830
-
laikuss #510 Nemcsak neked írva, de azt mondom, rosz lett mert milyen stratégiai játék az ahol hardon is csak haladsz előre mindenkit leversz, véletlenül se kell gondolkodni mert csak gyengébb vagy rosz stratégiával játszó ellenféllel találkozol. Próbáltad volna ezt megcsinálni a D2-ben vagy a H5-ben, pár nap alatt a hősöd kimult volna, nem beszélve az ellenfél hőseinek taktikázásához. -
#509 Azt megcsináltad, hogy a text fájlokat nem a polish mappában hagytad hanem az angolba tetted?
Egyébként még nem vettem meg. -
nimretil #508 Ja, és kösz, hogy megnézted! -
nimretil #507 Hmm... És neked eredetibe van meg a game? Meg melyik verzió?
Nem létezik, hogy én vagyok az egyetlen, aki csak multizni akar, s nekem nem megy.... -
#506 Természetesen csak csatában, klikk az inventoryra bal gombal kiválasztott a varázslatot majd azt hogy melyik mezön akarod aktiválni detto a balgombal. -
Lacc 88 #505 Sziasztok, lenne egy kérdésem. Mikor a karimmal felszedek vmi cuccot, pl idézős varázslatot, az ott lesz az inventory-ban. Hogyan tudom megidézni a szörnyet? -
#504 Nem biztos, de ezeket az szimbólumokat akkor teszi a lényeid alá ha valamilyen védő vagy rontó varázslat érte őket.
Van olyan is, hogy helytől függően kapsz pluszokat vagy mínuszokat és azt így mutatja, ez alap beállítás. Tehát szerintem nem te állítottad el.
-
#503 Üdv. Véletlenül bekapcsoltam valahogy hogy csatában az embereim mellett ilyen hülye ikonok láthatóak, hogy pajzs meg egy kard és nagyon idegesítő, mert hülyén néz ki meg mérettartó is ugyan akkorák az ikonocskák ha rázoomolok a csatára mint amikor legtávolabbi nézetben nézem. Nem tudja valaki hogy lehet kikapcsolni már próbáltam egy csomó mindent de eddig nem találtam meg hogy hoztam be :(. -
#502 Na mivel egész sokan írtátok a véleményeteket így én is megteszem. Bár csak hétvégén voltam otthon és akkor játszottam a játékkal pár órát, az eddigi élményt írom le.
Én is félve kezdtem el, ugye hogy késett is sokat a kiadása, akkor a rengeteg bug, meg maga a hangulat miatt is, hogy milyen lesz, mivel más a kiadó.
Azt kell mondjam, én is kellemeset csalódtam benne egyelőre. A grafika szép és kellően megadja azt a hangulatot amit a 3D-s környezettől elvárok. Grafikát nem is emlegetném tovább, hisz ezeknél a játékoknál aligha a grafika volt a lényeges.
Játékmenet: ebben jelentősebb változás történt a 2-höz képest, de mivel sokat nem játszottam vele úgy érdemben nem tudok sokat írni róla még. Én sajnálom azt, hogy a kampányt nem úgy kezdjük, mint a 2. részben, hogy teljesen minden alap. Bár ez leginkább a hősre értendő. Az új skillrendszer is fura, valamennyira sajnálom a 2. rész skill elosztását. Itt hogy a leadershipet növeld egész sok idő míg eljutsz odáig. Jó nem azt mondom, hogy maxon akarom a legelejétől, hanem legyen szinthez kötve, ne a pontok elosztásának függvényében legyen elérhető. Mindenesetre nem túl nagy hiba ez, hogy egyáltalán annak rójjam fel.
A harcrendszertől nagyon féltem, mivel mint írta is valaki, hogy a sajátossága volt a Disciples 2-nek az egy helyben álló harc. Tény hogy ez így érdekesen jött ki. Ennek ellenére ebben nem volt nehéz megszokni az újat, mert lényegében egy D2-Heroes harcrendszert kaptunk.
Hiányérzetem van még, pl. a 2-ben mintha több ellenség lett volna a területünkön és lehetett sokat harcolni, itt kevesebb van, bár igaz hogy csak az Empire első pályáján nyomtam egyelőre. Később ez lehet változik.
Amúgy ezt írtam is, a narrátor faszi hangja nagyon nem illik bele a játékba, nagyon nem azt a nyomasztó, komoly hangulatot adja meg a pálya elején, hanem mintha csak valami mesét olvasna.
