Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Én megszavaználak házigazdának és akkor csinálhatnál FAQ-t, vagy modikat meg kell kérni, hogy a bannerba tegyék be? Csináljak vicces bannert? :)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Gundark 1 1
Valóban ha valaki akkor Koroljov elvtárs megismerte a "néha fenn néha lenn" elméletet. Ez persze elméleti fejtegetés, de valószínûleg rájött volna hamar hogy a "sok kicsi" hajtómû nem járható út egy ilyen projektnél. Ha él, lehet hogy eljutnak a holdra. Igaz valószínûleg másodiknak. De akkor kitalálnak valamit ami ûbereli a kapitalistákat. Mondjuk állandó holdbázis és hasonlók.

Gerrob ismételni tudom csak magam: Olvass könyveket. Olvasd el a történetét az "ûr meghódításának". És akkor rájössz hogy semmi misztikum nincs benne. Kiváló mérnökök, és bátor emberek, ennyi az egész.

Filmes fõpróba : Aha. De akkor miért nem szines szélesvásznú a holdra szállás film? Miért csak ilyen fekete fehér izé? Ja hogy elhiggyék az emberek... De hát nem hiszik el és imigyen bebizonyitottuk Gothmog elméletét :) Ha meg már fõpróba akkor miért nem a 2001 az?

Tudod annak idején mikor a szputnyik elkezdte tekerni a köreit a föld körül, senkinek nem jutott eszébe nyugaton hogy az usa pénzeli a szu-t. És még csak nem is töltötte el õket az ámulat hogy mire képes az emberiség. Hanem egyszerûen megijedtek. No nem a technikai elõrelépéstõl hanem attól, hogy ilyen erõvel "atombombát" juttathatnak fel a zégbe és rájuk ejti valamikor. Ezért kellettek a látványos kilövések, és még bíz oly sok nap eltelik mire a "narancs" felmegy az égre.
Molnibalage
Most tényleg leírjam, hogy akkor logikailag és ideológiailag hol tévedsz? Számítana bármit is?

Egyébként ezt a hülyeséget egyedül szülted vagy segített valaki?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Két sikertelen kísérlet nem indok. Például Pioneer-ok közül a negyedik volt sikeres, Ranger-ök közül a hetedik az amerikai oldalon. Szovjet oldalon még az ismert esetek mellett voltak nem bevallott sikertelen kísérletek.

3 tudósra hivatkozni állandóan meg már több, mint szánalmas. Nasa szerint több, mint tízezer kutatóintézet dolgozott a Holdra szálláson, nem egyemberes project volt.

gothmog
idézek magamtól, másik fórum:

erre válaszolnék:
"De az elgondolkodtató, hogy miért nem mentek oda az oroszok? Megtehették volna. "
Megpróbálták.
Ez lett volna a célnak megfelelõ rakétájuk elsõ tesztje,
ez meg a második.
És több próbálkozásnak nem is volt értelme, mivel addigra az amerikai holdra szállás már megtörtént. Értsd: bukták a versenyt.
A szovjet ûrprogram szép példája egyben a kommunizmus mûködésképtelenségének is. A nagy kollektivizmus jegyében a szovjet ûrprogram gyakorlatilag abban a pillanatban behúzta a kéziféket, hogy az addigi vezetõ egyéniség, Szergej Koroljov meghalt. (Az õ élete egyébként hasonlóképpen megér egy misét, mint az usa holdra szállásé.)
Ez innentõl csak a saját elmélkedésem, úgy tessék kezelni:

Ha Koroljov nem hal meg 66-ban, akkor végigverte volna a holdprogramot a pártvezetésen, és az nem állt volna le két elkapkodott rakétakísérlet után. Akár még az ûrverseny is lehetett volna "nem lefutott játszma".
Csakhogy Koroljov meghalt, és ezzel eltûnt a szovjet ûrprogramból az a hajtóerõ, aminek pl. a máig csak továbbfejlesztett (de alapjaiban ugyanolyan) Szojuz rakétákat köszönhették. Ennyit a kollektív szellemiségrõl. A szovjeteknél egy emberen múlt."
kieg: Ami azt illeti, az nasanal is, csak hát úgy esett, hogy a háború után Von Braun floridába került, Koroljov meg a GULAG-ra követ törni. Ilyen apró dolgokon dõlnek el a világ dolgai.

