4582
  • ColdFire
    hát h nem szaggat lowon vazze :DDD
  • ColdFire
    van vmi mas strategia(nem kell mai), amit érdemes kiprobalni?
    generals megvan, de már unom ,supreme szaggat:(
  • Thanatos
    miért, mit vártál?...
  • Reyes
    A commanderrel, vagy egy enginerrel reclaim-eled.
  • ColdFire
    lol lowon szaggat:(
    nem ezt vártam:
    2.1 P4
    6600 GeF
    1gb ram
  • Zsolo007
    épületet lerombolni hogy lehet?
  • Thanatos
    miért lenne szemétség? ha nem számolná akkro simán átturetteznéd magad az ellenségig...
  • LegionarR
    Nagy szemétség hogy az egységlimitbe az épületeket is beleszámolja... Az előző mecssben tűnt fel hogy még közel sincs 500 egységem (500-ra van állítva a limit), de már szólt a gép hogy elértem az egységlimitet... Aztán rájöttem hogy már épületből fonoman szólva is sokat raktam a mapra...
  • LegionarR
    Tudom, már le is teszteltem :) Bár valóban nem pont abban a formációban indulnak el amit megadtam, de együtt haladnak, és közben formálódnak... Zseniális, de a libasornál mindenképp jobb, az biztos... És működik földi vízi, és még légi egységeknél is...
  • Peakman
    a tutorialból nemtom h kimaradt-e vagy sem de egyszerű megjegyezni meg akár az első mapon is le lehet tesztelni a dolgot,de ha csak odaküldöd a robikat xy helyre akkor a gyorsabb értelemszerűen hamarabb ér oda
    ha viszont formációban akkor lehet h egy ideig nem is annak látszik hogy formációban haladnak de a legvégén úgy érkeznek meg,tehát ha van elég hely a mapon akkor küldd formációban oda a robikat,ha nincs akkor kisebb csapatokba rendezd őket és úgy küldd formációban oda
  • LegionarR
    Rengeteg hasznos infó van a tutorialban, de erre az egyre (libasor vs. formáció) nem emlékszem...
  • LegionarR
    mármint a billentyűzet nyilaival
  • Zsolo007
    Akkor lehet, hogy nem ártott volna végignyomnom a tutorialt(nem szokásom)...én kérek elnézést :)
  • LegionarR
    Azért ezt is beoperálhaták volna a tutorialba... Azért ez nem alapdolog, hogy mindenki vágja hogy is kell ilyet művelni... Szóval fura hogy ilyen hatalmas tutorialból ez hiányzik...
  • LegionarR
    A képernyőtologatás sztem egyszerűbb a kurzornyilakkal...
  • Mikiller
    Nekem megy az unleased simán bemountolva Daemon-ba (1.42es sptd van)
  • Mikiller
    Kösz, akkor valszeg túl van húzva a memória vagy proci.
  • alt23
    plíz segítsetek én az emudvd9 es változatot töltöttem le de sehogy nem akar elindulni vki tudna cracket hozzá?thx
  • Thanatos
    hát az ai tényleg elég gagyi lett még a bétához kéepst is szvsz, skirmishben probálgattam főleg, 1v1-ben vagy 2v2-ben ellenünk haverral totál esélytelen 3v2ben meg multkor csak azért szorongatott meg mert egyrészt fosul volt beállitva a graf meg egységlimit igy egy idő után szgatott másrészt emg véletlen az elején elkurtam a gazdaságom :DDD
