5789

AvP Univerzum | Alien, Predator infók | Film hírek

• Darkoo
    Az viszont nagyon tuti lenne,ha megint mozgásérzékelővel mászkálnának a filmben,mint az ALIENSben Szvsz a játékokban nagy para volt úgy játszani
  • Darkoo
    Szerintem erről az oldalról megtudod rendelni a könyvet
    Anima Könyvesbolt
  • öregharcsa
    megkell nézni hogy ki adta ki...felmenni a honlapjukra hátha van csomagküldő szolgálatuk...
  • bigfoot
    netről rendelőset nem tud vki?
  • Darkoo
    Én a Corában vettem meg,de szerintem ilyen nagyobb bevásárlóközpontokban érdemes körülnézni.Egyébként ott láttam a Ripley háborúját,azt is megakarom venni,mert még nem olvsatam sajnos...:((
  • bigfoot
    hát még sajnos nem:((
    nem tod honnan lehet beszerezni?

öregharcsa:
    jah én is néztem hogy nem hivatalosak,egyebként onnan olvastad az új vadászokat?mert sztem az kurva jó predator 3 lenne+
  • Darkoo
    Olvastad az uj Predator regényt a Nagy játszmát?:)
    Én elolvastam,és hát.. végülis könnyen emészhető a történet,de kb ilyen sztorit én is tudtam volna írni:)Meg úgy bárki,aki kicsit is ért a predator mítoszhoz.
    Jég és Vér klasszisokkal jobb szerintem...
  • öregharcsa
    na most jól megkavartak....eddig azt hittem ez hivatalos folytatás de a rajongói oldal szerint nem.....

ja és itt vannak a befejezetlen történetek is amik szintén nem tartoznak a hivatalos folytatások közé....
    AVP nem hivatalos folytatás
    nagyon sajnálom hogy nem így van mert eszméletlenül jók...

most nagyon nagyon szomorú vagyok...egy világ omlott össze bennem ahogy olvastam a "csalókról"...(nekem akkor is tetszettek a könyvek)

"NEM HIVATALOS (MAGYAR) REGÉNYEK:

Ezen alkotásokat honfitársaink jegyzik, üzleti okokból angolszász álnevek mögé rejtőzve. A végső vesztes a halál (2003) című kötetben Torkos Attila kínál alternatív folytatást az első két film utáni eseményekhez. Gáspár András a Damien Forrestal név alatt adta közre A Kelepce és A túlélők (1993) címet viselő AvP-regényeit. E kiadványokban odáig fajult az álcázás, hogy az "eredeti", természetesen a valóságban nem létező amerikai kötet címét, kiadóját, sőt a magyar fordító nevét is közlik; ennek köszönhetően sok olvasó ma is hivatalos kiadványnak hiszi a műveket. Az így megjelent történetek természetesen sehogyan nem illeszthetők be az amerikai könyvek eseményvonalába.
    Ugyanilyen "leplezett" magyar alkotások a Predator főcím alatt született Hőhullám New Yorkban (Szántai Zsolt, az ismert fordító tollából, 1993) és az Új vadászok (Bihon Tibor, 2000).
    Egy mondat erejéig említsük meg Pál Tamás és Pál Dániel paródiáját, a Hová lett a nyolcadik utas?-t (1998)."

• öregharcsa
    ha jól emlékszem ebben a könyvben:

PREDATOR: 2017 - Hőhullám New Yorkban

Valhalla Páholy (1993)
    Kyle Sternhagen: Predator: 2017 - Dead Heat In New York (1993)
    ISBN 963 7632 61 1
  • öregharcsa
    pontos éveket?? vagy csak körülbelülit??

nehéz dolgot kérsz így hirtelen de nézzük csak.....

az első 2 Predator az ugye napjainkabn tehát a XX. ill XXI. században...itt van egy nagy ugrás az időben amikor is elkezdődnek az Alien történetek(pontos időket nem tudok mert ugye az első Alien és a második Aliens rész között is 63 év telik el)majd ez követi a 3. Alien rész és 200 évre rá a 4. rész...ezek között könyv formájában láttak napvilágot a történetek, amiket nem lehet túl pontosan behatárolni mivel egy szó sem esik róla hogy pontosan milyen évet is írunk(asszem)én az Aliens2 ill Alien 4 közé helyezném őket.

