Supreme Commander

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tény, mongyuk én ma egész nap ráérek, vagy legalábbis amig ki nem jön nwn2 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Vagy van savegame multiban?
Naja, ennek a foganatos pontja úgyis az idõ.
Mert ez alsó hangon is több órás "meccs" lenne, amit meg nehéz összegyeztetni.
De legalább nem lassulna be talán 😊
részemrõl oks, rush partitól énis undorodom 😊
bár azért egy idõ után mehetne bázisra is támadás mert amugy soha nem lenne vége 😄DD

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Igy van. Pl 20000 mass-ba kerül egy egység, akkor a max massod 20000 legyen, legyen is feltöltve ennyire, ÉS semmi mást ne termelj éppen akkor ugye, ami massba kerül. Plusz a lehetõ legtöbb gyár, ami csak arra az egységre koncentrál. Igy lehet a legnagyobb építési sebesség.
Egy olyanban benne lennék, hogy egymás bázisához nem nyúlunk 😊

Tehát egy practice jellegû, ahol van egy központi csatatér, aztán mindenki azt küld be amit akar. És közben a bázisán kisilabizálhatja a fejlesztéseket, meg minden egységet kipróbálhat mások ellen.
505thZajcev[PT]
Mass storagekbol epitettem kiba sokat, a max mass-on 8-9000 korul volt, ahogy energiam is 20-21 ezer(energy storage). De ha jol ertelmezem akkor a cucc epitesenel, ahol irja mennyi massba fog kerulni az egesz cucc, ahoz erdemes belonom a max mass-omat?

hmm, nem akar az itt megjelent nagyérdemü összehozni valami össznépi hepajt? csinálhatnánk egy többrésztvevõs multit mert ahogy látom még mindig jópáran nyomják a cuccot 😊

Nem elég, hogy 100-200%-on legyél, hanem fent a csíkoknak is fullon kell lennie, amikor építeni kezded a cuccot.
Ugyanis a csík jelzi, hogy mennyid van raktáron. Hiába töltõdik utána 2unit/seccel vissza.
Egy ideig pl csak 400 mass unitod lehet raktáron asszem, és ugye van ami eleve többe kerül ennél. Szal várnod kell, amíg töltõdik fel újra mass. Aztán késõbb lehet plusz mass stroaget építeni, amivel megnövelhetõ a raktáron lévõ mass. Vagy ha kifogytál a mass kitermelõ helyekbõl, akkor power->mass convertert is lehet építeni.

Pl van 1000 massod raktáron, és rázavarsz az építkezésre 4 engineert (vagy 4 gyártat egy unitra), akkor
a.) 1000-be kerül vagy kevesebbe, akkor 4x gyorsabban kész lesz
b.) ha 1000-nél többe kerül, akkor a fennmaradó rész sebességét már korlátozza a mass begyûjtés sebessége, ami meg nem túl gyors ugye..
Hmuda
Ja látom már mi a gond. Erre egy jó válasz van:

Optimális Experimental építkezés. :-)
http://www.hardwired.hu/g.php?img=24206

Az AI probléma valószínûleg a béta miatt jön elõ. Lehet, hogy csak egy very-hard AI van bent ami kap egy pár könnyítést, mivel én nem tapasztaltam különbséget Easy és Medium AI között (összeengedtem õket és az Easy még így is több ezer ponttal a Medium elõtt járt állandóan mielõtt kiengedtam az atomot).

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

505thZajcev[PT]
Sztem a gyaraknak ennek nem tul sok koze van hozza, mert egy masik gyar gyakorlatilag ez a Mobile factory, ami magaban egy experimental unit is, 3as techrobottal kell epiteni.
De lehet kiprobalom majd azt is, hogy tobb gyarat keszitek, lehet volt a gepnek is tobb, de a keszitendo robot kozeleben pl nem lattam egyet sem.

Hmuda
Akkor a gyárak száma lesz a ludas.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

505thZajcev[PT]
Tobb volt a bejovo cuccom ,mint a kimeno ha erre gondolsz. Mindennel plussz 100-200%-on alltam.

