11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • bgabor
    Mondtam én, ésszel a módosításokkal, mert egyetlen félreütés és feldől az egész.
  • bgabor
    Nem értem a dolgot. Nincs is időkorlát a játékban. Egyáltalán.

A menüben csak azt lehet kiválasztani, hogy rövid vagy hosszú hadjáratot indítasz e, de ez nem a körök számát módosítja, hanem a győzelmi feltételeket.

Mellesleg mindenki tudja, hogy bármelyiket válasszad is, a játék tovább játszató, miután letelik az összes kör.

Az összes frakciót kinyitni úgy lehet, hogy az egyik néppel teljesíted a rövid hadjáratot. De ahogy lentebb is leírták, txt file átírogatással is pillanatok alatt el lehet érni ugyanezt.
  • Dunadan11
    Hihetetlen , de olyan aproságot néztem el hogy a sor végén valamikor törlödött a zárójel.
    5 egységet tettem be , csak kár hogy mind zsoldos.:(
  • priluki
    áhh akadt még 1 gondom bár ez a legnagyobb:S egyik kör végén kilép hibaüzivelés hiába töltöm visssza ott mindig kilép.. erre valami ötlet?
  • priluki
    köszi szépen:)
  • Dunadan11
    Meg fogom nézni hogy nem e irtam el vmit akár 1 spacet bár asszem a sor elején tabot használtam.A számokat akkor sem tudom hogy mik.
    Biztonsági mentésem van.
    Ha nem sikerül megcsinálni maximum becheatelem a játék közben.
  • Savaran
    med2 főkönyvtár/preference.cfg-társítás jegyzettömb
    utolsó sor alat egy sort kihagysz és beírod ezt:

[misc]
    unlock_campaign = true

mented, és elindítod

időkorlátot fölösleges átírni mivel ha letelik továbbjátszhatsz
  • obe
    arel jol irja, de van mär ezer eve egy pär kb-os file, ugyhivjäk: minden nep jätszhato...azt tölds le

idökorlät a kampäny inditäsa elött kell välasztanod, utolagosan mär nem ällithato, csak uj kampäyn inditäsäval !!
  • arel
    Én úgy tom,hogy annyi is elég,hogy-más néppel is legyél- kiirtasz egy másik( egyértelmüen szomszédos) népet.
    Én anno,hogy magyarokkal lehessek úgy csináltam,hogy elkezdtem a Német-Római Birodalmat (mert kezdetben ő kezd a legtöbb 1séggel) és nemérdekelt,hogy piros v. kék fejüek lesznek a tartományok,eggyesitett sereggel lerohantam (persze easy fokozaton )és pár kőr alatt kipurcant.
  • priluki
    oké az megvan ,hogy lehet a magyarokat betenni,és a másik? hogy ne leygen idökorlát?? :)
  • obe
    kb 8 sorral lejjebb kerdeztek...egy oldalt illik visszaolvasni mielött kerdezel
  • priluki
    sziasztok lenne 1-2 kérdésem ha tudtok segiteni..
    Hogy tudom megcsinálni,hogy játszhassak a magyarokkal? És nem tudom kiiktatni a kör limitet? hogy ne legyen vége nemis tudom pontosan 200 fordulo után?!
  • bgabor
    Nem tudom, de már ha egy karaktert elírsz vagy kihagysz, feldől az egész.
    Semmi gond, nyilván csináltál a fileról biztonsági másolatot mielőtt elkezdted átírogatni, azt másold vissza.
  • Murder3
    van egy hibakiíró beálítás asszem a cfg-be egy txt-be kiírja alog adatoakt, ott jelzi.De nem tudom mit kell átálítani.
    Nem tudom talán helyesírási hiba van vigyáz eggyel több space-t ütöttél valahol már bukta is.
    Ha jól emlékszem pont a building fileba van ez h egyik helyen 2 space-kell utánna csak egy.
  • Dunadan11
    Huha nagy baj van:D Nem indul a játék.
    Az export bulidingben probáltam berakni elöször a mercenary german knightsot.Beraktam minden istálloba ahol magyar érdekeltség volt.De most nem müködik.
    recruit_pool "Mercenary German Knights" 1 0.7 6 0 requires factions { hungary, } Igy csináltam. Bár a számokat csak másoltam a magyar cavalrytol azok nem tudom hogy micsodák.
    Mit ronthattam el?
  • Dunadan11
    Lényegében annyit csináltam hogy a fajtiszta :D magyar 1ségeket amiket más nemzet nem használhat erösebbre állitottam de tényleg csak 1 kicsit.
    A másik része a zsoldos seregböl 3db : mercenary german knight ,free company men at arms, welsh longbowmen.
    De még van 2 üres hely.:D
  • obe
    én úgy vettem észre, vagy aszerint ajánl a gép céhet, hogy milyen épületedből van magasan fejlesztett:..ha pl. vallási épületed katedrális szintű, teológiai céhet kínál, ha nem is egyből, de pár körön belül biztos, amit addig kínál el kell utasítani, vagy pedig tényleg csak random kínálja, akkor pedig nincs mese, ki kell ülni..

