750
-
IoIa #248 Nem kéne ide Matrix féle kitalációt belekeverni. -
#247 Egyetlen vallás sem hülyeség, ugyanis a hit képes meggyógyítani akár a rákot, akármit, értelmet ad az életednek, és célokat szül. Összességében: Ha hiszel valamiben, már alapból jobb emberré válsz.
De nézőpont kérdése ez is! Egy Jihad-ban hívő ember számára a saját hazája szent az idegenekre halál vár, az Amcsik szemében a fejletlen Kelet csak egy hely ahonnan jó sok olajat lehet elvenni erőszakkal, már tökmindegy milyen indokkal, hiszen -egyelőre úgy fest- a világgazdaság az olaj nélkül összeroppana.
És akkor most mond meg ki a rossz, kinek a hite igaz? Aki védekezik vagy aki támad? Aki az országa a népe érdekeit nézi vagy aki a sajátját, de közben hangoztatja, hogy a Világét?
A kapitalizmus oltárán bármit fel lehet áldozni?
A vallási háborúknak sincs semmi értelmük... de ez már erősen off volt bocsánat érte. -
roliika #246 Hát ah akarod bele mehetünk. A lélek ami 1 új testet kap eldöntheti, hogy akar-e maradni vagy nem. 1-2 hónapig van erre lehetősége. És miért nem tud semmit? Miért? Szerinted milyen érzés lenne ha 100 életed minden baját tudnád? És azt hogy hogy haltál meg? Nem lenne túl felemelő érzés. Mellesleg megtudhatod. Erre van a regressziós hipnózis. Akár hiszed akár nem, lehet hogy horvátul nekiállnál beszélni...nem az a cél hogy mindenre amlékezz, hanem állítólag az hogy a lélek minden lehetséges létezést megtapasztaljon. Akár fáj, akár kellemes. -
assdf #245 Mint tudod az igazság odaát van.Ezeket a dolgokat sohasem lehet megmagyarázni mivel túllépnek a mi felfogóképességünkön. Egyszerüen csak vannak.Ha majd off lessz, na akkor majd megtudjuk hogy mi is van a másik oldalt.Addig nem marad más mint a hit. Csak ne értse senkise félre, mert sajna a vallások nagyon félreértelmezték a hit kérdését, a tudomány nem kevésbé.Az ember hisz magában, ésvagy hisz egy teremtőbe vagy hisz a tudományban és abban hogy majd egyszer az mindenre választ ad, mindegy, olyan ember nincs aki ne hinne valamiben mert ugy nem is lehet élni. -
IoIa #244 Nem igaz. -
roliika #243 Tinman. És mivan ha tényleg csak a felszínt karcolgatjuk?:-) 100 éve azt mondtuk, hogy levegőnél nehezebb anyag nem repülhet, és igen komoly tudósok támogatták is ezt a nézetet. -
#242 Természetesen elhiszem amit meséltél. Azt is elhiszem, hogy vannak ilyen esetek. Láttam már, éreztem már én is 1-2 olyan dolgot ami csak megerősített abban a hitben, hogy az emberi lélek nem veszhet el, kell lennie tovább.
Biztosan elolvastad amit írtam: "Sokan ezt is megmagyarázzák..." Én az ilyen dolgokat nem merném a "sokak" helyében megmagyarázni mert azonnal borul az összes elmélet és a végén kijön az eredmény: hogy teremtettünk, érző, gondolkodó, lélekkel bíró lények vagyunk, létezik "Isten" (hívhatod Allahnak is, tökmindegy) és baromire semmint nem tudunk semmiről, csak a felszínt karcolgatjuk a korlátolt agyunkkal. -
IoIa #241 "Azért arról meg vagyok határozottan győződve, hogy a halál után nem csak OFF van és kész" - meggyőződve lehetsz, de ettől még egy nagy OFF lesz a vége.
