830
-
ratgab #550 Na én is vetettem végre rá egy-két pillantást:
Disciples 2-vel +kiegekkel játszottam, így volt némi rálátásom a változásokra.
Grafika nagyon tetszetős, színes, szagos, nekem úgy tűnik, hogy még mindig igencsak megőrizte a darkosságát.
Fejlődési rendszer gyakorlatilag ugyanaz, kicsit a hősnél megváltoztatták, de az alapok ugyanazok.
Harc más lett ugye a 2D-ről a 3D-re állás miatt, nekem jobban bejön, hogy nem kell a közelharcos sort levernem, hogy hozzáférjek a távharcászokhoz (Pl. D2-be, ha volt az ellennek egy elementalistája, akkor az elhúzódó harcot jelentett).
A sokak által említett bugot, hogy támadás közben képességet lehet használni, aki nem akar csalni az nem használja. Szükség úgysincsen rá, mivel az első act után normál nehézségen már nem nagyon nehéz (azért, ha nem figyelsz be lehet szo...pódni). Például én trollnak csak egy támadó varázslat ellövése után megyek neki többnyire (apropó a troll az egy galád egy jószág ebben a játékban főleg, ha rááll a sebzés növelő körre)
Jó újítás az, hogyha egymás mellé sorba rakod a közelharci egységeidet, akkor egymás támadóját automatikusan megtámadják. Kombinálva ezt egy 2x közelharci sebzést adó körrel (ráállva) egész jó védősort lehet alkotni.
Apropó a bónuszt adó körök, terek, területek szerintem jól eltaláltak, jót tesz a játékmenetnek. Az ellenfél is előszeretettel használja. Az ellenséges hősök itókákat használnak, ha szükséges (elf tolvaj hősnél tapasztaltam), zsoldosokat fogadnak föl a csapatuk tuningolására.
Egyébként nem tudom, hogy mit vártok többet az AI-tól. Az íjászok is mindig a számukra veszélyesebb ellent támadják (ha beidézel közéjük egy lényt azt kezdik el lőni. Az ellen agresszíven támad általában többen 1 egységedet.
Ami bugot én tapasztaltam az az automentésből játékállás betöltésnél jött elő: a kalapács ikonra kattintva nem jött be a várad látképe és az épület építési ikonokat,valamint várvédők képes sem. Ezt egy rendes mentés betöltése általában megoldja. Néha a csata közben mozgó kamera beáll a szikla mögé így nem látsz semmit. Ez utóbbit én apró kellemetlenségnek nevezném. Szintén ilyen kategória a térképen lassan mozgó hős, a varázslatok véghezvitelét hosszú idő kivárni, a lassú mozgás ( egérrel térkép mozgatása) a főtérképen.
Néha viszont irreálisan nagy xp-t kapok (azthiszem ez az összsebzéssel függ össze, amit "bevittél" az ellennek) pl. 1 troll, 2 goblin, 1 ork király, 2 sámánnál néha kevesebb xp-t kapok, mint 2 elite bandita, 2 íjász, 1 gyógyító, 2 sima bandita leölésénél.
Ezek mind apró hibák, melyekkel együtt lehet élni szerintem.
Játékmenetet ellehetetlenítő hibával én eddig nem találkoztam (Human Act 3)
Fejlesztési fát egy picit puritánnak éreztem én is (még csak ember kampány közepén: pl.: íjásznak az az 1 fejlesztési irány 1 pöppet kevés).
Történetből még sokat nem tudok, de eddig érdekes.
Így összességében szerintem jó lett ez a játék, amit kiegekkel még tovább lehet javítani. Ehhez még bejön a multi, a több skirmish pálya és eléri majd a 2. rész szintjét. -
Andrews2007 #549 Elvileg jövő év tavaszán jönnek a törpök. Idén pedig november fele, a halottak a multiban is megerősített kiegekkel. -
Andrews2007 #548 Ne az OROSZT szedjétek le hanem az ANGOLT ami már fel van patchelve 1.06-ra crackkel együtt megtalálható.!!!
