4582
  • rtfmZoli
    Sziasztok, én még 5 hónapja online TA-ztem,erre jött a hír :)

TA ban az volt a jó hogy nagyon jó skálázható volt,ha volt elég rammod,és procid akkor akár 1000 egységet is le tudott kezelni/oldal (8000 egység összesen)
  • soulhunter
    végigtoltam az összes C&C jelökésű gémet

az tény,h a Tiberian Sun + kiegjei totál mások voltak,mint az RA-k... (több időt is töltöttem a végigjátszásukkal,ezt aláirom) :)

de ugyanaz adta ki őket,ugyanaz a műfaj,ugyan az a C&C logo volt ott mind1ik előtt

és 1edül a Generals - Zero Hour -t tartom elég jonak ahhoz,hogy kiemeljem a többi C&C gém közül
  • [HUN]PAStheLoD
    Mostanság vanank durva modok TA-hoz, mondjuk 5K-s egység limit, übernagy pályák ..etc, meg ugye lesz Spring is :) Tehát jókat lehet szórakozni vele , és multiban még mindig iszonyat nagy fun ^^
  • Thanatos
    igen és nem is számit semmit..., mondom ez olyan mint hogy generals elött is ott van a c&c, és mégse az...
    ha játszottál volna egy c&c-vel is tudnád hogy "kicsit" más a c&c világa igy ygk csak pr fogás az ra és a generals neve előtt a c&c... :)
  • Thanatos
    azt mondom hogy NEM 10 éve fejlesztik, tanulj már meg olvasni pls :)
    amugy meg dnf-nek egyátalán nem biztos hogy u engine 2.5 ös motorja lesz..., de leginkább kise jön soha... :)
  • soulhunter
    kieg: tudom,h az RA külön project (néztem is nagyot,amikor olvastam erről),mégis ott van az RA feliratok előtt / mögött / után a C&C felirat :P
  • Thanatos
    nem azért mondom de az egységek számának nagyából semmi köze nincs a game méretéhez.., ta korában emg még főleg nem volt 8mamár azért jobban van kicsit...)

és halkan megjegyzem hogy westwood már nincs, szal nagy valószinűséggel ra3 se lesz..., vagyis lehet hogy lesz ilyen néven game de annak már nem sok köze lesz a ra-hoz ugy igazábol..., max anyira mint a generalsnak a c&c-hez...
  • soulhunter
    te...
    "10 éve fejlesztik"

hát azért a DN 4ever-t is 10 éve fejlesztik,mégiscsak 1 átirt Unreal Engine 2.5 -s a motorja,és sztem bukás lesz,meg ismét "csusznak" minimum 5 évet :)
  • soulhunter
    hopp,még 1 aproság,ami az eszmebe jutott (többet nem irok,mer a végén bannolnak,mondván h szétfloodolom a forumot):

volt 1 szavazás a westwood oldalán,h "melyik játékot várod már a legjobban" vagy vmi ilyesmi volt (1ik haverom mondta,mer ő megrögzött RA-s)

ott az RA3 nyert,szal sztem ezért is lenne logikus RA3-at csinálni... és remélem,h igazam lesz,mer ha nem,akkor jol be fogok égni,h ekkorát tévedtem,és nem vagyok jós :DDD beégni meg nem szeretek :)

azért remélem,csak a grafján turboznak,meg visszaállitják a hangulatot,amit az RA2-ben olyan jol elrontottak...
    mondjuk remélem nem "generals-ositják el",mert akkor lehuzhatnák a rolót :)

sztem ha bejelentik,lehet csinálni 1 olyan topicot,h TA2 VS. RA3 :)

remélem a TA2 DVD-s lesz,és legalább 400 1ség lesz összesen (ha anno ráfért 2 CD-re 200+,akkor most miért ne férne rá 8x annyi adatba 2x annyi 1ség?) :)))
  • Thanatos
    ra nem egyenlő a c&c-vel... nézz kicsit jobban utána :)

elrontani meg bármit el lehet nyugodj emg akármekkora is volt az előd és akráhány év is a korkülömbség... (ui.: és itt se azért 10 év a külömbség emrt 10 éve fejlesztik... P)
  • soulhunter
    ja,igen, izééé