    singlebe eddig két mapot nyomtam le arról nem nagyon tudok vitatkozni, de szvsz a történet máris nem vész ha azt nézzük hogy a legtöbb rts-ben még ennyi vagy ilyen sincs... (és végre a videk nem engine-el készültek voltak amitől én már hányok az utobbi időben...)
    forradalom meg nagyon nem lett nem is lehetett volna miből szvsz, de ettől még állitom hogy az elmult pár évben kijött rts felhozatalt keresztbe kasul veri..., jó ez tény hogy inkább az rts piacot minősiti és nem ezt a gamet :P
  • FanT0m
    Sziasztok!
    Plz segítsetek! Leszedtem a gamet, fel is tettem lekaptam hozzá a cracket bemásoltam felül irattam, a játék el is indul, de amikor elkezdi tölti a map-ot akkor fogja magát és kilép a játékból! Mi lehet a probléma? Egyébként mind1 hogy campaignot vagy skirmisht indítok, mindig kilép a töltésnél! A választ előre is köszi! Uff!
  • Borg
    Nem... tegnap 1 allied Ai, meg 2 ellenséges ellen nyomtam, mind balanced, 10x10-es mapon 250 unit cappel.
    4 órán át tartott, fingattak rendesen, a végére azért már szaggatott is.
    A szövetséges AI viszont igen teszetosza volt, szinte csak védekezett, de azt jól.
    Én lenyomtam egy AI-t a szokásos artillery taktikámmal, viszont elég nagy hiba volt, hogy közben nem figyeltem a másik ellenséges AI-ra. Mert a támadásait ugyan visszavertem, meg a szövetséges AI-m is, viszont a bázisan igen komolyan felfejlődött. És amikor lenyomtam az egyik AI-t, akkor egyszercsak 3db tech3 siegebottal találtam szembe magam, amikkel a fél térképről kitakarított. Nem győztem visszább vonulgatni, újabb védelmi vonalakat húztam fel egy csapat engineerrel meg commanderrel, míg pár egységem mindig feltartotta őket. Végüls a fő bázisomat (ami alig pár épületből állt, nem érték el. Meg a rapid fire artillerym is megmaradt, plusz felépült egy monkeylordom is közben, amivel visszaszorítottam a bázisáig, közben felépült még egy rapid fire artillerym, és ezek szépen kilőtték közben a commanderét, és így a bázisa nagy részét. Innentől a 33%-os monkeylord be, oszt victory. Az allied AI meg csak ült a fullos bázisában...
  • Peakman
    a libasort könnyű úgy megoldani ha fogod és hosszan nyomvatartod a jobb egérgombot hogy előbújjanak a formációk
    ha így küldöd a csapatod xy helyre akkor bevárják egymást
  • Mikiller
    HI!
    Nálatok előfordulnak véletlenszerű fagyások olyan 15-20 percenként?
  • Zsolo007
    Lenyomtam jópár pályát a UEF kampányból, úgyhogy úgy gondoltam leírom a véleményem a játékról:

