Dinoszaurusz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igen, kételkedek benne. Ugyanis egyetlen élõ példa nincs rá, és azon kívül sincs semmi ok, hogy feltételezzük, hogy valaha létezett ilyen élõlény. Pluszban minden tudásunknak, amit a fizikáról és a biológiáról tudunk, homlokegyenest mond ellent. Innentõl kezdve faszság létezõnek tekinteni.
Az már csak hab a tortán, hogy te azért tartod elképzelhetõnek, mert borzalmasan, elképesztõ mértékben hiányos a tudásod.
Az már csak hab a tortán, hogy te azért tartod elképzelhetõnek, mert borzalmasan, elképesztõ mértékben hiányos a tudásod.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Egyébként meg lófaszt a seggedbe, #4543-ban tételesen meg lett indokolva, hogy MIÉRT faszság.
Szal ennyit arról, hogy rá akarsz jönni, hogy miért hülyeség, miért nem lehet valós. Hazudsz, szimplán.
Persze, ez egyszerûbb, mint tanulni, nyilván.
És még elvárod, hogy normálisan álljunk hozzád...
Szal ennyit arról, hogy rá akarsz jönni, hogy miért hülyeség, miért nem lehet valós. Hazudsz, szimplán.
Persze, ez egyszerûbb, mint tanulni, nyilván.
És még elvárod, hogy normálisan álljunk hozzád...
Miért hülyeség? Ember, ráragad a sár, és onnantól nem éri hõ? A magmában? Igen, szoktunk ilyet csinálni, agyagban sütésnek hívják.
Mondd csak, kimozdultál már valaha a panellakásból, ahol laksz, vagy van valami születési rendellenességed, ami ezt lehetetlenné teszi? Esetleg túl vagy már az általános iskolai képzésen?
Mert ha nem, az megmagyarázza, miért nem érted, mekkora hülyeségeket írtál.
Elképzelni én is el tudok bármit. Sõt, nagyon élvezetes is tud ez lenni, lásd pl.: Stanis³aw Lem: Kiberiáda.
Mondd csak, kimozdultál már valaha a panellakásból, ahol laksz, vagy van valami születési rendellenességed, ami ezt lehetetlenné teszi? Esetleg túl vagy már az általános iskolai képzésen?
Mert ha nem, az megmagyarázza, miért nem érted, mekkora hülyeségeket írtál.
Elképzelni én is el tudok bármit. Sõt, nagyon élvezetes is tud ez lenni, lásd pl.: Stanis³aw Lem: Kiberiáda.
Már nem azért, de igazán ez a kérdés hogy jön ide? Kételkedsz abban, hogy az evolúció esetleg ellenállóvá tehet egy élõlényt a különbözõ halmazállapotokkal és hõmérsékletekkel szemben?
Oké, kezdjük. Halmazállapotok megvannak? Szilárd, folyékony, légnemû? Milyen körülmények között vesznek fel ilyen halmazállapotokat az anyagok?
Mondanál egy anyagot amit nem hordanak szét egy ilyen környezetben az áramlások?
Árpád népe hej!
Én folyamatosan azt csinálom, ha nem vennéd észre. A másik pedig, hogy már az elején leszögeztem, hogy ez csak egy elmélet, viszont van benne realitás. Azért hoztam fel a témát, mert gondoltam érdekelni fog pár embert és elgondolkoznak rajta, hogy lehet benne valami. Viszont itt csak kétkedõkkel lehet találkozni. Nem lenne egyszerûbb az, hogy megpróbálunk együtt rájönni, hogy miért hülyeség, vagy hogy miért lehet valós?
"Bizonyítsd állításod"
Úgy-úgy. Bizony.
Fantáziálgatni mindenki tud, egy csomóan meg is élnek belõle.
Vagy a saját szabályaid rád nem érvényesek?
Úgy-úgy. Bizony.
Fantáziálgatni mindenki tud, egy csomóan meg is élnek belõle.
Vagy a saját szabályaid rád nem érvényesek?
"Irgalmatlan kurvanagy faszság, de igazából nekünk mindegy, hogy mennyire vagy hülye."
Bizonyítsd állításod. Az nem ok, csak mert kijelented, hogy mi vagyok. A miért érdekel, de úgy tûnik te is csak arra vagy alkalmas, hogy fikázz ok nélkül. A tudásod alkalmatlan arra, hogy megcáfold az én állításomat, akkor miért írtál ide? Ha okos volnál, akkor megmagyaráznád tudományosan, hogy miért nincs igazam, errõl kéne, hogy szóljon egy beszélgetés.
Szerintem igen is valós dolog lehet amit írtam.
Bizonyítsd állításod. Az nem ok, csak mert kijelented, hogy mi vagyok. A miért érdekel, de úgy tûnik te is csak arra vagy alkalmas, hogy fikázz ok nélkül. A tudásod alkalmatlan arra, hogy megcáfold az én állításomat, akkor miért írtál ide? Ha okos volnál, akkor megmagyaráznád tudományosan, hogy miért nincs igazam, errõl kéne, hogy szóljon egy beszélgetés.
