5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
polarka #3598 Még eszembe jutott egy érdekesség:
Mennyire dicsekednek, h egyre több az érettségizett, de arról semmit sem szólnak, h annyit egyszerűsítettek, h a középszintű érettségiken kb. egy idomított majom is át tud menni. -
#3597 Tudom. -
#3596 Mert te se a lényeget látod. Bezzeg az eldobott cigarettacsikket a kép bal felső sarkában észre se vetted. -
#3595 Az egy főre jutó GDP nem mutat semmit a jövedelem eloszlásról. -
#3594 OFFFFFF
CIA adatok
Mondjuk itt kicsit másabb értékek vannak, de akkor sem áll az az "átlagosan piszkosul magas". 52. a világranglistán 2008-ban. Az átlagosan piszkosul magas pl: Luxemburg.
Persze azt tudni kell a CIA-ról, hogy rengeteget tévednek. Pl kis hazánkról azt hitték annó a 90-es évek elején, hogy tízszer hosszabb az autópályánk mint valójában.
-
Freeda Krueger #3593 egy főre jutó gdp 2008
lehet valamit félreértek és nem gdp-t nézünk de ez is érdekes off -
#3592 OFF
Én 28 és 30 k $ közötti értékekek találtam. Ezzel a best 30 körül van. Most akkor számold össze a legfejlettebb EU államokat, + USA, + Kanada, + Japán, + Ausztrália és rájössz, hogy azért igen előkelő helyet foglalnak el a világban.
ON -
#3591 Az nem olyan mocskosul magas. 20.000 USD és ezzel szlovénia és csehország is megelőzi őket. Mi magyarok természetesen nem:( -
#3590 Ez biztos? Dél-Kore és mélyszegénység? Hát erről még nem halottam. Akkor mégis hogyan jön ki az az áltagosan piszkosul magas egy főre eső jövedelem 60%-os mélyszegénység esetén. Koreáról készült képek és az ottani általános technikai szint nekem valahogy nagyon nem ezt sugallja... -
#3589 A fő probléma az, hogy olyanok tanítják a gyerekeket akiknek ez munka és nem hivatás. (és hogy azok akik tanítanak nem mindig értenek a gyerekekhez.. Na itt egy életre el lehet cseszni a gyerek tanulni akarását..
Ja és azt is nézd meg, hogy Koreában a gyerekek 60%-a a mély szegénységből megy az iskolába (hiába fejlett dél-korea rengeteg a nyomornegyed kb.: mint India)
Az egyetlen kitörési lehetőség a tanulás. Itthon ez nem így van. azok is tudnak boldogulni akik soha nem tanultak rendesen... D-K-ban éhendöglenek ha semmit nem tudnak... vagy bűnözők lesznek...
Nem hiszem, hogy az a megoldás ha kötelezővé tesszük 6 éves kortól 14-ig a napi 8 óra iskolát.. A gyerek játék közben tanul a legtöbbet. Ez viszont bizonyított tény. Inkább olyan tanítási metódusokat kéne kialakítani amik erre vezetnek és nem a pálcázás ősi poroszos módszeréhez visszatérni. (engem tanítottak konzervatívan (füleses, pálcázós, sokat magolós módon) és liberálisan (gondolkodj magadtól, fogalmazz sokat, beszélgetős órák) Az utóbbit sokkal hasznosabbnak tartom.. Mert a gyerek nem hülye, hanem érdeklődő és ha valamit elmagyaráznak neki sokkal hamarabb fogja fel mint a felnőttek (mint pl pár idejáró hoaxer:))
De mondom ez szerintem már nagyon off itt -
uwu #3588 Szerintem nagyobb gond az, amit az alacsonyabb szintű oktatással művelnek.
Mint minden mást az oktatás átalakítását is az alapoknál kéne kezdeni.
Mondjuk lehetett volna úgy indítani, hogy nem csesszük szét ami megvolt.
Nézd meg egy gyerek mindennapjait Korea-ban, és nálunk....hogy tanul, mennyit tanul? stb.
Persze lenne mit tenni az egyetemekkel is, de szerintem ez fontosabb.
Egyébként nem feltétlenül a fizetős rendszer az egyetlen megoldás. -
#3587 Ez a kép csak aztat bizonyitcsa hogy Neil (már ha felment volna) annyira gagyi pillóta hogy egy gödörben száát le a hódkomppal. -
#3586 "A fejlettebb országokban a K+F-re és oktatásra az ország teljes GDP-jének igen komoly arányát fordítják. Nálunk ezt szinte 0."
És ezekben a fejlett országokban a legnívósabb egyetemek és oktatási intézmények MAGBÁNKÉZBEN vannak. A K+F-hez való hozzájárulás 75%-át magánintézmények adják!!! Itthon ez az arány 30/70% ha jól tudom az állam javára... kicsit fejnehéz a szerkezet..
Állami intézménybe csak azok mennek akiket máshova nem vettek fel.
Persze, hogy a GDP nagyobb részét fordítják rá. csak nézd meg, hogy a költségvetésnek sokkal kisebb hányadát!
Ott nincs rinyálás amiatt, hogy fizetni kell az oktatásért. itthon meg van...
Amíg az egyetemek fejkvótát kapnak és az egyetlen céljuk ezen bevétel növelés és ezt a növelést csak a létszám drasztikus felfújásával tudják kitermelni miközben a költségeken spórolnak addig ne várjon fejlődést senki... pláne úgy hogy amint szóbakerül a tandíj szó mindenki 3 felé szalad, hogy szegény embernek nincs pénze tandíjra és akkor hogy végez egyetemet... (eszébe sem jut, hogy létezik felnőtt képzés és egy jó szakközepes szakmunkás végzettséggel nagyon sokat el lehet érni.)
