Jegyzőkönyv: az ember nem az evolúció eredménye

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman: ebben szerintem tévedsz, pont hogy a "nagy semmi" ad értelmet az egész életnek. Mi értelme lenne itt a céljainkért szenvedni és küzdeni, ha utána úgyis vár a megváltó örök boldogság...
Papírlapot is nézd meg. Halványan ott van. :-) De amúgy jól szólsz!<#alien>

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Tinman
A politikának ezer éve köze van a valláshoz.
A hit nem egy doboz penicilin, de segíthet!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Heh... a "tengõdõ életet" csak a mostani állapotra értettem. .)
Tinman
Ha tényleg a "nagy semmi" következik, akkor amondó vagyok hagyjuk a francba a munkát, a sulit (kinek milyen kötelessége van) és menjünk élni.

Azért egy kérdésem lenne: Tegyük fel valaki megveri a barátnõdet (nem hal bele, de alig ismersz rá, csövön lélegzik, rengteg törés, intenzív, stb), az orvosok szerint talán felépül majd.
Tudod, hogy ki tette. Mit teszel?
Pusztán megvered az illetõt vagy elteszed lábalól?
És ha elveszed az életét, akkor ateista létedre csupán a "földi" törvényektõl tartasz?

Egyik kedvenc mondásom: "Dugóhúzóba került repülõgépen nem találsz ateistát."

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Láttad a 21 gr c. filmet? Pedig annak semmi alapja nincs!

"Ha 1 papír lapot ketté vágsz, és megnézed ilyen aura nézõ kamerával, a lap még mindíg 1ben van legalábbis van ..."
Ez nem teljesen így van. Ha jól emlékszem ez csak élõ dolgokra igaz, konkrét általam látott példában egy frissen letépett levélrõl csináltak ilyen képeket. Aztán a levélbõl további részeket vágtak ki, és valóban látható volt a hiányzó része ... de ahogy elhaltak szép lassan a sejtek, az egész elenyészett.
Érdekesebb volt egy ember kezérõl készült felvétel, alkohol fogyasztás elött és utánról. Elég randán szétesett az elektromágneses képe 😊

a válasz egyszerû. Nem csak emberi lelkek vannak. És itt ne az állatokra gondolj.

"Egyetlen vallás sem hülyeség, ugyanis a hit képes meggyógyítani akár a rákot, akármit" - jaj! Tudod, hogy hány mélyen hívõ ember hal meg rákban és egyéb betegségben?
A politikát nem kéne idekeverni, mert semmi köze hozzá.

Nem akarok vitatkozni..nézz inkább jobban utána. Ezrével küldték már vissza az ebereket elõzõ életükbe, nem 2-t 3-at.

valamit
épp a darwini evolúcióra épített a nemzetszocializmus is fajelmélet címen, és asszem amit mûveltek ezen a címen az nem épp a tengõdõ élet szinonímája

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Savior. Nem vérzik 1 sebbõl sem csak nem olvastál utána elégge, de jó kérdések! :-) Had válaszoljak. Az auráról biztos hallottál. Növényeknek nincs ilyen...vagyis van de más. Korkrétan. Ha 1 papír lapot ketté vágsz, és megnézed ilyen aura nézõ kamerával, a lap még mindíg 1ben van legalábbis van ott1 1 félig áttetszõ rész. Nehogy azt higyjük, hogy minden energia fajtát ismerünk! Ha leszakad a kezed, a testedhez tartozik a lelked. De pl 1 halálos karambolnál az ütközés elötti pillanatban már nem a tested része a lelked. Állítólag, hogy ekkora fájdalmat ne kelljen elviselnie.

