750
-
IoIa #528 És hol van az a számláló? Nem minden sejt osztódik ugyanannyiszor! -
roliika #527 Érdekes az biztos :-) Hiszen 4500 évesek. :-) Azért bomlik ám! Anno márvány borította őket. Nagyon szépek lehettek. -
#526 Hát nem tudom! Eljátszott már valaki azzal, hogy kis kockákból ilyen piramist épít?
Figyelembe véve a kockák méretét az egész építmény nagyságához képest, szerintem sokkal jobban hasonlít egy homokvárhoz.
Az meg bizony hajlamos hogy ledőljön pláne 1-2 ezer év után! -
roliika #525 Én egyszer valahol olvastam, hogy nem a sejt számlátója számlál hanem a vér öregszik. -
roliika #524 Az archimedes csigát ismerték, szal fel tudták vinni.De akár nagyobb edényekben is felvihették. Nem vok hülye, csak neked szegényes a fanfáziád... -
#523 Bizonyítottan van ilyen számláló.
Valószínüleg az öregedés is attól van, hogy egyre több sejtben ér a számláló zérushoz, és egyszerűen nem hajlandó többet osztódni!
(Na most ezt a számlálót meg valószínűleg meg lehet hekkelni!!!!;))))) -
Rodostó #522 Bocs, még egy:
While we respect Prof. Behe's right to express his views, they are his alone and are in no way endorsed by the department. It is our collective position that intelligent design has no basis in science, has not been tested experimentally, and should not be regarded as scientific.
A tanszék állásfoglalásának alapja, hogy: 1. az Intelligens Tervezésnek nincs tudományos alapja, 2. nem ellenőrizték kísérletileg és 3. ebből kifolyólag nem tekinthető tudományosnak.
Nomost az 1. pont az, amiről vita van: van-e tudományos alapja az IT-nek, illetve az Evolúciónak. Amíg a vita folyik, korai kijelenteniük, hogy melyik van, melyiknek nincs. 2.-es pont: kísérletileg még senki nem végzett evolúciót. Mutációkat hoztak létre, de a kérdés pont az, hogy a mutációk okozhatnak-e evolúciót. Erre eddig nem született kísérleti bizonyíték. (Nem mindegy, hogy új faj, vagy új törzs.)
3: A tanszék állásfoglalása tehát nem tekinthető tudományosnak.
Katona László -
Rodostó #521 http://www.talkorigins.org/faqs/kansas/kangaroo10.html -
#520 Még egy mondat... nehogy félreértéss essen nem azért verem a fejem a falba, mert a szabályozható lélegzetvételnek nem lenne köze a beszédhez vagy annak kialakulásához, hanem azért, mert Hardy szerint ez mind csak arra utal, hogy a tengerekben úszkáltunk és olyan esetlenek voltunk mint egy pingvin... nah...
Az úszóhártyáról már nem is beszélve... egy ovis számára is evidens, hogy a hüvelyk- és mutatóujj közötti bőrredő a szabadabb ujjmozgást, a könnyebb fogást segíti elő. -
#519 khm,
emlékeztetnélek:
"No, ez az utolsó link, amit neked kikerestem.
Arra sem vagy képes, hogy végigolvass egy cikket.
Ha az alkalmazottam lennél, úgy kirúgnálak, mint a macskát. Te egy olyan ember vagy, aki másokon szeret élősködni, nem végzi el a munkáját.
Mivel nem vagy az alkalmazottam, a vitapartnereim közül ebrudallakl ki, smity 8D-vel együtt, akinek a csacsogását időpazarlás elolvasni." - te meg lola azér valahol megértitek egymást;) -
#518 Már régebben olvastam egy cikket a "vízi emberszabású mint közös ős" témában, de mivel itt egy úriember hivatkozott rá ezért vettem a fáradtságot és alaposabban átolvastam a Hardy-féle elméletet.
