830
  • Fbn Lx
    eddig teljesen oké volt nálam, de most a 4. pályán kezdenek előjönni a bugok...
    az egy dolog, hogy beadja az elf várat, de hiába töltök vissza, egy bizonyos kör után mindenképp megkapom a várát. Ezt orvosoltam azzal, hogy vettem egy hőst, akit csak arra használok, hogy bejárogatok vele... ha épp nem elf várat kapok, akkor egy neutral town-t ad be, háttér nélkül, és kiszürkült fejlesztésekkel...
    aztán most kezd eszméletlenül (és indokolatlanul) sokat tölteni és megállni a kép hosszabb időkre minden alkalommal, ha történik valami.

Na meg elhasználtam csata közben egy feltámasztó spellt, és elég érdekes anomáliák történtek.
    Először is feltámasztotta a saját egységem helyett az ellenség egyik egységét. Aztán elnyomtam még egyet, sikerült a sajátomat feléleszteni, de az ezt követő körben az egyik egységére rámászott egy másik egysége, azaz ketten voltak egy mezőn, egymásban.

Ja, és a végére a pláne: a 3. szintű gyógyító varázslat kifejlesztés 1500 life és 500 earth manába kerül, varázslása ugye fele ennyibe. Ezzel szemben a 4. szintű, 750et gyógyító varázslat kifejlesztése mindössze 800 life mana. Ezt így egy kicsit csalásnak érzem használni. Ja, és a varázslatok többsége továbbra is felesleges, használhatatlan. maximum gyógyítást és sebzést használok...
  • totus
    Hy!
    Jó lett a mentés!Létrehoztam a save mappát, belemásoltam a mentéseket és jó!faxa!Ja Virágbolti verzióm van!XD
  • Tomipapa86
    Érdekes, hogy ennyi embernek gondja van a mentéssel nekem nem volt gond a kezdetektől sem. Lehet, hogy ez csak a virágbolti verziót sújtja. :)
    Lammer: ha arra gondolsz, hogy néha ilyen zöldes lesz a terep az persze bug, de ha arra, hogy néha fekete a környék az napszak nem pedig hiba.
  • Lammer
    En is tudom, hogy vannak napszakok :)

az elszinsedesre azt ertem, mintha a videokartya hibas lenne :) pedig nem az, barmilyen mas jattekkal tokeletesen jo... ofkorsz magatol visszaal egy ido utan, szoval ez is bug lesz :|

en azert varom az "elso" patchet (tudom ez mar 1.6, de johetne egy 1.7 mondjuk)
  • totus
    Kössz Was megpróbálom!
  • Was
    Próbáltad valaha is betölteni a mentéseid? Mert telepítés után nekem se volt save mappám, és nem is tudtam menteni, illetve amikor rákattintottam a mentésre nem történt semmi. Csak miután manuálisan létrehoztam a save mappát a játék gyökérkönyvtárában, utána működött a mentés.
  • SaGa Jr
    Márpedig tényleg a játék fő könyvtárában van a save mappa. Legalábbis ha már egy mentésed van. Amíg nem volt mentés addig a mappa sem készül el.
  • totus
    Hy!

Nálam a gyökér könyvtárban nincs save mappa,a system könyvtárban sincs meg a c:\ dokumentumokban sincs!
  • Fbn Lx
    *valódi ellenfél lenyomná a varázslómat
    ezt akartam...
  • Fbn Lx
    nem, elementalista area, white wizard meg all. igazából ez az, ami lehet, hogy használhatatlanná tenné az elét, hogyha nem tudna idézni. márpedig az idézést én nem használom, mert az AI nagyon buta. gépi ellenfél lenyomná a varázslómat, de á, ő hol már, támadja a végtelenségig idézett elementáljaimat.
    szóval inkább nem idézek.
  • ratgab
    Én mindkettőt próbáltam: sok különbség nincs a kettő között, ha nehéznek tartod a játékot, akkor elementalista, aki tud lég elementált idézni, innentől csak végigbattyogsz kihívás nélkül a térképen. Sebzést tekintve mindkettő ugyanúgy mindenkit sebez az ellen tagjai közül.
  • Fbn Lx
    elementalistot vagy white wizardot szoktatok használni?
    water sebzés miatt hajlok az elementalistra, de az csak területre sebez...
  • Tomipapa86
    Új képek a készülő kiegből. OMG de jól néznek ki ezek a vérszívók :)
    http://nevendaar.com/
  • Rundstedt17
    Abban hogy az AI nagyobb sereggel rendelkezik....de semmivel sem okosobb
  • Was
    Egyébként miben különbözik hard fokozaton a játék? Több HP, okosabb MI?
    Majd kipróbálom, összehasonlítom az ActI-ben, tegnap még csak a prológusban néztem a különbséget, de ott ugyanolyan erősségünek tűntek az ellenfelek.
    Közben a mentett állásban is találtam egy változót (dlevel) a nehézségi fokozatra vonatkozóan, azt át is írtam, de nem tapasztaltam, hogy erősebb lenne...
  • ratgab
    Ha szeretsz csalni, akkor nyugodtan. Így is elég könnyű a játék....
  • koro1234
    Már miért nem lehetne használni? Én magam is használom
  • Was
    Elkezdtem normál fokozaton, de a második fejezetben már tényleg nagyon könnyű. Kár, hogy menet közben már nem lehet ezen változtatni, mert nincs kedvem előröl kezdeni a hard fokozat miatt.
  • TGWH
    Valószínűleg a save mappába, ami a játék gyökérkönyvtárában van, ordibálás helyett kétszer is megtaláltad volna óránként...
    Írtátok azt a bugot, hogy lehet használni pl. a titán földtüskéit miközben támad. Nos, az angol verzióban nem lehet.
    Apropó angol verzió... vissza akartam pakolni a ruszki apó szövegeit a megfelelő mappába, de nem wma-ként tárolja, így ugrott is ez a tervem... Akinek kellenek a zenék vagy hangok, másolja ki a ruszki verzióból!
    Pedig hatalmas lett volna orosz nyelven hallgatni, de hát ez van, pech...
  • totus
    Hallóóóóóóóóóóóó valaki kérdeztem!!!

