830
  • Szeszmester
    Hehe, tutorialban: Fedezés.
    Az tudod, mit jelent? :)
  • joered80
    Hali! Lehet tudni, kb mikorra készültök el a magyarítással? Jó munkát!
  • lostprophet
    Videó a magyarításból:
    http://www.youtube.com/watch?v=BkEx6qOMacI
  • Joskakun
    Hali! Kérdés: az bug hogy ha ütök közbe ranyomok a specko skillre és azt is elnyomja? Letöltötem emiatt az 1.06.2 Pechet felraktam kérte a cd-t a régi cracket viszamasoltam elidult de még mindig ez a helyzet vagy ennek igy kell lennie? vagy van másik creck a pech miatt?
  • Joskakun
    ahaaa köszcsi a választ
  • Sir Quno Jedi
    Sehogy. Fejlődni kell velük és egy bizonyos szinten szépen átalakulnak maguktól. Vagy ha a szintjük már megvan, akkor csatázni kell és utána átalakulnak, mintha csak most érték volna el a szintet.
  • Joskakun
    épületet (reggel van :S)
  • Joskakun
    Helló! Lenne egy olyan fontos kérdésem hogy az embereket hogyan lehet átfejleszteni, ha már megépítettem az épóletet?
  • Rundstedt17
    talán majd 2012 végén mikorra túl leszünk a 2 kiegen,mert most nagyon fapados és az ai nem létezik ami azért elég gáz tekintve hogy csak hot seat opció van de az is bugos
  • Csibusz
    Hali, megszeretném kérdezni, hogy a játék, mennyivel lett stabilabb, jobb amióta patchek vannak? Köszi előre is
  • Tomipapa86
    Na gyerek a ruszkiknál december 3.-án érkezik a csoffadt holtas kiegészítő. Európai release is lesz, de nem tudni mikor(remélem azért nem kell megint nyárig várni).
  • Wanax
    Vagy tedd fel a legújabb patch-et, amiről pár kommentel lejjebb is írnak, abban van valami fix a mentésekre is.
  • Vihartáncos
    Hmmm ez eszembe sem jutott... köszönöm!
  • Was
    készíts egy save mappát!
  • Vihartáncos
    Üdv, néktek!

Őszintén szólva meglepett a harmadik Disciples. A grafikája nagyon tetszik, akár csak a Heroes 5-nek, viszont emiatt is vagyok kissé szomorú, mert így inkább hasonlít arra a játékra, mint önmagára. A csatajelenetek viszont nagyon tetszenek, a mozgathatóság személyesebbé tette a harcot, mintha ott lennék. Hozzá kell még szoknom az új Disciples kinézetéhez, mert kezdetben semmit sem találtam ott, ahol eleddig megszoktam, de szép sorjában tanulgatom újra a játékot.

Pontosabban tanulgatnám, ha haladnék. Ugyanis nem tudom a mentésektől folytatni, mert hogy nem menti el a játékot. Mit kell beállítanom a gépen avagy a játékban, hogy ha mentek, akkor a kövi körben a mentéstől tudjam tovább folytatni?
  • Tomipapa86
    Akit érdekel én megválnék az eredeti Disciples 3-tól.
  • ricsei50
    Sztem meg pont jó, h a karakterek mozgathatók a harcrendszerben, mivel így legalább vmivel élethűbbé tette, mint amien a 2 volt. Gondolj bele 1 harc nem úgy zajlik le, h csak állnak a résztvevői (ezzel nem a D2-t akarom fikázni, mer szeretem, csak a D3-at akarom megvédeni) Sztem az egységek sem maradtak ugyanazok, esetleg a nevük, de kinézetre lényegesen különböznek a 2-ben szereplő karakterektől. Abban vinszont egyetértek veled, h rakhattak vna minden fajhoz ujabb fejlődéseket.
  • opeca
    Én a hétvégén kipróbáltam a játékot.

A Disciples II-vel teljesen meg voltam elégedve, habár a végső csatát nehézségi szinten elég keménynek tartottam.

régebben játszottam a Heroes-al de amikor a Disciples kettő elé leültem, egyből el is felejtettem a sorozatot.

Nagyon tetszett a grafika, a látványos egységfejlesztés illetve a kis ltszámú csapatok összecsapása.

Szóval reményteljesen vártam a folytatást és meg kell modnjam, némileg csalódott vagyok.

Nem is tudom, hol kezdjem, elsősorban talán a harcrendszer válotozását sorolnám ide negatívumként. Szerintem teljesen felesleges volt a karaktereket mozgathatóvá tenni. Persze ezzel több lehetőség nyílt a taktikára viszont egyrészt a grafika sínylette meg, ugyanis a nagyobb harcterepen kevésbbé láthatóak a karakterek, másfelől pedig ennek a játéknak sosem az volt a lényege, hogy mozgásbeli taktikát kelljen alkalmazni hanem inkább az egységek csapaton belüli elhelyezésén volt a hangsúly.