Szerintem igen is valós dolog lehet amit írtam.
Az, hogy milyen válaszokat kapsz, meg az, hogy hülyeséget beszélsz, az teljesen független egymástól.
Illetve abból a szempontból nem, hogy ha megfelelõen nagy faszságot mondasz, akkor az emberek nagy része lemond róla, hogy beléd valaha is értelmet verjen, úgyhogy inkább rád hagyják. Te elérted ezt a határt, túl és lépted elég komolyan. Olyan szinten fogalmad nincsen a világról, hogy gyakorlatilag általános iskola negyedik osztálynál kéne veled kezdeni a dolgok tisztázását. Erre nyilvánvalóan senkinek nincs kedve itt.
Úgyhogy inkább rád hagyjuk. Irgalmatlan kurvanagy faszság, de igazából nekünk mindegy, hogy mennyire vagy hülye.
(Ez most egy ilyen "tudd, hogy értsd" helyzet volt, mint a James Bond filmekben.)
Illetve abból a szempontból nem, hogy ha megfelelõen nagy faszságot mondasz, akkor az emberek nagy része lemond róla, hogy beléd valaha is értelmet verjen, úgyhogy inkább rád hagyják. Te elérted ezt a határt, túl és lépted elég komolyan. Olyan szinten fogalmad nincsen a világról, hogy gyakorlatilag általános iskola negyedik osztálynál kéne veled kezdeni a dolgok tisztázását. Erre nyilvánvalóan senkinek nincs kedve itt.
Úgyhogy inkább rád hagyjuk. Irgalmatlan kurvanagy faszság, de igazából nekünk mindegy, hogy mennyire vagy hülye.
(Ez most egy ilyen "tudd, hogy értsd" helyzet volt, mint a James Bond filmekben.)
Pedig az, még mesének is gyenge. Annyira alaptalan feltételezés, hogy kár róla beszélni.
Árpád népe hej!
Az, hogy számodra nonszensz, arról én nem tehetek.
Ne haragudj tényleg, hogy ezt mondom, de te az a kategóriájú ember vagy, aki még akkor sem hinné el, ha a saját szemével látná.
Ne haragudj tényleg, hogy ezt mondom, de te az a kategóriájú ember vagy, aki még akkor sem hinné el, ha a saját szemével látná.
Rájöttem mi ez az élõlény:
Komolyan már nem tudom folytani ezt az értekezést, mert nonszensz dolgokat mondasz, és már rengeteg cáfolatot kaptál. Majd valaki aki jobban ráér folytathatja...
Komolyan már nem tudom folytani ezt az értekezést, mert nonszensz dolgokat mondasz, és már rengeteg cáfolatot kaptál. Majd valaki aki jobban ráér folytathatja...
Mente et Malleo
Nem tudom, hogy milyen anyagból van az az élõlény, viszont biztosan nagyon erõs bõrrel rendelkezik, de úgy is eltudom képzelni, hogy ráragad valami sár szerû anyag, ami utána rákövül, ezáltal nincs közvetlen érintkezése a magas hõmérsékletekkel, ezután az is ráragad és az az utáni is és így tovább, ezzel a teste hozzászokik a teherhez is. Így tehát a 8as keménységû anyagokat is simán átrágja, átkaparja. Az étel problémára annyit tudok mondani, hogy szerintem szép lassan megették egymást és hozzászoktak a koplaláshoz is, ami annyira megváltoztatta a testük igényeit, hogy éveknek, évszázadoknak kell eltelnie ahhoz, hogy szükségük legyen a táplálkozásra. A másik lehetséges variáció pedig az, hogy a földben talál valami ehetõt, mivel nem tudjuk, hogy milyen anyagok létezhetnek ilyen mélységben, elképzelhetõnek tartom, hogy igen is van táplálék, ami az õ fejlett szervezetükhöz van "kitalálva". A legutolsó lehetséges dolog pedig, hogy már egyáltalán nincs szüksége ételre szájon keresztül, hanem valami teljesen más módon szívja magába az élethez szükséges energiákat.
Szeretnék egy történetet mutatni nektek 3 percben, ami hasonló témájú. Egy õslényrõl szól akit a szükség evolúciója átalakít, hogy mivé és hogy miért, azt meglátjátok a videóban. Íme: http://www.youtube.com/watch?v=IkRLwh5KxoU
Szeretnék egy történetet mutatni nektek 3 percben, ami hasonló témájú. Egy õslényrõl szól akit a szükség evolúciója átalakít, hogy mivé és hogy miért, azt meglátjátok a videóban. Íme: http://www.youtube.com/watch?v=IkRLwh5KxoU
És milyen anyagból van az az éõlény?
Meg mit eszik?
Meg mit eszik?
Árpád népe hej!
