5789
-
#411 igen de ez elég ritka... -
Darkoo #410 Erről most pl hirtelen a bemutatásra kerülő magyar megafilm a Szabadság és Szerelem jut eszembe...Goda Kriszta a rendezőnő egy teljesen független jelentet vett fel,és a Mission Impossible akció rendezője megint máshol egy csatajelentet forgatott épp...
Én tanulmányoztam a testvérpáros munkásságát.Ezek nagyon összhangban vannak,és precizen végzik a feladatukat...Íme két kisfilmjük:
Avp 2 rendezőpáros kisfilmje 1
Avp2 rendezőpáros kisfilmje 2 -
#409 nos általában együtt dolgoznak (1ST UNIT)a fontos jeleneteknél,mivel mindenkinek más "látásmódja" van, ha külön dolgoznának abból nem biztos hogy jó dolog sülne ki, élvezhetetlen lenne a film a váltakozó stílusoktól...
a 2nd unit általában a sztori szempontjából a nem túl fontos dialogokat(ez sem mindíg igaz) ill a kaszkadőrjeleneteket csinálják meg egy külön technikai-akció rendezővel(természetesen egyeztetnek a 1st unit rendezőjével).
ez a bevett szokás, de vannak erre ellenpéldák is.... -
Darkoo #408 Miért ha két rendezője van egy filmnek,akkor hogy működnek a dolgok? -
#407 őőőő izé...igen ...majdnem így történnek a dolgok,de nem egészen... -
Darkoo #406 Igen közben meg rájöttem arra,hogy két rendezője is lesz a filmnek ugye.A Strassue Brothers:) Még az egyik egy brutál alien-predator összecsapást vezényel le,addig a bratyó egy drámai jelenetet vesz fel egy másik helyszinen Így persze elég lehet a 3 hónap:) -
#405 3 hónap bőven elég neki...tapasztalatból tudom...a magyar filmek 4-5 hét alatt készülnek(jó szarok is)...
egy amerikai filmnél van építőcsapat(világítás ,díszlet,kellék..stb)-forgatócsapat és bontócsapat....ezenkívül 2nd unit(és még több is ha kell!!)..szintén ezzel a felszereltséggel...tehát ha azt veszed hogy naponta csak 1perc hasznos felvételt készítenek akkor az 180 perc a két csapatnál...ez bőven elég egy ilyen fimnél amit teletömnek cgi és egyébb dolgokkal... -
Darkoo #404 Remélem nem megint noname színészek szerepelnek majd a filmben...Avp-s színészgárda is egy rakás 0..Minden Alien részben karakteres elismert színészek játszottak,akik most is minőségi filmekben munkálkodnak...
Egyébként hova ez a nagy titkolózás?Miért nem tudunk már legalább egy színészről???
Ott van pl a Batman új része,már az egész stáblistát tudom,pedig a filmet csak 2008ban szándékozzák bemutatni!!!
Aztán meg a másik...3 hónap lesz a forgatási időre...Nem rövid ez??Remélem nem fogják összecsapni...
Egy jó filmnek kell min 4-5 hónap...
Vagy az lesz,hogy kevés beszéd,sok cgi és trükkfelvétel,amit utómunkálatok során elvégeznek...De szerintem ez nem jó.. -
Dexantreal #403 ...biztos ízlik neki -
#402 A és egy Predator meg épp rántottát főz az egyik tojásból -
Dexantreal #401 Tényleg...lehet, hogy valamelyik távoli bolygón most is tolja tojásait a királynő -
Dexantreal #400 Nemtom. Ha összetalálkoznék egy ilyen döggel, mint az alien, eleve összeszarnám magam szerintem és azon agyalnék, merre fussak. Ha lenne időm rá. Attól függetlenül ja. Jó lenne ez egyszer a régiekhez méltó sztorit látni mozi vásznon ismét... -
#399 Én is remélem, hogy igazam van :D :D
Remélem a rendezők szeretik a jó sci-fi horror -t amin össze lehet magunkat szarni :D :D
-
Darkoo #398 Nagy szívfájdalmam,hogy így elrontották a Terminator sorozatot..Manapság már nemtudnak jó scifit készíteni..Az elmúlt években egy kiemelkedő alkotásról se hallottam...(SW Episod 3 max de az se igazi..) -
Darkoo #397 Nos remélem Igazad van! -
Darkoo #396
Egyébként meg lehet nem is ez lesz a film címe,mert a Fox még mindig nem ismerte el hivatalosan a címet... -
Dexantreal #395 Volt csaj is az álomban...de sajnos mikor épp történt volna az izgiss rész, felébredtem... -
Darkoo #394 Én inkább szép lányokkal álmodom -
#393 és amikor felébredtél leesett az arctámadó a fejedről... -
Dexantreal #392 Egyébként tegnapró mára virradóra álmodtam1 cool nagy alien harcról, aminek én is résztvevője voltam. Írtottam őket rendesen csak erre emlékszem...
