830
-
#630 1up ratyi volt mindig is :D -
Tomipapa86 #629 25%? Ez aztán reális. Jó nagy segg a csávó semmi kétség, menjen inkább crájziszt tesztelni az való neki... kb. 70-80% amit érdemel a game. -
Rundstedt17 #628 jó kis review -
Lacc 88 #627 Sziasztok. Elég sok bug volt eddig a játékban de most nem tudok tovább haladni emiatt. A démon kampány harmadik részében kb. a huszadik körben a váram használhatatlan lett. Vagy az elf várat adja be helyette vagy eltűnnek benne az egységeim és csak szürkeség van helyette. Ha elmentem és visszatöltöm az sem használ. Van vmi ötlet? -
#626 Pont ez a gond. Jobb lett vón némi kibővített fejlődési fa. Több ággal és több szinttel. -
#625 Jah, démonoknál baromi idegesítő, hogy nincs kifejezett gyógyító (bár életerőt lehet azért szívni támadással bizonyos unitokkal). De reális is, mert ezek démonok, a gyógyító erő nem reszortjuk, a szenvedés annál inkább. -
nimretil #624 Nem értem, miért csalódás a fejlődési fa a 2 után. Akárhogy is nézem, a 2be is ugyanilyen volt :). -
ratgab #623 Hehe, látszik, hogy még nem próbáltad a démoni kampányt. Ott nem kapsz ám gyógyítókat, figyelni is kell, hogy halál nélkül megúszd (démonoknál alap egységek közül mágusnak nevetségesen kevés élete van, imp lassú, semmit nem sebez,de sok élete van, posessed-ek nagyon kevés élettel rendelkeznek, erősen halandóak, egyedül akkor vagy biztonságban kicsit, ha a felfogadsz egy Fiendet (azt hiszem ez a neve, rózsaszínű, kardos hüllőfejű lény).
De sajnos az érdektelenségbe fullad a játék igen hamar. Miután 3. szintre felfejleszted az egységeidet,onnantól nincs kihívás (minek játszam végig az ugyanolyan 123. csatát, csak megy vele az időm), ezért quick battle. Egyébként empire kampányt végigvittem, most a legions of the damned 4. pályáján tartok.
A 2. rész után nekem hatalmas csalódás, hogy ilyen karcsú a fejlesztési fa, gyakorlatilag népcsoportonkén 2 db irány van a fejlődésre 2 egységnél. Legions, empire íjász kaszt 1 irány, 2 fejlesztés, legions katona kaszt 1 irány 3 fejlesztés, empire katona kaszt 2 fő irány (én nagyjából ilyen fejlesztési fát képzeltem el minden nép, minden kasztjának), mágus kaszt legions sok, empire kevés fejlesztés, empire gyógyító 2 irány, kevés elágazás, demon, támogató kasztnál szintén jó sok fejlesztési irány. -
Was #622 Inkább haljon meg, vagy fel kelljen áldoznom egy-két emberemet egy nehéz csata megnyerésének a kedvéért, akiket később a várban a kevés pénzből, vagy esetleg a csata során feltámasztok. Mint így, hogy minden csatát szinte full HP-vel nyerek meg (hála a 2 gyógyítónak, akiket szintén nem támadnak eléggé). -
Was #621 A gond inkább az, hogy nem halnak meg az embereim, annyira könnyű. Még az első, talán második fejezetben volt valami kihívás, de aztán egyre könnyebbé válik. hiába "jönnek" az egyre nehezebb ellenfelek. Én ezért tettem parkolópályára egy kicsit.
Pedig az orosz játékok inkább a másik végletbe szoktak kerülni a nehézség terén. -
Janoooo #620 Hali!
Látom nagyon szidjátok a játékot. :(
Először nekem se nagyon tetszett, de játszottam vele és a 4. pálya végére megtetszett.
Tényleg van benne pár bug, de melyik játékban nincs? Nálam olyan volt hogy akartam fejleszteni egy épületet és ott minden fekete lett, nem tudtam semmit csinálni, vagyis nem láttam. Újra betöltöttem a mentést és jó lett. Meg volt olyan is hogy várat kartam váltani és nem tudtam.