Miért olyan biztos az, hogy a föld közepe felé olvadt kõzetekkel találkozhatsz mindenütt? Az is lehet, hogy nem mindenhol van. Ahogy egy köves sziklás földben sincs mindenütt szikla, épp úgy a föld mélyén sincs mindenhol folyékony 4000 celsius fokos anyag. Így akár az is lehet, hogy kikerülhetõ a lávával való érintkezés. Viszont ahogy lentebb említettem, szerintem az olvadt kõzetekben való úszkálás is lehetséges, egy igen fejlett élõlény számára.
És ne haragudj ,hogy a fantáziálásomban van némi igazság, azért mert nem tudtok rá megfelelõ választ adni, hogy miért nem lehetséges, az nem jelenti azt, hogy hülyeséget beszélek.
És ne haragudj ,hogy a fantáziálásomban van némi igazság, azért mert nem tudtok rá megfelelõ választ adni, hogy miért nem lehetséges, az nem jelenti azt, hogy hülyeséget beszélek.
Jogomban áll kommenteket törölni, is ha kell megteszem.
Csak rajta!
Csak rajta!
az ösztönök ugyanis átörökitõdnek
Látod ez a te bajod. Megjegyeztél valamit úgy mondjuk 20-30 éve, és azóta egy tappodtat sem tájékozódtál. Akkor elmondom: Nem, az ösztönök nincsenek a genomban tárolva. Bele sem férne. Annak információtartalma, (az összes lehetséges) 1GB körüli mennyiség. Csoda, hogy szerveink és egyéb bonyolult dolgok benne lehetnek. Sajnos az ösztönök információtartalma ennek sokezerszerese. Már írtam: Sajnos nem tudjuk, hogy tárolódik. Feltételezzük, hogy egy jó részük nem a 3D-s térben leledzik.
Gondolom ezt nem negálod, hanem a te szavaiddal élve: "körberöhögsz". Megteheted, de ettõl még amit leírtam az tényanyag.
Látod ez a te bajod. Megjegyeztél valamit úgy mondjuk 20-30 éve, és azóta egy tappodtat sem tájékozódtál. Akkor elmondom: Nem, az ösztönök nincsenek a genomban tárolva. Bele sem férne. Annak információtartalma, (az összes lehetséges) 1GB körüli mennyiség. Csoda, hogy szerveink és egyéb bonyolult dolgok benne lehetnek. Sajnos az ösztönök információtartalma ennek sokezerszerese. Már írtam: Sajnos nem tudjuk, hogy tárolódik. Feltételezzük, hogy egy jó részük nem a 3D-s térben leledzik.
Gondolom ezt nem negálod, hanem a te szavaiddal élve: "körberöhögsz". Megteheted, de ettõl még amit leírtam az tényanyag.
Na jó, kertbõl laptopról írok, nem vagyok otthon. Szóval: Az értelmetlen alsó osztályos fantáziálgatásokat hagyjátok abba. Ezt is megéltem, primavisnak adok igazat. Jogomban áll kommenteket törölni, is ha kell megteszem.
Persze olvad kõzetben úszkáló dínók... nem is beszélve arról, hogy szaporodáshoz felnövéshez anyag kell, az nem lesz a sennibõl.
Basszus, 50 l tömény szesz után is baromság ez. Ne próbálkoz, legyél akárki.
Na, lehet még felnézek, én bulizni szeretnék e helyet... hagyjuk inkább. Normális, eszmefuttatást, aminek van valami alapja. (nem álmodozás)
Persze olvad kõzetben úszkáló dínók... nem is beszélve arról, hogy szaporodáshoz felnövéshez anyag kell, az nem lesz a sennibõl.
Basszus, 50 l tömény szesz után is baromság ez. Ne próbálkoz, legyél akárki.
Na, lehet még felnézek, én bulizni szeretnék e helyet... hagyjuk inkább. Normális, eszmefuttatást, aminek van valami alapja. (nem álmodozás)
milyen ösztönök adatai? ha nem az örökitõ anyagban (az ösztönök ugyanis átörökitõdnek) akkor mégis hol?
nem találtak meg semmit! elkövesedett fossziliából nem lehet kinyerni DNS-t! Pláne teljes genomot! Anélkül meg fújhatod!
Nem kell aggódnod, megtalálták már a módját a DNS-lánc hiánytalan kinyerésének. A problémát nem ez okozza, hanem az, hogy a tulajdonságok, ösztönök "adatai" nem a DNS-láncban keresendõk. Emiatt egy olyan magasrendû szervezet mint egy dinó, teljességgel életképtelenek lennének.
Látszik, hogy nincsenek fogalmaid a foszilizálódás folyamatáról (sem). Ugyanis ennek során a tetem környezetében levõ ásványi aynagok ioncserével beépülnek a szövetekbe, sejtekbe és annak alaktanát6szerkezetét megtartva kicserélik a szerves anyagát szervetlenre! Ergo, a DNS elpusztul. Ez már több tiz/százezer éves tetemeknél megtörténhet, nemhogy sok tizmillió éveseknél!