"A lélek ami 1 új testet kap eldöntheti, hogy akar-e maradni vagy nem. 1-2 hónapig van erre lehetõsége" - ne fárassz! Ezt honnan vetted? És ha 3 hónaposan hal meg? Hipnózis alatt még senki sem mesélt olyat, ami egy másik életre utalt volna, hacsak nem volt agybeteg/õrült az illetõ. De az olyanok hipnózis nélkül is képesek ilyesmire 😊))

De rettentõen szubjektiv mert vagy hiszel benne vagy nem.Másrészt irracionális a dolog, épp ezért villámgyorsan meg lehet cáfolni racionálisan.Vegyük a te példádat a reinkarnálodást.Ez esetben vagy állandoan adott ugyannyi létszámú emberpopulációnak kéne lenni (ez nem igy van tudjuk) vagy pedig a lelkek is szaporodnak és akkor megint érdekes az elmélet... De ha van is lélek, mi nem tudjuk azt sohase bizonyitani mert nem a mi sikunkon van. Ezért aztán csak szubjektiv a dolog, sztem mindenki hisz abban hogy van vmi a halál után, de azért mert ez sok ember meggyözödése, még nem jelenti azt hogy igy is van.Szval sztem zárjuk le ezt a lelkes témát, nem ennek a fórumnak a tartalma.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

valamit
azér komolyan felnézek rád, hogy mik számodra az egyszerû dolgok 😊 egyébként egy embert lemásolni tökéletesen... hát szóval ezen már pár emberrel vitatkoztunk és egyáltalán nem biztos, hogy le lehetne... csak egy példa, ha a térben máshol helyezkednek el a lét pillanatától az új ember megél egy szakadást a volt helye és a jelenlegi közt, de lehetne mást is mondani

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Hmm savior, azért te sok minden felett elmentél. Sztem te csak annyit tudsz a "lélek dologról", mint amennyit néhány vallásból összecsipegettél. Sokkal többrõl van itt szó, és nem lehet hozzárendelni az anyagi világhoz ilyen módon. Mind1, ne menjünk bele, ez off... azon rágódjatok amit az imént írtam .)
valamit
amit ebben a hozzászólásodba írsz, az nagyon szép dolog, csak éppen rajtad kívül is volt már ember aki gondolkodott, majd megosztotta másokkal ezeket. és sok másik ember tovább gondolkodott és rájött, hogy jéé, ennek igaza van. persze, lehet, hogy nem volt... de azért, mert lehet, hogy nincs igaza, ne mondjuk, hogy nincs igaza, legfeljebb gondoljuk tovább az elméletét, vagy ha tudunk jöjjünk elõ olyan új elmélettel, ami képes magyarázni az elõzõt illetve annak hibáit is

Tinman
Ebben a 21 grammban viszont nem hiszek.
Kísérletekkel, mérésekkel bizonyítani valamit csak részben lehet... ahogy már mondtam amit vizsgálsz az attól is változhat, hogy te vizsgálod --> pontatlan eredmény.

"Én+ láttam pár embert akinek leállt a szive és nagyon nem azt mondta hogy off van" - tanulj még! Az ember nem a szívével gondolkodik, hanem az agyával. Az agy a klinikai halál (szívleállás) után hal meg (agyhalál) kb. 7-10 perc múlva. Sok függ attól is, hogy elõtte mennyire volt az illetõ vére oxigénnel dúsítva. Nem hiszem, hogy olyan emberrel beszéltél volna, aki agyhalál utáni állapotból jött volna vissza, ugyanis a halál állapotát onnantól számítják. Persze azalatt a 7-10 perc alatt fokozatosan halnak el az agysejtek. A szívleaállást még mindenki tapasztalni fogja, amikor az bekövetkezik, és utána még talán 1 percig gondolkodni is képes, vagyis tudatában lesz annak, hogy ha nem jön gyors segítség, akkor végérvényesen meghal. Mivel az emberi agy talán a legnagyobb oxigénfogyasztója az emberi testnek, a szívleállás után nagyon rövid idõn belül elkezdõdnek a hallucinációk, majd valami álomszerû valami jöhet, majd utána a nagy semmi.