Ha igaz az, hogy a lélek száll bele a születésénél a csecsemőbe, akkor a lélek előtte vagy teljesen segghülye volt (hisz semmi tudást nem ad át a korábbi dolgokról az embernek), vagy valami gubanc lehet a dologban. Ha van túlvilág, akkor az teljesen igazságtalan, mert "ha elérkezik az idő minden emléked meg fog maradni utána is 1 jó darabig" - egy csecsemőnek, aki meghal mondjuk születés közben, annak milyen emléke marad egy olyan emberhez viszonyítva, aki egy teljes életet élt? Belegondoltál már ebbe, vagy csak szajkózod a vallások hülyeségeit? -
assdf #240 Nem vagyok biológus igy nem tudok egészen pontos számadatokat.De nem is az a lényeg hogy hány % hanem az hogy hogy hogyha egy majomé 98%ban megegyezik, egy baktérium meg csak 92%ban akkor 8% a különbség közte és az ember között?Akkor mire használják az egyező 92%ot? -
roliika #239 Hát tudod akkor most elmesélek 1 konkrét esetet. Barinőmnek tőlem 300km-re leállt a szive mert műtötték. Éjszaka éreztem hogy valaki megsímogat. Mikor meglátogattam elmondta, hogy milyen ruhában aludtam és mit álmodtam! Hát milyen anyagcsere folyamat vagy stressz hatás ez??? -
Inquisitor #238 Mindíg vannak olyanok, akik saját tapasztalataikra hivatkozva állítják, az ember nem csak 80% víz, és 20% szénhidrát+mész. És vannak akik hajlandóak megmutatni a tapasztalás útját. Más kérdés, hogy ki hajlandó rááldozni éveket, évtizedeket. Megint más, hogy sokan igazából nem is akarják tudni az igazat. (Lásd Cypher a Mátrixból)
Ismerek olyanokat, akiknek "kis" problémájuk van, ami miatt a fentiekkel szembe kell nézniük akár hetente, pedig se nem élvezik, se nem érdekli őket ... -
roliika #237 Inkvizitor. Mondtam már hogy a Majom és ember között annyi a hasonlóság mint a delfin és ember közt. Genetikailag. -
Inquisitor #236 "Jó lenne ha azzal törödne az oktatás hogy gondolkodni tanitaná meg a gyerekeket ..."
Egyetértek, voltak és vannak ilyen törekvések, alternatív pedagógia iskolák, de ha figyelted elmúlt 10-15 évben, a "hagyományos" iskolázás hívei (sokak szerint írigységből, vagy lustaságból) sikeresen megtorpedózták a legtöbb itthoni megnyilvánulást.
Meg érthető okokból a különböző "államaparátusok" se szeretik, ha a népek gondolkodnak. -
#235 Barom oroszok kísérleteztek kutyákkal... leállították a szívüket, tüdejüket 5-10 percekre és "újra" bekapcsolták őket. De a klinikai halál állapota is ehhez hasonló.
Ne érts félre hinni akarok abban, hogy van tovább, csak játszok a gondolattal, hogy mi van ha mégsem. Sajnos ezek az "odáátról" hozott dolgok is nagyon ingoványos esetek. Sokan ezt is megmagyarázzák mindenféle stresszel, sokkal anyagcsere (sejtszinten) változásokkal, hiszen a haldoklás egy elég speciális folyamat, ahogy a klinikai halál állapota is.
Cyborg téma: Szövet azért kell majd (gondolom), hogy el tudd fogadni. Mert az ember sokminden csak nem toleráns. Sokan a saját fajtájukat sem tűrik el ha az épen fehér, fekete, vagy sárga...