gothmog
bocs, kicsit messzire került megint a FAQ.
link1, link2.
plusz egy cikk
remélem nem gond.

gothmog
túlreagálod. bemész az utcájába, pedig csak szórakozik veled. élvezi, hogy beõk egy mondatot, te meg fél napig idegesíted magad rajta. Nem kell bemenni az utcájába.

gothmog
Nekem is van egy elméletem:
Tudjuk, hogy a nasa titkol valamit. A nasa tudja hogy mi ezt tudjuk. De mi azt is tudjuk, hogy a nasa tudja, hogy mi tudjuk. Így, mivel õk tudják, hogy mi tudjuk, viszont nem tudják hogy mi azt is tudjuk, hogy õk ezt tudják, ezért lépéselõnyben vagyunk velük szemben. Tehát ha a nasa titkol valamit -és mi ezt tudjuk- akkor részükrõl a legjobb megoldás az lesz, hogy elmondják az igazságot. Hiszen úgy tudják, hogy az igazságot hazugságnak fogjuk hinni. Csakhogy mi tudjuk azt is hogy õk tudják hogy mi tudjuk, így tudjuk azt is, hogy az igazságot mondják, és nem titkolnak semmit.
Feltéve persze, hogy a nasa nem tudja, hogy mi tudjuk hogy õk tudják hogy mi tudjuk.
Mert ha mégis, akkor borul az egész.
<#circling>

Láttátok A majmok bolygója címû filmet? Tulajdonképpen ez volt a Holdra szállás fõpróbája, 1968-ban. A film jobban sikerült, mint amit Armstrongék összehoztak egy évvel késõbb, komolyan.

Molnibalage
<#falbav>

Az amerikaiak pénzelték a szovjeteket, nélkülük nem is lehetett volna a kamu Holdra szállás. Az egész a pénzrõl szólt, költségvetés milliárd dollárokat szavaz meg a Holdra szállásra, miközben egy nevadai filmstúdióban veszik fel az egészet potom összegért, pénz nagy részét meg elsikkasztják.

[NST]Cifu
A 110R felszállóhelyet felújították, de a felrobbant indítóállást a CIA lefényképezte, errõl most sajnos nem találok infot hirtelen, addig is:

N1 5L launch @ Astronautix
N1 @ Astronautix
Launch Site 110R @ Astronautix (Google Earth kép itt található a mai állapotról)

Az NK-33-asokról:

NK-33 @ Wiki
NK-33 @ Astronautix
NK-33 @ Aerospaceguide
NK-33 teszt Sacramentoban az Aerojet által

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Papirzacsi
Valami azt súgja,h. most se fog senki.:-)
Kb. az illetõ hozzászólásai csak abból állnak, mint a korábbi hoaxerek hozzászólásai, beböfögnek valamit amit most olvastak, írnak mellé pár sort, hogy "muhaha", aztán megy a kussolás és lapítás.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Molnibalage
A felrobban kilövõállást nem bontották el? A GE koordinátákat tudsz adni? Megnézném, hogy mi maradt belõle.

Tényleg eladták a hajtómûveit? Ezt nem is tudtam.

sz4bolcs
"ahol az idegen bolygóról érkezõket a kitöltendõ vámáru-nyilatkozatok is várták."

-OMG, mi ez??? Aranylaci? :D

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

[NST]Cifu
Gondolom az elméletedben arra is tudsz válaszolni, hogy a szovjetek miért vergõdtek a hatalmas, kifejezetten a Hold-utazásra szánt N1 hordozórakétákkal (4 indítási kísérlet - négy kudarc). Nyilván poénból dobták ki a pénzt, az erõforrásokat, direkt felrobbantottak egy kilövõállást, ami a mai napig ott van Kazaksztánban. Nyilván hamisítottak egy csomó fotót, videót, majd az egészet szigorúan elhalgattaták, megpróbálták eltüntetni a nyomait (az NK-33-as hajtómûveket konkrétan be kellett volna zúzni, mint bizonyítékot, de a gyártó cég inkább elrejtette õket, hátha még késõbb jó lesz - hogy aztán a Kistler Aerospace-nek eladják 25 évvel késõbb). Nyilván poénból találta ki pár ember ezt a jól hangzó történetet, miszerint az oroszok megpróbáltak embert juttatni a Holdra, de miután nem sikerült, inkább elhallgatták, sõt, élhalgáttaták az egész programot...