Amit eddig találtak az csak fehérje töredékekbõl áll (pl. a T.rex combcsontjának vérképzõ szövetében), teljes genom, amivel a géntechnológia kezdhetne valamit, valószinütlen hogy fennmaradhasson! Találtak már elkövesedett szívet, agyat, legújabban egy dinó bébit, elkövesedett zsigerekkel, de DNS-t nem!
Amit eddig találtak az csak fehérje töredékekbõl áll (pl. a T.rex combcsontjának vérképzõ szövetében), teljes genom, amivel a géntechnológia kezdhetne valamit, valószinütlen hogy fennmaradhasson! Találtak már elkövesedett szívet, agyat, legújabban egy dinó bébit, elkövesedett zsigerekkel, de DNS-t nem!
Talán az sincsen megvárhatatlan messzeségben, hogy a fosszíliákból kinyert épenmaradt DNS-ekbõl valóban újjáépíthessék a dínókat. Tudom, csak film, de ugyan melyik film (sci-fi novella) nem teljesült be részben vagy egészben?
Megkérnék mindenkit, hogy kultúrált hangnemben, személyeskedés nélkül folytassa a fórumozást.
Köszönöm!
Köszönöm!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Igazából azt a gondolatot, hogy egy élõlénynek nem lehet strapabíró bõre kicsit hülyeségnek tartom. Nem hogy gyémántból, annál jóval értékesebb és strapabíróbb bõrrel is rendelkezhet, fõleg 65 év millió elteltével.
Hogy kicsit feszítsem a húrt, vagy csak , hogy tudjuk folytatni a témát, válassz.
Szóval nagyon sok dologban igazad van, érdekes állat lehet ez a medveállatka és igen! Az a teljesítmény, amit elbír, már az emberfelettinek számít! Viszont ne felejtsd el , hogy most egy 65 millió évvel ezelõtt élõ lényrõl beszélünk, amihez nem igazán hasonlítanám a medveállatkát. Mégpedig azért nem, mert eleve strapabíróbb lények a dinoszauruszok, mint a mostani élõlények. Legalábbis én úgy gondolom, hogy jóval vastagabb bõrrel rendelkeztek, az izomzataiknak és a felépítésüknek köszönhetõen többet elviseltek.
A másik pedig, hogy 65 millió év elteltével elég jól fel lehet készülni testileg a hõ ellenállására, fõleg ha azt vesszük alapul, hogy minden egyes utód a föld felszínétõl fokozatosan egyre inkább lentebb jött a világra, ami számukra az alap hõmérsékletnek számíthatott + az evolúciós változás is besegít. Ilyen módon úgy gondolom, hogy lehetséges akár a 4000 celsius fok elérése is. Amúgy meg senki sem tudhatja, hogy hány fok van a föld közepe felé haladva, nem gondolod, hogy a föld közepe, ami a gravitáció létrehozásáért is felelõs egy olyan anyag, aminek bírnia kell a több ezer celsius fokot is? Tehát a kérdésem, milyen anyagból van a föld magja, mert hogy ellenállónak kell lennie az biztos, a halmazállapotát nem hiszem, hogy meglehetne mondani, de szerintem valahol a folyékony és a szilárd köztes állapota lehet. Szóval, szerintem, lehetséges egy olyan bõr létrejötte egy élõlény testén, ami elbírja a lenti hõmérsékletet, akár közvetlenül a föld magja mellett is. Az állításom pedig az, hogy az az élõlény ott is van!
Szóval nagyon sok dologban igazad van, érdekes állat lehet ez a medveállatka és igen! Az a teljesítmény, amit elbír, már az emberfelettinek számít! Viszont ne felejtsd el , hogy most egy 65 millió évvel ezelõtt élõ lényrõl beszélünk, amihez nem igazán hasonlítanám a medveállatkát. Mégpedig azért nem, mert eleve strapabíróbb lények a dinoszauruszok, mint a mostani élõlények. Legalábbis én úgy gondolom, hogy jóval vastagabb bõrrel rendelkeztek, az izomzataiknak és a felépítésüknek köszönhetõen többet elviseltek.
A másik pedig, hogy 65 millió év elteltével elég jól fel lehet készülni testileg a hõ ellenállására, fõleg ha azt vesszük alapul, hogy minden egyes utód a föld felszínétõl fokozatosan egyre inkább lentebb jött a világra, ami számukra az alap hõmérsékletnek számíthatott + az evolúciós változás is besegít. Ilyen módon úgy gondolom, hogy lehetséges akár a 4000 celsius fok elérése is. Amúgy meg senki sem tudhatja, hogy hány fok van a föld közepe felé haladva, nem gondolod, hogy a föld közepe, ami a gravitáció létrehozásáért is felelõs egy olyan anyag, aminek bírnia kell a több ezer celsius fokot is? Tehát a kérdésem, milyen anyagból van a föld magja, mert hogy ellenállónak kell lennie az biztos, a halmazállapotát nem hiszem, hogy meglehetne mondani, de szerintem valahol a folyékony és a szilárd köztes állapota lehet. Szóval, szerintem, lehetséges egy olyan bõr létrejötte egy élõlény testén, ami elbírja a lenti hõmérsékletet, akár közvetlenül a föld magja mellett is. Az állításom pedig az, hogy az az élõlény ott is van!