A zenékkel kezdek megbarátkozni, elvégre ugyanazokat nem tehetik vissza, igaz van pár játék ami a legelső részeinek pár zenéjét újrafeldolgozva használja. Itt is el tudtam volna képzelni hasonló megoldást.
Így hirtelene ennyi ami eszembejutott. Sajnos valóban nem tett jót a játéknak az hogy régóta halogattták és nem bírták rendesen megcsinálni. Én hiszem azt, hogy ha jönnek a kiegek + az új single mapok és az egyéb javítások, akkor lehet olyan jó mint amilyet mindenki akar. Az biztos addig nem veszem meg míg ezek valóra nem válnak. Ha lesz egy végleges Gold kiadás ami végképp eléri azt, hogy visszahozza azt a szintet amit a 2. rész fenntart, akkor minden további nélkül azonnal megveszem!
Nem is vártam el ennél többet tőle, szarnak és unalmasnak nem nevezném eddig. Megéri, hogy időt szánjak rá és bárki más is aki kipróbálja, ajánlani tudom. -
totus #501 Hello!4
Hová ment alapértelmezetten a játék??
Vissza akarom pakolni mentéseimet de nem találom a save mappát! -
Elessar #500 Itt arról van szó, hogy aki eleve úgy ült oda a D+ elé, hogy szar lesz, annak nyilván nem is tetszik a játék.
ÉN pl félve ültem le vele játszani, és nagyon kellemeset csalódtam. PErsze kell rajta mág javítani meg írtó kevés a pálya, de az alap kiváló.
Az egyediségét meg nem csak a harcrendszer adja a Disciples-nek.
Egy biztos: A Heroes 5 utáni mérhetetlen csalódásomat a D3 sztem a kiegészítőkkel orvosoloni fogja egy ideig. A KB nálam felejtős, nekem nem jött be a valós idejű mászkálás, de tény, hogy az vérprofi game. -
#499 Mégis mire figyeljek nem tudok oroszul...egy időpont van rajta amit értettem az pedig 2006 volt.
Egyébként feltettem és nekem működik, de még nem játszok vele előbb végigcsinálom a kampányokat. -
#498 Csak óvatosan! Könnyen magábaránt és azt veszed észre hogy napokig mást se csinálsz...
#493 Örülök hogy van más is aki így érez a játékkal kapcsolatban. -
nimretil #497 Figyelj már! Azt a postot tegnap küldték. A fickó 2006-ban regisztrált a fórumra. Már lassan két éve nézegetem folyamatosan azt a fórumot, csak tudom mit írok. Arról nem is beszélve, hogy 2006-ban még semmilyen játszható verzió nem volt, a hadjáratszerkesztő meg jóval az orosz béta után jött ki. A fickónak meg a lengyel verzió van meg.
Istenem, kb. 5 percbe kerülne kipróbálni... Nem lehetne ennyit megtenni? Vagy legalább elolvasnád a postot, mielőtt visszaírsz, hogy ez 2006-os...
Mindegy, vki írta, hogy megrendeli az UK verziót, majd megkérdem akkor tőle.
Ja, még valami a "Вчера" jelentése tegnap. De ha lent átváltasz oroszról angolra, akkor átírja yesterdayre, ami talán könnyebben értelmezhető. És így már lehet látni, hogy vagy tegnap még 2006 volt, vagy az vmi mást jelent. Kösz! -
#496 Autosave meg battlesave van ha a gyorsmentést hiányolod az nincs. -
spcs #495 Sziasztok.
Nekem tetszik a játék, a 2. részt eredetiben is megvettem amikor megjelent.
Most egyetlen gondom lenne, hogy nem tudok menteni a játékban, ez vajon mitől lehet?!
Köszi előre is segítséget. -
#494 na ha már sokaknál a Kings Bounty az etalon, akkor meg kellene lesnem azt is. -
#493 Most hogy tulvagyok egy kampányon azt kell mondjam nem rossz söt helyenként remek a játék de valami összeségében mégis hiányzik.
Ha lebontjuk részekre jobb lett mint az elözö rész szerintem de ha a összképet nézzük már nem.
Mindenképp a KB-vel össze hasonlitva /mert jelen pillantban nálam már az a etalon és nem a heroes/ nem annyira addiktiv, könnyen abba tudja hagyni az ember, mig a KB-t csak nehezen.