Ajánlott olvasnivaló:

N1 @ Wikipedia
N1 @ MySpaceMuseum
The Real Moon Landing Hoax @ Astronautix

Ezt a példát egyébként sok Moon-hoax fórumban felhoztam, senki sem válaszolt rá soha. A fene érti miért. :)

Papirzacsi
Nevetséges, hogy kézzel fogható dolgokat, ami szerintük semmire se bizonyíték, támadnak egyesek, elmélettel, és hittel, miközben 0 kézzel fogható bizonyítékkal nem tudnak elõállni az igazuk bizonyítására.
Csökött aggyal(a tagadók) nem érnek fel oda szellemileg, hogy jelenleg nekik kell bizonyítani az állításukat, és nem a NASA-nak bizonygatni azt. De hiába no, a bizonyíték fogalma is nehéz falat nekik.

Molnibalage
Elméletem sokmindenrõl lehet. Bizonyíték? Gondolod a jenkiknek 8-9 évig tartott volna rájönni? Miért nem borították az asztalt a szovjetekre 1961 és 1969 között? Nekem is van egy elméketem. Talán azért, mert nincs semmiféle csalás. Bár ez elméletnél több.

Cowie
Bocsáss meg de az mit bizonyít, hogy neked van egy "elméleted". Agyament elméleteket és is tudok gyártani, de kérdés hogy az elméletet milyen bizonyíték, bizonyítás támasztja alá.
Amit csinálsz az komolytalan!

"Ismét megkérdezném a kedves hoaxereket századszor: A Szovjetúnió miért nem jelentkezett semmiféle váddal? A hidegháború kellõs közepén? Amikor nekik nem sikerült (de akkor még nem tudták hogy nem is fog) idõhúzásra és alázásra bõven jó lett volna ha elkezdik verni az asztalt."

Errõl is van egy elméletem: azért nem, mert az amerikaiak rájöttek, hogy Gagarin nem ment az ûrbe, ezért a szovjetek belementek, hogy nem árulják el, hogy JFK évtized végére a Holdra projectje az emberiség legnagyobb átverése.

dronkZero
Az olyan embert nevetik ki, aki egy ilyen idétlen bulvárcikkbõl akarja levezetni a világ nagy dolgait...

"ahol az idegen bolygóról érkezõket a kitöltendõ vámáru-nyilatkozatok is várták."

Idegen bolygó, persze. Rettentõen komoly, tudományos cikk ez kéremszépen!

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Molnibalage
A rugdosással egyetértek.

Kíváncsi vagyok, hogy a son moohoaxer valaha is bocsánatot kér, mikor megjönnek a jobb képek - amit úgyis lehamisítványoznak, mint mindet, mert az könnyû és ész sem kell hozzá, nagy nagyra nyitott száj és vastag arcbõr - vagy ha neadjisten valamikor megint leszállnak a közelben. Bár amilyen messze az lesz, talán addigra kihalnak az ilyenek, de erre meg azért kicsit az esély, mert az emberi hülyeség örök és most nagyon virágzik ez megint. Ma szinte trendi természettudományosan hülyének lenni.

Molnibalage
Attól, hogy egy fotó készült rólad ami nem HD felbontású, attól még fotó rólad. Most kaptál egy ilyet. Kapsz jobbat is. Van egy gyanúm, hogy a jobb felbontás után is csak trollkodni fogsz.

A beállítás meg ki lett tárgyalva, hogy miért nem megy. Egyesek csak a távolság és tömeg alapján képesek látni a problémát. Mégis mi tette ki volna egy becsomagolt szondából és állította be volna olyan precízen ahogy te állítod. MÛSZAKI ténnyel igazol, hogy te ezt hogyan tetted volna 1970-ben. Tisztában vagy te az adott kor technikai szintjével? Mert szeritem nem.

[NST]Cifu
Én konkrétan arra gondoltam, hogy az amerikaiak is szondával hoztak kõzetet a Holdról, ember nélkül, ahogyan a szovjetek. Azért õk sem lennének annyira hülyék, hogy a szovjetektõl kérnek, öt perc alatt világgá kürtölték volna.

Az amerikaiak végig hátrányban voltak az 1960-as és az 1970-es évek elején mûholdak és holdszondák terén. Az elsõ Hold közelében elhaladó mûhold a Luna-1 volt, a Luna-2 volt az elsõ ûrszonda, ami becsapódott a Hold belszínébe, a Luna-9 volt az elsõ sikeres holdra-szálló ûreszköz, a Luna-10 volt az elsõ sikeresen Hold-körüli pályára állt szonda.