Semmit sem értettél a válaszomból. Azt hiszed veszettül támadlak, pedig nem. Segíteni próáltam, de sajnos nem tudok. Így jártam. És te is.
<#integet2>#integet2>
<#integet2>#integet2>
Persze nyílván velem van a gond. Van bármi szakmai hozzáértésed? Tanultál földtant, egy ici-picit is? Valószílûleg nem. "Lehetséges ,hogy jóval edzettebb "bõrrel" rendelkezik, mint ezek az ásványok." Igen biztos, csak példaként felhozom a spinellt, mint az egyik fõ alkotóelemét az alsó köpenynek. Ez 8as keménységû a Mohs-skálán, majd biztos ebbõl lesz bõre a jószágainak vagy netán egybõl gyémántból? Akkor a hõmérsékletrõl egy kicsit. Továbbra is a köpenyben járunk, 500°C-ról indulunk és eljutunk a Gutenberg-Wichert felületig, ahol már 4000°C van, ezen a hõmérsékleten a fémek megolvadnak, nemhogy egy élõlény kibírná. A medveállatka, ami az egyik legjobb túlélési képességekkel rendelkezõ állat is csak a 150°C-os bírja, de azt is csak rövid ideig. innentõl nem is kellene továbbírnom, mert cáfolva van. De ha már itt járunk, akkor megint elmondom, hogy a légköri nyomás több 100-, 1000-szerese van odalent. Illetve még mindig ott van a primavis által felhozott táplálkozás probléma is,illetve hogy hogyan jutnak le olyan mélyre...
1sajat: bant azért kaphatnál, mert alreg vagy, beszélj a fõreged nevében.
A te érveléseddel is problémák vannak. 1. Ne hasonlítsuk a mélytengert a Föld belsejéhez. 2. Egy szóval sem mondtam, hogy miben hiszek és miben nem, nem kell áltlánosítani. Egyenlõre a földönkívüli életre sincs konkrét bizonyíték, de az egyértelemû, hogy nem lehetünk egyedül a világegyetemben. 3. Itt most a földi életrõl volt szó, azon belül is a "túlélõ dinoszauruszokról". A földi, szén alapú élet nem képes ilyen körülmények között fentmaradni. Az hogy egy másik bolygón kifejlõdött egy olyan létforma ami ezt tûri, az lehetséges, de ezt úgysem fogjuk a mi életünk alatt már megtudni, vagy ki tudja. 4. Bigott materalista? A tankönyv szent és sérthetetlen? Látszik, hogy nem ismersz. Lépést tartok a tudománnyal, és nyitott vagyok az új dolgokra, de vannak amelyek kiverik a biztosítékot. Mint ez is. Sok dolgot megcáfoltak mr, mint mondottad, de ezt, hogy ilyen mélységben éljen bármi is, na ezt nem fogják.
1sajat: bant azért kaphatnál, mert alreg vagy, beszélj a fõreged nevében.
A te érveléseddel is problémák vannak. 1. Ne hasonlítsuk a mélytengert a Föld belsejéhez. 2. Egy szóval sem mondtam, hogy miben hiszek és miben nem, nem kell áltlánosítani. Egyenlõre a földönkívüli életre sincs konkrét bizonyíték, de az egyértelemû, hogy nem lehetünk egyedül a világegyetemben. 3. Itt most a földi életrõl volt szó, azon belül is a "túlélõ dinoszauruszokról". A földi, szén alapú élet nem képes ilyen körülmények között fentmaradni. Az hogy egy másik bolygón kifejlõdött egy olyan létforma ami ezt tûri, az lehetséges, de ezt úgysem fogjuk a mi életünk alatt már megtudni, vagy ki tudja. 4. Bigott materalista? A tankönyv szent és sérthetetlen? Látszik, hogy nem ismersz. Lépést tartok a tudománnyal, és nyitott vagyok az új dolgokra, de vannak amelyek kiverik a biztosítékot. Mint ez is. Sok dolgot megcáfoltak mr, mint mondottad, de ezt, hogy ilyen mélységben éljen bármi is, na ezt nem fogják.
Mente et Malleo
Azt gondolom, hogy az ember bámulattal nézi a mélytengerek élõvilágát. Ahová csak géppel tud lemerészkedni, oda például egy bálna minden további nélkül lemerül. Bámulattal nézi a madarak röptét, mert õ csak géppel tud felemelkedni. Vannak olyan feltételezések, hogy az UFO-k egy része afféle ûrtehén, vagyis a kozmoszban képes élni, de le képes ereszkedni a Föld felszínére, vagy a mélytengereinkbe is. És végül vannak olyan feltételezések, hogy a Föld magmájában, de még a Nap belsejében is létezhetnek élõlények.