pontositok:
    lesz még C&C,(hivatalosan még)nem jelentették be a RA3-at,de valszeg az lesz a következő C&C,mert az lenne a logikus,meg Generals 2-t nem nagyon lenne értelme mostanság fejleszteni

de reménykedjünk :)
  • soulhunter
    ja,és bocsi mindenkitől,hogy 1 még ki nem adott játékot a RA sorozathoz viszonyitok,de több RA-fan van,mint TA,mer RA-bol joval több dolog jött ki (2 alap + kiegészitők + sok minden egyéb C&C néven futo gém) :)

megjegyzés:
    az RA3-at sem adták ki,de legalább már bejelentették (vmelyik PCguru / Gamestar -ban olvastam)

ui: nem vagyok elfogult,de sztem 1 jo játék folytatását nem lehet elrontani,ha 10 évnyi a külömbség :)
  • grebber
    Nem is tudtam hogy lesz Red Alert 3 jó tudni :)
  • soulhunter
    bocsi,igy visszaolvasha hosszu lesz,dehát szof*sásom van :D (mint minden más topicban) :)

a TA nagyon jo kis játék volt...
    200as gépen 128 MB rammal simán ment :) (tapasztalat)

több,mint 200 féle 1ség volt 2 CDnyi anyagon,és akkor még a grafikája is "WOW" -nak számitott az RTS-ek műfajában! ja,és nemcsak 9 pálya volt 1 "fajnál",mint az mostanában (az elmult 5 év RTS-eire jellemzően) "divat"

megjegyzés: a red alert nagyon messze volt,ami a terepkezelést,és az egységek sokfajtaságát illeti... az AI-rol nem is beszélve...

nos...
    én mint fanatikus RTS rajongo kijelentem:
    ha ez csak 1 grafikailag felturbozott,át-"skin"-elt TA 1,akkor is érdemes lesz játszani vele,mert az AI már akkor is bebizonyitotta,h nem csak jövünk és 10x-es tulerővel legyözzük az ellent :) gondolom azota igazodtak a 21. sz.-i elvárásokhoz,szal csalodást nem nagyon okoz az igazi RTS fan-oknak :)

remélem megalázza a dijvárományos Red Alert 3-at,amit még nem adtak ki ugyan,meg talán csak kezdeti stádiumban van,de már most is iszonyuan várja a nagyközönség...
    szvsz ezzel nem lesz gondja,mert az RA mindig is a TA mögött volt legalább 1 lépéssel,ami ált. az egységek számában merült ki,és néha az AI is butácskának bizonyult... (pl. RA2 - Yuri's Revenge)

én végigvittem a létező összes RA-t (inkább Command & conquer - továbbiakban C&C) és a létező összes kiegészitést (még a Zero Hour-hoz kiadott 40 megás kiegészitőt is),és nem vagyok annyira hanyatt vágva...

a kedvenc (TOP 10-es) listámban az 1. helyen az Aliens VS. Predator 1 áll (az alien oldala miatt),a 3. helyen a Total Annihilation, a 8. helyen áll a C&C - Generals

elég szigoruan nézem a játékokat, de azért a grafika nem minden,ha RTS-ről van szo :) a játékélmény a lényeg :) és ez a TOP10-es listában meg is mutatkozik :)

szal várjátok szorgalmasan, ha olyan jok a gyerekek,mint anno a '90-es években,akkor ujabb "RTS-történelmet" irnak,mi meg ujra és ujra végigjátszuk majd csak ugy nosztalgiábol más és más "harcmodorral" :)
  • Tufa
    kiváncsi leszek milyen lesz :)
    Amikor az első kint volt még nem volt egy hűde gépem hozzá, mindig haveromnál csorgattuk a nyálunkat a játékra
  • Thanatos
    az előző jó volt, ez meg majd kiderül ;)
  • abonyitomz
    jó game , várom
  • Thanatos
    wow
  • grebber
    TOTAL ANNIHILATION 2.: Supreme Commander