Jó ez a fórum.:-) Nem anyázza egymást senki és viszonylag értelmesek a hozzászólások. :-) Tök jó.:-)

azt egyszeru megtudni, hogy letezik e a lelek
csinalni kell egy gepet, ami tokeletesen letudja masolni az embert, sejtrol sejtre, szoval letrehozza a tokeletes masat
ha ez a masolat kepes ugy viselkedni mint egy ember akkor a lelek nem letezik, mivel azt a gep nem tudta volna lemasolni... de attol tartok hogy a masolat ugyanugy elne, mint az eredeti szemely, es a lelek az csak egy onamitas az ember reszerol
ha pedig valaki teremtette az embert, akkor egyenertekuek vagyunk az altalunk teremtett robotokeval. lenyegeben akkor mi is valaki robotjai vagyunk 😊
mas: ha van lelek akkor az mihez tartozik, egy sejthez vagy azoknak egy halmazahoz? ha leszakad a kezem akkor kiszakad egy darab a lelkembol? novenyeknek es targyaknak is van lelke, es akkor ok mikor halnak meg? szal szerintem szaz sebbol verzik ez a lelek dolog 😊
a teremteses dologgal pedig az a gond, hogy ilyen elven akkor mindent teremtenie kellett valakinek. szoval akkor a mi teremtonknek is lennie kellett teremtoje meg annak is...
a vallasok meg azt lovagoljak meg, hogy az ember kicsinek, gyengenek, sebezhetonek erzi magat, es jo erzes neki, ha ugy gondolhatja, hogy van valaki aki vigyaz ra odafent, es ha valami baja is esik, akkor sincs semmi baj, hiszen ott a lelek, es tulvilag! mokas egy dolog ez 😊
valamit
erre nagyon egyszerû azt mondani, hogy az élet igazából a DNS-re épül és slussz. és hogy az a sok változata az életnek amit mi annak látunk valójában csak kis eltérésekbõl adódik, és valamilyen szinten mi nem vagyunk olyan eltérõek, csak éppen az életünk arra épül, hogy az eltéréseket bármilyen kicsik legyenek is vagyük észre. hasonló eset mint amikor kínaiak közt töltesz éveket, utánna már látni fogod a különbséget, addig meg jóval kevésbé.
és ez megmagyarázza azt is, hogy miért nincs másik hasonló valami, mint a DNS, egyszerûen azért mert ez is csupán véletlen jött létre. és, az, hogy egy valami véltelen létrejön, ami ilyen komplex (kutyafülét, ez se biztos, csak mivel mi ebbõl állunk, felsõbbrendûségbõl annak tartjuk), szal, hogy egy valami ilyen létrejöjjön annak sokkal nagyobb a valószínûsége mint teszem azt kettõnek

"Kár a tudományban még mindig ennyire bízni, ..."
Én úgy szoktam fogalmazni, hogy nem látok nagy különbséget a vak hitben vallás vagy tudomány szempontjából 😉

Tinman
Nem akarlak megbántani, de nagyon hiányossak az ebbéli ismereteid.
A Mátrix elõtt már évtizedekkel voltak ilyen elméletek, a 12 évvel ezelõtti anime filmekrõl nem is beszélve. A Mátrix egy amerikai testvérpár szüleménye akik az anime és manga világ hatására elkészítettek egy olyan filmet melyben a filizófiai gondolatok csak azért szerepelnek, hogy a kritikusok feljebb kerekítsék a százalékot, hiszen végre az kezd trendi lenni filmvonalon is amikor gondolkodásra bírnak.
Mátrix = ügyes lopás/feldolgozás grat érte!

A hozzászólás lényege nem is ez lett volna, sokkal inkább az, hogy felhívja a figyelmet, hogy mennyire szûk a látókör... evolúció, Isten, Ufók... van még ám vagy 100 más elmélet is :-)

Champ. <#eljen>

;-) oksa. De a lélek 1általán nem szubjektív. õt, tömege is van. Tudom hülyén hangzik,de van.