Én már abétával is játszottam, úgyhogy úgyérzem van egy kis rálátásom, hogy mennyit "fejlődött". A bétához képest leginkább az UI, szerintem rosszabbra, nekem az is kielégítő volt, ez túl nagy, túlságosan szájbarágós, nem szeretem az ilyet. A játék nagy részét viszont változatlannak látom ahhoz képest.

Irányítás: Fasza dolog ez a ki-be zoom. Nagyon megszerettem, viszont néha használni kell a "képernyőtologatást" (képernyő széléhez viszem az egeret, hogy arrébb menjen), ne ez borzalmas, valami kínszenvedés. AZ UI túl sokat takar, de az is igaz, hogy szájbarágós mivoltának köszönhetően _talán_ jobban át lehet látni a dolgokat mint a bétában, viszont még így is sokszor elveszek mikor sok egységem van sok fronton....

AI: (És ezalatt értem a saját egységeket is.) KEzdme a sajátokkal: Hiába van sok száz egységem, ha a pathfinding egy katasztrófa, ha kanyarodni kell egy hegy körül pl. akkor tuti, hogy libasorba állnak. Gyönyörű. Aztán elég nagy baklövés az hogy az egyésgek leszarják, hogy csapatban vannak e vagy sem, mindenki megy a saját sebességével, ami kurva jó, mert egy csapaton belül lehetetlen koordinálni, és az a legjobb amikor ellenállásba ütköznek az egyéségeim és a tankok meg a tüzérség leáll harcolni, de az AA természetesen em állnak meg, hiszen nincs célpontuk, így mennek szépen élőre a hálálukba. Egy idő után meguntam. Már nem gyártok mobil AA-ket... Inkább küldök vadászokat. Szóval nem ártott volna, hogy ha egy csapaton belül minden egység a leglassabb sebességét vette volna fel. De ha már itt tartunk essen szó a formációkról, vagyis azok hiányáról. Nem várok Total War szintű dolgokat, de azért annyi illett volna, hogy hatótáv szerint rendezze az egységeke automatikusan, sokra megyek a tüzérséggel, ah az első sorban vágtázik a halálába, a tankok meg hátul kullognak...

De térjek rá az ellenre: A kampányban egy vicc. Meghatározott időközönként (medium beállításon), meghatározott számú egységet küld és ennyi. A repcsiket még egész jól használja (meg elég sokat küld), de a földi egységekkel nem tud bánni... Hajók dettó. Az ACUját nem használja ki. Volt olyan hogy a főbázisán álldogált a teljesen harcra épített cybran ACU, lézerrel meg mindennel. Simán el tudott volna söpörni, ha azzal meg egy jó adag földi meg légi egységgel nekemjön. Nem tette.

Scirmisht még nem próbáltam, de ha ugyanúgy állíthatóak az AIk mint a bétában, akkor ott nem kéne hogy gond legyen.

Sztory: Egy vicc. Komolyan. Nem hittem volna, hogy össze lehet rakni egy ennyire sablonos storyt. UEF = USA(fehérek) (lol), Cybran = négerek (:D), Aeon = Valami vallásos terrorista szekta. Komolyan egy vicc. A beszólások, minden tök sablon. Arról nem is beszélve, hogy ahhoz képest, hogy 1000 éve folyik a háború nem nagyon látunk belőle semmit. Abból amit mutatnak nekem nem az volt az érzésem, hogy ez egy ezeréves háború, hanem az, hogy 1 nappal az előtt kzdődött mint ahogy én csatlakoztam. Háttértörténet nulla. A játékban sehol nincs nyoma annak ami szépen megvan a weboldalukon... Ez azért gáz.

Hangok és Zene: A zene eleinte jó, aztán viszont nagyon gyorsan lapos lesz, kevés fajta van... A hangok elmennek, a színészekben viszont nem sok átérzést halottam, az intro női hangja egyenesen poén. Introról jut eszembe feltűnt már valakinek, hogy az ACU lelő bene egy repcsit? Ekkora baklövést hogy lehet elkövetni? A játékban nem tud repcsikre lőni...

Grafika: Korrekt, jól skálázható. Szegény nagyon prociéhes, hogy jobban is lehetett-e volna optimalizálni abba nem megyek bele, felesleges. Szóval ha kiveszem a procit a dologból akkor tényleg egy jól skálázható és szép játékot kapok. (na igen, csak tudni kell beállítani..)

Összhatás/értkelés: A végeredmény az hogy (mint mindennek) nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Ahhoz képest, hogy mekkora hype-ja volt egy közepes kis alkotás. Forradalmat ígértek, ehelyett kaptunk egy játékot ahol nagy térkép van sok kis egységgel, sok sok zoomal :), de igazából nem sokban különbözik a többitől. Jellegéből adódóan jobban fogynak az egységek mint egy "hagyományos" stratnál, de ezért is más a gazdasága (ami egyébként kifejezetten tetszik). Stratégiai döntésekről továbbra sem beszélünk, csak taktikaról, csak nagyobb méretben. (a vicc a "stratégiai nuke", ami igazából taktikai hatását tekintve) De egyébként ez az első játék, ahol azt látom, hogy végre komolyan vették a nukeot, és komolyra is csinálták. Szóval a forradalom elmaradt, de a lehetőség meg volt és megvan a játékban. A talán majd a modderek kihasználják ezeket és akkor valóban lehet "forradalom".

