
Kellene az alapjáték+kingdoms, realitymod, SS, gyűrűk urás mod + a hozzájuk tartozó patchek :)
-
Gubo79 #11223 Sziasztok!
SS 6.4-gyel játszom, és a köv. a problémám: a keleti egységeknél bugos az officer: egy villódzó csík indul ki belőlük a csatatéren, elég idegesítő! Nem találtam semmi javítást erre, van vkinek vmi ötlete?
Megpróbáltam az SS 6.4 data mappában lévő export_descr_unit.txt-ben módosítani, de a legkisebb változtatásra összeomlik a game, azaz nem indul el, csak ha visszacsinálom az egészet! Mi lehet a megoldás?? -
Atesz91 #11222 A turn idő nemzavar, tehát aki kicsit már játszott az alappal az elboldogulna, legalábbis remélem :) Egy próbát megér mert külön rakja az alaptól. -
bgabor #11221 Ha nem zavar a 45-60 másodperces end turnözési idő, próbáld ki. De, egyébként sok ponton eltér az alapjátéktól, például az íjászok sebzése nevetséges(1-3).
Én nem kedvelem. -
Atesz91 #11220 Sziasztok, lenne egy kérdésem ez a Stainless Steel 6.4 mennyiben különbözik az alap játéktól, egy kezdő is tudna boldogulni vele? -
Elias90 #11219 Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy amikor el akarom indítani a játékot, mindig azt a hibaüzenetet dobja hogy: "A medieval 2 total war egy meghatározatlan hibát talált ezért leáll"
Előtte fel volt telepítve a medi magyar moddal, játszottam is vele de egyszer összeomlott és azóta ezt írja még akkor is ha újratelepítem.
Már kerestem mindenhol de eddig sehol nem találtam megoldást.
PLS help.. válaszokat előre is köszi -
Katuslove #11218 Üdv! Kedves fórumozók..:S Már teljesen kész vagyok ...:S 2 órahosszája olvasgatom a fórumot illetve az egyéb Medieval 2-vel foglalkozó internetes site-okat,de egyszerűen nem találok megoldást a problémámra. Az 1.2-es telepítés során először sfx.dat majd mikor azt nagy nehezen orvosolom a voice1.dat miatt észlel hibát a telepítés,s nyomban megszakad. Mi lehet a megoldás?:( Kérlek segítsetek. Szép napot! -
hollófernyiges #11217 Nálam ha van még megnyitva valami a háttérben (egy firefox mondjuk), akkor alt-tabbal át lehet rá váltani. -
avsk #11216 Igen ez engem is érdekelne,mert sehogyse jövök rá.
Másik.Valaki tud arra megoldást,hogy mit csináljak olyankor ,mikor az egyik körben hirtelen kb. - 6 millió aranyat ír ki a kőr elején?Mert igaz,hogy kijavitottam egy kóddal,de a rákövetkező körre újra - 6 millió lett. -
SzQk #11215 Helló!
Hogy lehet megoldani, hogy a játékot letudjam rakni a tálcára? A windows-gombot hiába nyomogatom, alt+f4-gyel meg ki se lép... -
avsk #11214 És még megkérdezném,hogy a ss6.4-nek van magyarositása?Mert rengeteg olyan képesség jött most a hadvezéreknek amik az alap angoltudásommal csak dióhéjban értem,és ez nem mindig elegendő. -
avsk #11213 Csak nekem is az a problémám,mint arelnak.És az valóban hatásos ha lázadókra megyünk rá,ha a hűséget akarjuk növelni.De mivan ha már nincs a környékemen lázadó sereg és nekem meg fokozatosan szép lassan megy le a hűségem a vár/városokban.Ilyet egyébként nem tapasztaltam,csak az ss6.4-ben. -
medievalfan #11212 Mikből? -
avsk #11211 És ha már kifogytam belölük? -
medievalfan #11210 Harcolj lázadók ellen a hadvezérrel! -
arel #11209 Hello!
Valaki tud arra egy jó megoldást,hogy a hadvezéreknek ne csökkenjen folyton a hűségük?Mégha az uralkodó tekintélye tele is van ,a hadvezéreim hüsége idővel egyre csak fogy mig nullára nem zuhan.Ilyenkor meg persze a terület is lázadozni kezd.Lehetséges hogy nem kéne egész életükben egy vár/városban tartozkodnia?
Köszi elöre is a választ -
medievalfan #11208 És melyik mappába tegyem be?
Valaki tudja? -
Prank #11207 tessék
többet nem tudok segíteni, én nem használtam... -
medievalfan #11206 A custom campaign módot honnan töltsem le és melyik mappába tegyem be hogy működjön???????????????????????????????????????????????????