IoIa: Ha megnézed nem csak a vallásról regéltem.
Isten még mindig nagybetű ;-)
"Isten hogyan jött létre?"
Honnan érzi/tudja, az ember, hogy mi az ami jó és mi az ami rossz? Szerinted levágni valakinek a fejét jó? Rossz. És miért rossz? Mert a társadalomban ez nem szokás, nem elfogadható, saját fajtád elleni vétség, nem felel meg a törvényekben leírtaknak?
A pár nyögéssel, morgással kommunikáló álló ősember is tudta, hogy mi helyes és mi helytelen. De csak nézd meg a kutyád szemeit "arckifejezését", hogy milyen ha mondjuk egy gerlét elkap, játszik vele és a madár egyszer csak nem mozdul.
Érdekes mindenesetre... ahogy a társukat elvesztő bálnák, delfinek "sírása" is felelmetes. Honnan ered mindez? Pusztán a fajfentartás ösztöne?
Megválaszolhatatlan kérdések... akárcsak az evolúció.
Mielőtt még hozzámvágnád, hogy húzzak a templomba közlöm, hogy jó pár éve nem voltam. Különbség kellene legyen az ámítás és a hit között, sokan mégis bedőlnek.
Champ:
"Mi értelme lenne itt a céljainkért szenvedni és küzdeni, ha utána úgyis vár a megváltó örök boldogság..."
Talán a tettek alapján történik majd "odaát" valami, talán nem és tényleg off, de nekem személy szerint jól esik hinni abban, amiben titokban minden normális ember hisz: Egyetemes jóság (Isten,Allah, angyalok akármi?... ezek csak szavak), valamint jól esik abban is hinni, hogy nem csak az evolúció termékei vagyunk, és persze az élet védelme legyen az bármilyen formában.
roliika: Hát vesszek meg megcsinálom ezt a vackot, de ha nem forog jössz egy olyannal nekem aminek 4 kereke van és forog ha benzint öntök a tankba (Volvo elég lesz :-D )