Javaslom akit érdekel a téma olvasson utánna, mert megéri. Gyakorlatilag végigröhögtem az egész áltudományos fejtegetést olyan sületlenségekről, mint pl. "A lélegzetvétel feletti akaratlagos uralom, amely a többi fõemlõsnél ismeretlen fogalom, tette lehetõvé számunkra a primitív mordulások csiszolgatását, ami végül a beszéd kialakulásához vezetett."
vagy
"Kéz- és lábujjaink között részleges úszóhártya látható, ami szintén nem jellemzõ a többi fõemlõsre. Ez a - vitathatatlanul csökevényes - úszóhártya a széttárt hüvelyk- és mutatóujj között a legszembetûnõbb. Hajlamosak vagyunk ezt a fõemlõsök kézfelépítésének jellegzetességeként elkönyvelni"
vagy
"Hajlékonyabb a gerincünk, mint a többi emberszabású majomé, így úszásunk inkább a vidráéra, mint a fõemlõsökére hasonlít"
És még ollózhatnám be az elméletből azokat az állításokat, melyek nagyjából olyan komolyságúak, mint az, hogy a piramisokat kis zöld emberkék építették.... jajjjj. -
#517 ioia: elengedsz te konnyen olyan szoveget, amiert orok ban-t is kaphatnal. Pl amiket nekem irtal priveben egykor... nincsennek veletlenek. -
#516 egy kérdés, DNS ide vagy oda, ha az ember agyában lejátszódó kémiai folyamatok adják ki a tudatot, akkor lehet, hogy más kémiai folyamat is 'tudat', nem?
ugyanakkor hiába vizsgáljuk, keressük ezt nem vesszük észre, ahogy ha agyban zajló folyamatok felől indulnánk: lenne e fogalmunk, hogy az a sok folyamat együtt egy tudatot (is) eredményez? -
robocop #515 "A sejtben különben is nem mindenért felel a DNS, vannak ott riboszómák is stb."
Mindenki a DNS-el van elfoglalva a mai tudományban, de honnan tudod, hogy az úgynevezett őssejtben nincs-e egy számláló mechanizmus, ami azt figyeli, hányadik másolata az eredeti sejtnek? Elvégre eccere csak egy másolat jön létre, viszont egy sejt nem egyszer osztódik. Ha már megvan a számláló mechanizmus, akkor már csak ez alapján kell gátolni/elősegíteni bizonyos folyamatokat.
Az evolúcióról annyit: ki mondta, hogy egyedfejlődés ment végbe? Az teljesen elképzelhetetlen, hogy akkora fokú szimbiózis jött létre, hogy nem lehet szétválasztani? Jó példa erre a zúzmó, a korall, a beleidben levő, emésztést segítő baktériumok. -
#514 az a probléma ezzel, hogy az evolúció maga Isten oda vissza. Tudatosságot sem az Istennek sem az evulúciónak nem szabad tulajdonítani, mivel a tudatosság emberi eredetű illúzió. Az egész ember szerinti létezés, csak a finomanyagi világ (lambda, lélek, Istenképek,gondolat, intuíció) és az anyagi világ kölcsönhatásának leképezése az anyagi világ emberi felfogás tükrében.
konklúzió: Isten=evolúció -
BoSA #513 Nem tudom, hogy említette-e már valaki, de szerintem ez a cikk egy kicsit félre lett fordítva. -
IoIa #512 A sejteknek milyen helyzetük?
Valóban, egy sejtben sokminden van még a DNS-en kívül. De az őssejtek ugyanolyanok. Mégis egy idő után differenciálódás lesz. Miért? -
IoIa #511 Ez egy pillanatig sem volt kétséges számomra. Különösen azok után, hogy pár topikkal odébb élcelődtél velem. Én ennél kevesebbért kaptam felkiáltójelet. -
IoIa #510 Először is nem sokadszor hozom fel. Talán egyszer tettem hasonló kijelentést.
"Ennyire lenézel bizonyos fajta embereket, még ha nem is ártanak vagy ártottak neked" - nem ártottak? Miről beszélsz? Én kapok büntetőpontot, mások sokkal komolyabb dologért sem. Mi ez, ha nem bántás? Aki így tesz, azt igenis lenézem, akár tetszik, akár nem. Tőlem sem kérdezte meg senki, hogy tetszik-e a megkülönböztető bánásmód. -
Epikurosz #509 szeretnék magamnak egy szép finálét:
Visszatérve az őssejtek differencálódására:
Az igaz, hogy minden őssejtben ugyanaz a DNS van, de ezek a sejtek már mint egy élő szervezet elemei kezdenek el működni. A génekbe belevésett információ mellett a helyzetük, és az anyaméhhel való interakciójuk dönti el, hogy kiből mi lesz. Ezt a dolgot rendszerelmélettel lehet magyarázni.
A sejtben különben is nem mindenért felel a DNS, vannak ott riboszómák is stb.
