Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Azt is leírtam, hogy nem ez a szûk keresztmetszet. Figyelsz te rám?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A holdrea jutáshoz meg nem számítógép kell elsõsorban, hanem hordozórakéta ami elvistz oda. Olyan meg pillanatnyilag nem gyártanak. Ez le lett már írva nem egyszer.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Úgy látszik csak a számítástechnika fejlõdött.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Ember a holdon
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
van az origon egy cikk ami az Emberes Holdutazások eredményeivel foglakozik.
Eléggé érdekes...
Ezután a repülõgép-szerû forma látszólag eltûnt, a már készülõ Gemini és Apollo sokkal kevesebb rizikót feltételezett. A NASA-nál egészen az 1969-es évig nem is foglalkoztak komolyan vele.
Az USAF azonban nem állt le, és az X-23 és X-24 tesztgépekkel elõkészítették a pályát egy újrahasznosítható ûrrepülõgéphez. Sok, nagyon sok elképzelés került papírra, és az USAF sokszázmillió dollárt (akkori dollár!) költött új technológiák kifejlesztésére - például a linear spike hajtómû is az 1960-as évek közepén született meg. A Lockheed StarClipper igen jól reprezentálta, mire lenne szüksége az USAF-nak, de pénzt nem tudott keríteni rá. Kapóra jött, mikor végül a NASA is újrafelhasználható ûrhajókban kezdett gondolkodni, ám ezen a Starclipperbõl kinõtt LS200 terv elbukott. Érdemes megjegyezni, hogy akkoriban több Space Shuttle elképzelés is hordozórepülõgépes megoldásban gondolkozott.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ami a technológiát illeti, egyes emberek (például én is) úgy vélik, hogy Werner von Braun egy zseni volt, nem kétséges. De ha nem szól közbe a hidegháborús hangulatú ûrverseny, akkor valószínûleg a gyorsabban megvalósítható hordozórakétás megoldások helyett a repülõgép-alapú ûrutazás jön létre (mint most a White Knight / Space Ship One féle megoldás). Talán még a Szovjetunióban is....
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
2. Attól, hogy valakit klónozol a tudása nem lesz meg...
Túl sok hollywoodi "sci fi" árt az agynak.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
F
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Pedig a 60-as évek emberei nem voltak hülyébbek. (bármennyire is szeretnéd ezt hinni). És, bizony, mint ahogy azt már többször leírták, akkor sem ment minden úgy mint a karikacsapás. Nézd csak! Bizony, volt aki bele is halt.
Eredeti felvételek is elvesztek, vagy csak eltüntették.
"ez az ember meg biztosan halott már, mert úgy hívták az egyik ilyen, hogy Werner Von Braun..."
Talán klónoztatni kéne.
Az Apollo-6 (ez az ember nélküli utolsó Saturn-V fõpróba volt 1968 )indításakor a Holdkomp védõlemezek egyik 3x3m-es darabja vált le.
A Skylab ûrállomás indításakor (utolsó Saturn-V indítás 1973) levált védõlemezek leborotválták a napelemek felét. Majdnem elvesztették az állomást.
Mellékesen volt ott egy Apollo-13 is.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Te teszed meg a hozzászólásaiddal. Amúgy nem is tudtam hogy ilyen hatalmas érdem megyei szintû versenyen részt venni.. Ja tényleg én anno második lettem ilyenen ki tudja milyen régen akkor már lehetünk barátok is?
Én azért járok ebbe a topikba olvasni mert rengeteg dolgot lehet tanulni ha figyelmesen olvasol. (oké eleinte azért is mert jót nevettem egy-két hülyeségen de most már tényleg szomorú és idegesítõ ami itt folyik. Nem is értem hogy bírják ennyire jól kezelni és 1000x leírni ugyan azt.)
Én a 22 évemmel (Szóval baromira fiatal vagyok) nem igazán lenne pofám ilyen stílusban kioktatni a nálam jóval idõsebb, némileg szakmabeli, tapasztaltabb embereket... És te még hozzám mérten is csak egy gyerek vagy, azért mert az interneten keresztül nem kapsz a stílusodért két pofont más is motiválhatna.
F
Érvet barátom, érvet. Az nem érv, hogy "mert csak és nem hiszem el". MIÉRT?
Még mindig egy nulla mennyiségû érvet láttam, kérdés meg már volt többször is. Kérj büntit, leszarom. Trollkodásért akkor ne felejts el magadnak is kérni. Cifu meg gondolom úgyis figyel...
Ha jól olvasom a személyeskedésért bünti jár és ezt kérni is fogom :)
Lehet kérdezni. Én meg érvelek továbbra is csak úgy mint az elõttem szólók.