Lehet a 3D miatt de valahogy nem ránt ugy magával a darkos hangulat mint a második résznél, de mivel kevés ilyen tipusu gamet kapunk én jól szorakozom vele. -
Pio #492 Tényleg nem értem, miért kell ölre menni és vitatkozni érzelmi, szubjektív dolgokon, ezekről úgyse győzzük meg egymást. Nekem nem tetszett ez a rész, viszont eszembe juttatta a régi emlékeket, elővettem az eredeti 1. (első!!) részemet, ami szerintem a legjobb a sorozatban és azóta is azzal játszok, nagyon tetszik sokadszorra is, 2010-ben is.
Szerinted pedig nevetséges mai szemmel, amit én 100%ig elfogadok.
Én egy régebbi játékos vagyok, még C64en kezdtem, a legtöbbet PCvel a pentiumok előtti időszakban játszottam, a legtöbb régi játékkal a mai napig nagyon jól el tudok lenni. Emellett persze szeretem az új játékok némelyikét is. De sajnos ilyen jellegű játékból a King's Bounty volt az egyetlen modern, amivel jól elvoltam, Heroes-ból is utoljára a 3. rész tetszett.
Például a Heroes 1, 2-vel, a régi NWC-s King's Bountyval is a mai napig szívesen játszok DOSBoxban, ha épp olyanom van. -
Fbn Lx #491 Bírom, ahogy mindenki fikázza az őj harcrendszert, hogy jaj, elvesztette az egyediségét!
De most komolyan, ti pl. hogy oldanátok meg a harcrendszert akkor?
Maradjon a régi? Biztosan korszerű és ámulatba ejtő lenne 2010-ben, hogy a két egymással szemben álló csapat egységei egy helyben állnak, és a suhintás hatására megsebződik a 2 méterre álló lény.
Oké, teljesen hangulatos és korrekt volt ez annak idején, egyedi is, tetszett, de mai játékban ez már nevetséges lenne. Ha pedig a csatatéren mozgathatjuk az egységeket, akkor nem igazán lehet azt "nem hirózosan" megoldani... azzal pedig, hogy a játék egyéb része is koppintás, egyáltalán nem értek egyet. Minden maradt a régiben, csak kapott egy 3D-t, aminek külleme elég egyedivé tette, és kapott több helyen egy kis taktikai és tartalom mélységében észrevehet kiegészítést, áttervezett (mellesleg nagyon jó) fejlődési rendszert. Hol van még benne heroes? -
#490 Ez 2006-os poszt... Akkor még csak az orosz verzió volt meg, ki tudja milyen verziószámmal. Ez biztosan nem fog menni az új angol verzión.
Szerintem várnunk kell a multira a kiegészítőig vagy még tovább.
A játék nekem tetszik van benne javítani való, de jó a gazdasági egyensúly és az egységek értékei is eddig elmennek.
Az, hogy kampány modban meg van szabva a jászhatóság nem egyedi dolog. Ez inkább egyféle bevezető a játékba.
Biztosan lesznek majd plusz single player pályák is, amiket multiba és egyedül is lehet majd játszani. Ahol azzal a karakterrel indulunk amit kiválasztottunk és szabadabb lesz a pálya több ellenféllel.
3. pályán tartok nekem is nehéz volt eleinte, de aztán rájöttem a dolgokra. Használni kell az adta lehetőségeket és stratégiázni nem egyből megtámadni vagy elébe menni az erősebb ellenfélnek.
Valamelyest hasonlít a HOMM-ra, de eleve az alapján készült már az első rész is majd a második és azt fejlesztették tovább...
A darkos feeling meg benne van szerintem, de egy kicsit "realisztikusabb" a jobb grafikai miatt és e miatt tűnik "finomabbnak".
Már nem olyan mint valami képregény sötét rajzolt figurákkal, e miatt más érzést kelt. -
nimretil #489 Én próbáltam. Az alap 5 pálya nagyon gagyi, a hőst meg előre beteszik, szal mindegy, milyen lord typot választasz. Azért linkeltem be azt a mapot, mert az sztem jó lehet. 120x120-as, tele cuccokkal, szóval nem olyan kicsi és üres mint a többi, meg van rajta küldetés is. (Az alapoknál a fővárosokat kell elfoglalni) Nézzétek már meg légyszi!!!!