Nah.. ne rugazkodjunk el annyira. Amirõl itt szó van, hogy mindenki beláthatja, h a Darwini evolúcióelmélet nem bizonyított, tehát nem tudományos tény. (nem tudunk szervetlen anyagból szervest (szervezõdöttet), vagyis élõt (mûködõt) létrehozni, ha megszakadunk, akkor sem.)
Ergo nem lenne kötelezõ tanítani az iskolákban, sõt... általános tényként beállítani meg egyenesen félrevezetés. (szerencsére nekem pl. 2 olyan biosz tanárom volt, aki erre rávilágított)
Amiért mégis ezt teszik velünk: ha eszerint alakul ki a világképünk, akkor nem láthatjuk azt a pluszt, amelynek birtokában valójában emberek vagyunk. Mozgó anyaghalmazként elképzelve magunkat sokkal kevésbé fejtünk ki ellenállást a pusztán tengõdõ élet ellen, amit szeretnének elérni nálunk érthetõ okokból.

Kár a tudományban még mindig ennyire bízni, fõleg azokban az elméletekben, amelyek nem is bizonyítottak.
Sztem ebbe a lélek dologba most ne menjünk bele mert nincs köze a cikkhez.A lélekrõl még annyit sem tudunk mint az evolucióról, és egyébként is teljesen szubjektiv. Biztos lessz majd errõl is egy cikk és akkor ott ki lehet fejteni mindenkinek errõl a véleményét.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

<#eljen>

Azt mondom hogy ne a sok barom elméletet olvasgassátok, hanem beszéljetek olyan emberekkel akik ezeket megtapasztalták. Másképp fogtok látni.
Pl hit...szép dolog, de a halálközeli élmény az araboknál, törököknél, kínában, mindenhol azonos. senki sem látja buddhát hiába hisz abban, sõt Jézust sem. De õrangyalokat igen. És õket minden kultúrában máshogy nevezik. És a legõsibb kultúrákra vezethetõ vissza. Pl az õsember honnét tudta hogy a halottat el kell temetni?

Nem kéne ide Matrix féle kitalációt belekeverni.

Tinman
Egyetlen vallás sem hülyeség, ugyanis a hit képes meggyógyítani akár a rákot, akármit, értelmet ad az életednek, és célokat szül. Összességében: Ha hiszel valamiben, már alapból jobb emberré válsz.
De nézõpont kérdése ez is! Egy Jihad-ban hívõ ember számára a saját hazája szent az idegenekre halál vár, az Amcsik szemében a fejletlen Kelet csak egy hely ahonnan jó sok olajat lehet elvenni erõszakkal, már tökmindegy milyen indokkal, hiszen -egyelõre úgy fest- a világgazdaság az olaj nélkül összeroppana.
És akkor most mond meg ki a rossz, kinek a hite igaz? Aki védekezik vagy aki támad? Aki az országa a népe érdekeit nézi vagy aki a sajátját, de közben hangoztatja, hogy a Világét?
A kapitalizmus oltárán bármit fel lehet áldozni?
A vallási háborúknak sincs semmi értelmük... de ez már erõsen off volt bocsánat érte.

Hát ah akarod bele mehetünk. A lélek ami 1 új testet kap eldöntheti, hogy akar-e maradni vagy nem. 1-2 hónapig van erre lehetõsége. És miért nem tud semmit? Miért? Szerinted milyen érzés lenne ha 100 életed minden baját tudnád? És azt hogy hogy haltál meg? Nem lenne túl felemelõ érzés. Mellesleg megtudhatod. Erre van a regressziós hipnózis. Akár hiszed akár nem, lehet hogy horvátul nekiállnál beszélni...nem az a cél hogy mindenre amlékezz, hanem állítólag az hogy a lélek minden lehetséges létezést megtapasztaljon. Akár fáj, akár kellemes.

