4582
  • postmortem
    Pontosan ezért mondom, hogy nem tudnak újat húzni RTS fronton...

Ha meg nem használod az a te bajod :) Pl sztem jó ötlet radarzavaró áldásos leple alatt vonulni, néhány rakétás fedezetében mindenféle ágyús jószággal. Ezt a TA-ban meg is lehetett csinálni, de csak a véletlen folytán, hiszen a krogoth, morty, zavaró, radaros, és az AA kbotnak mind 18 körül volt a sebessége...

A szállításról meg anniyt, hogy TA-ban meg lehetett gondolom itt is, hogy telepakolsz légi szállítókat, és guardoltatod őket egy pont fölött úgy, hogy kövi parancsnak meg van adva, hogy hol tegyék le a rakományt. Ha elég összejött, megsemmisíted a guard célját, és elindulnak EGYSZERRE a cél felé. Annyi célt rakhatsz amennyi szállítód van.
    Ugyanez ment bombázókra, csak az volt a baj, hogy a guard során kötöznek a repik, és amikor megsemmisül a cél, akkor nem ugynakkor utat kellett megtenniük, meg lassabban fordultak stb, szóval a végére kb libasorba értek oda -.-

Waypointoknál, építkezésnél szerintem a teljes lista megjelenik az interface-n szóval csak jobb klikk rá ;)
  • Kornan
    Hát amit elvársz az a legtöbb stratégiából hiányzik.Amibe megvan abból meg más hiányzik.Pl ,hogy ugyanolyan sebességgel menjenek egy csapatba azt én úgysem használnám ki,mivel egy csapatba csak egyfélét rakok.
    Arra viszont még nem jöttem rá,hogy hogyan kell,ha egyáltalán lehet-e kivenni egy megcsinált waypontsorozatból egy utasítást.A régi totalban pl ha leraktam 20 épuletet waypontba és az egyiket ki kelett venni,csak mégegyszer leraktam oda egyet és azt ugy értelmezte ,hogy kiveszi.
    Amiről beszélsz koordinated attack az pontosan mi is?Egyszer sikrült vhogy talán jobb gombal csinálnom olyat de nem jöttem még rá micsoda.
    Viszont már rájöttem ,hogyan kell a csapatszállítókkal átvinni egy hadsereget az egyik szigetről a másikra,gondolom tudjátok,de azért leírom annak aki nem:
    1.Kijelölsz egy szállítóst,aminek leraksz egy load és egy ferry pontot shift segítségével.
    2.A többi szállítóst guardolod erre az egységre.
    3.A loadpontra küldöd az egységeket.
  • spiercell
    valakinek nincs kedve multizni egyet hamachin?
  • nyx
    hát az egységek mozgása a kész, az UEF kampány vége felé vok, és három tengeri platformom ontja magából a hajókat, tengeralattjárókat, plusz van küztük a vizen pár légvédelmi üteg, és egyszerűen nem tudnak kijönni hajók, nagy nehezen kijátszom őket, egyesével, (ehhez kb4 légvédelmi cuccot kellet Ctrl+K zni) kijelölöm, hogy hova menjenek, erre csomó tengelalattjáró egész egyszerűen a másik irányba indul el, a jobbklikk- féle formation is vicc, kb 15 perc kell nekik mire felveszik... talán majd a peccs,
    nálam eddig kb 2 x fagyott ki, de akor teljesen-resetig
    a mentés is elgé sok idő, sajna
  • Zsolo007
    Wow ez egy nagyon jó ötlet(a példa). Soha nem jutott volna eszembe. Miért olyan meglepő, hogy egy véleményen vagyunk?
  • postmortem
    Hehe :) Látom megint a tartalmi részt sikerült megragadnod :P Mondjuk nem lepett meg...
  • Borg
    Csak az utolsó mondatodhoz fűznék annyit, hogy mostmár remélem tényleg.
  • postmortem
    Soha nem gondoltam volna, hogy épp Zsolo007 fog velem egyetérteni, de sebaj, a meglepetések viszik a színt az életbe. Minden egyes konklúzióban egyet értek. Annyi a különbség, hogy ez már a bétából látszott...
    Ami a moddereket illeti nem nagyon van remény, mert az általad írt problémák igen mélyről számraznak a game engine és unit modell hierarchián belül. Elég nehéz lesz egy olyan modot írni, ami útközben átállítja a gyorsabb egységek sebességét...
    Stratégiailag egy kalap szemét, egyetlen strat. cucc benne a koordinált attack, ami egy lol. ( mellesleg, ha úgy küldöd az egységeket, akkor is gyorsabban mennek a tűzérek ? )
    Szerintem a strat gamák piacán senki nem tud újat dobni, és ezért a csili vili grafika felé mennek. Ami nem feltétlenül rossz, de itt tényleg nagyon fontos a játékmenet és a kombinálási lehetőség.