Hová ment alapértelmezetten a játék??
    Vissza akarom pakolni mentéseimet de nem találom a save mappát!
  • Tibbor
    Lehet, hogy csak én néztem el valamit, de nincs a játék főmenüjében olyan, hogy "Continue Game"...?!Mikor másnap folytatni akartam a kalandozást, nagyon meglepődtem, hogy csak Load van, ráadásul a korábbi kimentéseket sem időrendben tárolja, hanem ABC sorrendben.Remek...
  • torma1
    Learn Magic. Ha megtanultad a varázslatot akkor megjelenik a rúnakészítés ikon a varázslat alatt. SaGa Jr-nek hála a várban lehet alkalmazni a hősnél.
  • ratgab
    Húú ezt nem tudtam, köszi szépen! És azt hol lehet a városon belül, mert ugye van az építés fül, a toborzó fül, a bolt fül és a 4. most nem jut eszembe. Szóval hol tudok rúnát készíteni (harcosként indítottam a kampányt)?
  • SaGa Jr
    A map elszínesedés alatt a kivilágosodást és elsötétedést érted? Az normális, ugyanis változnak a napszakok. Ez látszik a turn gombnál (annal színe és képe mutatja hogy most hajnalodik, esteledik, nappal van vagy éjszaka). Ha jól láttam 4 kör 1 napnak felel meg.
    Sok jelentősége az nincs, de jól mutat (vagy legalábbis a démoni kampányon kívül, ahol gyakorta kellett sietni, nem fedeztem fel jelentőségét a dolognak, igaz ott sem volt komoly hatása). Ha nem erre gondoltál, akkor természetesen a fentebb leírtak tárgyatalannak tekinthetőek.

A várcserére sajna lesz még példa (kétszer a démon kampányban is belefutottam ebbe a hibába, az elf kampányban viszont még nem okozott gondot a dolog, igaz ott még csak a 3. fejezetnél tartok) és megoldást csak az említett bemegyek a hőssel dolog segít rajta, míg a kérdéses várost szét nem vered (bár démonoknál volt hogy visszaadta egy idő után a saját város irányítását a gép).

ratgab:
    A térképet nem csak egérrel lehet mozgatni, de billentyűzettel is, ami már gyorsabb. A WSAD gombokkal mozog a térkép is. Minél tovább tartod lenyomva az egyik irányt, annál gyorsabban mozdul arra a kép.
  • SaGa Jr
    Bárki készíthet rúnákat, aki benn áll a városodban (amit fejleszteni lehet). Ennyi az össze előfeltétele a rúnakészítésnek. Valaki álljon benn a városban és ő készíti, így ő is kapja a rúnákat.
  • ratgab
    Tényleg olyan csúnya angol kifejezése ez a loot! Mi ennek a magyar megfelelője? Zsákmány? (megjegyezném ez se sokkal szebb szó) Esetleg Hadizsákmány? (jó szöveg: "hadizsákmányoltam nagyon jó rúnákat"--> lol :-D )
  • ratgab
    Én eddig csak lootoltam rúnákat, lehet hogy venni is lehet,de nem biztos.
  • torma1
    Rúnákat hogy lehet csinálni? Csak egy főmágus hőssel?
  • torma1
    Igen úgy is jó. A gyógyítás nagyon hasznos. Aha akkor arra való a veterán fül. :) Eddig ezt nem tudtam. Egy jókis Mágus hőst szívesen továbbvinnék.
    Majd délután kipróbálom.
  • farferi
    Nem tudom, lehet én játszom hülyén de én csak titánokkal mentem eddig meg a lovaggal aki az elején velem van.Most a 3. pályán vagyok van 3 titánom, a lovag, Lambert meg a csj de eddig nem volt gond.
  • ratgab
    Az én csapatom az emberekkel 3. fejezetben : 3 harcos (angyal fejlődési irány) , Lambert + Inoel + 2 íjász (már bérgyilkos szinten állnak) + 1 mágus. És így is bárkit leverek: Inoel fejenként 1 körben 120 életerőt gyógyít. Egyedül a zöld sárkánnyal gyűlt meg a bajom, ennél a csatánál kellett először rúnát felhasználnom (-50 mágikus sebzés a sárkányra -- a fejenkénti területre ható támadás alapból 250 volt, ezután 5-8-ra csökkent, valamint egy 800-as levegőn keresztüli támadó rúnát nyomtam rá)

