5789

AvP Univerzum | Alien, Predator infók | Film hírek

• Darkoo
    Láttátok már ezt a filmet???Ez egy AvP film,amit nem játszottak a mozikban:))
    De nézhető,itt a trailerje

S.E.E.D trailer!!!
  • Darkoo
    Akkor hajrá,csak én nem értek hozzá
  • bigfoot
    de belehet mert a gta:sa nak is benn volt egy visszaszámláló a bannerjában
  • Darkoo
    Az lenne a jó,ha olyan ügyesek lennénk,hogy egy számlálót beraknánk a bannerba PL mint ezen az oldalon:D De ilyet itt szerintem nem lehet:P
    Avp 2 oldal
  • SLICK
    az a gond h felváltott házigazda nem lehet... én is elválallom szívesen de midnegy majd eldöntjük, csak veszekedés ne legyen utánan :|
  • bigfoot
    igen az jó ötlet hogy majd átnevezzük a topicot!!egyebként remélem nem lesz utalás az előző részre max vmi nagyon kicsi,és nem úgy lesz mint a könyvben volt hogy lex oda megy a predator hajóhoz felszáll és csatlakozik hozzájuk és együtt gyak velük,mert az filmben sztem elég gány lenne

hát ha az nem baj hogy nem tudok bannert készíteni akkor Darkoo val felváltva szívesen lennék házigazda
  • Darkoo
    Jó,akkor majd valamikor 2008-ban mikor lement az Avp2,átnevezzük a topicot
  • Dexantreal
    lol...pont ezt írtam én is,de mindegy..én azt mondom, hogy nem idővel..hanem,ha lement1film,akkor azután átlehetne nevezni a kövire,vagy ilyen alien birodalom topikká,vagy mi
  • Darkoo
    Nekem mind1,hogy ki lesz a házigazda:) De akkor iparkodjunk, hogy elérjük az 500. hozzászólást
    Persze idővel,ha felpörög a topic átlehetne nevezni pl: "Alien,Predator+ AvP filmek" topicra vagy valami hasonlóra,ha gondoljátok:)
  • Dexantreal
    De akár SLICK is lehetne...
  • Dexantreal
    Na emberek, mit szólnátok, ha a topiknak a banner mellé lenne házigazda joga? Most már majdnem minden követelmény megvan hozzá, már csak jelölt kéne. Én eleinte magamra gondoltam - mert anno Ibronként is a topikot én nyitottam -, de ez azt hiszem elhamarkodott döntés volt részemről. Szerintem az lenne a jó, hogy a házigazda vagy te Darkoo, vagy pedig te bigfoot lenne. Én még csak nem is írok olyan rendszerességgel a témába, mint ti. Pedig szeretem, csak mellettetek labdába se rúgok szinte, mert annyira nem vagyok otthon Alienéknél, Predatoréknál. Jó, tudok sok dolgot róluk, de amint látom, ti többet.

A házigazda jog szerintem azért lenne jó, mert rendbe lehetne tartani a topikot, meg esetleg akkor mindig átlehetne írni a következő Alien, Predator, AvP mozi film címére, vagy rögtön kinevezni inkább ezt a topikot AvP tanyának parasztiasan és itt lenne minden, ami ezekkel a misztikus lényekkel kapcsolatos.

Szerintem ez jó ötlet lenne, bannert frissíthetnénk mindig adott filmhez és a topik se menne feledésbe. De csak egy ötlet.

Íme azok a dolgok, amik kellenek a házigazda joghoz.:

- legalább 500 hozzászólás legyen a témában
    - a házigazdai jogot kérő fórumozó legalább egy éve regisztrált
    - az elbíráláshoz feltétlenül szükséges, hogy a felhasználó az adott témában is felvesse a dolgot, és ezáltal a moderátorok megismerhessék az igénylő támogatottságát, esetleges negatív kritikákat
    - a kategóriában jelen lévő moderátoroknak lehet más javaslata, illetve ha általuk negatív színben ismert emberről van szó, vétójogot kapnak

Vélemény?
  • Darkoo
    Tessék egy videó,amiben a Long Tall Sally című szám szól:DD Nagyon hangulatos,mindenkinek AJÁNLOM!!!!