És az xp meg arany szorzó nekem sem csinál semmit. És hiába vagyok Guild masterrel, nem tudok kevesebb aranyért építeni...
Itt van a link még1szer:
http://disciples3.ru/forum/showthread.php?p=237341#post237341 -
laikuss #488 Hát nem lett jobb az orosz verziónál, ugyan olyan gyenge a taktikája az ellenfélnek, EZ NEM EGY STRATÉGIAI JÁRTÉKNAK KÉSZÜLT? SZERINTEM BELEHALTAK A SZÉPSÉGBE A KÉSZÍTŐK, INKÁBB EGY KÉPESLAPSZTORIT ADTAK VOLNA KI. -
#487 Vagy akkora színorgia, hogy még a Dark Knight -ok is szivárványt finganak,...jelzem ez a valószínűbb. -
Andrews2007 #486 Elvileg augusztusban a Gameconon jelentik be a Heroes of might and magic VI-ot!!! Meglátjuk mit tudnak újítani az Ubisoftnál remélem egy darkosabb a Heroes 3-ra és Disciplesre hajazó rész jön ki sok változatos néppel. jó Hős fejlesztéssel..
Sokan csodálkoztrak is hogy E3-on nem voltak jelen. Múlt évben volt egy videó ahol félig meddig elismerték az Ubisoftosok, hogy nagy szívügyük a Might and magic világ a jövőben is és hogy jövő tavasszal nagy bejelentés lesz az egyik srác kikockázva kiderült Heroes VI pólóban volt és sokszor mosolygott. A tavasz mondjuk már elmúlt. :) Remélem nem a B filmes minőségű kínai MMO-ra gondoltak...... -
rumkola #485 igazad van bocs, lambert harcosként támad, viszont 2x varázsolhatsz ha mágust választasz az elején -
zsotesz #484 Hot seat-et próbáltátok már? Én gondoltam kipróbálom mivel ott van legalább kb. 5 pálya. A gond az, hogy hiába választok hőst mindig thief-t ad. És ahogy elnézem nem igazán reagál arra sem, hogy 10-szeres nyersanyag bevételt állítok meg 3-szoros xp-t. -
nimretil #483 Hát, nem tudom. Szerintem tényleg kell még egy kis idő a játéknak, mire rendesen megírják, utána meg majd mindenki eldöntheti, méltó folytatása e az első két résznek.
Mondjuk, ami azt illeti, én leginkább a multiplayer rész miatt szeretném (D2-vel sokat multiztunk annó; s balancéval meg soha nem volt probléma, mert ha vmi nem jó, legfeljebb házi szabályokat hozunk a játékélmény fenntartása érdekében), csak sajna az még elég kezdetleges.
A videó meg tényleg nagyon jó, nekem így is tetszett, hogy részben nem értek egyet vele. Tényleg olyan, mintha az angol szöveget mondaná németül.
Meg pls. vki nézze már meg azt a mappot, hogy csak nekem nem megy e! Három éve várom, hogy lehessen D3 multizni, de ezek a pályák nagyon gagyik, amik most vannak. -
Pio #482 Akkor félre értettelek, elnézést! :)
OFF
Mondjuk jelenleg a HoMM is árnyéka önmagának, a gödröt, amiben hempereg pedig csak tovább mélyíti a szánalomra méltó MMO, amit csináltak belőle a kínaiak. Szomorú, a Ubisoft nem szokta hagyni így elkallódni a nagy múltú címeket, általában ha nem tud méltó folytatást produkálni inkább nem erőlteti az adott franchise-t. -
nimretil #481 Bocsesz, de félreértesz, én ezt a videóról írtam, nem a Te véleményedről.
Meg elég sokan mondják, hogy másol a heroesról. Azért írtam, mert én nem értem, mit is másol. Senki nem írja hogy miért, csak hogy heroes klón.
A disciples egyedisége a lord type, a dark fantasy style, a globál varázslatok, az egységek fejlődése, a nyersanyagok, a történet, a szépen megrajuolt, modellezett karakterek, a kis létszámú csapatok, stb. Ez meg sztem maradt. -
Pio #480 Hol is írtam azt, hogy bármit is másolt a heroes-ról? Azt írtam, hogy nem őrizte meg az egyediségét és igen, többek között például a harcrendszer tekintetében. Nem azt írtam, hogy a heroes-ról másolta, nem azt írtam, hogy a heroes találta fel a 3d-t (??) csak annyit, hogy a disciples sokat feladott az egyediségéből.