Fórumtársunk "élet" alatt csak és kizárólag a mi bolygónk, a Föld felszínének szén alapú élõvilágát tekinti életnek. Kb 50 éve tudjuk, hogy ez ostoba -és tegyük hozzá, egoista- feltételezés. Sokkal helyesebb azt feltételezni, hogy akár még egy porköd is lehet életforma.
A kizáró-tagadó gondolkodású bigott materialisták nem szeretik az ilyen feltételezéseket. Mint az autisták, amit egyszer megtanultak az van, más nincs. A tankönyvük szent és sérthetetlen. Szerencsére nem mindenki ilyen, különben nem létezne fejlõdés a tudományban, illetve nem létezne fejlõdés a technológiai világban sem. Ami az egyik ember számára lehetetlen, azt a másik bebizonyítja, hogy nagyon is lehetséges. Ez a mozgatórugója az életnek. A kizáró-tagadó gondolkodás pedig maga a halál.
Ez a véleményem. Ki lehet érte tiltani. Rajta!
Fórumtársunk "élet" alatt csak és kizárólag a mi bolygónk, a Föld felszínének szén alapú élõvilágát tekinti életnek. Kb 50 éve tudjuk, hogy ez ostoba -és tegyük hozzá, egoista- feltételezés. Sokkal helyesebb azt feltételezni, hogy akár még egy porköd is lehet életforma.
A kizáró-tagadó gondolkodású bigott materialisták nem szeretik az ilyen feltételezéseket. Mint az autisták, amit egyszer megtanultak az van, más nincs. A tankönyvük szent és sérthetetlen. Szerencsére nem mindenki ilyen, különben nem létezne fejlõdés a tudományban, illetve nem létezne fejlõdés a technológiai világban sem. Ami az egyik ember számára lehetetlen, azt a másik bebizonyítja, hogy nagyon is lehetséges. Ez a mozgatórugója az életnek. A kizáró-tagadó gondolkodás pedig maga a halál.
Ez a véleményem. Ki lehet érte tiltani. Rajta!
Bant akarsz adatni, amiért rávilágítottam gondolkodásod elégtelen voltára?
Sosem értettem, hogy miért kell egybõl vitázni ha úgy érzik az emberek, hogy nincs igazuk, na de mindegy.Nem kell BAN-t kívánni senkinek sem, azért, mert hozzászólt a témához. Én nem mondtam, hogy úgy van ahogy...., csak mivel nem bizonyítja semmi sem azt, hogy lehetetlen lenne túl élniük odalent, ezért valószínûnek tartom azt, hogy igen is lehetséges.
Számomra az nem kielégítõ válasz, hogy mert a föci könyv....és mert az ásványok is... Lehetséges ,hogy jóval edzettebb "bõrrel" rendelkezik, mint ezek az ásványok. Szeretném, ha egy kicsikét nyitottabbak lennétek, akár a hihetetlennek tûnõ dolgokra is.
Számomra az nem kielégítõ válasz, hogy mert a föci könyv....és mert az ásványok is... Lehetséges ,hogy jóval edzettebb "bõrrel" rendelkezik, mint ezek az ásványok. Szeretném, ha egy kicsikét nyitottabbak lennétek, akár a hihetetlennek tûnõ dolgokra is.
"Kizáró-tagadó gondolodás"
Ez nem gondolkodás, ez tény. Olvass el pár könyvet geológia/geofizika témában, bár sztem ezt még egy középiskolai föci könyvben is leírják. A fõregedet meg nem mered felvállalni? Mindenesetre ennek kijár egy BAN.
Ez nem gondolkodás, ez tény. Olvass el pár könyvet geológia/geofizika témában, bár sztem ezt még egy középiskolai föci könyvben is leírják. A fõregedet meg nem mered felvállalni? Mindenesetre ennek kijár egy BAN.
Mente et Malleo
Ilyen körülmények között - ha "edzett", ha nem - SEMMI nem él meg. Pont.
Kizáró-tagadó gondolodás. Csak egy választ lehetséges adni rá: Pedig de!
Kizáró-tagadó gondolodás. Csak egy választ lehetséges adni rá: Pedig de!
De állíthatjuk. Ott lent olyan magas a hõmérséklet, hogy a köpenyt alkotó ásványok megolvadnának, de ezt a hatalmas nyomás nem engedi. Ilyen körülmények között - ha "edzett", ha nem - SEMMI nem él meg. Pont.
Mente et Malleo
Nagyon úgy tûnik, hogy valamit nem értesz 😊 Igen, úgy gondolom, hogy túlélheti, ha eleget "edzett" rá.
A biológia órákon és a földrajz órákon nehogy azt hidd, hogy minden úgy van, ahogy azt állítják. Ember még nem tartózkodott ilyen mélyen, nem állíthatjuk azt, hogy nincs semmi sem.
A biológia órákon és a földrajz órákon nehogy azt hidd, hogy minden úgy van, ahogy azt állítják. Ember még nem tartózkodott ilyen mélyen, nem állíthatjuk azt, hogy nincs semmi sem.