Long Tall Sally
  • Darkoo
    Egyébként én már tudom ,hogy kezdődik majd a történet.A film legelején egy rövid cameo erejéig mutatják Lexet kétségbeesett ábrázattal az Antartikszon jégbe fagybaÉs ezzel lezártnak tekintik az Avp első részét,így már nem kell szerencsére folytatni a sztorit.
  • Darkoo
    Igen most már majdnem 100%...
  • Alien1024
    ez az avp2 hivatalos cime?:
  • Darkoo
    Áh én is itt szenvedek, itt képtelenség most letölteni...Máshol meg nem nagyon lehet itt neten úgylátom...torrenten se láttam...MAjd még próbálkozom a közeljövőben,én is megszeretném nagyon nézni,most hogy emlegettem,engem is izgat a dolog:D
  • SLICK
    de ez magyar? :|

meghát itt hova kattintsak?
  • Darkoo
    NEmbiztos hogy ez az de egy próbát megér...Colonial MArines:Elit Force animációs film az Aliens idejében kalaúzol minket,ahol a tengerészgyalogosok szembe szállnak az alienekkel és predatorokkal!
    Colonial Marines:Elit Force letöltése
  • SLICK
    az jó volt nekem is tetszett, amikor felébredtem korán akkor mindig néztem, van jó pár elem ami benen va naz Avp-ben
  • Darkoo
    Ment anno régebben a tv2-n hétvégente reggelente a Csillagközi invázió animációs filmsorozat.Az nagyon jó volt.NAh ez is hasonló:) Keresem:p
  • SLICK
    ok htx ;)
  • Darkoo
    Várjál keresem ,mert már nagyon régen láttam:)
  • SLICK
    értem :|
    de az a film amit te mondasz azt le lehet szedni valahonnan?
  • Darkoo
    Az a bővített verzio még várat magára,hogy megjelenjen Mo-on sajna...Külföldi torrent oldalakon meg seholse látom a rendezői változatot
  • SLICK
    linket adj ahol leszedhetem, meg vmi bővített AvP verzió is van azzal is megdobhatnál :|
  • Darkoo
    Abban az animációs filmben szintén összecsap az alien és a predator..hmm nagyon jó kis filmecske ajánlom mindenkinek
  • Darkoo
    Nem keverem dehogy:P Csak az a bolygó olyan mint pl a PRedator 1-ben a dzsungel csak sokkal rosszab és veszélyesebb...Nah egy ilyen bolygón simán játszódhatna a sztori.Nézd meg pl a colonian mariens animációs filmet..kb az is ilyen bolygón játszódik:)
  • SLICK
    azért ezt a filmet ne keverjük a Star Warssal mert csak még hulladékabb lenne...
  • Darkoo
    Jah játszódjon a jövőben egy távoli bolygón!Mondjuk a Dagoba rendszerben ahol Yoda élt számüzetésben:DD Az elég misztikus és sejtelmes bolygó
  • Darkoo
    Azt tudom,csak ez a leírás a Föld bolygóra fókuszál.A földi szokásokat részletezi.
  • Seten

Nem csak emberekre vadásznak.(lásd mindenféle trófea)

• Darkoo
    Hajnali 2kor én elaludtam volnam már a filmen...
  • Darkoo
    Nos mivel közel 1 hónap múlva kezdődik a forgatás,és a Fox még mindig nem hozta nyílvánosságra,kik lesznek a főszereplek, én most már nem várok meglepetést,nagy nevet...
    A leírtakban összegeztem,ha olyan kaliberű színézek lesznek mint az Alien1-4ben,akik jól végzik dolgukat,és tehetségesek,akkor nem lesz gond..:)
    +persze most már a forgatókönyv is elkészült,és izgalmas lesz
  • pauly
  • SLICK
    ja hát igen így akartam volna mondani este volt már, meg felhúzott h a dvd hibás lett -.-
  • pauly
    az alien filmekben nem nő a főszereplő? :)Nekem nem az a bajom hogy nő,hanem hogy ez a nő a főszereplő :)Sigourney weaver pl nagyon jó volt az alien filmekben...
    Amúgy meg az tényleg nagy hiba,hogy a sav szétmarja a páncélját,az meg főleg hogy a fején a páncél semmit se véd,könnyedén kilyukasztja az alien...meg igen,a látásmódról már ne is beszéljünk...