Hmuda
Ha nincs Mass/Eneriga fedezete a sok gyártásnak akkor ne várj túl rózsás sebességet. Plusz a gép nem egy gyárral termel, hanem legtöbbször három-négy land gyárral ontja az egységeket.

Hmuda
Szerintem csak arra gondolt, hogy az egyik gyárt ezt, a másik meg azt, a haramdik meg amazt. Produktívabb mintha csak egy gyártana kettes rásegítéssel.

505thZajcev[PT]
En azt vettem eszre, hogy a gep egy emberrel gyart, en meg rakuldtem az osszes epitomet, ennek ellenere 10x-er lassabb voltam mint a gep, szal vmi a generatorokkal lehet, amik kek sugarral belementek az epitendo cuccba. Ez erdekelne engem, mert hiaba a sok epito....

Zsolo007
Ez a besegítés automatikus, nem kell egymásmellé rakni õket vagy valami?

Sot, az epito egysegek is segithetnek a gyaraknak. Ha van folos epito egyseg, azt erdemes a gyarak kornyeken jaroroztetni, mert akkor besegit. Meg annyit, hogy a megkezdett epitkezeseket barki befejezheti, tech leveltol fuggetlenul.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Épületet pl úgy gyárthatsz gyorsan, ha van több engineered.
Meg persze mindenhez kell a megfelelõ mass és power háttér.

Ha pl raktáron van a mass meg a power is ami kell, akkor csak a gyárak/engineerek számától függ, hogy mi milyen gyorsan készül.

Ha van több land unit gyárad, akkor egyik besegít a másiknak.
505thZajcev[PT]
Vki please magyarazza el, hogy lehet gyorsitani az epitkezeseket. Az AI-tol lattam ,hogy a unique egysegeit vmi iszonyat speedel gyartja, korbe volt veve asszem generatorokkal, es azok nyomattak bele a kraftot. Mig en legyartottam egy orias mobile factoryt, a gep mar a 3dik lepegetojet hozta elolre a masik 2 fuggetlenseg napjas ufo hajoja melle 😛

rtfmZoli
<#boxer><#banplz><#lama>

olvass vissza...

Sziasztok!
Van valaki, akinek nem lassul be 1 gép ellen?

énis igy értettem hogy erõforrásilag van elurva az ai..., a dolgát jól végzi csak milyen áron... 😛

Ez szerintem nem a gep zabalasa, csak egyszeru memory leak. Valoszinuleg javitani fogjak.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Az AI végülis jó benne, sõt. Csak túlzottan zabálja a gépet, ha van bent AI player.

Most próbáltam megint egyet turtle ai ellen, de hiába álltam nyerésre, félbehagytam, mert már annyira szaggatott hogy untam...
szvsz nincs...., ezért nins alapból ai benne mert valami nagyon el van kefélve ai téren 😊

annyira nem eszi a gépet..., csak az ai nem tökéletes még , nem véletlen nincs benne alapból 😊

rtfmZoli
Sziasztok!
Van valaki, akinek nem lassul be 1 gép ellen?

Csõ!
Mekkora a gépigénye a bétának??

Azta ilyen hisztit se hallottam már egy ideje <#zavart2>... amúgy meg mit vársz egy bétától???

War. War never changes.

hát én is nézegettem, persze még nagyobb idõt nem töltöttem el vele, de nem vagyok elragadtatva... eléggé eszi a gépet, ahhoz képest nem nagy cucc
Én aztmondom hogy akár beta akár nem, simán ráver erre a kereskedelmi termékre az opensource TA Spring
válasz : beta 1 es állapot...
alt lenyomásával az egész kezelöfelületet be tudod állitani plusz áthelyezni mindent rajta ...
a 2 es szint gondolom azert hogy ne keljen egy 100 k ba kerölõ bertával löni a szomszéd szigetre...
No, sikerült végre egy átfogóbbatt jáccanom tennap és nagyon el vagyok keseredve. Elég sokminden van ami kolosszális baromság.

Elsõ ilyen a képernyõ felosztása a látható tér és a menü között. Ez a szélesvásznú mód idegesítõ, fõként mivel gyakorlatilag amíg egyik irányba nem kell scrollozni addig másikba kétszer annyit tekerek.