-
roliika #234 Kiborgokhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy 50-60 év múlva ami nem is olyan nagy idő, lesznek olyan számítógépek, amelyek az összes mai élő ember agykapacitását is felülmúlják majd, de akkor is csak nagyon bonyolult gépek. Asszem ezt még itt az sg-n olvastam valahol. -
Inquisitor #233 Ez bizony ronda elírás, az emberszabású majmok is csak 97-99%-ban hasonlítanak az emberre genetikailag, a különböző élőlényeknek meg nem is ugyanannyi, nem is ugyanolyan hosszú DNS lánca van. Szóval ez így nem igaz. -
roliika #232 ass..hát ja. Pl sok szart állt iskolásokkal megtanítják amire a gyereknek nem nagyon lesz szüksége aztán elmegy gimibe, ott megtanulja hogy nem jó amit addíg tanult, egyetemen++mondják hogy a gimis anyagot felejtse el. Még szerencse hogy a felsőoktatás fölött nincs semmi... -
roliika #231 Én+ láttam pár embert akinek leállt a szive és nagyon nem azt mondta hogy off van. Sokuk akik még élnek, új képességeket kaptak odaátról. Kiborg? Szövetet minek rá rakni? Inkább csak robot. 15-20 év múlva már lesznek ilyenek, de ezek csak számítógépek. Ha kikapcsolod a memóriája megmaradhat. De vissza is lehet kapcsolni. Egy embert vagy állatot már nemannyira.:-) Daniken+nem szélhámos csak érdekes elméletei vannak ami lehet akár igaz is...ki tudja... -
#230 assdf:
Nagyon helyes nézőpont! #229
Támogatom! :-) -
assdf #229 Jó lenne ha azzal törödne az oktatás hogy gondolkodni tanitaná meg a gyerekeket és nem azzal hogy a vki által vmikor kitalált dolgokat tényként tanitja (ez igaz mind a vallásra mint az evolucióra). Tudod attól hogy vki kételkedik az evolucióban attól még nem lesz elvakult szektahivő és attól hogy vki kételkedik a vallások által tanitott teremtésben még nem lessz ateista és természettudós sem.A te hülye iskoládban dogmákat tanitanának. Ha gondolkodni tanitják meg a gyereket akkor az nem fog bedölni sem a szektás marhaságnak, sem a tudomány köntösébe álcázott dogmáknak. -
#228 Cogito ergo sum?
Régen ez megállhatta a helyét, ma már... bizonyítsd be, hogy nem egy program vagy ami egy eszméletlenül komplex "gépen" fut (lehet, hogy ez egy előlény). Te vagy a sokadik generációs program, te már érzel (és még az a másik 10 millárd is) is és azt hiszed volt múltja a fajtádnak (mert a többi "program ezt tanította neked"), emlékszel rá, hogy szüleiddel voltál a Balatonon, elestél biciklivel vérzett, stb...
Remek kis program vagy saját létezéseden tűnődsz, én is remek kis program vagyok mert a saját létezésemet is megmerem kérdőjelezni.
"Nyisd ki a szemed." (Tényleg... van szemed? Azért mért látod a tükörben, meg mert bioszból tanultad?) -
IoIa #227 "Avagy azt is kérdezhetném hogy Daniken teljesen hülye?" - hülyének nem mondható. Ügyes szélhámos. -
assdf #226 Igen igen és végre sikerült. El sem hiszem. Sikerül vkit rábirni arra hogy gondolkodjon.Tökmindegy kiveszi észre van még legalább egy rakás ilyen ellentmondás.Bárki utánnagondolna nincs itt semmiféle fejlődés. Annyi törénik hogy van egy kész dns kódunk aminek más más részei aktivizálodnak.Ezért más egy baktérium mint egy ember. Egy embernél sokkal több dns kód van aktivizálódva, de ettől még megyezik majdnem az egysejtü dnsével az övé.
Alfa Of NS: de ha ilyen hatalmas számban probálkozik a természet, akkor hol vannak ezek a variációk??? -
Atheist #225 Kedves Ironka!!( és a többi darwinsta)
A baj csak ott van , hogy ebben a bizonyos Amerikai
iskolában CSAK 8 család állt ki az evolucióért!!!!