A stratégiát meg mindenkinek ki kell találni mi jön be. Eleinte voltak gondok, hogy meghaltak embereim, de mostanra találtam olyan felállást hogy senki nem hal meg a csapatban. -
#619 Egyébként alapvetően túl nagy baj nem lenne a játékkal, ha lett volna rendes szponzor aki pénzelte volna, akkor talán egy teljesen kész gamet kaptunk volna és nem lenne benne ennyi hiba.
Remélem a 2 kieggel és sok javítással rendbeteszik, azután tuti vétel lesz -
#618 Most hogy többet sikerült játszanom a játékkal, engem is idegesít pár dolog.
Pl. néhány ellenfél irreállisan nagyot sebez éss hamar leaprítja a fél egységemet. A Critical Hit meg az a Focus baromság 200+ sebzést ejt olykor. A Balance rendkívűl szar lett. Nem tom miért nem volt jó ha a 2. rész ezen elemeit meghagyták volna.
A fejldősi rendszerrel még barátkozok, bár az jó, hogy a magas XP szinthez kellő XP-t is adnak a lények, és nem csak 10-20 Xp elenfelenként a jutalom. -
laikuss #617 Igen ez a helyzet.
Egyébként az orosz verzió (angol szöveggel) még játszhatobb volt, nem voltak benne ilyen vár anomáliák. Ugyhogy hiába vártunk, valóban kár érte. -
AnubisEE #616 Sziasztok hat mennyire sajnalom ezt a jatekot :( :(
a 2 vel heteket toltam jobbrol balrol mindent kiprobalva ez meg .................. nem minosietem tele bugokal a gepi inteligencia mar mar idegesitoen bugyuta komolyan mondom en nem egyszer nekialltam jatszani vele de ez a 4. palya betette a kaput ! Nem eleg hogy ennyire elbasztak de hogy ugyeskedi kell ahoz hogy egyatalan jatszani tudjal ez mar vicc ha tud valaki valami jatvio csomagot szoljon plz !
fajdalmas a csalodas amit kaptunk ezzel a jatekkal nagyon kar erte -
Tomipapa86 #615 Ja hát bocsi nem akartalak én megbántani, csak pár helyen olvastam, hogy könnyűnek találja a játékot de a bugokat meg kihasználja. Igen sajnos elég könnyű a game és ezért nem értem miért kell még tovább könnyíteni(aki csinálja). Amúgy az elején nekem is voltak hullámvölgyeim, és a fenébe kívántam a gamet de aludtam rá egyet és másnap már megint vidáman játszottam :). -
Fbn Lx #614 Nem szeretek csalni, nem tudom honnan jött a feltételezés.
a játék lehetőségeit meg persze hogy kihasználom, nyilván az adandó legerősebb egységekkel megyek, nem vagyok hülye :D Vagy szted ha egy játék nem elég nehéz, akkor fegyverhordozókból álló csapattal kéne nyomnom, hogy nehézzé tegyem magamnak? :|
Ja, a kettőt annak ellenére, hogy picivel később kaptam meg az új egységeket, nem untam meg ilyen hamar. A 2. rész hangulata összességében kicsit erősebb volt, és ez jobban adta a motivációt. A 3. rész sem gyenge, nem azt mondom, de 20 óra játék után már előjöttek dolgok amik kezdenek eléggé zavarni, szóval sokkal rövidebb életű. Amúgy korrekt játék, számomra ettől eltekintve is megállja a helyét a mai felhozatalban... -
Tomipapa86 #613 Még jó, hogy 3x vittem végig a törpékkel,2x birodalommal és az élőholtak meg a kárhozottak is becsúsztak egyszer. :D Csak mondom én nem szerettem azt, hogy pl ice giant alapból ott figyel a seregemben majd én szépen kifejlesztem ha kell. a kettőben nem kaptál minden pályán új fejlesztést mégis szeretted?Az angyal meg a főinkvizítor attól függetlenül, hogy szintben lejjebb van elég erős tud lenni.