Még tavaly, amikor bejelentették, hogy lesz a gém, küldtem egy jó másfél oldalas levelet a GPG-nek, hogy milyen dolgokat is lehetne még belerakni a cuccba, hát kb 1-t nem látok viszont.

Csak példaként az egyik ->

Lehessen egység nélkül is waypontokat kiadni, akár többet is egy operáción belül. Ezáltal létrejön több waypoint sereg, amikre csapatokat rá lehet dobni drag 'n drop stílusban. Ezáltal lesz egy kvázi hadművelet, aminek lehessen megadni egy db koordinációs időpontot, ami azt jelenti, hogy találkozniuk kell.
    így: - egy támadás többször is megismételhető
    - a támadás on belül külön az egyes csapások is megismételhetőek, míg a rossz csapások törölhetők
    - lehetőség nyílik a sebzés elosztására, hiszen ha ráküldök 100 repcsit egy ütegre, akkor 80% fölösbe lövi el a cuccot, míg ha fel tudom őket darabolni úgy, hogy kb 10-20% menjen fölösbe sokkal szélesebb lyukat lehet ütni

Ahhoz persze, hogy ez ,menjen az egység osztályok szintjén kell módosítani a kódot ;)

Na mind1, a game innentől no comment...
  • Kornan
    Én csak a demoban jácottam balanced A.I ellen,de ott keveset támadott,így könnyen be lehetett szorítani,majd 2.szintű egységekkel kinyírni a kommanderét.A legjobban a horde A.I izzasztott meg víz nélküli mapokon,vizesen meg talán a supreme A.I.,de mondom azon még nem próbáltam a balaced A.I-t.Az a baj ha nincs elég tere építkezni,pl a nem túl nagy szigetes mapokon akkor nemtud rendesen fejlődni.Ha meg megszerzed a vizi fölényt akkor battleshipekkel könnyedén kinyírhatod a kommanderét.Vizes mapon még csak a cybranokkal voltam.
  • Brolly28
    na megvan végre nagyon király játék:D
  • Borg
    Nagyon sok függ a maptól is, amin a skirmisht nyomod.
    Egyes mapokat meg lehet csinálni csak földi egységgel, másokon viszont nem mész semmire úgy.
    Én úgy vettem észre, hogy legnehezebbek azok a mapok, ahol a vizi szárazföldi meg légi egységeit is be tudja vetni. Na ott olyan ütemben fejlődik, és adaptál a taktikádhoz, hogy egy balanced AI ellen is kínszenvedés a dolog.
  • Kornan
    Énis jácottam tegnap pár skirmish gamet,81*81-es mapon már az elején akadozik,nálam legalábbis.Még a repülőknek is kell elég sok idő ,hogy elérjék a bázisát,azon a mapon.Az Ai elég jóra sikeredett szerintem,valamivel adaptív mint a többi játékban,ennek ellenére nem olyan nehéz legyőzni.Bár volt hogy meglepetést okozott,UEF-el voltam és már körbekeritettem a bázisát,kinyírhattam volna,de ki akartam próbálni azt a mavort ,hogy mit tud.Hát el is kezdtem lőni a bázisát,erre megindult egy monkeylordal és 3 olyan építhető kommanderrel(SACU(?)).Egyenesen a kommanderem irányába indultak meg pedig a pálya másik végén volt,áttörtek minden védelmet,kinyírták vagy 40 tankomat és a mobile factorymat is.Beszorították a kommanderem és kinyírták.A robbanást csak a mondkeylord élte túl,az meg megindult a mavor felé,szerencsére még volt pár 3-adik szintű támadó robotom szétszórva a mapon,amivel megtudtam védeni,a legyengült monkeylordtól,kb 3 másodperc kelett volna,hogy tüzeljen azzal a piros lézerrel az ágyúmra.Utána meg széjjel lőttem a bázisát.