• SLICK
    jut eszembe mondtátok h an egy bővített változat a filmről... érdekelne engem is ami eléggé ki van bővítve és valamelyest dob a film hangulatán...
    ha tényleg van iylen adhatnátok egy linket ahol letölthetném ingyen és magyar hanggal :| htx -.-
  • SLICK
    most néztem volna végig az Avp-t ha a DVD nem lenne hibás -.-

mindegy ímennyit láttam az alapján el tudom mondani h mi volt jó és rossz a filmben, és leírom mit szerettem volna nagyjából várni:

na szal amik tetszettek a filmben:
    - a Predator maszkok, jó h újítottak rajta
    - a plazma fegyver megújulása is jó ogaz a Predator filmekben a 2ben már jobban nézett ki mint az első részben de koránt sem volt olyan erős. itt megoldották a 2őt, a hangokat is nagyjából eltalálták hozzá.
    - az Alienek kinézete is jól skerült

nagyjából ennyi :P

a rosszak, na ebből rengeteg van:
    - először is ami nagyon zavart a filmben h harcoknál a kamerát ide oda kapcsolták amitől már idegileg ki voltam.
    - a film története sem valami jó... ráadásul a helyszín egy hideg hely, Antarktisz, ráadásul a jelenben játszódik...
    - na a szereplőkről ne is beszéljünk... hulladék mind Lance Hanriksen kivételével... meg mi az h egy nő a főszereplő egy iylen filmben? :| hát az eszem eldobom
    - rossz a Predator egyes felszerelésének a kidolgozása és néhány módosítás, gondolok itt pl.: minek nekik kis "svájci bicska"? :| akkor a Disket miért (??!!) változtatták iylen pengés hülyeséggé? szarság szvsz... akkor nem saválló a felszerelésük... h ne írjak külön még a Predatorokról: a látásmód... na hát ezt is elkúrták... a legjobb látásmód az ami a Predator 1ben volt a hőlátás és az a kis fura morgó hang alatta... az AvP játékban is az van, nem értem miért gyalázták meg ennyire a Predatorokat :| engem legalábbis nagyon mélyen érint... ja igen akkor a fejüket is elrontották mivel megint csak a Predator 1-et tudom felhozni példának abban tetszett legjoban a Predator kidolgozása, nagy csápok, kis szem... akkor nagyon ygengék lettek a filmben... ennyire nem könnyű megölni egy Predatort még ha fiatal is.

na mindegy így hirtelen ennyi jutott az eszembe. de most arról hogy hogy képzeltem volna el a filmet:

- előszöris ne a Földön játszódjon, és ne a jelenben, hanem az alienből és az AvP játék által ismert jövőben... ja meg ne hidegben...
    - most így jobban belegondolva a a történet nem rossz ,csak annyival változtatnám hogy egy bolygót keresnének az emberek és predatorok anna kreméynében h belehessen népesíteni a Föld és más egyéb boylgó túlnépesedése miatt... mittomén lezuhanna ott egy Predator amiben már benne lenne az Alien és majd egy jel hatására odavonzaná az embereket és a Többi Predatort addig az alien ott tenyészne magának -.- de ez csak egy saját verzió :)
    de lehetne pl maga a játék alapján is a film...
    - jobban meg kellett volna gondolni azt hogy hogyan készítsék el a filmet hisz a két klasszikus harcáról van szó. megérdemelnék h hozzájuk méltóan eresztik őket össze a filmvásznon... sokaknak okozott a film csalódást köztök nekem is... gondolok itt pl a rendezőre (bár van egy filme amiben Lavrece Fishburne (elnézést ha rosszul írtam le) a Mátrixban Morpheusként ismert színész játszik, vmi űrhajóról szól az egész ami megjárta a poklot és sorra halnak meg az emberek...) na legaláb ilyesmi sokkoló hatást vihetett volna bele az AvPbe mert azért egy igazi horrorként megnézném a filmet, hisza a játékon is néha majd összetojtam magam :| akkor az öreg de tapasztalt színészek hiányoznak belőle, jó legyen köztök új is, de legalább méltóan játsza el a szerepét...
    de megint csak az AvP 2 játékot tudom felhozni hisz azzal játszottam leginkább abból is össze lehetne hozni vmi filmet de úgy hoyg összekapcsolódjon a 3 faj története... látványosabb akciók és legyen benen brutális jelenet nem is egy hisz nem tárasjátékozni jöttek ezek hanem gyilkolni -.-
    mindegy nagyjából így tudom összegezni a filmet, meg így képzeltem el...
    talán lesz más észrevételem is de ez az ami részemről angon fontos.
  • Darkoo
    Mi a siker receptje???
    -Alien (1979). Ügye első kiemelkedő szerepe Sigourney Weaver-nek,és már akkor érezhető,hogy árad belőle a tehetség... ügyesen játsza a magabiztos és egyben szerény Ripleyt.. Ian Holm,aki Ash androidot játszotta..Teljesen hitelesen alakítja az érzelmektől mentes hideg-rideg robotot..És a mai napig komoly szerepajánlatokkal bombázzák(Gyűrűk urában is nagyon tetszett alakítása)