Ezért nekünk itt magyarországon mindent el kell követnünk , hogy a magyar iskolákban még hasonló sem fordulhasson elő, vagy legalább is a szülők és gyermekek nagy része jártas legyen a természettudományokban alap szinten.Főleg az alsóbb osztályokban lenne nagyon fontos , hogy jó alapokat kapjanak e gyermekek, hogy később már ne dőljenek be minden mesének.Már nagyon sok jel utal arra , hogy nálunk is beférkőznek a szekták(vallások,hitek) az állami oktatásba.A kis gyereket nem kellene összezavarni már alsóbb osztályokban. -
sonicXX #224 OFF
Van erről vagy más megnyilvánulásáról bármiféle hiteles írás a neten?
ON
Ironka írása érdekes. Kissé én is laikus vagyok ("kissé") a témában, de amikor 10000 idióta hozzászólásból olvasok 3-at, rájövök hogy azért a 3-ért járok fórumokra. Szóval ha a géneknek mi csupán a melléktermékei vagyunk, egy kicsit úgy érzem magamat, mint amikor egy filmben paraziták irányítják valakinek a testét :D
Szóval hülyeséggel félre. Ha a géneknek a test csupán egy szükséges eszköz a versenyhez, akkor mi választja el a géneket a vírusoktól, gyakorlatilag? Egyetlen dolgot tudok, hogy a vírusok már felépített testeket használnak az öröklődésre és a saját versenyükre. De más lényegi eltérés? Ez kicsit olyan mint amikor mi robotokat meg programkódokat versenyeztetünk egymással. Így belegondolva teljesen perverz az egész :D
Najó felfüggesztem magamat (sokak bánatára nem kötélre gondolok :D) -
#223 Húha... felvetettél bennem még egy kérdést:
Mi van ha x év múlva képes lesz az ember olyan A.I.-t, Cybogrot, robotot akármit kreálni ami 100%-osan úgy viselkedik mint az ember csak nem tejet kér reggelire hanem 2 laposelemet.
És ha megölsz egy ilyen lényt gyilkossá válsz?
És mert megteremtetted Istenné? -
#222 sztem nem! szerintem egy biztos: az, hogy VAGYOK! -
Epikurosz #221 no, látod, ebben de csak ebben némi kétséget tudsz ébreszteni.
mert a logika azt követlené, hogy az evolúció milliónyi dns variációt hozzon össze.
pedig nem, mert nagyjából ugyanaz az alap.
De ez már nem a te talákmányom, én vettem észre!!! Yep-yep. Na bumm!
-
#220 roliika:
Én is ezt szertnén hinni, csak rágodom az elméleteken, mert az van dögivel :-) -
roliika #219 Tinman. Mindegyik van.:-) De a lélek az ami emberré tesz minket. Mert hiába csinálnak mesterséges intelligenciákat, és modellezett szinapszisokat, stb, sosem lesz emberi. -
assdf #218 Ugy hivsz ahogy akarsz.Inkább olyan vagyok aki tudja hogy nem tudunk szinte semmit sem, mit a te fajtád aki azt hiszi hogy mindent tud miközben semmit sem tud.A te szóhasználatoddal én maximum hozzánemértő vagyok, te viszont ostoba. -
roliika #217 Sokan azt hiszik és bizonyítés is van rá részben hogy az élet 1 meteorittal érkezett a Földre. Miért? Mert vannak vírusok amelyek nem földi eredetűek. Asszem a fertőző tüdő gyulladásé is ilyen.Nagyon Sci-fisen hangzik nem?:-) Pedig igaz. -
assdf #216 Ja és mégvalami. Tudtommal a legaprobb kis egysejtü élőlény dnse is 99%ban megegyezik az emberével. Innentől kezdve két változat van. A,:Feltételezem hogy a legelső tudomisén 4 milliárd évvel ezelőtti egysejtü lény dnse is kb. 98%ban megegyezne a emberével. Akkor viszont ez azt jelenti hogy a dns egyszercsak ugy hipp hopp a maga hihetetlen bonyolultságával megjelent a földön.Hogyan?A véletlenszerüen összekever szervetlen anyagok egyszercsak kiadtak egy értelmes rendezett kódot? (ez a dns)
B,:A legelső egysejtü dnse csak például 5 elemből állt aztán szépen hozzácsapodott még további pár milliárd ohgy kiadja a mai bonyolultságú dnst? ez esetben viszont egy baktérium dnse nem egyezhetne meg 99%ban aze mberi dnsel... Magyarázd el ezt nekem légyszives akkor hogy is van ez? -
#215 Természetesen nem állítom, hogy a halál után off van, de ez is egy elmélet, nem én találtam ki csak hangosan gondolkodtam rajta.