A szovjet metódus szerint a távirányítás és az automatizáció kiemelkedõen fontos dolog, például az összes orosz ûrhajó automatikusan repült alapvetõen, a személyzet csak beavatkozhatott abba, míg az amerikai rendszer nagy fokú emberi közremûködést igényelt. Például a szovjetek a saját holdprogramjuknál a Zond ûrszondákkal hajtották végre a Hold-körüli repülést (a Zond kvázi egy Szojuz módosulat volt, alig tért el a Hold-körüli emberes repülésre szánt ûrhajótól), míg az amerikaiak inkább odaküldték az Apollo-8-at személyzetestõl.

A szovjeteknek mégis csak 1970-ben, a Luna-16-al tudtak kõzetet visszahozni a Hold felszínérõl...

Gundark 1 1
Pici zavarok vannak az erõben. Nos. Mennyi holdkõzetet is hoztak az orosz szondák? És mennyit az amerikai landolók? Fel kell tételeznek hogy az amerikaiak egy dömpert vittek fel hogy elhozzák.

Tehát már ott vagyunk hogy el lehet menni a hódra, meg vissza. Az embereshez csak nagyobb erõ kell. Egy felmálházott Saturn-V 111 méter magas. Az jó sok. Mennyi is egy tízemeletes? 33-35 méter?

Vámáru nyilatkozat. Ebben az irónia az érdekes. Felmentek a holdra tehát nem voltak az USA területén. És ha valaki nincs az usa területén bizonyára hoz is valamit be, mint a turisták. Mexikóból tequilát, Franciaországból kicsi Eiffel tornyot, a hódról meg követ.

"Miért akkor pofán ütsz, mint Buzz Aldrin a Holdutazást megkérdõjelezõ embereket?"

Ennyi maradt meg a történetbõl? Ó de kár hogy az elejét nem láttad. Én még meg is rugdostam volna a köcsögöt ha belemászik a pofámba és közli hogy hazudozó vagyok. Ez nem úgy volt hogy " jó napot kivánok Buzz bácsi, mit gondol a hódutazásról?" mire õ behúzott neki egyet.

Ismét megkérdezném a kedves hoaxereket századszor: A Szovjetúnió miért nem jelentkezett semmiféle váddal? A hidegháború kellõs közepén? Amikor nekik nem sikerült (de akkor még nem tudták hogy nem is fog) idõhúzásra és alázásra bõven jó lett volna ha elkezdik verni az asztalt.

Ja ha meg élõlények nem mehetnek a hold köré, akkor az oroszok is hazudnak a Zond szondákkal? Mert rajtuk voltak állatok. Például teknõsbékák a Zond-5ön. És igen közel jártak a holdhoz szóval nem jön be a Van-Allen szöveg. De közben rájöttem. A sugárzástól megvédte õket a páncéljuk mi? :)
"Leszállóegységek fotói is vicc."
Mert annak is lett szánva. Az LRO nem értük ment a Hold köré, ez csak bónusz.
Ráadásul nem a végleges felbontás, az kb fél méter/pixel lesz, azon már viszonylag jól kivehetõ a holmik alakja.
+ a fõ küldetés után esélyes, hogy még lejjebb ereszkedik.
+ elég jól egyeznek az LRO képek az Apollo-küldetések után készített térképekkel.

Majd' 400 kiló holdi követ még sokáig nem találnak a Földön. Fõleg nem markánsan 6 helyszínre jellemzõt.

"Lézerprizmát egy nem emberes expedíció keretében is a Holdra küldhették."
Ez igaz, de aztán kb ennyi.

Emberes-nem emberes
Bármi bizonyíték, hogy nem volt ember?

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

"És ki csomagolta ki és ki állította be? A szonda visszahozatalát még mindig nem tudod megcáfolni..."

Tehát szerinted erre nem lettek volna képesek, de a Holdra embert juttatni és onnan visszahozni igen. Furcsa, én egy kicsomagolást egyszerûbbnek gondolok egy emberes holdutazásnál.

"Két független forrásból is vannak holdkõzetek így."