-Aliens(1986) Ekkor már viszonylag elismert,és sztárként emlegetett Sigourney Weaver-nek olyan meggyőző volt az alakítása,hogy ha jól tudom Oscar díjra is jelölték őt..Vagy vegyük a Hudson karakterét játszó Bill Paxtont..A szédült és flúgos eszement katonát rendkívül jól adta elő..Látszottak rajta a pánikbetegség jelei:) Hanem is csúcsalkotásokban,de nagy kasszasikerekben (True Lies) is játszott,mind a mai napig elismert és jó színész...Lance Henriksen a jó öreg Bishop:) Róla csak annyit hogy már egy élő legenda a fanok számára:) Becsülöm tisztelem,csak sajnos nem kellett volna az Avp-ben játszania,mert rontott az ázsióján:P Hick tizedest alakító Michael Biehn is hozta szűkszavó és szimpatikus karaktert,milyen kár hogy nem ívelt a karrierje fölfelé..

Alien 3(1992): Sigourney Weaver abban az időben már sztár,vele nem is érdemes foglalkozni:) Charles S. Dutton alias a prédkikátor Dillon:) Nos személyes véleményen szerint az ő alakítása is kellett ahoz,hogy élvezetes legyen a film.Nagyszerű színész ,és pl a Gothika című misztikus thillerben is hozta a formáját:) Szintén elismert és tehetséges színész... Charles Dance , a jó öreg Clemens doki az akkori időben igen is keresett színész volt..Aranygyermekben(Eddie Murphy csúcs volt benne) a sátánt alakítva figyeltem fel rá,és tudtam hogy egy Alien 3ban is megállja 100%osan a helyét:)

Alien4(1997): Sigourney Weaver ismételten kilőve:P Winona Ryder ugye sztárnak számít(imád boltba női bugyikat elcsenni:) ),a kis hisztis fruska Annalee Call karakterét kíválóan eljátszotta...Ron Perlman alias Johner, aki a poéngyáros és az ügyeletes elmebeteg karakter:) Most is foglakoztatott színész.Pl a második világháborús múviban (az Ellenség a kapuknál(egyik kedvenc 2.háborús filmem)) is megnyerő volt az ezüst fogsorával:) A többi színész ha nem is "sztár" esetleg elismert,de a tűrhető filmekben szolgálják ki a közönséget..

Avp(2004) :Egyedül Lance Henriksen a kiemelkedő egyéniség, a többi noname európai ,abszolúte iparos munkát végző színész egy rakás hulladák...Ugyanmár ki fog emlékezni a Sebastian-t alakító színészre?Egyáltalán foglalkoztatják e?:)NEmhiszem hogy fog a közeljövőben oscar gyanus filmekben szerepet kapni:) A mindent tudó tökös LEx Sanaa Lathan, egy harmadrangú afroamerikai színészpalánta,grímaszokat és keménykedni tud..De nem egy Halley BAley az tény..Rosseu-t alakító Agathe De La Boulaye is noname akárki,szőke tüsi hajától és ábrázatától az én hajam is égnek állt...Egy filmnek ha rossz a története,attól még a színészi játék sokat dobhat rajta,nem egy filmnél példa az ilyen,de itt sajnálatos módon ugye nem történt meg...(nem győzöm ismételni magam: a rossz színészgárda miatt...)