Az meg vicces, hogy a kihívásra panaszkodsz(ami a buta ai miatt tényleg nem sok van) de közbe meg csak a legerősebb egységeket használod. Gondolom a támadás alatt is lehet képességet használni bugot is használgattad. :) -
Fbn Lx #612 Nem is vittem volna eddig a játékot, ha nem kaptam volna minden pályán új egységfejlesztést. Igen, ez a lényege, azért játszom, hogy lássam a harcosaimat fejlődni.
Ugyanakkor 100%ig ugyanazt az utat végigjárni az 5. fejezetben is, amit egyszer már a 4.-ben végigjártam kibaszott unalmas. Köztudott, hogy egyetlen fejlesztési irány van minden faj minden egységénél, amit megéri fejleszteni, innentől kezdve a többi ág mindig felejtős, mert nem annyira erős. A kihívás gyakorlatilag nulla egyébként is, függetlenül attól, hogy elölről kell feltápolnom MEGINT UGYANÚGY az egységeket mint az előző pályán, vagy már kapok esetleg néhány egységet, ami nem nulláról indul. A cél mindenképp ugyanaz. Ha elértem a maximális fejlesztési szintet, quick battle-el végigrohanjak a pályán.
Ezek szerint te nagyon nem szeretted a 2. részt. Volt olyan pálya ugyanis, ahol megkaptál kapásból nagyon kemény egységeket,és komoly csaták voltak már a legelején. Lásd elfek kampánya pl. -
#611 Sziasztok. Nekem bejön a játék, igaz, én is normálon kezdtem a birodalommal. Hát, tényleg elég könnyyű, ha van pár gólem tartalékba semmi baj nem lehet Gondoltam, ha végeztem, megnézem a többi fajt hardon. Ott azért más a kampány? -
Tomipapa86 #610 LOL. Mond már meg nekem kérlek miért baj az, hogy elölről kell fejleszteni az egységeket minden mapon? Tudod pont az a lényege a játéknak, hogy fel kell fejleszteni őket. Ha olyan tbsel akarok játszani ahol nem kell akkor betöltöm a heroest. Egy-két egységet azért itt is szoktak adni. Ha egyből palákkal kezdenél nem tudom mi vinne arra, hogy csatázz pl. Én a kettőben is a pálya eleji fejlettebb egységeket mindig betettem a várba vagy a wardos hősnek adtam.Inkább az a gond, hogy míg a kettőben 2 pályánként adtak egy új fejlesztés itt a 4. pályára már mindent ki tudsz fejleszteni. -
Fbn Lx #609 a 4. fejezetben Inoelt felhúztam 16-osra, erre az ötödikre átrakjak 3-as szintűként... na ez rendesen elbassza a játékélményt. Mondjuk gyógyított 111-et, na de nem mintha így, hogy visszabaszták nem lenne ugyanúgy sétagalopp az egész.
meg ÖTÖDIK ALKALOMMAL IS húzzam az összes egységet elölről, a legalapabb szaros változatától? a 2. részben legalább a pályák elején kaptam néhány fejlettebb szintű egységet...
ez most kicsit elbaszta a játékélményt nálam -
ratgab #608 Megnyugtatlak 1024x768-ban (tudom hogy az elég ósdi beállítás, de ezt szoktam meg ezen már nem változtatok) is ugyanez van annál a mentésnél. -
ratgab #607 Na tegnap belefutottam egy hibába egymás után többször is. Megtámadtam egy ork bandát, erre a 2. goblin lép 3-at megáll és nem adja át a lépés lehetőséget, így megakad a játék (nem fagy le, csak nem tud továbbhaladni a csata), megoldás kilépés battle save betölt. Ami szerintem okozhatja az a dupla csapás képesség alkalmazása az első körben. Mindenesetre tegnap vagy 5-ször eljátszotta. -
nimretil #606 Hmm... pedig volt egy srác, aki lengyel verzióhoz készített pályát. Persze lehet, hogy ő az oroszt is megvette, vagy vett hozzá cd kulcsot. Amúgy ezen én is gondolkodtam, hogy hogy lehet, mert ugyebár az UK-s változatnak teljesen más a védelme, de gondoltam, akkor biztos van hozzá kulcs vagy valami. Hát akkor ezek szerint nincs.
