6060
  • LezFiddler
    Ilyennel még nem találkoztam. Egy tipp:

Microsoft Visual C++ 2005 Service Pack 1 Redistributable Package ATL Security Update

Lehet, hogy ez maradt el?
  • SuSu1992
    amióta újratettem a gépet, azóta nem működik a zmodeler és ezt írja ki..
    valami ötlet?
  • Blum
    Az igaz,nem lehet normális lyukat kivágni,hacsak nem extrém highpoly a cucc. :D
    A tanácsot meg kössz,nem is gondoltam erre. :D
  • SuSu1992
    én is így csináltam annó, de ha kevés poligon van benne, akkor nem túl sokat ér kitöröl valamit, és lesz ott egy kibszott nagy űr.
    amúgy meg ha kijelöli a rész és nyom egy delt, akkor is eltűnik, nem kell hozzá detach.
  • Blum
    Felül Polygon nézetre átváltasz.

Rákattintasz arra az objektumra,amelyikben szeretnéd,hogy legyen lyuk. Ekkor az objektum tele lesz kis piros pöttyökkel. Oldalt a menüben Select-->Quadr majd kijelölöd azt a részt,amit szeretnél,hogy eltűnjön. A kijelölt rész narancssárgává változik. Ekkor oldalt Select-->Separted és Modify-->Submesh-->Detach-ra katt. Alul figyeled,hogy a SELECTED MOD narancs színű legyen és egyszer rákattintasz a már kijelölt részre. Ekkor látod,hogy külön lett szedve,azaz keletkezett egy új pipa. Új pipát törlöd és ott is van a lyuk.
  • tuzfal3
    Modify-->Delete: Objektum törlése
  • péistike
    Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni hogy a kipufogónak hogy lehet lyukat végni egy alkatrészbe?
  • Kistódi
    köszönöm hogy segítesz de nekem még lenne pár kérdésem ezért írtam neked privátot
  • LezFiddler
    Sziasztok!
    Egy srácnak készült privátban de itt a helye!

A traktor, pótkocsi illetve térkép fájljai .scs fájlokként vannak tömörítve, ezeket az .scs fájlokat tesszük a "mod" mappába!

Tehát pl.: egy traktor .scs -jében van egy "vehicle", azon belül pedig egy "truck" nevű mappa amiben az autó összes fájlja megtalálható.
    Értelemszerűen a pótkocsi .scs -jében a "vehicle" mappában egy "trailer_eu" nevű mappa van. ( Nem feltétlenül csak az, de most ez lényegtelen )

Maradjunk a traktor szerkesztésénél, a pótkocsi szerkesztése egyébként ugyan ez.

A dolog menete a következő ( én így szoktam ):

- Megnyitod a módosítani kívánt kamion .scs fájlját majd a benne lévő "vehicle" mappát kimásolod egy tetszőleges helyre, egy üres mappába. ( pl.: Asztal\ traktor )
    - Elindítod a Zmodelert és Importálod az autó PMG fájlját.

Zmodelerben Import majd kiválasztod az "Asztal\traktor\vehicle\truck\.... mappából a PMG fájlt.

- Ha ez megvan akkor van még egy fontos dolog amit nem mindenki csinál meg, mégpedig az, hogy meg kell mutatni a programnak az autód többi fájlját is!

Ezt az import ablak alsó részén lévő "base.scs:" résznél tudod megtenni.
    Itt is keresd ki az elérési utat, példánkban a : C\Asztal\traktor . Tehát a "vehicle" mappát már nem kell megnyitni!

Ha mindent jól csináltál ( és természetesen nincs lezárva a modell! ) akkor betölti a program az autódat teljes pompájában.

Ha a"base.scs" résznél nem-, vagy hibásan mutattad meg a "vehicle" mappa elérési útját akkor is látja a program az autót ( megnyitja ), viszont nem lesznek textúrák, nem lesz "collision", tehát csak egy egyszínű szürke autód lesz amit később nehezebb lesz exportálásra előkészíteni!

Lehet szerkeszteni az autót!

Nagy vonalakban ez az importálás menete, az exportálás ennél hangyányit komolyabb dolog.