Tehát vegyük a receptet?Mi kell egy kult filmhez végülis?(itt most gondolok az Alien sorozatra).Tehetséges rendező,kíváló forgatókönyv,és SZÁMOMRA a 3.legfontosabb érv,a JÓ SZÍNÉSZEK!
    Avp :eleve rossz rendező jónak mondható de abszolúte rosszúl levezényelt forgatókönyv,és semmitmondó színészek...
    Tehát...Az uj részben minimum olyan embereket válogassannak mint az előző négy Alien részben,mert mit ér a jó rendező és jó forgatókönyv ,ha nincsennek benne elismert és tehetséges színészek,vagy olyan emberek,akiknek ez az első komolyabb szerepe,és azt rendkívüli alázattal és oadadással végzik(később persze elismertek és sztárok lehetnek,csak rajtuk múlik)..Húzónév szvsz mindegyik részben adott volt..És számomra a sztár(ok) is...
  • Darkoo
    TANULMÁNY nem csak FANoknak:
    RAGADOZÓ, A FAJ
    A ragadozók évszázadok óta járnak a Fölre vadászni. A prédájuk azonban nem az állatok, hanem mi, emberek.
    Külsőleg humanoid alkatuk van, de talán ez a legtöbb, amiben hasonlítanak hozzánk. Két és fél, három méter magasak, robosztus, izmos felépítésűek. Ennek ellenére könnyedén és gyorsan mozognak, szinte nesztelenül. Bőrük hüllőszerű, de nem pikkelyes. Foltos bőrmintázatuk színe és formája egyedenként változó. Testük kissé nyálkás, de lehet, hogy ez csak afféle verejtékezés, a hideg övben ugyanis nem száraz a bőrük.
    Vérük zöld és foszforeszkál, nehezen sebezhetőek, ráadásul gyorsan regenerálódnak.
    Pókszerű szemeik a masszív koponya elülső részén, egymáshoz közel, mélyen ülnek. Ez az elhelyezkedés is jól mutatja, hogy vérbeli ragadozók, erre születtek, ugyanis a földi állatok esetében is a ragadozók szeme a fejük elülső részén van, ezzel elősegítve a végtagok koordinálását, a távolság és a mélység jobb érzékelését.
    Az erős homlokcsont kitüremkedése valóságos páncélként védelmezi a fejet. A kitüremkedések mentén számtalan rasztalokni lóg, melyeket általában fémgyűrűkkel ékesítenek. Ezek funkciója eddig nem ismert. Egyaránt lehetnek egyfajta csápok, biomechanikus segédeszközök, de akár a ragadozók haja is.
    A szájak szélén négy, ujjszerű, agyarakban végződő képződmény foglal helyet. Ennek funkciója szintén ismeretlen. Lehet egyfajta fogószerv, ami a táplálkozás során nyújt segítséget. Más elméletek szerint ezen agyaraknak a párválasztásban és a párzásban van fontos szerepe, esetleg a vezérjogosultság megszerzésében. De akár annyi szerepe is lehet, mint az emberi vakbélnek, azaz semmi, és csak az evolúciójuk során maradt vissza. Talán pár évezred, és ennyi sem marad.
    Hangképző szerveik kezdetlegesnek tűnnek emberi szemmel nézve, ugyanis úgy tűnik, hörgésen, morgáson, bömbölésen és kerregésen kívül semmilyen más hangot nem képesek kiadni. Ez viszont lehet egy fejlett beszéd is, amit csak mi nem értünk. Mindenesetre képesek megérteni minket, legalábbis vannak erre utaló jelek. Furcsa szokásuk, hogy fölveszik az emberi beszédet - különösen a kiszemelt prédáét - és adott helyzetben visszajátsszák, sokszor a helyzetnek megfelelően (pl.: szorult helyzetben káromkodást). A faj osztálytani meghatározása szintén nehéz. Felépítésük alapján akár humanoidok is lehetnek, bőrük alapján azonban inkább hüllőknek mondhatnánk őket. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy legtöbbször olyan helyeken tűnnek fel, ahol nagy a hőség, míg űrhajóikon egyenesen forróság van. Bár különleges öltözetük segítségével a sarkköri klímát is elviselik, ha lehet, inkább kerülik a hideg helyeket.
