4582
-
#1380 AltGr + felfele nyíl (értsd: bal alt + felfele nyíl) -
#1379 szevasztok, a tutorialban úgy láttam hogy oldalt volt a HUD... nem lehetne azt valahogy áthelyezni oda alulról, mert zavaró szélesvásznú monitoron hogy ott alul van... -
#1378 Valószínű kodek probléma, nekem is ez van. -
Borg #1377 És ez miért idegesítő?
Ha egyszer szárazföldön is tud haladni, akkor ha egyenes utat jelölsz ki neki (vagyis nem jelölsz ki semmit) akkor logikus, hogy átvág mindenen.
Adj meg neki waypointokat, hogy a vizen haladjon végig. -
#1376 Most énis találtam egy dolgot ami idegesítő,vannak azok a hajók amik szárazföldre érve lábakon haladnak tovább.Ha olyan map van ahol nem egy összefüggő vízterület van hanem szűk folyók,sok sziget..,akkor hajlamos kimenni a partra és csiga tembóban cammogni,pedig nem küldtem ki,de valamiért úgy gondolja,hogy légvonalban hamarabb odaér. -
Borg #1375 Hát a géped miatt biztosan nem, mert nálam semmi baja. -
Spook #1374 Sziasztok!
Nekem olyan gondom van, hogy akad a bevezető intro és a menu alatti csatarozas, nem tudjatok, hogy mi lehet az oka?
A gépem: Athlon 64 3000+, 1GByte RAM, nvidia 6600GT
Előre is köszi
-
#1373 Nálam is megáll néha de nagyon ritkán, és csak egy másodpercre... Sztem ez is a géptől függ... -
#1372 de bizony van warezbe már egy hete -
mnorbi #1371 bocsi ha nem olvastam vissza D De megjelent magyarorszagon vagy hogy nyomjatok ? warezbe meg nincs.. -
#1370 Nálam időnként áll meg teljesen kb 5 másodpercre, szerintem ez programhiba, valószinüleg egy patch orvosolni fogja.
A TA Kingdoms is a 3.0-ás patchnél lett játszható anno :)
Újra megkérdezném hogy a campaign pályák végig olyanok hogy fokozatosan bővül a térkép és egyfolytában feladatokat kapok (foglald el ezt, oda menj, ide kisérd, jobbra menj, fordulj fel)?
Szomorítsatok el :) -
Thanatos #1369 mind1, az a lényeg hogy már megvan ;) -
Isegrim #1368
Köszike, kerestem én, de a "hamachi"-ra nem dobott ki semmi logint.. :( -
sickb #1367 én is jövök -
F1re #1366 en is beleptem abba a hamachi roomba :) -
Thanatos #1365 Petko
2007. feb. 12. 22:34 | privát | galéria | válasz erre | #1078
megy, úgyhogy akinek van kedve jöjjön:
név: supremehun
pass: commanderhun -
Thanatos #1364 multkor irta be petko de visszakeresem neke dha kell , pill :) -
Isegrim #1363
Ez örömteli, megadnád a szoba nevét és a passt? Szeretnénk játszani magyarokkal. -
postmortem #1362 Én is ;) Sőt meg is néztem sebtiben a weblapját, van tényleg valami ilyen, de akkor sem emlékszem rá... Sebaj majd lekapom vagy egy demot, csak, hogy megnézzem hogy is volt ez anno...
Ami a harasst illeti, jáccottam már 1-2 RTS-t human ellen, tudom mik az általános trendek. Mindig van harass, rush, tech... Tökmindegy, hogy mi a gém neve, vagy kik írták... Csak általában az marad le, hogy mi van akkor amikor ezek egyike se válik be ^^ Akkor jön a türelem és a bedarálósdi ... -
postmortem #1361 Elképzeltem ;) Az, hogy van egy ötleted, még nem jelent semmit, ha nem kivitelezhető. Ezt nagyon egyszerű megcsinálni, sőt még az SC-ben is van valami ilyesmi, és ezt pedig úgy hívják, hogy layer. Pl a strategic vagy combat vagy tököm tudja milyen layeren lennének csak láthatóak a waypoint vonalak. Sőt azon belül is lehetne állítgatni, az pedig nonszensz, hogy 8 játékos esetén mi van, hiszen az is csak 21 útvonal 3 féle irányt és azt feltételezve, hogy mindeknki ellened van.