Remélem, hogy érthető.
  • Blum
    Hiába találsz meg minden topikban,nyaggatsz privátban..elmondtam,hogy nem.
    Itt van ez a topik,írd le,hogy mi a problémád és megpróbálunk segíteni.
  • Kistódi
    figyi Blum feltudnál venni msn-en mert ott könnyeben eltudod magyarázni amúgy azok a dolgok megvannak nekem
  • SuSu1992
    Kivágni hogy lehet? (valamilyen formára gondolok)
    és a másik, hogy GTS el játszok ugye. és ha oldalról nézem a kamiont akkor a világítás átlátszik a karosszérián... azt hogy lehet kiküszöbölni?
    köszi
  • Blum
    Alapvető dolgok,amire mindenképp szükséged lesz.:

Create-->Copy: Objektum másolása
    Modify-->Attach: 2 különálló objektum összeillesztése
    Modify-->Delete: Objektum törlése
    Modify-->Move: Objektum mozgatása
    Modify-->Rotate: Objektum forgatása
    Modify-->Scale: Objektum kicsinyítése,nagyítása
  • Kistódi
    helló mindenkinek! ki tudna engem megtanítani a zmodeller használatáról aki igen az írjon privát üzenetet. köszönöm
  • LezFiddler
    Nincs mit!
  • SuSu1992
    köszönöm szépen!
    #171: valószínűleg azért kérdeztem, mert amit letöltöttem az számomra egy okádék.
  • LezFiddler
    Innye!
    Ez eszembe sem jutott, tényleg!
  • LezFiddler
    Helló!

A pontos megnevezése: Kengurutörőgalyrács.

Egyszerűbb a dolog ha nem csövet szerkesztesz hanem hengert! ( Na jó, semmivel sem egyszerűbb de kevesebb poligonból fog állni ami azért nem elhanyagolható! )
    A "cső" vagy gallytörő belseje úgysem látszik.

Megnyitod a Zmodelert majd a primitíveknél kijelölöd a hengert, vagyis a "Cylinder"-t.
    Neked tetsző nézetben "kihúzol" egy hengert, majd a megjelenő ablakban beállítod a leendő henger paramétereit.

8-as és 1-s értéket ajánl fel alapból ( 8 oldal és 1 hosszanti rész )de itt be lehet állítani a neked tetszőt.

Értelemszerűen, minél több oldala van annál simább, hengerszerűbb lesz az objektum de nem szabad, és nem is érdemes túlzásba vinni.

A hosszanti részt pedig úgy érdemes beállítani, hogy minél szebb ívet lehessen hajtani, ne legyen darabos. Ennek az értéke csak rajtad áll, te tudod, hogy mennyi és milyen minőségű íveket szeretnél hajtani!

Érdemes először papíron megtervezni a rácsot, majd kiszámolgatni a szükséges oldalakat, éleket. ( Persze csak a rács felét csináljuk, hiszen ha az megvan akkor másolással, tükrözéssel, kifordítással egyszerűen készen leszünk a másik felével is.)
  • RS
    Letöltesz egyet és rárakod. :)
  • SuSu1992
    hogyan lehet zmodelerben csövet csinálni?(gallytörő, vagy kengurúrácshoz, vagy a fene tudja, hogy hogy hívják)
  • LezFiddler
    Azért mert az autód valamelyik összetevője UV channels 2.
    Keresd meg, hogy melyik az és állítsd át 1-re!

Így valószínű, jó lesz.
  • szabii98
    Azt mért írja ki h kevés a memória?
  • LezFiddler
    Nincs mit!
  • Immigrants
    Rs ,LezFiddler <- köszönöm!
    Na látod Rs én erre gondoltam ami fiddler is ír! ( nekem 2.2.1. van de kipróbálom vele!)
    És a flaret én is így szoktam
    Kösz még egyszer!
  • LezFiddler
    Sziasztok!

Az első válasz egyértelmű, itt nincs mese!