Hát ez már egy scifiben is elég hülyén hangzana már nem azért. Sztem biológia és földrajz órákról hiányozhattál. 1000 km-es mélységben az alsó köpenyben szted bármilyen élõlény túlélné?
Mente et Malleo
A létszámát ezeknek az élõlényeknek nem tudjuk! Lehettek akár több millióan is, és akkor kaja volt bõven odalent. + ha szexeltek orrba szájba, akkor pedig utódok is voltak szép számmal. Viszont azért írtam egyes számban a történetemet. Mivel a vége mindenféleképpen az, hogy 1 db marad a végére, de az már az "evolúció csúcsa". Méretét nem lehet tudni, viszont egyértelmû, hogy éveket, évtizedeket, évszázadokat bír ki kaja nélkül.
tudtommal az állatok heterotrófok, ergo kész szerves anyagokat kell fogyasszanak életben maradásukhoz, s mivel a dinók is állatok voltak, mi a fenét ettek volna föld alatt több kilométeres mélységben? muszáj minden ilyen dõreségnek bedõlni?
Miért is ireális a tyúk nagyságú ivadék? ugyanis minden dinó tojásrakó volt! S tányérnál/levestálnál nagyobb tojásokat még sehol sem találtak, viszont találtak tányér nagyságúakat nagytermetüek embrióival! Szerinted egy ekkora tojásból mekkora ivadék kell ki?
Szerinted mennyi idõ alatt falják fel egymást a föld alá kerültek, ha nincs más ennivaló? csak hát a növényevõk pl max. hetek-hónapok alatt éhenhalnak, s utána a húsevõk is!
Miért is ireális a tyúk nagyságú ivadék? ugyanis minden dinó tojásrakó volt! S tányérnál/levestálnál nagyobb tojásokat még sehol sem találtak, viszont találtak tányér nagyságúakat nagytermetüek embrióival! Szerinted egy ekkora tojásból mekkora ivadék kell ki?
Szerinted mennyi idõ alatt falják fel egymást a föld alá kerültek, ha nincs más ennivaló? csak hát a növényevõk pl max. hetek-hónapok alatt éhenhalnak, s utána a húsevõk is!
Az új fajok elterjedése már a föld felszínen jött létre, akkor hogyan vadászhattak a már föld alatt több 10-100-1000 km mélységben élõ egyedekre? Azok inkább a kaja hiányában egymást irthatták, esetleg a kiöregedett példányokból táplálkoztak. Nem hinném, hogy az utódjaikat ették volna meg, bár minden lehetséges, ha egy ragadozóból indul ki az ember.
Az utánpótlásra egyszerû a válasz, szép lassan megették egymást. T-rex és hasonló ragadozókból kiindulva. A körülményekhez pedig hozzászoktak,alkalmazkodtak. A méretük pedig nem hiszem, hogy csökkent volna odalent csak azért, mert jött egy meteor és mert más fajok is elterjedtek. Azért az az állítás, hogy a több tonnás élõlényeknek is maximum tyúk nagyságú utódai lehettek, eléggé irreális. Épp ez az, hogy nagyobb testre van szükség odalent, vastagabb bõrre, erõsebb csontozatra.
Mesélni persze lehet, csak hát a dinókkal nem az volt a fõ probléma, hogy nem tudtak elbújni, hiszen a többi élõlény s pláne a növények fák sem igen tudtak, hanem az hogy egyre nagyobb probléma volt számukra egyrészt a környezetváltozásokat túlélni, másrészt az utánpótlásuk biztositása! Ugyanis az emlõsök és a madarak egyre nagyobb elterjedésével, a többi hüllõtípusok számának növekedésével a felnõttel termetéhez képest igen kis méretû ivadékok gondozása egyre nehezebbé vált. A több tonnás dinóknak is csak maximum tyúk nagyságú fiókai kelhettek ki a tojásokból. Õk pedig könnyû prédái lehettek a ragadozóknak. S ha egy generáció esetében az utódok egyedszáma kisebb mint a szülõké és ez sorozatban folytatódik, akkor elõbb-utóbb kihaláshoz vezet! Sokkal érdekesebb kérdés, hogy a halgyikok (Ichthyosaurus-ok), repülõ sárkánygyikok (Pterosaurusok)és más tengeri õshüllõk miért pusztultak ki!
Köszönöm a választ!Most viszont kicsit átmegyek mesélésbe. Semmi sem bizonyított, de úgy gondolom, hogy lehet benne némi igazság. Nekem van egy olyan elméletem, miszerint a dinoszaurusz/ok, még mindig itt vannak közöttünk és most nem a krokodilokról beszélek és nem is a madarakról. Furcsának találom azt az elméletet, miszerint egy meteorzápor végzett az összes nagyobb dinófajjal.Elég hihetetlen baromság....(Itt untam meg a történelemórát 😄 ) Mégpedig azért, mert akkoriban is voltak barlangok és olyan rejtekhelyek a világban amik több kilométer mélyre nyúltak a föld alá. Ezzel azt állítom, hogy akár egy nagyobb teremtmény is lejuthatott a föld alá így,sõt akár még az ásás módjával is.(Az erejük bõven megvolt hozzá)
Vannak mesék sárkányokról és ezeket a meséket többnyire a középkorral kapcsolják össze, az okát nem tudom megmondani, hogy miért de lennie kell valami okának.(ezt csak úgy mellékesen)
Visszatérve a föld alatt megbúvó kisebb nagyobb dinófajokhoz!