Amúgy a játék sajna néhány helyen tényleg elég könnyű. Nekem sokszor volt, hogy már csak annyit csináltam, hogy odakattintottam a célállomásra, aztán végigdaráltam mindenkit. Mondjuk ez leginkább az idióta AI miatt van, aki valamiért mindenáron az idézéseket akarja támadni, meg azért vannak elég kiegyensúlyozatlan képességek. A polymorph pl. azért elég vad.
Én is azért remélem, hogy javítanak ezeken, mert a játék sztem még ezektől függetlenül is jó. A hangulat megmaradt, a csatahelyszínek iszonyatosan szépek, a modellek is kidolgozottak. Sokkal látványosabb/hangulatosabb mint egy heroes vagy king's bounty szerintem. Szóval ha a programzók csak feleolyan jó munkát végeznének mint a grafikus részleg, akkor nekem az év játéka lenne. (Bár hogy melyiké, azt a releasek miatt elég nehéz eldönteni :) ) -
Tomipapa86 #605 Lusta ember vagyok, eddig még egy játékban sem csináltam saját pályát :D
A másik probléma pedig, hogy cd kulcs kell a használatához de az angol és német kiadáshoz nem járt cd kulcs. -
Was #604 Kipróbáltam, az amúgy is sajnos könnyű játék így aztán átmehet darálásba :). Remélem az az igért patch tényleg minél előbb jön, kár lenne ezért a játékért.
Azt már a 2. résznél is szerettem, hogy egy-egy ellenfélnek többször is neki kellett futni, hogy kevés veszteséggel legyőzzem. Máskor meg menekültem vissza egy várba az ellenség elől. -
Was #603 Ja, én is át szoktam inkább nevezni. Egyébként ez a legkisebb probléma. -
nimretil #602 Hát, lehet ez nem segít sokat, de ez sajnos ilyen. Célszerű átnevezni a mentéseket egy rövidebb névvel, amit aztán látsz is, meg el tudod olvasni. Amúgy sorrendbe rakja, csak az a gond, hogy mondjuk ha van egy 1. körös egy 2. körös meg egy 19. körös mentés, akkor a sorrend 1, 19, 2 lesz. -
Was #601 Nagyobb felbontásban sem... De ha legalább ki írták volna a mentés idejét, az is jó lett volna. -
nimretil #600 Jaja, csak gondolom, azért ha az oroszoknak kiadják a kieget, akkor legalább a patchet azért csak elküldik UK releasere is. Vagy ez hiú ábránd? Mert abban is igazad van, hogy késni fog, hát d3, hogy ne késne?
Amúgy sztem is jó játék a képvilága rendesen odavág. De azért, ha lenne olyan díj, hogy Best Bugs of the year, azért én oda ítélném...
Amúgy akinek eredeti a game, az tudja használni a map editort. Valahol adtam linket, de ha van rá igény, belinkelem még egyszer, vagy googlézzatok rá. -
Tomipapa86 #599 Bugok ide vagy oda megmondom őszintén nem bántam meg, hogy megvettem :)
Azért remélem egy sima patchre nem kell őszig várni. ősszel amúgy a ruszkiknak jön ki a kieg arról még nincs infó, hogy a többi halandó mikor kaphatja kézhez. Az viszont valószínű, hogy nem kell megint fél évet várni... -
rumkola #598 az semmi, de pl. ACTII-ben nem látni a mentések nevét végig (1680*1050)és fingod sincs melyik mentés mikori. :DD
röhej -
nimretil #597 Tényleg, hihetetlen mekkora bug, de a fővárosvédőt ki lehet szedni a helyéről, és be lehet rakni a csapatba! Ha valakit érdekel és ki akarja próbálni, leírhatom, hogyan is működik (illetve nem működik :) ) a dolog... -
nimretil #596 Elméletileg az ősszel érkező kieggel együtt megjelenő patch fixálni fogja az eddig bejelentett bugokat, valamint (sokak örömére) továbbfejlesztik az eddig elég gyér AI-t. Továbbá igyekeznek bugmentesíteni a hot-seat-et (ami jelenleg elég játszhatatlan) és új multiplayer lehetőségek lesznek. A gyengébb idegzetűeknek, ha még nem kezdtek bele a játékba, javaslom a patch megvárását. :)
Egyébiránt a kalypso fórumán a bugbejelentős toppic egész népszerű lett, s ha minden igaz, akkor az ott jelzett problémákat a kalypso továbbítja a fejlesztőknek, legyen az akár bug, akár játék balancéval kapcsolatos. -
Andrews2007 #595 Nálam nem sok külön save van hanem egy amit felülírok. De szerintem így is mintha már lassabb lenne a betöltés így az Emberek 4. pálya vége fele.