Hmm, asszem megnézem újból az alien filmeket -
#391 Ki olvasta az AvP film alapján írodott könyvet?Szerintem tele van hibával...
Íme pár baki a könyvből:
- Scart végig nem kapják el a dögök, mégis kikel belőle a végén a kis alien.
- Vagy (ez a legnagyobb) 245. o. 29. fejezet, első mondat: "A labirintusban több száz rovar rohant a sötétben." Mennyi?
- Aztán 205. o "1979-ben, itt a Bouvetoya-szigeten rejtélyes atomrobbanás történt." - hát nemcsak 100 évenként járnak ott predik?
- 216. o. "Sebastian Pepsi kupakja lezuhant a mélységbe." ellenben a 260. o-on "Egy hosszú percig Sebastian rozsdás Pepsi kupakjára meredt..." transzport kupak.
- 159. o. "Mielőt Quinn egyetlen hangot kiadhatott volna, mielőtt felsikolthatott volna, a pengék lecsaptak és keresztüldöfték a homlokcsontját, az agyvelejét." ellenben a 246. o-on "...Lex meglátta Quinn fagyott hulláját. A jelek szerint a férfi keményen küzdött az életéért." össze-vissza küzdöt ott lent.
- 184. o "...Miller tisztán hallotta Verhaiden sikolyait, a darabokra tépett emberi test reccsenéseit." erre a 209. o-on "Verhaiden arcára egy rákszerű lény tapadt, a testét ugyanolyan anyag rögzítette, mint Millerét." széttépték, aztán összerakták. Itt jegyezném meg, hogy a 184. oldaltól a 209-ig Miller ismeretlen okok keretében került a fészekbe, mert róla szó se esik Verhaiden "elhalálozása" után.
- És akkor végül van egy kóbor szereplőnk is: Peters, vele a 167. oldalon találkozhatunk egyetlen mondat erejéig. Se előtte, se utánna nem említik többet. Ennyi, ami kapásból eszembe jutott és utánnuk néztem... ezek számomra roszabbá teszik a könyvet a filmnél.. -
#390 "horrorisztikus látványra és hangulatra kívánunk koncentrálni."
ez asszem sokak számára bíztató ;) -
#389 Nah ez nagyon korrekt HSZ volt... :)
grat hozzá... ;)
"mintha a farkasembert összeeresztették volna Drakulával. (Underword-el jönni nemééér)" hát Underword -el jönni nem is ér mert az is egy hulladék :D
Szerintem pont azért válaztottak új stábot mert nem voltak megelégedve az elsővel és talán esetleg kaptak olyan kritikákat Alien és Predator fanoktól és szakértőktől ami felnyitotta talán a szemüket, hogy ha tényleg sikeres 2. részt akarnak akkor itt valami újat kell csinálni valami jobbat, hosszabbat, horrorisztikussabbat...
Ez rendező testvér páros aki megkapta az AVP2 rendezését ezt nyilatkozta->
Szeretnénk az eredeti Alien és Predator filmek hangulatát és látványvilágát idéző filmet készíteni" - nyilatkozta Colin Strause. "Az első résszel ellentétben azonban mi nem az akcióra, hanem inkább a horrorisztikus látványra és hangulatra kívánunk koncentrálni."
sorry ha már ez volt :) :) de ez mindenképp bíztató szerintem... -
#388 egyebként tök furi hogy a terminátor is olyan sorsra jutott mint az alien,predator
vagyis a régi klaszikus részekhez csináltak egy folytatást amihez egy gagyi rendezőt adtak nem a régiek közül vki és csak egy cgi popcorn mozi lett -
Dexantreal #387 Támogatom -
#386 hát sztem a csata jó volt a pred és alien között!
mert a 2 pred csak csukló pengével ment azzal meg nem annyira májerek,ráadásul az alien sunyiban nyomult
a hivatalos avp3 című regényt olvasta vki?asszem háború a címe!na sztem az a legjobb regény!alienvspredatorvsember+a robot nagyon poén:D -
#385 Erősnek erős, de azért szerintem a predatorok sisakját, majd a koponyáját, majd az agyát és végül megint a koponyáját nem szakítja így át. Már csak azért sem, mert egy M16/A2-es nem tett kárt benne (a Predator 2-ben a vágóhídon találja el a sisakját is Harrigan) és azért nem hiszem, hogy az alien második állkapcsa erősebb lenne egy gépfegyvernél. Plusz, az Alien Resurrectionban az üvegfalat sem tudták átütni a második állkapcsukkal, ez meg abszolúte idegen technika, és valszeg a ragadozók erősebbre fejlesztették. -
Darkoo #384 Azt mindenesetre hülyeségnek találtam,hogy egy alien átlyukassza egy predator sisakját,mintahogy a filmben is tette..Ekkora ereje lenne ? -
Darkoo #383 Anderson elég lúzer harcosoknak teremtette meg filmjében a prediket ez tény.De szerintem az új részben végre ismét rátermett vadászok lesznek,mint a Predator 1-2ben.Predator 1ben simán eltakarította az útbój Jimm Happer bandáját, és megnyúzta őket szépen,ahogy egy űrböl érkezett kegyelen vadásztól elvárja az ember:DDD Aztán ugye Swarci elit katonáit se kímélte:)
Az új részben is kb ezt várom a prediktól.Legyenek ismét gyorsak,és kegyetlen gyilkosok.