Szerintem, mind a mai napig lent van(nak). Hogy miért nem ismerjük a helyzetüket? Talán azért, mert jóval fejlettebbek és okosabbak, mint az emberi lény. Az õ technológiájuk a testet fejleszti.A kitartásuk a lenti körülményekhez való alkalmazkodást jelenti. Erõs csontozat, bõr, érzékek fejlettsége és minden olyan dolog, amire szükség lehet a több kilométeres mélységben éléshez. Hogy a föld alatti élet lehetetlen e-? Semmi sem az!
Hogy egy "gyenge" példával éljek, az emberi test is képes meglepõ dolgokra...vegyük példának a shaolin mestereket. Sok-sok év edzéssel elérik azt, hogy akár a sziklát is széttudjanak csapni puszta kézzel és olyan mozdulatokra képesek, ami az átlag embernek lehetetlennek tûnik.
Akkor egy olyan élõlény, ami 65 millió éve elkezdett lejjebb és lejjebb menni a föld alá, szép lassan a vulkáni hõmérséklethez szoktatva minden testrészét végképpen hihetetlennek tûnik!
A sárkányos történtekben (filmekben mesékben, játékokban) valamiért a vulkán is megjelenik.(ezt szintén csak mellékesen).
Dinoszauruszok fajtáiból ismereteim nincsenek, viszont van ez a feltevésem, amit egyszerûen nem tudok kiverni a fejembõl, mégpedig azért, mert úgy gondolom, hogy itt kezdõdik a mese(hazugság)(kitaláció)(lehetetlenség) és a tudomány összeolvadása.
Vannak mesék sárkányokról és ezeket a meséket többnyire a középkorral kapcsolják össze, az okát nem tudom megmondani, hogy miért de lennie kell valami okának.(ezt csak úgy mellékesen)
Visszatérve a föld alatt megbúvó kisebb nagyobb dinófajokhoz!
Szerintem, mind a mai napig lent van(nak). Hogy miért nem ismerjük a helyzetüket? Talán azért, mert jóval fejlettebbek és okosabbak, mint az emberi lény. Az õ technológiájuk a testet fejleszti.A kitartásuk a lenti körülményekhez való alkalmazkodást jelenti. Erõs csontozat, bõr, érzékek fejlettsége és minden olyan dolog, amire szükség lehet a több kilométeres mélységben éléshez. Hogy a föld alatti élet lehetetlen e-? Semmi sem az!
Hogy egy "gyenge" példával éljek, az emberi test is képes meglepõ dolgokra...vegyük példának a shaolin mestereket. Sok-sok év edzéssel elérik azt, hogy akár a sziklát is széttudjanak csapni puszta kézzel és olyan mozdulatokra képesek, ami az átlag embernek lehetetlennek tûnik.
Akkor egy olyan élõlény, ami 65 millió éve elkezdett lejjebb és lejjebb menni a föld alá, szép lassan a vulkáni hõmérséklethez szoktatva minden testrészét végképpen hihetetlennek tûnik!
A sárkányos történtekben (filmekben mesékben, játékokban) valamiért a vulkán is megjelenik.(ezt szintén csak mellékesen).
Dinoszauruszok fajtáiból ismereteim nincsenek, viszont van ez a feltevésem, amit egyszerûen nem tudok kiverni a fejembõl, mégpedig azért, mert úgy gondolom, hogy itt kezdõdik a mese(hazugság)(kitaláció)(lehetetlenség) és a tudomány összeolvadása.
mikor és hogyan alakultak madárrá? mert azt csak feltételezik, de bizonyitani lehetetlen, ugyanis ehhez az kellene, hogy a madár evolúció esetében a Dollo-törvény nem legyen érvényes! ("az evolúció vissza-fordithatatlanságáról"). Ezzel szemben az sokkal valószinübb, mivel jórészt bizonyitható is, hogy a madarak az Archosauriák olyan ága, amely a dinókkal párhuzamosan fejlõdött, de túlélte õket!
A dinók korát minden olyan faj olyan növény és állat faj túlélte amelynek az utódai éltek a késõbbi korokban, akár ma is! Ugyanis a kihalás után nem keletkeznek utódok! S mivel a harmadidõszak élõvilága meglehetõsen gazdag volt, ergo rengeteg dinó kortárs túlélte, sõt mondhatjuk úgy, hogy a kortársak többsége! Ugyanis a dinók sem egyszerre pusztultak ki, a a legkoraibbak már a triászt sem élték túl! A legkésõbbiek érték el a K/T határt, de õket már elég kevés faj (igaz nagy egyedszámmal9 képviselte.