A másodikra ezt így nem merném kijelenteni hiszen ezt írja a srác: "Nem kapna új matot!"
    Ha nincs új textúra ( illetve .mat fájl ) akkor nem kell újra konvertálni az autót.
    A már meglévő textúrákat használva ( tehát az új objektumokat már meglévő textúrára map-olva ) csak annyi a dolgunk, hogy ( én legalább is így szoktam ) csak a három-, mondjuk úgy, fő fájlt mentem el és írom felül. ( PMG, PMD, PMC ) Nem tudom, hogy mind három fájlra szükség van-e de biztos ami biztos alapon én így csinálom.

Egy lényeges dolgot ki szoktunk hagyni, mégpedig azt, hogy ki melyik verzióval ügyködik. ( Értem ez alatt a Zmodeler verzióját )

Én a v2.2.2-t használom.
  • RS
    1. Szerintem teljesen egyértelmű.
    Az adott objektum (jelen esetben a lámpa, azon belül az izzó) közepére kell helyezni a dummy-t Front illetve Top nézetben.

2. Bármilyen módosítást végzel, újra kell textúrázni és konvertálni a kamiont, azaz új .dds, .mat, .pmd, .pmg, .tobj kell.
  • LezFiddler
    Hahó!

Az a gömb a "dummy" közepe! Az összes "dummy"-nál megtalálható, az X,Y,Z tengely középpontja, a "0" pont.

Szerintem nem szükséges a középpontot kilógatni, sőt! ( kimondottan csak a középpontot nem is tudod. )
    Én úgy szoktam elhelyezni a fények "dummy"-jait, hogy a "kocka" kb.: 1/3-a lógjon ki a lámpa szintjéből.
  • Immigrants
    Helló!
    Flare:
    Egy flare kockára ha rámegyek akkor a közepén lesz egy gömb! Na azt kérdezném hogy az a gömb lenne a fényforrás (mintha az lenne az izzó)
    Ha pl. egy lámpánál felét kilógatom a gömbnek az úgy nagyjából jó nem?
    ---------------------------------------------
    Kamion berakása:
    Ha én csinálok egy kis módosítást a kamionon (névtábla, zászlók asztalka stb.), feltextúrázom exportálom bemásolom a pmg-t és jó is lenne a játékban? Nem kapna új matot! Ja és ha már az a kamion a garázsomban van és úgy módosítom belépek akkor a módosított verzió lesz vagy új játékot kell kezdeni?
    [apró]Rs-t már kérdeztem de lehet hogy félreértettük egymást! [/apró]
    Várom a válaszokat!
  • LezFiddler
    OP rendszered milyen?
  • tuzfal3
    :D Annyi. :D RS megmondja a frankót... :D
  • RS
    Ha nem megy, hagyd rá.
  • Danda2008
    hát ez se megy ez már kiakaszt h egy se indul el
  • Blum
    Más nincs. Töltsd le ezt
  • Danda2008
    ez még így is lefagy és nem csinál semmit akármeddig várok.Van még valami tanácsod?
  • Blum
    1. Fogod a letöltött Zmodelert,ami ugyebár RAR-ban van. Kicsomagolod egy tetszőleges helyre Total Commanderben.
    2. A mappát,amibe kicsomagoltad megnyitod,lesz benne egy Zmodeler.exe fájlt. Arra hosszan jobb klikk majd Küldés --> Asztal (parancsikon létrehozása)
    3. Egyszerűen indítod a programot a kreált parancsikon segítségével.
  • Danda2008
    Total commanderel se megy a dolog ugyan úgy lefagy. Akkor most mit csináljak?
  • Blum
    Ha TC-ből (Total Commander) indítod,akkor arra menj,hogy "Mind kicsomagol és futtat".
  • Danda2008
    Hali lenne gy olyan kérdésem h ha elindítom a zmodeleremet akkor a betöltő képernyőnél le fagy és nem lehet vele semmit csinálni ez mitől van?
  • Blum
    *segíteni
    *hogy
    *hogyan
    *konvertálni
    *vegyen
    *msn-re

Mielőtt elküldesz egy HSZ-t,igazán végigolvashatnád. Mellesleg nem kunyizó topik.
  • smalltruck
    Valaki tudna segiteni?Abban kellene hogyh ogyan lehetne konvertárni vagy nekem valaki ki konvertálna egy scania R560-as aki igen akkor veegyen fel smn-re és át küldöm neki!msn [email protected]