van egy nagyon jó trilogia amit sajnos a napjainking sem fejeztek be(2 rész jelent meg) mert akkor omlott össze a Valhalla páholy könyvkiadó és a jogok fene sem tudja kinél vannak.
    az egy brutál nagy háború kellős közepébe visz minket amiben a telepesek mint keletetőanyag vannak számontartva és az Alienek mint levadászható prédák vannak a Predatorok számára de nem számolnak a Weyland-Yutani társaság terveivel ami egy véres és brutális háborúba torkollik mert az egész egy nagy csapda...
    sajna ezt nem fejezték be pedig iszonyatosan jó könyv volt...
  • bigfoot
    nah az nem az bocsi!
    egyebként melyik könyvekre gondolsz?mert predatorból hivatalos eddig csak 3 van!
    akkor melyikbe vannak ezek leírva?
  • bigfoot
    melyik predátor könyvre gondolsz?a big gamere?
  • Esrohnoil
    Leírnád nekem h. időrendben mikor játszódnak az alien és a Predator filmek?
  • öregharcsa
    nem! (és igen)

az azért nem volt jó mert aki olvasta az összes eddig megjelent predator -alien- AvP könyveket az tudja hogy mr.Weyland az nem halhat meg a jégmezőn mivel ő alakítja meg a társaságot(itt még csak Weyland társaság). mégpedig azért hogy ellenfelet (fegyvert) találjon a Predatorok ellen.(innen indulnak az Alien részek)
    a társa egy bizonyos Yutani nevezetű ürge meg nem más mint Dutch Shaffer(svájcinéger) aki az első részben életben marad.
    a cég eleinte fegyverek és biomechanikus alkatrészek(androidok) gyártásával foglalkozik majd a hibernáció kutatásában ér el kimagasló eredményeket(mivel Weyland rákos)így elérhetővé vállnak a hosszútávú űrútazások.

Weylandot erdetileg a harmadik Predator vadászidény(a hivatalos 3.rész forgatókönyve) győzi meg arról hogy léteznek a világűrben értelmes de igen agresszív élőlények akik ellen egy fegyvert kell találnia(ezek lennének az alien-ek..) bármi áron...
    ebben segít neki a néger hekus a második részből ill Dutch Shaffer testvére aki elveszett bátyja után kutat...mindez a 3.rész végén derül ki(könyv!!!)...tehát aki nem olvasta annak az összefüggések a két film között eléggé zavaros és kaotikus egyvelegbe torkollanak....

egyébként a film elmegy pedig nagy rajongója vagyok ennek az univerzumnak és valahogy ez nem nagyon illett bele...

ezt a filmet 6x kezdték el forgatni és hagyták is abba hogy végül már a technikai színvonal is meglegyen amivel meglehet jól csinálni a filmet...mindíg más forgatókönyvel és rendezővel hogy így nyerje el végleges formáját ami nem mindenkinek megfelelő, mert igazából egy akció-horror fimből csináltak egy Walt Disney féle családi borzongós kis mozit max 14-es karikával...
  • bigfoot
    miért szerinted hogy lenne jó az avp2?
    tetszetta az avp?
  • Darkoo
    Ja, az megadta az alaphangulatot a filmhez:)
  • Esrohnoil
    De, Predator első részének az elején. :)
    Jó régi szám.
  • Darkoo