A másik negatívum, hogy szinte minden egység ugyanaz maradt. Nincs nagyon újdonság, se alapegységben se fejlesztésben.

Amit már a második résznél is hiányoltam az a több fejlesztési lehetőség. Hány olyan pálya volt, ahol már kitudjahány xp-je volt az embernek és már nem tudott hova fejlődni csak tápolódott?
    Elég sok, főleg a vége fele.

Szóval én nem hinném, hogy akkora etwas lett volna az új verzióba belerakni egy adag új fejlesztési lehetőséget.

És a harmadik amit szinténa második rész hiányosságának éltem meg és ennek ellenére nem sikerült a harmadik részben sem javítani az az, hogy csak a hőst lehet átmenteni a köv. a pályára.

Szóval én összességében nem vagyok vele teljesen megelégedve ennek ellenére jó iparosmunka.
  • ollie
    Egy csomó helyről, pl::

Steam
    Direct2Drive
    GamersGate
  • ricsei50
    hy!

Ha már nem lehet megvenni itt magyarországon a játékot, akkor valaki segítene nekem, hogy honnan lehet letölteni a full verziót?
    Előre is köszönöm
  • mermalior
    Amit mondani tudok, eddig egyetlen dolgot vettem észre, hogy megjavult tőle, hogy nem vált más városára, ill. azt is megjavítja ha úgy save-eltél.
  • mermalior
    Akit érdekel, itt van patch és a leírása:

Disciples III 1.06.2 javítások, változtatások leírása:
    http://store.steampowered.com/news/4154/

Maga a patch letölthető innen:
    http://www.pcguru.hu/pcguru/letoltes/disciples-iii-1-06-2-patch

Itt pedig a letöltött patch-hez a crack (az nfoban benne van minden)
    http://m0003.gamecopyworld.com/games/pc_disciples_3.shtml#Disciples 3: Renaissance v1.1 (v1.06.2) [ENGLISH/RUSSIAN] No-DVD/Fixed EXE

A "09-08-2010 Vitality" file kell (1.3 mega)
  • SLICK
    jeeee élőholtakra kivi leszek!
    Kedvenceim :))
  • darki81
    leszedtem-feltettem-kipróbállta, sztem a heroes 5 az jobb
  • ratgab
    készül mindkét néppel kiegészítő: élőhalottak novemberre, törpéket jövőre igérik!
  • Zizou2
    nem tudna valaki küldeni nekem empire act IV-es mentést? megköszönném :)
  • darki81
    na az frankó THX
  • ricsei50
    Üdv!
    Igen, ezt is lehet majd úgy játszani (hotseat)
  • darki81
    Sziasztok!
    1 kérdésem lenne: ezt lehet 1 gépen 2-en játszani mint a heroes-t?
  • Varian
    Ha jól emlékszem már bejelentették, hogy lesz kieg és pont az élőhalottakat és a törpéket hozza majd. Amúgy ha játszod a kampányokat találkozol mindegyikkel majd, különböző egységeikkel. Magyarországon dobozos verzióban sztem nem lesz kapható, de ki tudja.
  • ricsei50
    Hello!

Én csak a demót tolom, így nem tudok sokmindent írni! Sztem a játéknak vannak negatívumai, de pozitívumai is! Pozitívum sztem pl, hogy a birodalmi egységek sztem jobban néznek ki, mint a 2-ben, és az elfek is, viszont a démonoknál a varázslók nem lettek elég "démonosok". Negatívum, hogy hiányzik a 2 legjobb faj: az élőholtak, és a törpök! Pedig megnéztem vna, hogy mienné csinálják meg a törpöket. Am sztetek lesz kiegészítése a játéknak? mert akk abba belerakhatnák a hiányzó 2 fajt! Még annyi, h vki nem tudja esetleg, h mikorra várhartó a játék magyarországra? csumi
  • Tomipapa86
    Végre tölthető a retail patch is a hivatalos oldalról( a steamesek már tegnap megkapták).

Disciples III 1.06.2 Changes

* Fixed: "Original Disc not Found" error on startup with US retail discs
    * Fixed issue with arena interface skill icons unintentionally disappearing
    * "Extra Attack" skill no longer grants a second attack or action while covering
    * The game is now saved into the user's folder My Documents/My Games/Disciples III, allowing for users without Administrator rights to more easily save their games. Current saves will automatically be moved to the new folder
    * Dexterity boosting potions now work correctly
    * Pressing the "Quick Combat" button again allows players to halt a current Quick Combat battle
    * Unit information during auto-combat will no longer be displayed
    * Removed the ability to use skills, defenses or engage in combat while currently moving on the battle arena
    * Issue fixed: melee units that approach targets but did not attack
    * Issue fixed: on the hero management screen, the hero properties button was blocked, but not grayed out
    * Issue fixed: in the "Hire" interface, the unit skills were not displayed in the unit information window
    * Button "Disband Unit" now works similarly to the "Heal" button – first the unit is selected, and then the Disband button can be pressed