Én a Cybran Nationnal kezdtem el a Campaign-t,még csak a negyedik pályán tartok,eddig nem volt nehéz,pedig hard fokozaton jáccok.Eddigi tapasztalataim alapján sosem érdemes egyféle földi egységgel támadni,mindig viszek tankot,artillery-t,mobile légvédelmet,külön osztagokba.Repülőkkel csak akkor támadok ha nem tul erős a légvédelem.Volt hogy 80 bombázóval támadtam és 10-12 légvédelmi leadárlta az összeset,pedig a légvédelmet támadtam.Max ilyen esetben kulcsfontosságú létesítmények támadására lehet feláldozni.Kár,hogy hajóból kevés féle van.

Szerintem a grafikát leszámítva nem sokkal jobb mint a sima TA,remélem majd ehez is jönnek ki a kiegészítők,amiben 4-szer ennyi féle egység lesz+új funkciók meg minden.
  • Zsolo007
    6
  • nyx
    Tudja valaki fajonként kb hány pálya van?
    amúgy egész jó lett, kár, hogy a HUD annyit kitakar a képből, próbáltam az egyik korábbi hsz-ben emlegetett mod ot feltenni, működött is amíg át kellet rendezni a felület részeit, de aztán szétugrott, úgyhogy az nekem nem jött be.
  • donatus13
    én is warhammer király de az azért más fajta strat gyorsabb sokkal
  • Zsolo007
    Javítás: UEF utolsó pályán 770megát evett a vége felé...
  • Zsolo007
    Igen warhammer és nagyon jó
  • öregharcsa
    warhammer nagyon jó!!! csak ajánlani tudom...
  • KeWiN76
    Epuletet lerombolni ctrl-k -val is lehet, valamit ezzel lehet az egysegeket is onmegsemmisiteni :)
  • ColdFire
    coh-ot azota nyomom amiota megjelent neten ^^
  • Halesz89
    Company of heroest probáld ki,nekem se megy a supreme ezért gondoltam azt és tapasztalat nagyon jó játék.De supremmel 1x majd fogok játszani nyáron asszem melo egy uj gépre:(
  • ColdFire
    eza warhammer genya?
  • Zsolo007
    Dawn of War - Dark Crusade. Hangulatos kis rts. Mielőtt nagygépem jó lett azt toltam notin (iGMA950 rulzzz =) )
  • JimKirk
    En is azon filozok, hogy melyik rts-sel nyomjam...
  • ColdFire
    letöltöm a ground control II-t ^^
  • ColdFire
    nemááá... télleg
  • JimKirk
    Koszonom a gyors valaszt!
  • Peakman
    amd-re? persze! fogsz 2 procit meg a cellukszot és összeragasztod majd megpróbálod belerakni a gépedbe :)
    amúgy van egy olyan hogy 6000+os AMD-n (2x3,2GHz) egész jól fut
    valaki meg bírja erősíteni?:)
  • Isegrim

Úgy hallom mindenütt h dual coreos vagy Hypertthreadingelős Intel procikon jobban megy. Tud valaki valami beállítási trükköt AMD 64 procikhoz?
  • Borg
    Jobban is megy az mint low.
  • Thanatos
    lehet, őszintén megmondom ezt nemtudom mert nekem 1.5giga ramom van, de végülis van benne rácio, oks akkor csak procit zabálja de akkor azt nagyon ;)
  • Thanatos
    aknakereső
  • LegionarR
    Ez monjuk jogos...
  • Zsolo007
    Nem kell több ram. 1 giga elég neki. Nekem több óra játék és pálya után sem evett többet 600 megánál....procit eszik legjobban, utána vga.
  • JimKirk
    Sziasztok!

Low-on elvanszorogna a gepemen eme csodalatos jatek?

A643200+ 1gram, 6600GT
  • ColdFire
    pls addig vmi unaloműzőt ajánlj :)
  • Thanatos
    jah és/vagy több ram, ez a game főleg a procit emg a memoriát ezsi szvsz
  • ColdFire
    bocs 2.4es p4
  • ColdFire
    uj proc? :\
  • Thanatos
    ilyen géppel? jaj... :)