-
Fbn Lx #547 én a törpöket soha sem szerettem
alig játszottam velük, semmi hangulata nem volt, egységek szarok voltak, és gyengének is találtam őket
nem törnék ki sírógörcsben, ha nem adnának ki róluk kieget -.- -
Eftörsokk #546 ja, az ellenfél várát mutató bugot én úgy küszöböltem ki, hogy vettem egy kis hőst, amivel álltam a váram elött, és ha fejleszteni akartam csak bevittem a várba, így nem kellett állandóan visszatöltögetni -
Eftörsokk #545 üdv
kipróbáltam a játékot, tetszik, de azért a multi részét erősíthették volna, van 3-4 map, nincs editor :(
meg úgy összeségében szerintem túl könnyű lett a játék, elég béna az AI, alig használja a skilleket, meg azért az ütés közbeni skill használást kijavíthatták volna, kicsit olyan mintha nem is tesztelték volna a játékot :P -
Tomipapa86 #544 Jó kis játék ez, a postás hozta Albionból :D Nekem tetszik pedig hatalmas disciples fan vagyok nem newcomer :) Bug van de hát orosz játék bug nélkül nem is lenne az igazi :D A legtöbb hiba csak zavaró, a játékban nem akadályoz. A kampány tetszik, az egységek kidolgozása is jó bár van néhány kritikán aluli(az empire manga emo arcgmage hőse pl). Kiegeket várjuk, vesszük, köszönjük :)
Ui: Azért a hegyi klánok kihagyásáért k*rva nagy irgum burgum -
TGWH #543 Tutoriallal végeztem, jelentem eddig még nem volt bug, a játék hatalmas, kifejezetten jót tett, hogy lehet futkosni csata közben. Mindenféle bizbaszt fel lehet szedni, ez egyelőre annyiban merül ki, hogy vegyél fel mindent, nem is fontos mire jó :X -
zsotesz #542 Mma egy csúnya bugba beleszaladtam. Megtámadott egy elf csapat, a csatát megnyertem, viszont mikor visszarakott a térképre a hősöm sehol nem volt. Csak a kék gyűrű világított körülötte és amikor léptem akkor pillanatok alatt ott volt a helyszínen. A portréja is eltünt a jobb oldalról.
Másik bug csata közben volt, a gép megtámadta az egyik guardianomat. Az én guardianom és az ő egyik egysége nem volt a csatatéren. -
#541 huuuhhh!
Minden kör elején visszaadja az elf várat :( Az állandó visszatöltögetés, hogyha az ember akar valamit fejleszteni nagyon fárasztó :[ (addig nem is töltöm vissza) -
#540 Ez a bug nekem is előjött :) Mentsed el, majd töltsd vissza :]
Nem turkált bele még senki sem az inikbe? Még mindig marha bosszantó lassú a hősmászka + varázslatok kivárási ideje is elég idegtépő :( -
TGWH #539 Megoldottam, igaz félig orosz, de legalább jó. Piszok jónak tűnik, majd még kipróbáljuk :D -
TGWH #538 1.6-os patchez van crack? Vagy valami amivel tudok játszani amíg meg nem jelenik idehaza a játék? -
TGWH #537 Na mennyit írtatok :D Na most megy fel az 1.6-os patch, majd az angol szöveg, holnap már játszani is tudok ha minden igaz :D -
#536 Egy olyan orbitális hibába botlottam, hogy na még. Az egyik kör után, nem tudtam a saját váramat fejleszteni, mert állandóan az ellenség várát adta be. Hiába voltam az emberekkel, a kalapács ikonra kattintással az Elfek vára jön be, de vásárolni is csak ott lehet. A baj azonban az, hogy az én pénzem fogy, de persze én azokat az egységeket nem irányíthatom. Ezt még tudja fokozni azzal, hogy mivel az Elf várban nincs felépítve a Magic Tower, ezért én kint nem tudok varázsolni... Akkor a saját kontómra ugyan, de húzzam már fel az Elf várban a Magic Tower-t, vagy mégis mit kéne csinálni? Persze kipróbáltam, és nem engedett úgy varázsolni, de az ellenfél meg szórta úgy, hogy nincs is neki közben felépítve. Picit csalás hangulata van, na de mindegy.
Itt jegyzem meg, hogy mindegy hányszor töltöm be a pályát, nem változik lényegesen a helyzet, talán csak olyan apróságok, hogy nem Elf vár, hanem Démon, vagy esetleg úgy érzékeli, hogy nincs is váram.
Jah igen, majd elfelejtettem. Akkor tudom fejleszteni a váram, ha besétálok a főhősömmel, ezért gondoltam veszek bele hősöket, hogy ne kelljen mindig visszasétálni a fenéből, na de persze azt meg nem lehet, ha bent állok a főnökkel. Király!
Ööööö, hát így tényleg kurva nehéz a 4. pálya.
Szóval szimpatikus a játék (egy-két elbaszottság ellenére, mint pl. az ennél jellegtelenebb narrátort szerintem nehéz lett volna találni), de félek, hogy a fenti hiba nem kalózkodás elleni védelem... -
Fbn Lx #535 én csak akkor tudtam megnézni a csapatban lévő többi egység lapját, ha úgy állítottam a képernyőt, hogy az ellenség a bal alsó sarokban legyen, így amikor jobb gombbal ráklikkelek, az egér egyből a csapatban lévő adott egységen lesz, így annak mutatja a tulajdonságait :D
remélem érthető. elég idegesítő, hogy nem oldották ezt emg egyébként. vagy ha igen, akkor nem egyértelmű, mert még mindig nem jöttem rá hogyan kéne... -
#534 Sziasztok!
Amikor a térképen nézem az ellent, akkor feljön a 'vezér' tulajdonságlapja, illetve látom, hogy milyen egységek vannak még a csapatában. A többi egység adatlapját meg lehet nézni? Vagy azokat nem? -
Rundstedt17 #533 Hát jó értem nem volt teljesen hasztalan(mint pl az elementalista) de a playerek többsége(90%) hanyagolta :D -
#532 Sziasztok!