Állítólag tovább lehet vinni a többi hőst is (szintjeik lenullázódnak, statjaik megmaradnak, a tárgyaikról nem tudom maradnak-e-- fővárosban a hősök felfogadása képernyőn a veterán fülön lehet őket minden pályán újra felfogadni), de én nem sok értelmét látom, én csak Lambertet tápolom.
  • torma1
    A játék amúgy elég könnyü az emberekkel. 2(+a főhős) harcos +3 mágus +2 nyógyitó(Meg a csaj hős). Ezzel bárkit lelehet verni. A megvehető hősöket tovább lehet vinni? Vagy csak a főhőst?
  • torma1
    Hát igen a spell animációk elég idegesítőek. Az item lista a hősnél kritikán aluli. Átláthatatlan. Hogy más várat kaptam az előfordult velem is. :) Amúgy elég jó lett. Azért kár hogy nem a king1s bounty irányába mennek. Hogy csak a csata legyen körökre osztott. A térképen jobb valós időben mozogni.
  • Lammer
    Nah... Skacok a jatek tok hangulat a bugjai ellenere is^^

Megvo't az elso Ashkael gyilokom is :D Gyonyoru volt nezni amikor Lambertem beletrafalt 815-ot criticalba :D

ami bug es gaz:
    -neha elszinesedik a map, mintha dobott volna egy "diszkofeny" layert meg a mapra az engine :D
    -amikor treningezem a junitokat, akkor igy egymasba kollájdolnak(szep magyarosan) a unitok... kis animacios fazis keses es van 8 karja a paladinnak :D
    - Empire 4-es palyan varamat elveszi a gep es megkapom az elf varat :S visszatoltes segit vagy mint irtatok unit vasarlas es belepegetes
    -Detto idegesito a lassu cammogas a Lamberten kivuli hosoknek
    -Spell animaciokat allandoan ki kell varni... zZzZz nincs skip(?)

amugy allat :)
  • wedge31
    Nincs guglid ? beirod hogy Disciples III - Skidrow, és kapsz annyi linket amennyit csak akarsz...
  • Noodlee
    Hiho!
    Tudom, csúnya dolog, de nem tudna valaki adni egy működő "virágbolti" verzióhoz linket?
  • Tomipapa86
    Innen pl: zavvi.com
    Kemény 19 fontot kérnek érte postaköltséggel együtt(kb 6500 forint).
    Alex: Én viszont szeretem őket te meg jót akarsz nekem látatlanban is ezért azért szurkolsz, hogy kiadják őket :D .Amúgy lehet tolnunk kéne egyet a 2. résszel és megmutatnám mennyire nem gyengék a törpék :P
    Néhány kép az unded kiegből:
    http://ru.akella.com/News.aspx?id=2476
  • TGWH
    Jelenleg idehaza sehol, max külföldön.
  • bélanéni #552
    Kérdésem, hogy hol lehet megvenni a játékot? Arra az esetre kérdezem, ha bejön a "virágbolti" verzió.
  • TGWH
    Annyira nem merülök bele, mivel a fele orosz... felpatcheltem 1.06-ig, és bizony a fontos dolgok egy része, pl. a hős képesség fája vagy minek nevezzem, ahol egy fejlesztés melletti mezőt akkor fejleszthetsz, ha az előző megvan. Azaz egymással érintkező, dominó szerű fejlődés van. Értitek na. Na ott fingom nincs mi micsoda...
    Egy kis segítség nem lenne rossz, hogy hol van egy full angol verzió.
    Nem értem mi bajotok a gyorsasággal. Van olyan opció, hogy csata közbeni effektek gyorsasága vagy mi, na az ha nem normál hanem gyors, akkor már egyáltalán nem lassú, sőt van egy fokkal gyorsabb is. Az egér sebessége viszont iszonyat lassú, csak nem lehet gyorsabbra állítani, vagy nem értem melyik opció lenne az...