Én konkrétan arra gondoltam, hogy az amerikaiak is szondával hoztak kõzetet a Holdról, ember nélkül, ahogyan a szovjetek. Azért õk sem lennének annyira hülyék, hogy a szovjetektõl kérnek, öt perc alatt világgá kürtölték volna.

"Lesz még jobb is és miért is vicc? Valami precízebb indoklást várnék."

Akkor meg ne mutasd be bizonyítékként.

"Egyébként megtudhatnám, hogy mennyi idõs vagy? Engem mindig érdekel, hogy a tudatlanság ilyen fokához milyen kor tartozik..."

Miért akkor pofán ütsz, mint Buzz Aldrin a Holdutazást megkérdõjelezõ embereket?

Molnibalage
Lézerprizmát egy nem emberes expedíció keretében is a Holdra küldhették.

És ki csomagolta ki és ki állította be? A szonda visszahozatalát még mindig nem tudod megcáfolni...

Holdkõzetet még a szovjetek is hoztak a Holdról, ember nélkül, ez tény. Semmit sem bizonyít.

Itt fordulok le a székrõl. Csak éppen azt, hogy akkor az összes geológus hülyes és képtelenek a holdkõzetet nem felismerni? Két független forrásból is vannak holdkõzetek így. Ha neked ez nem bizonyíték, akkor mi?

Leszállóegységek fotói is vicc. Ezen a felbontási képességen egy nagyobb szikla árnyéka is lehet, vagy egy nem emberes expedíció után ottmaradt tárgyak árnyéka.

Lesz még jobb is és miért is vicc? Valami precízebb indoklást várnék.

Egyébként megtudhatnám, hogy mennyi idõs vagy? Engem mindig érdekel, hogy a tudatlanság ilyen fokához milyen kor tartozik...

Jó, ezt is megvitathatjuk.

Lézerprizmát egy nem emberes expedíció keretében is a Holdra küldhették.

Holdkõzetet még a szovjetek is hoztak a Holdról, ember nélkül, ez tény. Semmit sem bizonyít. Földön talált holdi meteoritról meg gondolom nem is hallottál.

Leszállóegységek fotói is vicc. Ezen a felbontási képességen egy nagyobb szikla árnyéka is lehet, vagy egy nem emberes expedíció után ottmaradt tárgyak árnyéka.

MEdievil
Adsz neki egy jegyet a holdra meg egy kalapácsot és utána amikor visszatér ártatlan pofával közli hogy igaza volt nincs semmiféle bizonyíték és nem õ verte szét az elõbb.

F

Molnibalage
Nem ez a bizonyíték a Holdutazásra. Linkeltünk párat, köztük a leszállóegységek fotóit, az otthagyott lézerprizmát, maga a holdkõzet, a visszahozott holdszonda, stb.

Kibaszottul elegem van a trollkodásodból.

Papirzacsi
Gondolom a szövegértési problémáid miatt nem fogod fel, hogy a cikk nem a holraszállást próbálja bizonyítani. De ideje lenne már megkezdened a bújkálást, mint oszamának, mert a NASA már biztos keres...

Vámárú nyilatkozatot követelnek az asztronautáktól

"A napokban a NASA honlapján közzétették az okmányokat: azokból kiderül, hogy az Holdat megjárt ûrhajósok utazása Cape Canaveralban kezdõdött, majd az asztronauták megálltak a Holdon, végül visszatértek a Földre. A magukkal behozott áru rovatba Armstrong, Aldrin és Collins „holdkõzeteket, holdport és más, a Holdról származó mintákat" írt be."

AHA. Nem túl meggyõzõ bizonyíték a Holdutazásra. Bíróságon egy hasonló súlyú bizonyíték bemutatása esetén kinevetik az embert.

dronkZero
Az semmi. Téged is megölnek ha így folytatod.
Ha hoaxerkedsz nem lehet egy nyugodt perced sem. A NASA vadászni fog rád az elit alakulatával. Több illó embert kell eltenniük lábalól, hogy a látszatot fenntartsák, te se úszod meg. Ha igaz amit mondasz.
Ha hazudsz akkor semmi gond, nem kell félelembe élned a mindennapjaidat. A tudósok nem fognak megölni csak azért mert hülyeséget terjesztesz, õk tudják, hogy aki nem teljesen hülye, nem eszi meg ezeket az õrültségweket.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

gothmog
Várj, rájöttem! Õk kötik be a LAN-t! <#crazya>

gothmog
Az OK. hogy így néznek ki, de mi a szerepük az összeesküvésben?