-
#382 Jaj csak azt neh:) A szerencsétlen predek a filmben még egy alient sem tudtak kinyírni a filmben normálisan...akkor milyen predalien királynő legyen? Hova, ha ilyen szerencsétlen egy társaság... Az AvP-ben az alienek leverték a predeket( most ne azt nézzétek, hogy mindenki kipurcant). Közelharcban egy alient sem tudott megölni egy pred sem. Kettő az elején meghal. Scar lelövi őket, nem túl nagy dicsőség nem is nehéz. Amikor menekülnek, akkor is, ha nincs a kemény tökös lex, akkor ott ő is meghal, illetve a királynőnél is. Mellesleg a szerencsétlen Scar lenyeshette volna a szurikennel a királynő fejét, csak akkor hirtelen nem tudott már úgy célozni és persze, hogy a nyakát találja el. Mellesleg oké, hogy a kirákynő erős, de hogy a lándzsát keresztűldöfi a fején és vígan rohangál, már enyhe túlzás. Bár az AvP-s királynő kb egy Superman.
-
Darkoo #381 ÉS ha tegyük fel a királynő most predalien királynő lesz?:) -
#380 Szerintem nem az alienkirálynőn lesz a hangsúly, bár elválik. Az első részben nem kellett volna ellőni az elszabadul a királynő sztorit. Neki csak csücsülnie kellett volna a fenekén. AMúgy nehogy megint össze álljon valaki a predekkel. Ami könyvben működik nem biztos, hogy filmben is jó. Egyébként sok újat kell mutatniuk, ha jó filmet akarnak készíteni. Mondjuk személy szerint én nem örülök, hogy a Földön fog játszódik a film.(legalább is valószínű)
-
Darkoo #379 Vajon ez a film is a királynő halálával ér véget? -
#378 Igen ez engem is szokott zavarni... Főleg az ALIENS-es alieneket láthatjuk a képregényekbe és mind ugyan olyan. Jó lenne egy olyan képregény ahol azért van különbség (sima koponya, bordázott koponya, predalien, dog alien stb.)
Filmben ezt, nem várhatjuk el, mert ugye nagyon sok pénzbe kerülne minden alient másra csinálni. -
Darkoo #377 Ki olvasott már Avp képregényeket???
Valamelyik AvP képregényben egy bolygóra rakják a tojásokat, és ott keltetik ki vele az idegeneket az ottani élőlények felhasználásával...viszont itt van a képregényben egy nagy baki, hogy mindegyik alien ugyanolyan, pedig kelt ki nagy kígyóból, majomszerű valamiből meg madárból is. Talána préda sorozatban van ez, de nem biztos... -
Darkoo #376 Tudom nem újkeletű,de akkora badarság volt,hogy nem saválló volt a lánc... -
#375 Kihagyni? Egy királynőt? Egy alien filmből? Ez egyszer vállt be, az Aliennél, azóta meg se merjék reckíroztatni nekem, hogy kihaggyák. Amúgy a lánra vert királynő nem újkeletű, ha olvastad legalább az Aliens Vs Predator: Háború című könyvet, már nem újdonság, de még az eredeti első Aliens vs Predator képregényben is azzal kezdődik a sztori, hogy mutatnak egy láncra vert királynőt.
A film inkább ott volt logikátlan, hogy a láncok nem voltak savállóak. Mondjuk a képregényekben eleve nem mehetnek be hozzá a dolgozók, mert a predi hajókon meg sem születhetnek és ott predi hajókon tartják őket.
És ismértlem, ki ne merjék hagyni nekem a királynőt, hát az a fénypont, még az AVP-ben is -
Darkoo #374 Remélem nem hagyják ki az új részből a királynőt... -
Darkoo #373 Meg felejtsék el a Bullet Time-ot... Látványosnak mondhatni az volt,de semmi feszültségkeltő hatása nincs... -
#372 Remélem azt nem szúrják el,hogy gyorsított ciklusban ábrázolják az alienek egyedfejlődésést... Ez szerintem elég badarság volt az Avp-ben..