    Ami viszont vitathatatlan, hogy intelligensek. Képesek az ember becserkészésére, gyorsan tanulnak, kommunikálnak egymással vagy az áldozataikkal, felismerik, ha az ellenség túlerőben van és olykor a segítséget is hajlandóak elfogadni a prédától. Sőt, akár jutalomban is részesíthetik a prédát, ha az olyasmit tesz, ami egy ragadozó becsületére válik.
    Űrhajóik, fegyvereik és felszereléseik több száz évvel járnak a mi technikai fejletségünk előtt. Ennek ellenére kultúrájukat nem tűnik fejletnek. Törzsi felépítés fedezhető fel, amiben főként a hímek dominálnak. A hierarchikus rendszer csúcsán a vezér (elder) áll, a legalján az ifjoncok, köztük pedig a vadászok vannak. Úgy tűnik, a ragadozók cselekedeteit rituálék szabják meg, ezek jószerivel mind a vadászathoz köthetőek, ámbár az is lehet, hogy maga a vadászat is valamiféle rituálé. Nem tudni, nőstények is vadásznak-e, vagy azt, hogy egyáltalán van náluk nemi elkülönülés.
    Az biztos, hogy a vadászat során nem egy szabályt be kell tartaniuk, mely megszegéséért akár halállal is fizethetnek. Nem ölhetnek fegyvertelen vagy beteg embert, se gyereket, se terhes nőt. Ha a vadászat során halálosan megsérülnek, vagy elfogják őket, meg kell semmisíteniük magukat és felszereléseiket.
    További érdekesség, hogy a vadászatok során szinte mindig kiszemelnek maguknak egy "oroszlánt". Ezt a prédát sokáig követik, ha vannak társai, akiket szintén érdemes levadászni, azokat elkapják, míg végül már csak ketten vannak. Ilyenkor akár általában fegyver nélkül, vagy legalábbis szúrófegyverekkel küzdenek, attól függően mennyire felfegyverzett a préda. Az ilyen küzdelmekből szerzett trófeák a legértékesebbek.
    Trófea pedig bármi lehet. Legtöbbször a koponyát gyűjtik be, amit aztán különleges eljárással megtisztítanak és kifényesítenek. De trófeaként akár begyűjthetik a gerincoszlopot, a bőrt, vagy a préda fegyverét is. Hogy mire használják ezeket a hadizsákmányokat, nem tudni, bár a legvalószínűbb, hogy a párválasztás, illetve a ranglétrán való feljebbjutáshoz van rá szükségük.
    Kultúrájuk egyik legérdekesebb része az ifjoncok beavatása. Ilyenkor a fiatal ragadozóknak idegenekre (alien) kell vadászniuk ellenséges, az ő esetükben, hideg környezetben, kizárólag szúrófegyverekkel, amik nagy része, akárcsak páncéljaik, nem saválló. Egy ilyen beavatási rituálét csakis a legrátermettebbek élhetnek túl, csakis ők hordhatják a jelet, ami vadásszá lépteti elő őket és feljogosít az embervadászatra. Ezek a jelek általában a törzs jelei. (Megjegyzés: az AvP filmben ez a rész nem teljesen világos, mert a még nem beavatott ragadozók is levadászták az embereket, bár egyiküktől sem gyűjtöttek be trófeát, tehát feltehető, hogy azokat csak "önvédelemből" ölték meg.)
    A ragadozók évezredek óta járnak a Földre, ez nem vitás. Segítségükkel az emberiség megtanult építkezni, őket pedig istenként imádtuk, piramisokat építettünk a tiszteletükre, amiben lefolyhatott a beavatási szertartás. Ilyenkor embereket áldoztak fel, hogy kikeljenek a "kígyók", azaz az idegenek. Azonban történhetett valami, úgy kr.e. 2000-3000 évvel, amikor egyetlen piramist leszámítva a segítségükkel felépített "első civilizáció" nyom nélkül eltűnt. Ennek okát talán az emberi természetre, talán az idegenekre vezethető vissza. Az új civilizációk azonban valószínűleg már nem hódoltak be nekik, vagy ők nem akarták még egyszer eljátszani az isteneket. Talán rájöttek, hogy mi is értékes prédává válhatunk, s a pusztítás után már csak titokban jártak ide beavatásra, illetve vadászatra.
    Akárhogy is, a ragadozók köztünk vannak és ránk vadásznak. Ez így volt, így van és így is lesz a távoli jövőben is.