Sogun, 12:11 - PC - Játék: RTS

(Worthplaying) A PC Gamer legújabb számában cikkeznek a Cavedog szuperjátékának - Total Annihilation - folytatásáról. Chris Taylor nagymester azóta megalapította a Gas Powered Games-t, ahol társaival keményen dolgozik a nagy sikerű játék folytatásán. THQ fogja kiadni. Mivel nem tudták visszaszerezni a licenszet az Ataritól, ezért a Supreme Commander címet kapta a nagy mű. Totál mindegy mi a cím, ha a készítő ugyanaz! Tuti, hogy kellett változtatni egy-két dolgot a jogvédelem miatt, ám ettől függetlenül bizton számíthatunk a csúcshangulatra. A szkennek magukért beszélnek. Vigyétek őket, míg lehet.

A Total Annihilationtól eltérően a Supreme Commander műholdas térképen real-time mozgó ikonokkal mutatja a hadseregek manővereit. Innen lehet bezoomolni a csatákra. A TA óriási meteorként csapódott az RTS színtérre és jóllehet Chris Taylor 1997-óta egyetlen játékot sem adott ki, továbbra is a real-time stratégia csúcsának tartják alkotását. A Dungeon Siege sorozat csak bemelegítés volt az igazi nagy dobás előtt.

Szárazföldi, légi, és tengeri csatákat gyorsan eldönthetünk Godzilla méretű harci gépezetekkel. Ha az óriás egység rálép a kicsikre – bajtársaira is - , akkor az eltiportak repeszdarabokat szerteszórva robbannak darabjaikra, sebzik a közelben lévőket, megperzselik maguk alatt a talajt, majd kötelességtudóan palacsintává lapulnak. A robotok hasonlíthatnak a Transformers és a Battletech univerzumban látott gépekre és mindegyiken normal map feszül.

Távoli jövőben három fél harcol a galaxis feletti uralom megszerzéséért. Az emberiség űrbe rajzásakor meghódított békés idegen nemzet, neve: Aeon. Nekik szépen legömbölyített, békésnek tűnő gépeik vannak. Amíg nem támadják meg őket, a csinos egységek paneljei sem húzódnak félre, hogy helyet adjanak az energiától sercegő ágyúknak. Következő a távoli emberi kolónián kifejlesztett cyborgokból alakult haderő: a Cybran. A sort a jól ismert emberek zárják. A harcokat gigantikus Supreme Commander robotok vívják. Beteleportálnak a csatamezőre és saját erőforrásaikat felhasználva felépítik a bázist és kitermelik az egységeket. Vállaikon elhelyezkedő hangárokból vadászrepülőket indíthatnak. A megsemmisítés totális. Légi egységek süllyednek bombázómagasságba, hogy megszórják a hajókat, amelyek falanx típusú légelhárító rakétákkal válaszolnak.

Tengeralattjárók sunnyognak a mélyben, hogy célba lőhessék mindent felemésztő nukleáris bombáikat. Stratégiai nézetből a gombafelhő a közelben tartózkodó egész hadtestek ikonjait sodorja el. Taktikai nézetben láthatóan porrá égeti az egységeket. Egész flották süllyeszthetők el ezzel a technikával. A szenzációs kezelőfelület számos totális újítással rendelkezik. Egyet árultak csak el, az pedig a frekvencia-érzékeny egérkezelés. A játék számolja, hova, mennyit kattintunk. Ha pánikszerűen kattintgatunk egy ellenséges egységre, akkor az AI érzékeli azt és az össze egységet odarendeli megsemmisítő erejű támadásra.

Felső, stratégiai szinten a seregeket jelképező ikonokat shifttel kiválaszthatjuk és az ellenség ikonjára húzhatjuk őket. Csapataink ekkor automatikusan koncentrálják tűzerejüket. Ezután bezoomolhatunk taktikai képernyőre, melyen az egységek valósághű méretűek, nem úgy, mint a legtöbb játékban, hol a csatahajók esetleg kétszer nagyobbak a tankoknál. A Supreme Commander hajói, melyeknek saját nevet adhatunk, akkorák, hogy két taktikai képernyőn férnek csak el. Nagyobb hajók titanicra emlékeztető süllyedést produkálnak megsemmisüléskor.

info:Hardwired

Scan-ek