az angoloknak van egy olyan elit egységük (sherwood-i íjászok ) akiket iszonyú nehezen lehet előcsalni, ritka céh szükségeltetik hozzá..talán minden népnél akad egy ilyen
  • Savaran
    Mikből állítottad össze? Zsoldos egységekből? és erősek lettek? :D
  • Savaran
    med2 főkönyvtár/preference.cfg-társítás jegyzettömb
    utolsó sor alat egy sort kihagysz és beírod ezt:

[misc]
    unlock_campaign = true

mented, és elindítod
  • Dunadan11
    Mostanra összeállitottam 1 magyar sereget és szerkesztettem öket, szereztem néhány zsoldost most már csak a bulidingben kell öket elérhetövé tenni.
    Köszi a segitséget.
  • Dunadan11
    A magyar királyság jó választás.:D
    Legálisan ugy lehet feloldani hogy végigviszed a játékot 1 másik néppel.
    Ajánlatos az angolokkal vagy a németekkel.
  • Savaran
    Ha jól tudom kardkovács céh, a kovácsműhely fejlesztés
    ipotályosok/templomosok muszlim terület elfoglalása és áttérítése
    teológus céh, papok gyártása
  • landor00
    sziasztok! Valaki nem tud nekem segíteni hogy hogy lehet valahogy föl oldani a többi királyságot hogy játszhassak velük? pl. a Magyar Királyság-ot
  • wolf8911
    Amúgy, ha európai frakcióval nyomom, hogy lehet elérni azt, hogy a gép céhek létesítését ajánlja fel? Vagy csak véletlenül adja őket? Mit kell ahhoz csinálnom, hogy templomosok céhét (kápolnáját) alapíthassak, mert mindig az ispotályos céhet ajánlja csak, pedig már nyertem meg keresztes hadjáratot.
  • Murder3
    én a town militia-t próbáltam copyzni létrehozva egy german militia-t amii kicsit boostolt stattal rendelkezett volna, csak épp nem mutatta a modelt, de már nagyon rég volt nem nagyon emlékszem h hogy is volt én nem emlékszem h a modellal babráltam volna szal az lehetett a baj...

Én annó a Teuton Lovagot fogtam és felmaxoltam amekkorára csak lehetett és azzal szórakoztam, hogy custon battléba nekiengedek 1-2 egységet az ellenfél tiszta elefánt sorának:D
    Igazi tankok lettek, legelső rohamba a csorda fele odaveszett 20 teuton is alig halt meg:D
    de gyalogság ellen még szórakoztatóbb volt:D

de régen modoltam most már picit fejletteb ezen téren a tudásom, csak hely híján nem tudok belefogni, pedig szeretnék régóta egy saját térképet csinálni csak az nagyon nehéz, emlékszem nem nagyon jutottam tovább a térkép fájlok egymásra másolgatásán:D
  • Savaran
    Igen értem mi a baj. Először én sem értettem mit ronthattam el, a gothic knight-ot akartam csinálni a royal banderiumból (persze szellemlovas lettXDXDXD) aztán rájöttem hogy csak azokat a modelleket lehet felhasználni amik szerepelnek egy adott frakciónál, például a gótikus német lovag csak németeknél van meg, ezt úgy oldottam meg hogy a például a "NE_Late_Bodyguard_ug1" az elég sok népnél megvan, így kicseréltem a modelt, persze figyelni kell mi például a másodlagos fegyver milyen szintű a páncél és az egység értékeit/képességeit annak megfelelően kell kitölteni, például egy kardal ellátott gyalogoshoz nem érdemes buzogányt írni mert akkor a model és a leírt tulajdonság ütközni fog. (csak úgy lehet megoldani a problémát ha a texture fájlokat átszerkeszted, az bonyolultabb, segédprogram kell)

egyébként nállam pölö így néz ki a Royal Banderium:
    (kicsit feltuningoltam:D)