Molnibalage
A lantlényeket kihagytad. Állítólag így néznek ki.

Meg a milliónyi londonit :)

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Papirzacsi
Ezaz!!! Éreztem, hogy valami még nem teljesen kerek, de így már minden világos és hihetõ. A holdat pedig még egyiptomi óvodások festették papíruszra, amit egy ufóra kötötek, hogy eltakarják vele istent, aki két kráternek álcázott lukon keresztül nézi, és iránytja az embereket egy xbox kontrolerrel. Kéne csinálni errõl egy filmet, hogy mindenki megtudja már végre az igazságot, és hogy az egész egy nagy átverés...
Nem kellenek a bizonyítékok, mert azokat könnyen meghamisítják, elég ha hiszek benne...Már ennyi, lelepleztük a világot.<#idiota>

gothmog
Az ufókat kihagytad.

Papirzacsi
Nem, mert nem szokásuk gondolkodni, csak ontani a baromságot.
Viszont szerintem ne a NASA-t gyanusítsuk, bisztos a moszad volt, vagy mégjobb, egy NASA+moszad+komcsi összeesküvés volt... <#idiota>

Gundark 1 1
Ez azért ebben a formában nem igaz. Számtalan helyen "lépett fel" Armstrong és Aldrin, egyetemektõl elkezdve mindenhol.

Na megint gondolkoggyunk Béláim. 72ben von Braun kitalálja hogy beszámol a kamu holdutazásról. Majd kilép. És évekkel késõbb meghal. Na mostan ha én épitek egy ekkora bulit mint a holdutazás... Akkor nem lett volna praktikus ha autóbaleset éri MIELÕTT kilép a názától? És akkor szörnyülködünk hogy jaj jaj. Mielõtt összerakunk egy összeesküvés elméletet nem kéne végig gondolni?

És jól hangzik ez a NASA megölette dolog. A NASA egy szervezet. Nem ölet meg senkit. Ha valakit megölet az ÁLLAM, akkor azt a CIA és baráti köre fogja végrehajtani.
gothmog
Hol hallotad? Mesélte valaki aki olvasott egy könyvet? Az ilyen állíásokat illik ám alátámasztani.

Molnibalage
#3364 Tök mindegy mit írnék, úgysem fogadnád el. Mellesleg nem hallottam róla.

Érdemi bizonyítékokat és érveket most sem produkálsz.

Arra egyébként mit mondtok, hogy ahogy hallottam, a Holdra ment ûrhajósokat a NASA nem engedi egész estés tv mûsorokban beszélgetni a Hold utazásról? Sokan pont erre mondják, hogy fél a NASA, hogy lebuknak a beszélgetésekben a kamu Hold utazással.

Dj Faustus
"Nasa megölette? "
On June 16, 1977, Wernher von Braun died of colon cancer in Alexandria, Virginia, at the age of 65.
Forrás: A New York Times alapján Wikipedia

Szóval vastagbélrákban halt meg - ami 60-70 éves korban a leggyakoribb.

Ráadásul:
"In 1973 a routine health check uncovered kidney cancer which during the following years could not be controlled by surgery"
Forrás

"Érdekes, csak nem a kamu Hold utazásokat akarta volna leleplezni?"
"After a series of conflicts associated with the truncation of the Apollo program, and facing severe budget constraints, von Braun retired from NASA on May 26, 1972."
Forrás
Szimplán kevesebb pénz jutott az ûrkutatásra. Logikus, hogy otthagyja az egészet, ha nincs a kutatásokra pénz.

Molnibalage
Trollkodsz még? Válaszoljak? Minek. Úgyis csak belekötsz...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun

"1972-ben összetûzésbe került a NASA-val, otthagyta az állását"

Érdekes, csak nem a kamu Hold utazásokat akarta volna leleplezni?

"1977. június 16-án halt meg a virginiai Alexandriában."

Nasa megölette?

gothmog
Aham. Ahelyett, hogy csak simán fognák magukat és elmennének a Marsa, meg visszajönnének, csak tökölõdnek. Érthetetlen.

http://index.hu/tudomany/urkutatas/2009/07/24/mar_teszteli_a_nasa_az_ionhajtomuvet/

De nekem az egész Mars project leginkább a 4-es metró építéséhez hasonlít, amikor kiderült, hogy egy év alatt 5 éves hátrányba került az építés.