Ha nem is szimpatizálsz minden kijelentésemmel,akkor se mond hogy tuti bukás lenne..Egyértelmű hogy nem..
  • vg
    Hála isten, neked semmi közöd nem lesz a filmhez, mert így tuti bukás lenne!
  • Darkoo
    Azt Litlle Richard énekelte benne nem?:)
  • Esrohnoil
    Long Tall Sally :D
    Az de hatalmas volt. :)
  • bigfoot
    hát igen!ezek benne lennének elégedett lennék!
    kár hogy az alien filmek zeneszerzője meghalt,mert ő is lehetne a zeneszerző!
    a predator zenéjének készítője is nagyon nagy zenét csinált!!
  • Darkoo
    Hát nemtudom...számomra az ideális Avp film az alábbi összetevőkből állna:
    1. Rendezőnek felkérném John Mctierman-et ,vagy James Cameron-t, esetleg Ridley Scott-ot.(De én most bízom az új rendezőpárosban...)
    2.A történetet mindenképp a jövőbe helyezném...
    3.Felejtsük el az első rész történetét,szereplőit,szóval úgy az egészet:)
    4.Dolgozzon a filmben Stan Winston ,aki a szörnyek kinézetéért felelős az előző filmekben,mert az előző AvP-ben a predatorok kinézetével annyira nem voltam megelégedve...
    5. Természetesen,és legfontosabb szempont,hogy R besorolást kapjon a film!(horrorisztikus jelenetek,sok vér,félelem reszketés)
    6.Kb 2 és fél óra hosszúságú legyen a film!
    7.Legyenek benne karakteres tehetséges színészek( neh zenészek,tinédzserek,és egyébb nemkívánatos színészek)+jellemfeljdődés,karakterábrázolás igen fontos szempont!!!
    8.Az eredeti predator hőlátást oldják meg újra!
    9.James Horner-t vagy Alan Silvestrit(Predator zenéjét írta,ami lenyűgőző!!!) kérjék fel zeneszerzőnek!
    10.Neh erőltesség a predator-ember barátságot,vagy ha mégis azt neh nevetségesen oldják meg!
    11.A helyszínen csak úgy burjánzanak majd az alienek(lásd Aliens)
    12.Kb 15-20 főbb karakter legyen azért a filmben(6-10 civil,3-5 tudós,4-8 tengerészgyalogos)
    13. 6-8 predator-t pakoljanak a filmbe! :)
    14. Mutassanak olyan jelenetet is,amikor a predator ellátja a sérüléseit!(azok a Pred1-2 -ben nagyon hangulatosak voltak!)
    15. weyland-yutani társaságot neh nagyon erőltessék a filmben,mert csak mégjobban összekuszálják a szálakat!Vagy oldják meg okosan:)
    16. Legalább 5 nagyobb csata történjen a filmben!
    Elsőként tengerészgyalogosok csapjanak össze az alienekkel.
    Predator/Alien első összecsapás (sokkal látványosabban és kreatívabb harcmodor mint az előző részben!)
    Predator/Alien második összecsapás
    Predator/Ember összecsapás ( ha nem is olyan hosszan mint a Predator 1-2-ben de én elvárom hogy legyen benne,és azt csinálják meg nagyon hangulatosan!!!)
    Predator/Alien harmadik összecsapás!

Utolsó ütközet:A megmaradt emberek a menekülő utat keresik a helyszínről,1-2 predator tesz róla ,hogy neh találják meg...,2 predator az alien királynővel véres és brutális harcot vív, Elder Predator meghal,az ifjú tehetséges predator megöli a queen-t!
    Befejezés:megmaradt emberek/vagy predatorok eltakarítják a többi alient(lebombázzák,vagy felrobbantják a környéket),predator hajó is menekül az űrben,de nem sejtik hogy egy-két alien felkéreckedett az űrhajóra, és majd egy csavar a végén,hogy az elkezdett fantasztikus történetet lehessen majd folytatni a 3. részben:)
    Szeritem ez a tökéletes AvP film kellékei...

• matrix666
    Egyébként jól is meglehetett volna csinálni az Avp első részét.A sztoriból lehettt volna építkezni...

- XXI. század: garantált, hogy senki sem tudja, mi fán terem az alien (más kérdés, hogy a mindent tudó tökös Lexxel ezt elszúrták)
    - Antarktisz: a sarkvidékek nagyon emlékeztetnek az űrre. Hideg van, sötét van (persze csak este, de az elég hosszú az Antarktiszon), és ezt a létsíkot az alienek uralják. A predik kicsit ellentmondanak a környezetnek, de ezt akarták ellensúlyozni azzal a jelenettel, amiben beszélnek arról, hogy a piramis belsejében meleg van, csak éppen ezt kivágták (a könyvben benne van, illetve a filmen láthatóak a félre tett kabátok). Sajnos ezt is elszúrták, rá kellett volna menni a sötétség és a hideg érzésére, és nem kellett volna pulcsiba flangáltatni a mindent tudó tökös Lexet.
    - Átalakuló piramis: az LV-436, a Nostromo, a Fury-161 és az Auriga sötét labirintusai után mi lehetne rémisztőbb? Egy folyamatosan átalakuló labirintus. Sajnos ezt is elszúrták a mindent tudó tökös Lexxel.
    - Fegyvertelen, vagy fegyvereikkel mit sem érő emberek: lásd: Alien, Aliens, Alien3, Alien Resurrection, Predator, Predator 2 (sajnos ezt is elszúrták rosszul időzített akciókkal és rosszkor elhangzó beszólásokkal, na meg a minden tudó tökös Lexxel).