Mint tudod az igazság odaát van.Ezeket a dolgokat sohasem lehet megmagyarázni mivel túllépnek a mi felfogóképességünkön. Egyszerüen csak vannak.Ha majd off lessz, na akkor majd megtudjuk hogy mi is van a másik oldalt.Addig nem marad más mint a hit. Csak ne értse senkise félre, mert sajna a vallások nagyon félreértelmezték a hit kérdését, a tudomány nem kevésbé.Az ember hisz magában, ésvagy hisz egy teremtõbe vagy hisz a tudományban és abban hogy majd egyszer az mindenre választ ad, mindegy, olyan ember nincs aki ne hinne valamiben mert ugy nem is lehet élni.

Nem igaz.

Tinman. És mivan ha tényleg csak a felszínt karcolgatjuk?:-) 100 éve azt mondtuk, hogy levegõnél nehezebb anyag nem repülhet, és igen komoly tudósok támogatták is ezt a nézetet.

Tinman
Természetesen elhiszem amit meséltél. Azt is elhiszem, hogy vannak ilyen esetek. Láttam már, éreztem már én is 1-2 olyan dolgot ami csak megerõsített abban a hitben, hogy az emberi lélek nem veszhet el, kell lennie tovább.
Biztosan elolvastad amit írtam: "Sokan ezt is megmagyarázzák..." Én az ilyen dolgokat nem merném a "sokak" helyében megmagyarázni mert azonnal borul az összes elmélet és a végén kijön az eredmény: hogy teremtettünk, érzõ, gondolkodó, lélekkel bíró lények vagyunk, létezik "Isten" (hívhatod Allahnak is, tökmindegy) és baromire semmint nem tudunk semmirõl, csak a felszínt karcolgatjuk a korlátolt agyunkkal.

"Azért arról meg vagyok határozottan gyõzõdve, hogy a halál után nem csak OFF van és kész" - meggyõzõdve lehetsz, de ettõl még egy nagy OFF lesz a vége.
Ha igaz az, hogy a lélek száll bele a születésénél a csecsemõbe, akkor a lélek elõtte vagy teljesen segghülye volt (hisz semmi tudást nem ad át a korábbi dolgokról az embernek), vagy valami gubanc lehet a dologban. Ha van túlvilág, akkor az teljesen igazságtalan, mert "ha elérkezik az idõ minden emléked meg fog maradni utána is 1 jó darabig" - egy csecsemõnek, aki meghal mondjuk születés közben, annak milyen emléke marad egy olyan emberhez viszonyítva, aki egy teljes életet élt? Belegondoltál már ebbe, vagy csak szajkózod a vallások hülyeségeit?

Nem vagyok biológus igy nem tudok egészen pontos számadatokat.De nem is az a lényeg hogy hány % hanem az hogy hogy hogyha egy majomé 98%ban megegyezik, egy baktérium meg csak 92%ban akkor 8% a különbség közte és az ember között?Akkor mire használják az egyezõ 92%ot?

Hát tudod akkor most elmesélek 1 konkrét esetet. Barinõmnek tõlem 300km-re leállt a szive mert mûtötték. Éjszaka éreztem hogy valaki megsímogat. Mikor meglátogattam elmondta, hogy milyen ruhában aludtam és mit álmodtam! Hát milyen anyagcsere folyamat vagy stressz hatás ez???

Mindíg vannak olyanok, akik saját tapasztalataikra hivatkozva állítják, az ember nem csak 80% víz, és 20% szénhidrát+mész. És vannak akik hajlandóak megmutatni a tapasztalás útját. Más kérdés, hogy ki hajlandó rááldozni éveket, évtizedeket. Megint más, hogy sokan igazából nem is akarják tudni az igazat. (Lásd Cypher a Mátrixból)
Ismerek olyanokat, akiknek "kis" problémájuk van, ami miatt a fentiekkel szembe kell nézniük akár hetente, pedig se nem élvezik, se nem érdekli õket ...