Jó hosszú írás lett a végére, de úgy gondolom nem árt, nem rémlik, hogy láttam volna hasonlót a topicban. Remélem hasznos lesz azok számára akik végigolvassák. Lehet, hogy maradtak ki dolgok, nem tudom, ha feltűnik majd bővítem, meg majd jönnek elő úgy is új dolgok ahogy játszok még vele.
  • bacsi5514
    Akinek baja van az irányítópanelek méretével, az átrendezheti őket ezzel a moddal
  • Zsolo007
    Hallottál már AIről? NA azért (is) szaggat. NEm véletlenül támogatja ez már a több magos procikat. Nekem egy X2es, meg egy X800Gtvel minden lown (árnyk kilőve), textúra high (nah igen, textúraminőség eszi legkevésbé a VGA-t, az effektek meg az egységek kidolgozottsága meg nem érdekel, ez nem az a játék, ahol közelről csodálod, hogy mi történik). Nagyobb csatákban is átlag 15 fps (értsd 2-300 egység (saját, az elllenét nem számolom(úgyis hamar elfogynak) :D)
  • Thanatos
    szvsz nem kell feltörni mert elvileg elég modbarát a game.., szal akik itt rinyálnak a hülyeségért, goto modot irni és akkor majd jó elssz :P
  • Peakman
    nem akarok mélyebben belemenni de lehet hogy azért mondod mert magadból indulsz ki...
  • Dns5000
    tenyleg nem veletlen?
    baz ez azt hittem hogy az?
    te meg nagyon hulye vagy ha ezt elhiszed :P
  • Peakman
    furcsa én akárhogy zoomolok nekem tökéletesen ráfér minden a képernyőre :)
    de ha akaraod akkor törd fel írd át az ui-t és állítsd kisebbre az ikonok méreteit
    strategic mapon meg nem véletlen hogy különböző ikonja van minden unitnak...
  • Thanatos
    hát a kibaszott nagyról egész más fogalmaink vannak asszem :)
  • Dns5000
    miert ennek az van? az a forradalmi hogy 2pixel 1 egyseg ha normlis mereture zoomolsz akkor meg 3 egyseg fer el a kepen?
  • Dns5000
    ja de az 30-40fpsel ment kibaszott nagy csatabn is. Tobb volt ott mint 10 joval.
    itt meg 15fps akkor ha nincs senki a kepen igaz 10egyseg nem is fel el a kepen mert 40% a kep 60% az interface :S
    Es meg igy is szaggat :P
    Jo rafer 10 egyseg ha kizoomols es 1 egyseg 2 pixel :P de annak mi az ertelme, hogy nem tudom megkulonboztetni az egysegeimet?
    Ezert inkabb kizumolok max akkor meg 2D tablacskat az egysege es ugyaugy szaggat !!!!!! de miert????
  • Peakman
    jah de arra már azt mondták hogy forradalmi grafikája van :)
  • Thanatos
    jah és volt is benne kb max 10 egység oldalanként... :P
  • Dns5000
    hat szep ez a gama de borzalmas gepigenye van :S
    bfme2 is 100x jobban ment, pedig az is szep volt.
  • LegionarR
    CTRL + ALT + F1
  • DDOM
    Hali!
    Most szereztem meg a játékot és lenne egy kérdésem!
    Lehetséges a kameranézetet úgy beállítani,hogy a kezelőfelületet a játék közben ne lehessen látni??Csak azért kérdezem,mert aneten lévő screenshot-okon nem lehet látni.Lehet ezt állítani valahogy???
  • Thanatos
    a bal lenti bázisra oda kell először vinni anyi egységet amenyit mond
    utána megjelennek a truckok amiket juttas el a jobb felső bázisra ahogy tudsz
    én spec transportokkal reptettem őket
  • Zsolo007
    Sziasztok!
    a 2. UEF küldinál hogy kell evakuálni a civileket a bázisról (az első aeon ellenes pálya, havas). MErt azt írja, hogy evakuáljam, de mit vagy kit, meg mivel? Nincs ott semmi amit mozgatni tudnék.

Köszi!