Na most, ezekkel az alappal jó filmet lehetett volna gyúrni egy jó rendezővel. Anderson nem volt az. Reméljük a testvérpáros az, és valami hasonlóan bizarr alapokkal rendelkező történetből kihoznak valami igazán lenyűgözőt.
  • Darkoo
    Egyet értek veled
  • matrix666
    "A klasszikus H.R. Giger féle alien-t szeretnétek viszontlátni afilmen,mint anno az Alienben és az Aliensben?Vagy az Alien 3 óta genetaikai változásokon átment alien a megnyerő számotokra?"

Az A3-as alient is Giger tervezte, szóval ő is klasszikusnak mondható. Lényegében nekem mindegyik verzió szimpatikus, és legjobb az lenne, ha mindegyik visszaköszönne. De a kedvencem az Aliens-es verzió, ha csak egyetlen fajtát választhatnék, azt választanám. Vagy egy merész kísérlettel ötvözném az Aliens-es verziót az AVP-s verzióval. Engem inkább az új lények agasztanak, mint az predalien vagy az esetleges (bár nem valószínű) preatorian. Láthattuk mi lett egy olyan alienből, amihez Giger hozzá sem szagolt, egy bődületesen ronda újszülött.
    " Predatoroknak bővüljön a fegyvertára?Találjanak ki új predi fegyvereket ,amik se akönyvben se a filmekben nem láthattunk olvashattunk?"

Mindenképpen, de a régiekről se feletkezzenek el. Pl az AVP-ben sehol sem volt a predatorok hangfelvevő tulajdonsága, vagy a dárdát is elfelejtették, az egészségügyi készletről nem is szólva. És ne erőltessék túl az új kütyüket. A Predator 2-ben szépen megoldották ezt azzal, hogy az új kütyük részei lettek a történetnek, de az AVP-ben a shurikant borzalmasan erőltették

"A külső dizájn szerintem maradjon.De én még mindig a klasszikus maszkot viselő prediket részesítem előnyben...És ti?"
    Szerintem bátran nyúljanak hozzá, és minden pred kapjon egyedi maszkot/felszerelést. Az AvP nagy hibája, hogy mindig ugyan azt a négy maszkot használták mindenhol. Ellenben a Predator 2 végén...
    "Ha a régi predik filmek hangulatát akarják visszaadni,nem bánom ,ha a film végén szentelnek egy kis időt egy ember vs predi harchoz. Ez szvsz fontos kelléke a predator filmeknek...
    Alien filmek hangulatát meg szerintem a sötétség és a megfelelő hangulat kellőképp visszadja majd.."

Nem megoldhatatlan. Ügyes történetvezetéssel kivitelezhető lehetne. Már az AVP-ben is ott volt a lehetőség, de ott elszúrták. Talán az AVP2 már tud ezzel élni.

