750
-
Epikurosz #488 No, én már sejtem, hogy mitől differenciálódnak az őssejtek, annak ellenére, hogy egyforma a déenessük...
De még nem mondom meg, hadd gyötrődjetek ti is.
Különben, ha BíróAndris visszajön, ő úgy is tudni fogja :-) -
HUmanEmber41st #487 Jah ez igazi Isteni feladat :) :) :) -
#486 :-D Ez jó volt!
Viszont ha az a pár ezer mai! ember 60-70 évig az RNS éd DNS "építésével" foglalkozna azt hiszem nem is kellene 70 év, hogy sikerrel járjanak.
Most akkor piramist építsünk vagy DNS láncot? És melyik a nehezebb? -
HUmanEmber41st #485 Off piramisok:
azokat a "kavicsokat" még most sem tudják megmozdítani, sem egymásra rakni. Meg ennyi felesleges pénze kinek lenne (egy piramisépítésre)
Akkor még nem is beszéltünk a piramis -effektusról
(borotva visszaélezés,6 ezer éves gabonamag termőképes stb..)
On
-
#484 Bakkerem, ti nem nézitek a Csigakaput?;))))) -
#483 Nem csak komplexitás növekedés, hanem parazitizmus is van. A parazita/gazdaszerv kapcsolat összességében még is nagyobb komplexitású, még ha a paraziták soxor egyszerűsödött szervezetek. Sőt néha még a gazda szervezet fittségét/rátermettségét is növelhetik.
A speckó szimbióták, pl orchide+kollibri meg egy korábban elterjedt fajcsoportnak lehet az utolsó képviselője. Ezért tűnik úgy hogy képtelenség a specializálódás, csak isteni beavatkozásra lehetséges. Ezek is több, sokkal változatosabb fajnak lehetnek az utolsó képviselői.
Az evolúció folyamat, akkor tünik csodának ha csak egy pillanatnyi állapotokat ragadjuk ki. -
Epikurosz #482 Haggyatok má' ezekkel a piramiSOKkal!
RNS-t, DNS-t építeni sokkal nehezebb. -
roliika #481 Pl Gízai piramis mellett akkoriban közvetlenül mellette folyt a Nílus tehát medence megoldva. Már csak a zsilipelést kellett valahogy. -
Inquisitor #480 Csak nekem támad olyan érzésem, az evolúción filózva, hogy a működő vírusok létrejöttének akkora esélye sem volt, mint mondjuk a Bábelhalnak? :) -
#479 De lehet hogy valamit félreértettem (szoktam;) -
Inquisitor #478 Oké. -
Inquisitor #477 Jó kérdés, nekem is tetszik. Gondolom az közismert, ha egy bizonyos időn belül valaki szétaprózza a "sejthalmazt", akkor kaphat akár 4, 8, 16 vagy akár többezer ugyanolyan alaptulajdonságokkal rendelkező egyedet. Más tészta, hogy a fejlődése az egyedeknek soha nem lehet ugyanolyan, ezért nem lesznek pont ugyanolyanok a végleges képességeik. -
#476 Csak azt akarom mondani, hogy a DNS nem fehérjemolekula. -
Inquisitor #475 Nem magyarázat akart lenni. Csak amíg valaki egy sejten, vagy az evolúción gondolkodik, addig én felhívtam rá a figyelmet, hogy nem ment olyan könnyen az "őslevesből DNS/RNS fehérje" dolog, mint ahogyan nekünk próbálták suliban bemagyarázni. -
Inquisitor #474 Szerintem ez a probléma nem tartozik ebbe a topicba. Mi olyan hihetetlen azon, hogy ha 8-20 évig építettek egy piramist, hogy odakanalaztak egy kis buckát, amin felhúzták az aktuális elemeket? Ne mond, hogy emberi erővel nem lehet, a Kínai kulimunkásokkal egész hegyeket hordatnak el. Másrészt meg ugye az aratási idő csak a Nilus áradásaikor volt, közbeeső időben a melósok jó része "ráért" köveket ráncigálni. -
#473 Ez egy nóbeldíjas kérdés;))))
-
IoIa #472 Ez nagyon nyögvenyelős magyarázat. -
assdf #471 Én is ugy gondoltam hogy egy medencét épitettek és abba bele a követ és ugy megemelni. De sztem a kor technikájának még ez is hatalmas kihivást jelentett volna és nem hinném hogy ilyen bonyolultan oldották volna meg.Ráadásul akkor feltehetően lenne olyan kép ahol ott van a piramis mellet egy ilyen medence.A fő probléma az hogy sehol sincs megörökitve hogyan épitették a piramist. Pedig van ott rengeteg hieroglifa mindenről, de a piramisépitésről nincs.Ez azért furcsa.Na most ennek több oka is lehet hogy miért nem:
1,annyira triviális hogy nem tartották fontosnak hogy megörökitsék, ez esetben mi vagyunk nagyon hülyék hogy nem jövünk rá
2,Direkt eltitkolták, ennek meg ellent mond az hogyha több százezer ember épiti a piramist, akkor nincs értelme titkolni...