Én így anyázok ahogy van, amikor a kiba egységek otthagyják a többit és azokat lemészárolják...
A trükkökre pedig egészen biztosan nem fogok rájönni, mert nem érdekelnek ;) Mert az egész csak egy utánérzet, olyan TA:Source ... -
postmortem #1360 Hehe jó kis kód :) Az a szomorú, hogy tényleg kb ennyi lenne az implementáció, persze nem pont ebben a formában :) Akárhogyan is, a csúnya az, hogy ilyen szinten nem nagyon tudsz velenyúlni a kódba. Nem tudom milyen SDK-t adnak hozzá, de kb AJAX szintű felüldefinálásokat tudok max elképzelni.
Ha érdekel a csata menete olvasd el a ta.supergamez.hu oldalon a csataleírások alatt ;) -
Thanatos #1359 van -
Isegrim #1358
Van Hamachi szoba Supreme Commander-hez? -
Isegrim #1357 "Mi is az az SC?"
SC 1 Az egy nagyon kurva jó játék, most jelent meg, asszem az SG.hu-n van fórumja, keress rá a "Supreme Commander"-re.
SC 2 Senatus Consultum, a szenátus "ajánlása", kvázi-törvény a régi Rómában. -
#1356 Mi is az az SC?
Hát igen a CPU-nak már túl sok ez a sok egység, nem is a videókártyákkal lenne itt gond szerintem ...
Ha nincs egy normális CPU a gépben, szart sem ér a High-end videókártya.
A Prohardveren van erről egy nagyon fasza cikk.
-
Isegrim #1355
A Dark Reign 1ről beszélek, a DR2 valami ótvar kaki volt úgyhogy abban nem tom benne volt-e.
A Harass amúgy nagyon jó kis funkció. Legyártottam valami csicska gyors felderítő egységet az elején, elküldtem harassolni aztán jól elfeledkeztem róla. Mulitban az ellen meg csak kapkodta fejét h folyton mindenfele támadják, kurva zavaró tud ám az lenni... :D -
Isegrim #1354
Én 7600 GST-vel nyomom, jó kis darab, minden megy vele kifogástalul, a SC-t leszámítva. én a beállításoktól függően nem sok különbséget láttam. Egy ideig próbálkoztam 1024-ben és LOW beállításokkal, aztán leszartam és 1124-ben highon nyomom, AA-t leszámítva.
Gyakorlatilag nincs különbség, szemre legalábbis. A CPU hal meg, nem a GPU, a nagy számú egység miatt.
Amúgy van valamiféle magyar liga ahol összegyűjnek a népek multizni, hamachin épp előbb nyomtam egy coop-ot, 2 human vs 2 AI. Jó lenne már küldeni. :D -
F1re #1353 jaa azt vagom geci nagy jatek volt regen az is csak mar nem emelkeztem a nevere szioval koszi :D -
#1352 Hi!
Hát ha azon a konfigon low-on szaggat, akkor ott valami nem kóser.
Nekem dettó ugyanez, csak 9600Xt-vel, 1024x768, fidelity medium-on (nem is engedi föntebb) textúrák high-on, árnyék kikapcs + Ati tools-szal minőségre állítva minden + 4xAA, 8xAF.
És így megy majdnem átlag 18 Fps-sel, amit még a szemem is eltűr.