type Royal Banderium
    dictionary Royal_Banderium ; Royal Banderium
    category cavalry
    class heavy
    voice_type Heavy
    banner faction main_cavalry
    banner holy crusade_cavalry
    soldier Royal_Banderium, 32, 0, 1
    mount armoured horse
    mount_effect elephant -4, camel -4
    attributes sea_faring, hide_forest, very_hardy, can_withdraw, can_formed_charge, knight
    formation 2, 4.4, 3, 6, 2, square, wedge
    stat_health 1, 0
    stat_pri 13, 8, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, spear, 25, 1
    ;stat_pri_ex 0, 0, 0
    stat_pri_attr no
    stat_sec 14, 4, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, sword, 25, 1
    ;stat_sec_ex 0, 0, 0
    stat_sec_attr no
    stat_pri_armour 11, 5, 3, metal
    ;stat_armour_ex 11, 0, 0, 0, 5, 3, 3, metal
    stat_sec_armour 0, 0, flesh
    stat_heat 6
    stat_ground 0, -2, -4, 0
    stat_mental 11, disciplined, highly_trained
    stat_charge_dist 45
    stat_fire_delay 0
    stat_food 60, 300
    stat_cost 1, 1000, 320, 130, 100, 1000, 4, 190
    armour_ug_levels 6
    armour_ug_models NE_Late_Bodyguard_ug1
    ownership hungary
    era 2 hungary
    ;unit_info 13, 0, 19
  • Murder3
    ja de azokkal még a mdoellt se kell csak annyit kell csinálni, hogy a unit stattisztiaki tömb legalján van olyan h melyik frakciókhoz engedélyezett az egység.
    oda csak annak a népnek a kódját kell beírni amihez szeretnéd, pl a németeké hre magyaroké asszem simán hungary.
    De ez még nem elég az export descr buildingbe még az adott népcsoportnak az épületéhez is be kell rendelni h felfogadható legyen.
    mindegyik barack upgrade szinthez külön be kell rakni.(bár templomhoz is rakhatod:D)itt az évet is meg lehet határozni h mikortól legyen elérhető.
    A régióból is ki lehet venni h ne lehessen felfogadni.
    én pl olyat csináltam h beraktam az elefántokat európába h fel lehessen fogadni őket:D

• Murder3
    ja igen emlékszem akkor azt nem tudtam én mert már meglévő modellel próbáltam.csak a modelt nem mutatta
    De akkor a modellt az hol lehet álítani h az adott néphez igazodjon?
    mert ez úgy lehet h pl a skót nehézlovas modelt felhasználom a németekhez de pl ha német nehézlovas modellt használok fel a németekhez(hogy ua a modell csak más statt meg név) akkor oda már nem mutatja a modellt a játlkba mert 2X van felhasználva ugyan az ugyan ahhoz a frakcióhoz?
    twcenteren olvastam olyat hogy modellt lehet babirgálni, csak nem tudtam h melyik file is az.
  • Savaran
    *building
  • Savaran
    azt úgy lehet megoldani hogy kompletten létrehozol egy új egységet, egy a játékban lévő model felhasználásával, pölö a skótokhoz csinálsz egy nehézlovasságot az "NE_Late_Bodyguard_ug1" modellel

az export descr unit-ot és az export descr bilding kell hozzá szerkeszteni
  • Dunadan11
    A zsoldosokat hogyan raktad be 1 adott néphez?Az export unitsban?
    Mert a modellt már én is probáltam és nekem sem sikerült.
  • Murder3
    Elméletileg lehet ugyan azt a modellt más névvel meg stattokal használni bár nekem annó nem sikerült megoldanom.

de pl a mercenarykat is berakhatod a magyarokhoz.
    én azt csináltam beraktam a németekhez a német mercenary lovasságot meg a keresztes hadjáratkor felvehető egységeket meg alapból a papal states-hoz:D
  • Dunadan11
    Köszönöm szépen mind2ötök tanácsait megfogadtam.
    Müködik is a dolog csak azt nem tudtam elöre hogy a magyar sereg fele
    közös más népekkel.:(
  • Savaran
    A legegyszerűbb ha úgy csinálod hogy a játék főkönyvtáráról csinálsz egy másolatot, a másolatot unpackerral kibontod, megkeresed a szerkeszteni kívánt filokat, vagy filet, átrakod a "szűz" játék megfelelő helyére (a descr_unit a datába) és csak úgy fogja ezt a filet olvasni hogyha a preference cfg be beírod ezt:

[io]
    file_first = true

majd bekapcsolod a preferencén az írásvédelmet, mert ha nem akkor minden indításnál a beírt sor törlődik
  • Savaran
    Elindul kibontva is csak két file-t ki kell törölni, az unpacker "readme"-jében le van írva.
  • Murder3
    ki kell bontani az egész játékot az első patchbe van hozzá unpacker, kell neki +9 giga és ezen kívül az alapot is újra kell tenni mert kibontva nem fog elindulni a játék.
    a third age eleve 1 mod ezért ott már ki vannak bontva a játék fájlai.

• Dunadan11
    Nem tudna valaki segiteni abban hogy az eredeti medieval 2tot war ban az 1ségeket hogyan tudom szerkeszteni?
    A kingdomsban és a third ageben az export...unit fájllal.
    De itt nincs ilyen sehol.
    Ilyenkor mit lehet tenni?( a rome ban is ott voltak az ilyen fájlok de itt nincsenek)
  • hawkie22
    Ja, a Gold verzió van meg, amiben a Kingdoms is benne van.
  • hawkie22
    De nekem fel se dob semmilyen választási lehetőséget, csak simán installálni akarja. Vagy én néztem el valamit?
  • shade88
    Hogyne lehetne, nem a normál installt nyomod, hanem a customot.(A kettő csak annyiban különbözik, hogy az utóbbinál megválaszthatod, hova telepítse.)