Kettőnk között az a különbség, hogy én tiszteletben tartom a Te véleményed Te pedig úgy néz ki nem fogadod el az enyémet... ;) -
nimretil #479 Ez a videó valami hatalmas! :)
"Láttam a videón hogy a fejlesztők World of Warcraft fanok..." lol azt a videót én is láttam. A release dates cucc is marha jó.
Ugyanakkor szerintem nem lett rossz a játék. Meg most őszintén! Mi az eget másoltak szerintetek a heroesról? Hogy 3d-s, meg hogy harc közben lehet mozogni? Bocsi, de ezt már jóval a heroes előtt kitalálták... Nem vágom ebbe mi a heroesos. Másrészt meg maradtak a discipleses sajátosságok, szóval minden ok. Csak kellett volna még vagy 2 év, hogy befejezzék és ne egy félkész játékot adjanak ki. -
#478 Szerintem meg pont nem hiányzik belőle a multi, Hitler hülyeségeket beszél -
Pio #477 Én az első pálya végéig jutottam, aztán abbahagytam. Nem állítom, hogy rossz, el tudom képzelni, hogy van, akinek nagyon tetszik.
Rengeteg apró hibát találtam, amik nem teszik tönkre a játékélményt, de bosszantóak, de nem szeretném ezeket a szemére hányni, pláne hogy egy fillért se fizettem érte, nem lenne jogom
Szerintem a legnagyobb hiba az, hogy nem őrizte meg azt az egyediségét, ami megkülönböztette a HoMM-tól, a Kings Bountytól, sokkal hasonlóbbá vált azokhoz.
Tessék, Hitler is megmondja a frankót. :)
-
farferi #476 Leírom már én is a véleményem hirtelen felindulásból.Az érzéseim rendkívül változóak.Mikor elkezdtem 1 óra után kikapcs nem igazán fogott meg.Aztán újabb 2 óra játék és szitkozódás után kezdett tetszeni el is ment a délutánom.Aztán jött a feketeleves az első fejezet végén amikor a nállam jóval erősebb csapat elvert.Játék kikapcs,cigi.Aztán vissza mert eszembe jutott hogy lehet venni valahol varázslatokat amikből pont hiányom volt mert a trollok ellen muszály volt ellőni őket.Varázslat megvesz,győzelem,öröm...amíg el nem kezdődött a 2 pálya.Megint 0 szintű egységekkel kell szenvedni?Ne már, legalább a lovag kisérőnk maradhatott volna, hiszen ő a követőnk, nem egy mezei paraszt.Végül látom hogy az összes tekercs nállam maradt az előző pályáról.Hát akkor anyit veszek amennyi a játék végéig elég, másra úgy se kell költeniaz első pályán.Hát eddig ennyi, nem tudom merre billen majd a mérleg nyelve. -
nimretil #475 Valaki csinált pályát a játékhoz, itt a link:
http://disciples3.ru/forum/showthread.php?p=237341#post237341
Meg tudná nézni valaki, hogy neki működik e, mert nekem nem tölt be. Lehet a verzió miatt, vagy valami, nem tudom, kíváncsi vagyok, nektek megy e. -
kenyeresdaniel #474 üdv.
elkezdtem hardon az emberekkel a gémet, kb 10. körben betámad egy hozzám képest brutál elf sereg , esélytelen legyőzni. Ezt most mégis hogy kellene megoldani ? -
Pio #473 Köszi, sokat javított az élvezeti értékén a dolgoknak. :) -
nimretil #472 Ne mond már! A támadás animációja közben tényleg lehet képességet használni, ez igaz, de az összes többivel nem értek egyet. Az ellenfél irányába lő, nekem nem tűnt fel a lövedék hiánya (sőt, úgy emlékszem van lövedék), a modellek nagyon szépek, az animáció is jó. Szó sincs igénytelenségről. (Engem konkrétan csak az zavar, mikor a kamera mutatja az animációt, csak egy kő eltakarja a kilátást, de tényleg más gond nincs vele). A balance meg tényleg gond, de pl. a varázslatoknál javult a kettőhöz képest, ahol ha összegyűlt a kellő manna, akkor szétvarázsolhattál bármit.
Az AI meg reméljük a kieggel azért fog fejlődni. -
#471 Kapcsold ki az animáciot meg a kamera követést és nem fogsz ilyesmit látni.