Hihetetlenül idegesítõ, hogy a legyártott egységek nem veszik fel a gyár csapatszámát, és mindig ki kell jelölgetni õket. Ehhez persze ki kell zoomolni, meg be kell zoomolni. Lassan elkopik az egér görgõje...

Az egész méretezése szar. Eccerûen nem látom át mikor milyen egységeim vannak a pálya mely pontján. Nagyon rá kell közelíteni a térképre ahhoz, hogy felismerhetõ méretûek legyenek az egységek és akkor megint bejön a scrollozásos hülyeség :@

A minimapon nem lehet klikkre odaugrani ... Ez atom gáz...

És akkor jöjjenek a gameplay elemek...

Ez az egység upgrade valami hihetetlen káoszt hoz a játékba. Gyakorlatilag sose tudtam melyik bánya hányas szintû.

A gyárak különbözõ szintjei is lehetnének markánsabban különbözõ alakúak.

Hiányzik a kis csík ami megmondja, hogy az egység mennyi energiát és fémet fogyaszt.

Nem lehet kikapcsolni a cuccokat ... Ami hihetelen, mert mondjuk a 3-as szintû radart szinte ingyér fel lehet húzni, viszont 1000 energiát zabál per másodperc...

Az építõk olyan kicsik, hogy nagyítóval kell õket keresni.

Az egyes szintû egységek teljesen értéktelenek.

Az egész nincs egyensúlyban. Gyakorlatilag 2 db 1- es bánya termelése fedezi egy 2-es bánya megépítését, ami viszont sokkal jobban termel. Át lehet és érdemes is szaladni az alacsonyabb technikai szinteken mert teljesen értéktelenek.

Nem tetszik az egész második szint. Olyan, mint egy kis 3. szint. Kis berta, kis akármi -.- Minek?

És egyébként is, miért nem lehet a keyboardot úgy konfigurálni, ahogy én szeretném???

One aim, one soul, one revolution Powered by abacus Borg smfd as allways

Hmuda
Egész pontosan:

Siló: növeli a Mass termelést (extractor/fabricator).
Erõmû: csökkenti az energiafogyasztást.
Energiatárolók: növelik az energiatermelést.

Elmélet a fenti tapasztalatokból (nincs tesztelve). Extractor/Fabricator: csökkenti a Mass fogyasztást.

rtfmZoli
Itt vannak Supreme Commander béta visszajátszások
(C:\Documents and Settings\felhasználói neved\Local Settings\Application Data\Gas Powered\SupremeCommander\replays-be kell rakni)
http://www.gamereplays.org/community/index.php?showforum=1396

a fórumban pedig valahol az van, hogy a mass exactorok mellé érdemes metal storage-ket építeni, mert megnöveli a kitermelést

Hmuda
Ez mekkora. 😄 Ráraktam egy lézert a Cybran commanderre, kipróbáltam egy üres területen, hogy lássam milyen, de nem kapcsolt ki és folyamatosan égette maga elõtt a talajt. Akárhová ment, mindenfelé hosszú égésnyomokat hagyott maga után. 😄DD