Hotseat Mode Fixes

* Issue fixed: inventory of the defending party could not be opened in Hotseat mode.
    * Issue fixed: In Hotseat mode, when the defending party is victorious, "Defeat" is mistakenly displayed, and "Victory" is displayed if the attacker has won
    * The Hotseat options have been fixed
    * Fixed: defending side could not use skills in hotseat mode.
    * Issue Fixed: The display of fog of war after using Alt+Tab
    * Fixed: if one player has researched a spell, no other players could research spells during the same turn
    * Fixed: if a map is restarted in hotseat mode, spell research is unavailable during the first turn
    * Units will no longer gain experience while moving on the map
    * The city guardian in a town can no longer be swapped with a unit in the visiting hero's party

1.06.1 changes included in the patch:

* Fixed: user can no longer control enemy cities
    * Fixed: in the tutorial player is able to enter town which is not his yet
    * Resolved various achievement issues
    * Fixed: loading screen not in full screen on large monitors with 16:10 aspect ratio
    * Fixed: several skills descriptions
    * Fixed: several text spills in info boxes

• Varian
    A démon sereg amúgy is táp, de azért találtam velük +1 leadershipes gömböt.

False: hot seatet meg sosem próbáltam discipleben de sztem az bug, ha meg nem akkor elcseszték.
  • False
    hi! az normál h hotseatben csak az egyik fél tud használni varázslatokat,runákat képeségeket?mert ez igy elég szar akkor,és ugyanugy elkúrták mint a 2őt

ps: ne gyertek azzal hogy jászam single-t,nem játszom,se ezzel,se mással
  • Zizou2
    Nem tudja valaki hogy mikor várható a kieg? ha lesz egyáltalán...
  • Varian
    Ez a körülötte megkapja dolog igaz a transformationre is most vettem észre.
  • Varian
    Ja igen az incubus petrifyje is hat ezekre asszem, csak ez növeli a föld ellenállást meg az armort. De ha pl tömeg közepében állóra teszem akkor mind megkapja körülötte.
  • Varian
    Hehe démonoknál jókat röhögtem, szegény mage csak jót akar mégis állandóan megkapja a magáét.
    Egy tipp a démonokhoz a főhösnek van olyan skillje, hogy paralyze ami eszméletlen hasznos, a sárkányokra, guard postokra, sőt még a fővárosok őrzőire is hat a paralyze, ha a hősnek magasabb az initiativja mint 50 akkor ezeket úgy lelehet győzni, hogy megsem sebeznek.
    Újabb érdekes bug, többször is van olyan, hogy a harcmezőn eltünnek az egységek vagy a hős, meg nálam a hangbeállitásoknál a környezeti hangokat állandóan magától lehalkitja a játék.
  • Tibbor
    Köszi a megvilágosodást!!!

igazad van, csak én nem gondoltam át alaposan.Valóban, a "homokórával" számolt kör sokkal hatékonyabb, mint a csaták egy-egy köre.Még egyszer kösz a tanácsot.Egyébként Te már egyéb oldalakon is jó tippeket adtál, ha jól emlékszem, pl. az Armored Princes-nél és a Drakensang-nál.Ugye?
  • SaGa Jr
    A buff italok hatása nem csak 1 körig marad meg, hanem több ideig. Harcban az átlag 3 körös hatóidejük csak pazarlás lenne, emrt 3 kör ott villámgyorsan lemegy, míg térképen 3 körbe akár 6 teljes csata is belefér. Szóval egy italozás után még legalább a következő körben is érvényesülni fog a lötyi hatása (oda van írva melyik mennyi ideig hat).

Igazából a varázslók ideiglenes 50-es stat növelésén túl én csak a permanens hatású italokat használtam, természetesen a hősömön. Jó is volt mikor az utolsó pályákra az adott kampány főhőse már immunis volt a normál sebzésekre (+10-es páncél lötyik), a kezdeményezése messze lekörözte bárkiét (initiative javító lötyi), dexterity és agility italok miatt a kritikus esélye alaposan megnőtt és nehezeben is találták el, míg a Hp növelő lötty hatása ugye önmagáért beszél. A többi italt, ami nem permanens hatású volt, inkább eladtam. Stat javításra úgyis voltak varázslatok amik térkép módban használva ugyanúgy 3 körig nyújtották a bonuszokat mindenkinek a csapatban, ellentétben az italokkal amik csak egy személyre/lényre hatottak.
    Mikor az adott kampányban jelen volt Inoel akkor természetesen őt is tápoltam permanens löttyökkel (elsősorban a varázserő növelővel, de kapott a kislány kezdeményezést és páncélzatot növelő végleges hatású italkát is).