Ha közelít az 500-as limithez az egységek száma, akkor szokott olyan 6-8 Fps-sel menni, ami már azért zavaró a szemnek keményen ... de azt mondom, hogy kb. 300-as limitig elég játszható marad (kb 15Fps), bár tudom, hogy ez már egy-két emberkének már nagyon zavaró lenne ...
nem azt mondom, mert való igaz, hogy a 15 meg a 30 Fps között ég és föld a különbség, de én úgy vagyok vele, hogy ami már 20-25Fps-sel megy az már igenis játszható. (Nálam még a 15 is )
Majd nemsoká szándékozok venni egy 7600GS-t, vagy GT-t, aztán majd meglátjuk mennyit javul a dolog, gépet tuti nem cserélek emiatt.Amúgy van valakinek játéktapasztalata ezekkel a kártyákkal? -
Peakman #1351 postmortem:ezeket az ötleteket képzeld el egy multi meccsben kb 8 főnél de már 4nél is jó nagy anyázás lenne belőle a sok szar miatt ami miatt nem tudod rendesen oddaküldeni az egységeid mert éppen a fél pályán átívelő waypointrendszerre kattintottál véletlen
ha meg törölgetned kéne akkor meg azért anyáznál mert nem tudnál közben figyelni más fontosabb dolgokra
jó ez így ahogy van,fölöslegesen nem kell bonyolítani,a trükkökre meg majd te is rájösz :) -
#1350 -Hát igen kis vegyes csapatoknál ez a megoldás nem működik,de ott is csak hosszú távon maradnak le a lassabb egységek,rövid távon nem számottevő.Gép ellen nincs szükség ilyen bonyorult taktikára,csak odamész oszt lövöd,ő meg belesétál a lövésbe :)
De én még soha nem használtam 9 csapatnál többet még ha az épitősöket is csapatba szedtem akkor sem.Még mindig azon az állásponton vagyok,hogy lehet hatékonyan irányítani ezen funkciók nélkül is.De majd egy modba talán belerakják,lehet ,hogy nem olyan nehéz átírni a kódot mint ahogy gondolod.Lehet,hogy csak egy feltétel:
If(group.speed<unit.speed)unit.speed=group.speed; :DDD
-Tényleg van pár alapmod hozzá,én a sorban az elsőt próbáltam de nem láttam változást,valami jeff vagy james vagy kinek a cool modja.Megint nem vettem észre valamit?
-Melyik vagy a képen? :) -
postmortem #1349 Nem nagyon emlékszem, hogy a dark reignben lett volna ilyen, de csak ezért megszerzem és megnézem...
Mondjuk biztos jó nagy szar felülete lehetett, de majd meglátom :D
Ja patroloztasd a bombereket, a két bázis között, tuti ötlet ;)
Ami a viselkédést illeti ugyanez volt a TA ban is...
Hold fire
Retrun fire
Fire at will
Hold position
Maneuver :DDDDD az is nagy szemét volt
Roam
Ilyen partizánkodás meg miegymás nem volt, de az sztem sok is... -
Isegrim #1348 "Csak példaként az egyik ->
Lehessen egység nélkül is waypontokat kiadni, akár többet is egy operáción belül. Ezáltal létrejön több waypoint sereg, amikre csapatokat rá lehet dobni drag 'n drop stílusban. Ezáltal lesz egy kvázi hadművelet, aminek lehessen megadni egy db koordinációs időpontot, ami azt jelenti, hogy találkozniuk kell.