Módomban állt kipróbálni a játékot és a hangulata meg is van a játéknak :)
Engem csak 2 dolog idegesít a játékban(de az nagyon):
-Baromi lassú amíg a hőseim "lemozogják" a lépéseiket
-Idegtépő az is, hogy amikor varázsol az ember a térképen, akkor mindig végig kell malmozni az effekteket! Tök hasznos ugye a movement adó spell, de míg leeffektezi 2x(mert varázsló rulez), addigra elalszom :(((
Néztem, hogy van egy rakás ini, amit tuti lehet buherálni, de nem merek belenyúlni :)
Ha van valami jó ötletetek, akkor osszátok meg velem(ünk) :) -
#531 Én akkor fejlesztettem ki arra az ágra a harcosaimat amikor csak addig engedte a fejlődést, mert a vele egy szintű paladinnál erősebb olyan lények ellen akiknek nagy az armor értékük. Viszont néhány varázsló meg elementál ellen, amiknek van air magic védelmük nem sokat érnek.
Az angel arra jó, hogy ha gyorsan kell viszonylag nagyot sebző lény olcsón. Valamint jó képességük a teleportálás, mindig beküldtem őket a távolsági lények mögé. -
#530 előbb én is leírtam:) -
#529 Lesz még sokkal keményebb is. :) -
valaminick #528 Közben megoldodott.
Egy save nevu konyvtarat kellett csinalni az install dirbe es mukodik is.
nvm -
#527 Battlesave nekem tökéletesen müködik. -
valaminick #526 Srácok az mitől lehet, hogy nem tudok menteni a játékba ?
Egyszerüen nem menti el hiába megyek a save re.
30 perc játékom ugrott most.. -
#525 Nem voltak azok rosszak, ha gyorsan kellett erős csapat, más, hogy a paladinok később erősebbé váltak...szvsz érdemes kipróbálni. -
kutyu007 #524 Látom sokan játszanak már vele! Lehet már kapni M.o.-on? -
Rundstedt17 #523 A 2 ben is haszontalan volt az angel,a 3 folytatja a hagyományt :D -
Fbn Lx #522 na ez volt a szép csakta :] green dragon, hozzá 2 troll, ork meg ork king.
de még ez sem izzasztott meg anynira, varázsolnom sem kellett, csak hosszadalma volt nagyon. Szóval továbbr ais az 1. fejezet a legnehezebb :D
sztetek is gyenge az angel? :| paladinnal többre mentem volna. meg úgy általában az air alapú támadás nem ér sokat, az egységek többségének elég komoly védelme van rá. -
troc #521 már rájöttem, kasztfüggők. -
Fbn Lx #520 duplakatt az új tárgyra amit be akarsz rakni -
troc #519 hali!
ki tudjátok cseréni a hősön a tárgyakat? mert nekem ez nem egy... :( -
#518 Tudom, de azért eléggé zavaró volt, plusz nem tudom miért, de nekem a játék amikor elindítottam elsőnek a játék ikonja mellé tette ki a save mappát az asztalra... így aztán nem is mentett, szóval ügyesen be kellett másolnom neki a saját mappájába:) Kis butaaaa xP -
#517 Ilyen nekem is volt egyszer kampány módban. Mentettem kiléptem visszatöltöttem és utána rendben volt megint.
Az orosz verzió első kiadása óta 6 patch már van rajta.
Szerintem jó a játék és ennél már csak jobb lehet a javításokkal.
A 4. pályán már vannak kihívások, de én ezt a kampány módot csak egyféle bevezetőnek tartom. A java majd csak a kiegek után jön szerintem meg a multi.
Nem most kell várni tőle a maximimot. -
laikuss #516 Javítani lehetne, de az orosz verzió óta mit csináltak? A kieget erre aaz ai-ra, felesleges. Ne értsd félre én is nagyon szeretném ezt a játékot ha jól lenne megírva. -
Rundstedt17 #515 jah :S -
#514 Na megy már a játék meg minden de HotSeat módban iszonyat.. mármint Bugos.. van mikor nem az én váramat jeleníti meg, van mikor támadás van a kurzor helyén a saját váramon stb.. ez másnál is jelentkezett már? -
#513 Már megoldottam.. rájöttem -
#512 Hali!
Nem tudom miért, de nem ment a játék egyáltalán... Elmentem, és utána a Loadban semmi sincs.. Ez mitől lehet? -
Elessar #511 Érdekes amit írsz. Nekem a legtöbb ismerősöm pont azt hozza fel hibának, hogy túl erős a gép(csal) és hardon szinte lehetetlen játszani, ezért nem tetszik nekik.
Az AI hiányosságai persze kijönnek rendesen, de nem gondolom azt, hogy ezen ne lehetne javítani a kiegészítőkben.
Az alap H5 olyan rakás hulladék volt, hogy arra szavakat sem tudtam találni mikor megkaptam. (előrendeltem) A kiegészítőkkel viszont már abszolút játszható lett.
Láthatóan ez a rész se akarta megváltani a világot, az meg hogy a D2 szintjét nem éri el, nem csodálom. A H3 mellett a D2 volt az a game, ami szinte tökéletes élményt adott