-
Epikurosz #508 Igen. és működött. -
Epikurosz #507 Egyetértek veled, invizitor. -
Inquisitor #506 " A cégemben egy ilyen kis nímand egy másodpercig sem dolgozhatna."
Nekem veled semmi személyes problémám sincs, de ha valaki ilyeneket kezd írni, azért az nem feltétlen ad számomra pozitív képet senkiről. Nem bántásképpen mondom, csak hasonlít a cégem Anti-humán-erőforrás-managerének gondolatvilágára.
Másrészt már sokadszorra hozod ezt fel. Ennyire lenézel bizonyos fajta embereket, még ha nem is ártanak vagy ártottak neked, magadat érzed felsőbbrangúnak vagy éppen ellenkezőleg? -
assdf #505 Szép meló lehetett.Kiprobálta már ezt vki a gyakorlatban is hogy müxik e? -
Epikurosz #504 ne merj rákérdezni!
ha többet akarsz tudni, olvasgass.
Már rápírítottam vkire a lustasága miatt. Ne hozd elő belőlem az ... azt. -
Epikurosz #503 csúszdákkal. vizes pallókon csúsztatták a tömböket felfelé, spirálisan.
négy ponton kezdtek neki, és úgy mentek egyre feljebb, mint egy csigalépcső.
a kőfejtőből a kezdőrámpáig bárkák vitték a köveket a Níluson + csatornán. -
IoIa #502 Semmivel sem személyeskedek jobban, mint mások. Féltékeny és irigy viszont nem vagyok.
A felkiáltójelek ilyen osztogatása csak a moderátorok elfogultságát minősíti, nem engem. A cégemben egy ilyen kis nímand egy másodpercig sem dolgozhatna.
Mellesleg leszarom a felkiáltójeleket, azért is csináltam ilyen logót. -
assdf #501 Nincs vmi olyan ahol röviden és tömörem foglalod össze? mert ránéztem de ahogy látom ez jó pár oldalra rúg, végigolvasni mind... :)
Nekem az is elég ha itt pár sorban leirod röviden hogy épitették -
Epikurosz #500 Rejtélyes elődök - a történelem előttiek üzenetei?
Itt lerántottam a leplet a misztikusokról. -
Epikurosz #499 Már kis em látsz a felkiáltójelek mögül.
Megérdemled. személyeskedsz, féltékenykedsz, irigykedsz. -
Epikurosz #498 vagy így:
Volt-e egy előző civilizáció ? avagy az elveszett múlt. -
Epikurosz #497 Vagy itt van ez:
http://forum.origo.hu/topik.jsp?id=51873
Régen sokat koptattam ott a ceruzám, de amióta módosították a felhasználói felületet, elszoktam... -
Epikurosz #496 Olvasgass:
http://forum.origo.hu/archiv/topik.jsp?id=58469 -
assdf #495 Ne legyél már hülye. Én nem arról beszéltem hogy vittek odébb egy ilyen "kavicsot" hanem arról hogy hogy emelték meg 140 méter magasba.Ha a te vizes modszeredet vesszük akkor a vizet is fel kell pumpálni 140 méter magasba hogy megemeljük a követ. -
IoIa #494 Megelőztél. A büntetőpontok miatt nem tudok hamarabb hozzászólni. -
assdf #493 Akkor légyszi most bizonyitsd be nekünk is hogy épitették fel a piramist. -
IoIa #492 A piramis gúla alakzatú, nem hogy milliméterek, hanem nagyobb eltérés is kevés lenne ahhoz, hogy összedőljön. -
Epikurosz #491 Ez a sok sületlenség.
Az origón ment erről a vita kb. félévig, amíg sikerült bebizonyítanom a misztikusoknak, hogy a korabeli technika vívmányáról van szó, se több, se kevesebb.
(annyit még megsúgok, hogy a földrengések már elmozgatták azokat a köveket több centivel is, de a gúla már ilyen, stabil jószág . Mértan!) -
IoIa #490 Kicsit nevetséges ez a nyalás. Vagy talán szerelmes vagy? -
#489 Valahol azt olvastam, hogy annyi sok kőből épült fel, ráadásul nem kicsikből, hogy ha mindegyik csak 1-2 mm-el lenne elcsúszva akkor összedőlne az egész.
Ez az igazi csoda, nem az hogy hogyan hordták össze, mert lézeres szintező akkoriban ugye nem nagyon volt;)
Vagy kituggya!