Egyszer a 3. pályánál nekem is volt egy szivárvány effektus bug, :) de csak itt ebben a játékban. -
SaGa Jr #594 Attól függ mit értesz fejlesztés alatt. ;)
Amint felhúztad a varázslótornyot (nem amiben a mágiahasználókat képzed, hanem az utolsó épületkategóriában lévőt amiben a guild meg a templom is van), akkor onnantól tudsz venni (fejleszteni) varázslatokat.
Egy körben csak egyszer tudsz venni varázslatot ha megvan a szükséges mana típusból a kellő mennyiség. Ezt annál a kis kőtábla ikonnál teheted meg ami a képernyő jobb alsó szélénél lévő ikonhalom alsó sorában van.
Fbn Lx:
Nekem pont ellenkező a tapasztalatom a varázslatokról, már ami a használhatóságukat illeti (kétségtelen hogy lehetne változatosabb a lista). Én pont a támadókat és a gyógyítókat nem használom. ;)
Empire esetén a lépésszám növelő Lvl 2-es varázslatot (valami pegazusos) elég gyakorta, ahogy a magic resistance és armor növelő varázslatokat is előszeretettel használtam. Sőt a vége felé a tulajdonságok többségét megnövelő áldást is gyakorta bevetettem hard fokozaton.
Démonoknál az Endurance növelés volt a kedvelt varázslatom. Mondjuk egyedül itt használtam ténylegesen támadó varázslatokat amikor nem nagyon akartam harcolni. Ráküldtem 2 erősebb támadó varázslatot a célpontra (archmage specializáció) azt általában elpusztult.
Elfekkel a critical hit esélyét növelő varázslatokat, meg a védelmieket használtam gyakorta. A támadót kipróbáltam de mivel a legtöbb ellenfél igen jó earth ellenállással rendelkezik és az earth sebzésű támadó varázslatok a leggyengébbek, így felejtőssé váltak.
Gyógyításra azért sem volt szükség, mert egyrészről többnyire volt gyógyító a csapatban, vagy kellő mennyiségű lötyi vagy a közelben egy gyógyító forrás/szökőkút. Így a költséges gyógyító varázslatok feleslegessé váltak. -
farferi #593 Lehet fejleszteni a varázslatokat?Hogyan, ezt nem is tudtam? -
ratgab #592 "aztán most kezd eszméletlenül (és indokolatlanul) sokat tölteni és megállni a kép hosszabb időkre minden alkalommal, ha történik valami. "
Ezt én is megfigyeltem már több más játékban is, hogy ugye játék közben egyre több és több mentésed keletkezik, ami lassítja a játék betöltödését valamilyen módon (Nem értem a logikáját, de így van). Próbáljátok ki, hogyha van sok mentésetek pl. első 2 pályáról, ha a harmadikon vagytok, akkor előzőeket töröljétek ki vagy csak egyszerűen helyezzétek át a save mappából máshova.
Majdnem biztos vagyok benne, hogy nem fog sokáig tölteni. -
Andrews2007 #591 Szerencsére ki tudtam nyírni a tünde várat a 4. pályán így a bug tovaszállt :) Nem volt hova vinnie a lerombolt elf vár miatt. :)