• matrix666
    "Ti melyik megoldást részesítenétek előnyben a soron következő Avp filmben? A sok cgi technikát felvonultató látványelemre építő blockbuster mozit?(Én mellőzném a cgi-t,vagyis ahol csak nagyon szükséges...)"
    Mivel azok közé tartozom, akik nem szidják a CGI-t, mint a bokrot, mert szerintem semmivel sem hoz létre jobb vagy rosszabb látványt, mint a többi trükktechnika (a bábról is megmondom, hogy báb, a robotról is, hogy robot, a CGI-ről, hogy CGI), én szívesen látom vegyítve a kettőt. És szerencsére a jobb trükkmesterek is így vannak ezzel. Szóval megfelelően vegyítve a kettőt szerintem elérhetik a megfelelő hatást. Mivel ezen a téren én elégedett vagyok az AVP-vel, abban a formában jöhet is, talán csak az animációkat kéne életszerűbbé tenni. A végén a királynő kicsit idegenül mozgott (mármint idegenül egy idegenhez képest...).
    "Az alienek és predatorok legyenek animálva feltupírózva még izmosabb még dizájnosabb kinézet vagy vissza a gyökerekhez?"
    A prediket szerintem játszák végig színészek, elvégre semmi olyat nem kell csinálniuk, amit nem tudnának emberrel megoldani. Ne legyenek izmosabbak. A páncéljuk lehet dizájnosabb, de azért ne essenek át a ló túloldalára. Az alieneket egész alakos formályukban animálhatják, mivel szvsz úgy tudják őket igazán állatias mozgásúvá tenni. Az Alienben mindig is zavart, hogy nagyon emberi a mozgásuk. Az Aliensben ez nem volt feltűnő a remek kamerakezelésnek és a kítünő megvilágításnak köszönhetően, dehát nem Cameron fogja rendezni a filmet, így ez nem várható az AVP2-től. Bár ha a két ifjú titán képes rá, én csak örülök neki.
    "Gumijelmezben mászkáló predator és hidraulikával mozgatható alienkirálynő még most is jól nézne ki a filmvásznon?"
    Perszee! Nézd meg az Ep3ban Chewbaccat, egy képkockányit sincs animálva, végig az eredeti színész Peter Mayhew (remélem jól írtam) játszik jellmezben. De meg lehet nézni a Jurassic Park 3 robotdínóit, amik legalább olyan élethűek, mint az animáltak.

• Darkoo
    Jaja!És a civil lakosság és így vadásszon az alienekre nem?
    Civilek a filmben
  • Prof William
    Ja és Texasban a kemény kübojok lődözik majd hatlövetűvel az élieneket.

Vegyék mondjuk a AVP2 játék szoriját, filmesítsék meg és voilá kész is van a jó film. De biztos nem ezt teszik.

Jövőben játszódó filmet akarok sok tengerészgyalogossal és impulzusfegyverrel!
  • Dexantreal
    Reméljük
  • Darkoo
    Eddig sokan azt hitték Texasban fog játszódni a sztori,de napokban jelent meg egy infó,hogy egyáltalán nem ott,és hogy még dolgoznak a forgatókönyvön,ami nagy durranás lesz
  • Darkoo
    Nemtudom...Megnézem azt ajelenetet!Itt egy kép róla:D
    M60
  • bigfoot
    egyebként nem az m60as találta el a predit?
  • Darkoo
    Jah, akinél volt a géppityu azt eltalálta a predi
  • Seten

A predatorra az első részben is M-134-gyel vadásztak!
    (És el is találták :)

• Darkoo
    Remélem nem megint valami nemzetközi színészgárdát verbuválnak a filmhez,mint tették azt az első résznél...Pl az a szőke tüsi hajú csaj kifejezetten irritált.Meg az a Van Helden vagy ki
    Ide karakteres ismert, vagy tehetséges színészek kellenek.Vajon tudni e már,hogy kiket kerestek fel, hogy játszanak a filmben
  • Darkoo
    Ugyan Jerry Lambert rendőr barátunk(Aliensben ő volt Hudson!!! ) nyomta a jobbnál jobb poénokat
    Egyik kedvencem:)
    "A dokihoz oda megy a pasi,majd mondja neki a doki hogy: vízlet és széklet mintát kérnék...Erre a pasas..Jaj doktor úr nem baj ha itthagyom az alsógatyám mert sietek:DDDDDDDD "
    Meg hogyan szedjünk fel egy nőt..A szórakozóhelyen oda megy a lányhoz,hogy bocsi a hugom szabad?...Jó nem is vagy a hugom
  • SLICK
    amúgy azt meg kell hagyni h az 1ben elég jó poénok voltak :D pl a vaddisznó...
    a 2-ben eg kevés volt a poén de káromkodás nagyon ment -.-
  • Darkoo
    Kedvenc jelenetem volt!Szegény Predator annyát rendesen szidták akkor
  • bigfoot
    kinek nem:))