3,Nem ők épitették csak használták és nem tudták hogy épült, vagy megtiltották nekik hogy megörökitsék ezt
4,Vmi egyéb amire mi nem is gondoltunk -
IoIa #470 Érdekes dolog az is, hogy a megtermékenyített petesejt elkezd osztódni. Egy ideig csupa egyforma sejt képződik (ős sejtek), aztán elkezdenek differenciálódni. De miért? Hiszen elvileg mindegyik sejtben ugyanaz a DNS van. Honnan tudják az egyes sejtek, hogy ők hányadik másolatként jöttek létre, és hogy milyen sejtté (idegsejt, hámsejt, stb.) kell fejlődniük? -
Inquisitor #469 És? Élőből igen, a sejt. De voltak elötte olyan lépcsők, mint az önmásolófehérje(szálak), mint az az igen brutális verzió, ami a szivacsos agyvelősorvadást okozza. -
Inquisitor #468 Úgy érted abból a 23 párból csak néhánymillió? :) -
IoIa #467 A legkisebb élőnek mondott alapegység a sejt. A sejtnek csak egy része a DNS, ezen kívül van még ott sok egyéb is. -
IoIa #466 Számold ki, hogy hány kő van. Azt kb. lehet tudni, hogy mennyi ideig építették. Így megközelítőleg kiszámítható, hogy egy ilyen kőre mennyi idő jutott. A párhuzamos munkavégzés nem volt alkalmazható minden kőre még egy szint esetén sem. Ha az egy kőre eső időtartamot ismerjük, akkor lehet következtetni arra, hogy a feltételezett módszer alkalmazható volt-e, vagy sem. -
#465 őőő izé
Talán bázispárból? A DNS/RNS-ben nem sok "fehjérjepár" van! -
IoIa #464 Egyelőre még arra sem képesek, hogy a DNS lánc kis töredékét mesterséges körülmények között az alkotórészekből felépítsenek. A génsebészet abból áll, hogy már meglévő DNS-t szabdalnak, vagy módosítanak több-kevesebb sikerrel.
Akárhogy is nézzük, egy DNS nagyon bonyolult kémiai vegyület. Sokkal egyszerűbb, de stabil vegyületeket ennek ellenére nem találtak. Vajon miért? És egyáltalán milyen mechanizmus hatására nőtt folyamatosan az a vegyület, ami aztán a DNS alapját képezte (mondjuk egy pici darabját)? Ez csupán légköri összetétellel, villámlással és egyéb természeti jelenséggel elég nehezen magyarázható. -
roliika #463 Ö öööm.:-) mivan ha csak 1 kö köré építettek medencét hiszen 1*re csak 1-et akartak mondjuk feljuttatni:-) Idejük meg volt bőven.:-) -
roliika #462 Ázsiaiak tényleg sexik. :-)) Kislányosak.;-)De azért a magyar felhozatal a legjobb.;-)
-
IoIa #461 Lassan nyelvpótlékot is kapsz... :)) -
Inquisitor #460 "és csak az a pár fehérje, DNS, RNS bizonyult életképesnek."
Mint írtam 10 a 40.000-en (és hidd el ez NAGYON sok!) verzió volt a fehérjékre amik felépíthetik a DNS-t, és akkor ez még csak egy halom fehérje, amiből esetleg akár DNS is lehetne. És hány fehérjepárból is áll egy komplett emberi vagy akár egy amőba DNS láncolata? -
#459 Hjaj ti kötekedők :-)
Ha Győzikét nem szeretem az még nem = azzal, hogy rasszista vagyok. Keleti lányok a legszebbek (számomra) (nem a Bulgárok, Törökök, Afgánok, Románok) hanem az ázsiai felhozatal :-D -
Epikurosz #458 BíróAndris:
"No, most meglátja az én tankhadosztályaimat."
Kérdés: Ki mondta ezt, mikor? -
Epikurosz #457 lelőtted a poénom.
én is azt akartam mondani, hogy az élet megjelenésének korai szakaszában már végbemehetett a szelekció, és csak az a pár fehérje, DNS, RNS bizonyult életképesnek. Földön történt, hihető.
különben érdekes, ahogy csípőből válaszolsz mindenre magabiztosan. de ezért már megdícsértelek 1x. -
#456 mind a 2 tábor képviselői tévednek
-
IoIa #455 Így van! És szerényen annyit szabadna csak mondanunk, hogy valószínűleg akár így is lehetett, nem pedig nagy mellénnyel kijelenteni, hogy márpedig így volt/van, mint azt manapság feltételezett dolgokra kijelentik. -
IoIa #454 Ha már film és evolúció(s érdekességek), akkor egy filmet mindenképpen ajánlok: La marche de l'empereur. Novembertől lesz a mozikban. Szenzációs természetfilm. -
assdf #453 Lehetséges, valahogy biztos megoldották mert megcsinálták.Csak annyit akartam ezzel a piramisos dologgal mondani hogyha még ezt sem tudjuk akkor hogy tudnánk sokkal régebbi eseményeket. -
IoIa #452 Épp csak belenézegettem a filmbe, hogy milyen a minősége (szar kamerás), de több helyen röhögnek a nézők. Pedig ez nem vígjátéknak készült... Persze még ma végignézem, de ha nagyon rossz lesz, akkor nem hajtok arra, hogy jobb minőségben is meglegyen. -
IoIa #451 Egy "cseppet sem" vagy rasszista. Az persze tény, hogy győzike nem egy IQ bajnok. Akár úgy is mondhatnám, hogy botrányosan primitív. De egy botránytévébe pont ez kell. -
#450 Szerintem vagy lépcsőzetesen építették meg segédkövek segítségével,amik nem voltak olyan magasak.Vagy talán,valahogy homokot használták fel hogy létrehozzanak mesterséges dombokat amikre fel lehet vinni a kavicsokat,úgy hogy ne süppedjen be.Vagy ittak a csodaturmixból! -
#449 Doom film vs Győzike... hmmm lehet, hogy Győzikét kéne választani.