Tudat? Lélek? Tudatalatti? Most akkor mind vagy egyik sem? Semmit sem tudunk, csak találgatunk, de ez jó, mert mi vagyunk "itt a Földön" (de még ez sem biztos) aki a saját létezésén gondolkodik.
Hmmm milyen jól megy nekünk más fajok minden napja arról szól, hogy örökítsék a génállományukat, küzdenek az életükért (életösztön?, evolúció?), a táplálékért, mi pedig itt erről trécselünk. De felvitte "Isten" a dolgunk? :-D
Ez a menny? :-D
Etiópoknak, éhezőknek, nincsteleneknek a pokol? :-( -
Ironka #214 Nincs mit tenni. Te már ilyen maradsz. Hozzánemértő okoskodás. Ja, ha nem ismerünk félig repülő rovarokat, akkor nem voltak. ÁÁÁÁ Darwin hosszú évek megfigyeléseiből vonta le a következtetéseit. Rémlik valami a galapagosi Darwin-pintyekről és az adatpív radiációról? Ha jól emlékszem a középiskolai anyag része. De te csípőből lefikázod. Rendben van. Akkor én csuklóból foglak. -
roliika #213 Epi! Minato motorja is így müxik csak kicsit egyszerübb mert ott ő mágneseket használ és bakkasztokat...nézz utána ha érdekel. Több ezer minato Ventillátort vett 1 bevásárló központ, biztos nem véletlenül. -
Epikurosz #212 oké, de a lepke azért kicsiben jól lemodellálja az evolúciót, nemde?
gyanús, hogy ilyen gyorsan leseperted ezt a bizonyítékot.
mert ha van metamorfózis, amely rádaásul a szemed előtt zajlik le, akár egy-két nap alatt (tiszavirág), akkor mire képes a természet több milliárd év alatt..
Hát, aszem ezek a tiszavirágok betettek nektek, kreacionistáknak. Hi-hi. -
Alfa Of NS #211 "Az ember kifejlődésének esélye kb. annyi mintha elkezded összekeverni a betüket és egyszer csak véletlenül sikerül kiraknod a Tolsztoj: Háború és béke cimü regényét."
Leegyszerüsítve a dolgot, vedd hozzá, hogy a természet olyan iszonyatos mennyiségben próbálkozk ezzel az öszekeveréssel, hogy már az lenne furcsa ha nem jonne ki a Háború és a béke. Most jelenleg ha megszámolnád, hogy hány molekula, sejt stb változik, már az elképzelhetetlen menyiség, és a természet ezt teszi több milliárd éven keresztül. Itt kis valószínüségről nem nagyon lehet beszélni -
roliika #210 Epikurosz. Sajna nem értetted meg akkor amit leírtam. Igen annyi a vissza kapott energia. De ha csak a veszteséget tápláljuk vissza akkor már más a helyzet. -
roliika #209 Tinmann! Azért arról meg vagyok határozottan győződve, hogy a halál után nem csak OFF van és kész.:-) Ennél jóval bonyolultabb a dolog...szerencsére. Persze lehet hogy teljesen nem is halunk meg mert nem tutunk és odaát is azok élőlények bizonyos értelemben...na ezt hosszú volna kifejteni. De hidd el, ha elérkezik az idő minden emléked meg fog maradni utána is 1 jó darabig...