Nagyon furán méred a technikai haladást. Az apán használt akkor mobilt, netet, mikrót, négyütemû autót, stb.
Hát fasza. Azért vicces lenne, hogy apám még élõ tv közvetítésben láthatott Holdra szállást. Én (még) nem. Kínaiak is csak 2025 környékére ígérik, dehát kitudja politikai rendszer is változhat, lelkesedés, elfogyhat a pénz. Talán majd az unokáim.
Egyébként meg:
1. "Hej de, hogy utálom a magadfajtákat akik azt gondolják magukról. hogy nálam jobban senki nem tudja..."
Hát, tudod, nem arról van szó, hogy én értek a témához a világon legjobban, csak arról, hogy NÁLAD jobban értek hozzá, ami tisztán látszik, és ez jelen helyzetben bõven elég is. Nyilvánvalóan van aki nálam is jártasabb a témában, csak ugye én nem megyek oda hozzá, hogy lehülyézzem, mint ahogy te tetted.
Aztán kezdhetsz is elgondolkozni, hogy mi a nagyobb parasztság: ez, amit mûveltél, vagy hogy én válaszul nem válogatom meg a szavaimat?
2. "nem tudom ki a hülye az -e aki volt megyei földrajz olimpiászon (én"
Te voltál egy megyei földrajz olimpiászon, és rögtön azt hiszed, hogy mindent tudsz. Hát nem, bazdmeg, ettõl még nem fogsz automatikusan érteni mindenhez, bármennyire is ezt hiszed magadról.
Emellett hadd ne szopjam le magam egy középiskolai(általános iskolai?) szintû megyei tanulmányi versenytõl, jó? Jól meg kell tanulni azt az anyagot, amit amúgy is minden embernek tudnia kellene.
Meg jól látom, hogy arra akarsz felvágni, hogy _ott voltál_? :D
3. "Szóval nekem ne mondjátok meg, hogy milyen vagyok..."
De legalább tudod, hogy milyen vagy. 2.-es pont szerint akkor utálod is magad rendesen. Akkor miért vagy meglepve, ha más is osztja az érzéseidet? (Na az túlzás, hogy utálnálak, de valami kibaszottul irritál ez a nagy pofa a semmire)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Mûszaki érveket és konkrét ellenvéleményt továbbra sem fogalmaztál meg. Magyarán továbbra is csak trollkodsz, de azt felsõfokon.
Mi köze van annak bármihez, hogy elértél valami eredményt megyei földrajz olimpiászon? Ettõl hol lesz mûszaki és természettudományos ismereted?
Felsoroltam, hogy a technikai fejlõdés ellenére vannak ma olyan tevékenységek amit nem tud az emberek 99,99%-a megcsinálni, mert ez a tudás nem releváns ma. Nem kell. Elfelejtették.
1960-as évek közepén holdkompot, Satrun V rakétát, stb kellett csinálni és leszállni Holdra. Megtették, de vért izzadtak, hogy összejöjjön. Egyesek bele is haltak.
A siker után aztán már senkit sem érdekelt. Azok akik tudták, hogy hogyan kell csinálni ma nagyrészt halottak és mint olvashatod a tervek hiányosak. Nehéz a felfogásod? Magyarán egyes tervezési lépéseket és alapelveket lehet, hogy senki nem ismeri már a Földön. Újra ki kell találni, de a meglevõ infót is össze kell rakni, mert a különbözõ szaktervezõket is össze kell fogni és irányítani valakinek. Na ez az ember meg biztosan halott már, mert úgy hívták az egyik ilyen, hogy Werner Von Braun...
Ha már belepofázol ilyen nagy arccal, akkor talán halgass azokra akik gyakroló mérnökök akár annyi ideje, mint amennyi ideje te a világon vagy. Addig csak pattogó kis pöcs vagy a szememben. Érvet barátom, érvet. Az nem érv, hogy "mert csak és nem hiszem el". MIÉRT?
Hej de, hogy utálom a magadfajtákat akik azt gondolják magukról. hogy nálam jobban senki nem tudja...Szóval nekem ne mondjátok meg, hogy milyen vagyok...
hja és az az agyagos dolog rossz példa, mivel amivel felmennek a Holdra sem agyagból van, hanem technika , na itt na fejlõdés okoskám.
Amikor nekiálltak az ORION tervezésének, akkor döbbentek rá, hogy majd mindent elõröl kell kezdeni, és hogy ez mennyire így van, mi sem bizonyítja jobban, hogy a tervezõ csapat a közlekedési múzeumba ment jegyzetelni, ahol az egyik Apollo kabin van kiállítva.
Ja és egy kis helyreigazítás: nem FEL mennek, ha a Holdra vagy a Marsra utaznak. Mint ahogy a rakétákat sem fellövik, hanem indítják.