Game Controls
R - Repair
E - Reclaim
P - Patrol
A - Attack
C - Capture
S - Stop
D - Dive
F - Ferry
I - Guard / Assist
U - Unload
Z - Unit Pause
Ctrl-K - Suicide Selected Units
N - Nuke
LeftBracket - Cycle Fire State
M - Move
T - Track Unit
Selection
Ctrl-Shift-A - Select all Air units
Ctrl-Alt-S - Select all Naval Units
Ctrl-L - Select all Land Units
Ctrl-B - Select all Engineers
Alt-Period - Select nearest idle Engineer
Shift-Period - Cycle through idle Engineers
Alt-Comma - Select Commander
Ctrl-X - Select All Units and buildings
Ctrl-C - Select all units and buildings on screen
Ctrl-Period - Select all engineers on screen
Ctrl-H - Select all factories on screen
H - Select nearest factory
Ctrl-D - Select nearest Land factory
Ctrl-A - Select nearest Air factory
Ctrl-S - Select nearest Naval factory
Camera
Arrow keys - Move camera
Q - Zoom In
W - Zoom Out
Shift-Q - Zoom In Fast
Shift-W - Zoom Out Fast
T - Track unit
Ctrl-E - Toggle Defense Overlay
Ctrl-R - Toggle Economy Overlay
Ctrl-T - Toggle Intel Overlay
V - Restore default camera view
Ctrl-M - Go to Commander
Comma - Go to Commander
Period - Go to Idle Engineer
UI
Esc - Open the Escape menu
Ctrl+Alt+F1 - Toggles the UI on / off
Alt-L - Toggles life bars on / off
Ctrl-W - Toggle Military Overlay
Ctrl-E - Toggle Defense Overlay
Ctrl-R - Toggle Economy Overlay
Ctrl-T - Toggle Intel Overlay
Ctrl-N - Rename Unit
Home - Split screen on
End - Split screen off
Shift+Pageup - Scroll Up through chat history (by page)
Shift + Pagedown - Scroll Down through chat history (by page)
Shift-Pageup - Scroll Up through chat history (by line)
Shift-Pagedown - Scroll down through chat history (by line)
Alt-UpArrow - Rotate layout
Alt-DownArrow - Rotate layout
F2 - Toggle Scores
Tab - Toggle Objectives
F3 - Toggle Transmission Log
F4 - Toggle Diplomacy window
F11 - Toggle Connectivity Window
Game
Pause - Pause game
Ctrl-F - Screen Shot
Ctrl-Alt-F - Dump Frames
NumMinus - Decrease game speed
NumPlus - Increase game speed
NumStar - Reset game speed
Num0 - Set input focus to primary monitor
Num1 - Set input focus to secondary monitor

Aláírás

Hja...

Bár nekem az elõzõ TA-ban voltak olyan billkombók, amik itt hiányoznak, de ez sztem csak ideiglenes (pl. ctrl-c kijelöli commandert, ctrl-w az összes(!) fegyverrel rendelkezõ dolgot, ctrl-b az építõket, stbstb)
Meg hiányzik még 1-2 apróság, például ez a patrolrendszer (van itt valami, de nem mûxik teljesen jól), vagy az attack-move (próbáltam A-betável támadni valamerre, erre odamentek és lõtték azt a pontot😊)
A shiftes tevekenysegsor nekem mar az elso TA ota hianyzik az osszes rtsbol.

Hmuda
Chris Taylor valamikor elkotyogta, hogy ezután a rendszer után már kényelmetlen lesz a többi RTS kezelõfelülete. Igaza lett. Játszottam pár menetet a SC-vel, majd utána gondoltam tovább játszom a WH40k-Dark Crusade-el. Nagyon zavaró, hogy nem tudok rendesen kizoomolni és hiányoznak a kényelmi funkciók, mint pl a shiftes sorozatépítketés. Ha valaki egyszer megszokja, nem is kell neki ezentúl más.

rtfmZoli
Kipróbáltam alaplapon integrált videokarival Geforce 6100 chipsettel, igaz hogy az nvidia logó beszaggatott, de minimumon megy a béta
😊

szvsz tényleg ai miatt van haveral jóval több mint fél óra után se szagatott...

Asszem kezdem megszokni a feluletet, de sajnos jatszhatatlanna lassul ugy fel ora utan.

ha visszaolvastál akkor elég felületesen 😄

Zsolo007
A crack is ott van az oldalon, a patch meg nem kell ehhez.

#273 innen szedd, nekem jött 330k-val.
Patch/cracket meg az egyik korábbi linkrõl.
Zsolo007
Visszaolvasni, visszaolvasni, visszaolvasni!

#273-as HSZben van link

Mikiller
Hi!
Visszaolvastam és amint látom, a Béta változattal már játszotok.
Ezt le lehet tölteni valahonnan, vagy csak néhány ember benne van közületek a tesztelõk közt? Én meg lemaradtam?<#falbav>

ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller

Zsolo007
Nekem pont ez tetszik benne, a zoomolás könnyebb és jobban "kézre esik" mint kimenni a képernyõ szélére, ráadásul így megvan az esélye, hogy észreveszel olyasmit amit nem vennél észre scrollozásnál...