Inkvizitor. Mondtam már hogy a Majom és ember között annyi a hasonlóság mint a delfin és ember közt. Genetikailag.

"Jó lenne ha azzal törödne az oktatás hogy gondolkodni tanitaná meg a gyerekeket ..."
Egyetértek, voltak és vannak ilyen törekvések, alternatív pedagógia iskolák, de ha figyelted elmúlt 10-15 évben, a "hagyományos" iskolázás hívei (sokak szerint írigységbõl, vagy lustaságból) sikeresen megtorpedózták a legtöbb itthoni megnyilvánulást.
Meg érthetõ okokból a különbözõ "államaparátusok" se szeretik, ha a népek gondolkodnak.

Tinman
Barom oroszok kísérleteztek kutyákkal... leállították a szívüket, tüdejüket 5-10 percekre és "újra" bekapcsolták õket. De a klinikai halál állapota is ehhez hasonló.
Ne érts félre hinni akarok abban, hogy van tovább, csak játszok a gondolattal, hogy mi van ha mégsem. Sajnos ezek az "odáátról" hozott dolgok is nagyon ingoványos esetek. Sokan ezt is megmagyarázzák mindenféle stresszel, sokkal anyagcsere (sejtszinten) változásokkal, hiszen a haldoklás egy elég speciális folyamat, ahogy a klinikai halál állapota is.

Cyborg téma: Szövet azért kell majd (gondolom), hogy el tudd fogadni. Mert az ember sokminden csak nem toleráns. Sokan a saját fajtájukat sem tûrik el ha az épen fehér, fekete, vagy sárga...

Kiborgokhoz csak annyit fûznék hozzá, hogy 50-60 év múlva ami nem is olyan nagy idõ, lesznek olyan számítógépek, amelyek az összes mai élõ ember agykapacitását is felülmúlják majd, de akkor is csak nagyon bonyolult gépek. Asszem ezt még itt az sg-n olvastam valahol.

Ez bizony ronda elírás, az emberszabású majmok is csak 97-99%-ban hasonlítanak az emberre genetikailag, a különbözõ élõlényeknek meg nem is ugyanannyi, nem is ugyanolyan hosszú DNS lánca van. Szóval ez így nem igaz.

ass..hát ja. Pl sok szart állt iskolásokkal megtanítják amire a gyereknek nem nagyon lesz szüksége aztán elmegy gimibe, ott megtanulja hogy nem jó amit addíg tanult, egyetemen++mondják hogy a gimis anyagot felejtse el. Még szerencse hogy a felsõoktatás fölött nincs semmi...

Én+ láttam pár embert akinek leállt a szive és nagyon nem azt mondta hogy off van. Sokuk akik még élnek, új képességeket kaptak odaátról. Kiborg? Szövetet minek rá rakni? Inkább csak robot. 15-20 év múlva már lesznek ilyenek, de ezek csak számítógépek. Ha kikapcsolod a memóriája megmaradhat. De vissza is lehet kapcsolni. Egy embert vagy állatot már nemannyira.:-) Daniken+nem szélhámos csak érdekes elméletei vannak ami lehet akár igaz is...ki tudja...

Tinman
assdf:
Nagyon helyes nézõpont! #229
Támogatom! :-)

Jó lenne ha azzal törödne az oktatás hogy gondolkodni tanitaná meg a gyerekeket és nem azzal hogy a vki által vmikor kitalált dolgokat tényként tanitja (ez igaz mind a vallásra mint az evolucióra). Tudod attól hogy vki kételkedik az evolucióban attól még nem lesz elvakult szektahivõ és attól hogy vki kételkedik a vallások által tanitott teremtésben még nem lessz ateista és természettudós sem.A te hülye iskoládban dogmákat tanitanának. Ha gondolkodni tanitják meg a gyereket akkor az nem fog bedölni sem a szektás marhaságnak, sem a tudomány köntösébe álcázott dogmáknak.