így: - egy támadás többször is megismételhető
- a támadás on belül külön az egyes csapások is megismételhetőek, míg a rossz csapások törölhetők"
A Dark Reign tudta ezt mind tudta már olyan 98 körül... gyöngyszem volt, csak kidolgozatlanok és valahogy nem volt feelingje.ami n tetszett benne az hogy lehetett beállítani behaviourokat az egyes egységeknek, és onnantól kezdve önnállóan végrehajtotta azt :
- Search and Destroy (ez egyértelmű, véletlenszerűen rótta a térképet, ha ellenségbe ütözött megtámadta. )
- Harass (partizánkodás, mint fent a SaD, azzal a különbséggel, h az első ellenállás után elhúzta a csíkot és másutt próbálkozott, de ha pl. fegyvertelen szállító volt azt szétlőtte)
- Recon
Be lehetett állítani azt is mennyire legyen agresszív :
- áll és védekezik
- kicsit üldözi az ellent aztán visszatér a helyére
- megsemmísítésig üldöz
- Return fire/fire at will/hold fire
- Visszatérés bázisra és megjavítja önmagát sérülés estetén, különböző óvaossági szinteket lehetett beállítani
"lehetőség nyílik a sebzés elosztására, hiszen ha ráküldök 100 repcsit egy ütegre, akkor 80% fölösbe lövi el a cuccot, míg ha fel tudom őket darabolni úgy, hogy kb 10-20% menjen fölösbe sokkal szélesebb lyukat lehet ütni
Hát ne küldd rá egyre. Ha önmaguktól támadnak, szétosztják, méghozzá elég okosan. Használd pl a Patrolt támadáshoz. -
#1347 Én most a metal fatigue-val tolom! A grafika nem a mai, de a játékmenet nagyon ottvan -
F1re #1346 aztakurva meg van vegre a game es nekem hihetetlenul teccik aaa'1hh naon odabasz :d geci jo lett -
postmortem #1345 Nem arról van szó, hogy egy egységgel mész neki, hanem így kisebb csapatokat mozgatva is megvan ez a képesség. Pl ha egy sereggel beijesztes mondjuk a bázis közepénél és az ellen reagál rá, akkor atom jól jön ha a másik kett csapatod a két szélen be tud menni. Azért nem mond, hogy 3 * a csapatklikkelgetés kényelmes megoldás... Ha meg van 12 csapatod annak, hogy adsz számot tizes számrendszerű billentyűn ? A guardról meg annyit, hogy minden tetves zavaróra ki fogod adni a guard parancsot ? És ha kilövik a guard célját? Áhh bonyolult...
Koord attack, amikor ugyanarra a célra ( a piros wp-ra ) két külön csapatot küldesz. Lehet több is, de mire repikkel megcsinálod már oda is érnek ... -
#1344 "Pl sztem jó ötlet radarzavaró áldásos leple alatt vonulni, néhány rakétás fedezetében mindenféle ágyús jószággal."
Persze énsem megyek neki 1 féle egységgel egy bázisnak.Hanem kijelölöm dupla kattintással(vagy ctrl+z ha az egész mapról) az azonos egységeket és adok a csapatnak egy számot.És 1,2,3... nyomogatva araszolok előre,ha veszélyes területre értem,nagyjából mindig tudom tartani a formációt,nem maradnak le az egységek mert csak akkor megyek tovább ,ha mindegyik elérte a célját.A másik megoldás hogy a radarzavarót vagy mobil shieldgent vagy amit akarsz guardra állítod egy vagy több egységhez.
"Waypointoknál, építkezésnél szerintem a teljes lista megjelenik az interface-n szóval csak jobb klikk rá ;)"
Jah tényleg,mostmá eszembe jutott,hogy olyan isvan :)
Még mindig nemtom miisaz a koordinated attack? :/
-
postmortem #1343
1 óra alatt a régi szép időkben ;) -
postmortem #1342 Mert az eddigi dolgok alapján úgy gondoltam, hogy teljesen másként látjuk a dolgokat :)
Ami a játékmenetet illeti lenne még bőven ötlet... -
nyx #1341 na most végezte az UEF uccsó kampányán, még mindig swapol a gép .:)
1200 egységet öltem meg, és kb 550 veszett oda, mindezt 1,5 óra alatt, ha nem számoljuk a mentéseket, és töltéseket.
Nem volt semmi, vagy 6 db "pók" sry, nem tom mi a neve, 1 overload, 1 bazi nagy ufo
a végén azért komolyan beszagatott (3200@4100, 1G ddr2 húzva, 7600GT, húzva)