Persze közben meg hiány van szakmunkásokból.
Bocsi az offért. -
#3585 Emlékeztek még arra az érvre, hogy "semmiféle kifújási kráter nincs a holdmodul alatt?" Mást kerestem, de ráakadtam erre is:
AS11-40-5821HR.jpg -
#3584 Itthon lehet, hogy világszerte nem ez a trend az biztos. Nézzétek meg, hogy a fejlődő távol-keleti országoban az oktatás is hogyan fejlődik. A fejlettebb országokban a K+F-re és oktatásra az ország teljes GDP-jének igen komoly arányát fordítják. Nálunk ezt szinte 0. -
mrzool #3583 Apropó zászlólengetés és merevítés: gondolom az itt fröcsögő hoaxerek nem nagyon jártak Amerikában - én jelenleg is itt vagyok, és bizony itt, a Földön is ki van merevítve egy csomó lobogó. Egyszerűen nem szabad megengedni, hogy felcsavarodjon, a csillagsávos lobogónak folyton lengenie kell a teljes pompájában.:) De ezt nyilván soha nem fogja megérteni az, aki nem ismeri ezt a társadalmat... -
#3582 Az nyílt titok hogy világszerte rombolják az oktatást. Sajnos megvannak az okok és érdekek és elég csak végignézni mi történt az utóbbi 10 évben a hazai oktatásban és még miket akarnak bevezetni!
Ezzel a hoax mániával is az a baj hogy egyre többen mondogatják amíg sokan elhiszik hisz ha már a tv-ben meg mindenhonnan ezt hallani akkor csak igaz nemde?
Nekem máig megvan az amikor még kb. 10 éve először adták tv-ben ezt a marhaságot (zászló leng, lábnyom, nem is mehet ember az űrbe mert megpusztul stb..) és erre másnap szinte az egész osztály már halálosan megvolt győződve, hogy nem is járt ember a holdon és mondhattál te akármit...
Az egy hülye százat csinál mondás nem vicc! -
polarka #3581 Bocsi, az offért, de ez most kikívánkozik belőlem. Remélem vhol én tévedek, de...
Sztem ez is annak a következménye:
- h a suliban még a régebbinél is kevesebb óraszámban megy a természettudományok oktatása
- a még megmaradt kísérleti eszközökkel sem mutatnak be semmit
- neveltetésből fakadóan az általános tanulói érdektelenségnek és fegyelmezetlenségnek
- a tanárok sem annyira igényesek a munkájukat illetően, mint rég
Vagyis valszeg még a 20. sz. eleji szintet sem üti meg a magyar oktatás színvonala.
Én erre a következtetésre jutottam saját és idősebb emberek tapasztalatai által és abból a némi infóból, ami rám ragadt az oktatástörténettel kapcsolatban.
És minderre a legjobb példa:
"Az iskolai tananyag több mint 90%-át is csak elhisszük." (sztem egyre többen vélekedhetnek így!?) -
#3580 Udvarias hangnemben linkelve lett gothmog összefoglalása. Ezután még trollkodsz tovább. Mi meg inkább viccelődünk ahelyett, hogy iknább elküldenénk a halál faszára... Mert, hogy értelmezni nem tudod amit írnuk az sajnos egyre biztosabb a kommentjeid alapján. A fizikai törvényekre és műszaki tényekre elég immúnisnak mutatkozol. -
#3579 Mitha exy álregje lenne, vagy valaki másé, akit már bannoltak. -
upszilon #3578 "Milyen jogon vetemedsz arra, hogy ezerszer lerágott csontot dobjál be a visszaolvasás helyett?"
OK, leléptem innen. -
#3577 Az érveitekkel szemben nehéz komolynak maradni. Hányszor írjuk még le, amit leírtunk? -
Nem kellett messzire menni itt van az oldalon... ez pontosan olyan amilyennek lennie kell a fizika szerint. -
#3575 Már ki lett beszélve. Gothmog linkjei és posztjai minden összefoglalnak. Vagy magyarázzal el minden újra, mint egy hülyegyereknek? -
#3574 Kb. már egy ötödikes is belátja, hogy tévedés amit állítasz. Igaz lenne, ha egy pont (ami nem létezi) adná a fényt, de nem, hanem egy kurvanagy átmérőjű nap adja a fényt, ami a holdról nézve se éppen kicsi. Ha elgondolkozol,fogsz egy papír, majd lerajzolod a napot, tőle távol egy pontot, amin a nap két széléből indítasz egy-egy egyenes át a ponton, akkor mit fogsz látni? a két egyenes nem párhuzamos. A pont után pedig széttartóak lesznek. Na emiatt a száttartás miatt az a "szórt" árnyék amitről beszélsz. De ezekszerint akkor szerinted a napfogyatkozásnak sincs olyan területe, ahol csak "félhomály" van, pedig gyakori jelenség a részleges napfogyatkozás is. Az dettó ugyan ez.
Első értelmes kérdés a mai nap, csak hát te is megtudnád válaszolni általános iskolás módszerekkel.:-) -
mrzool #3573 Összekeversz valakivel. Nem soroltam én semmit, azt is halkan mondtam.
Mint már említettem, tipikus hoaxer jellemvonás. Ti nem állítotok, nem soroltok semmit, csak halkan mondtok, linkelgettek, DE-ztek, etc...
Jó. Legyen mondjuk az árnyék. A Holdon nem lehet szórt az árnyék széle, mert csak egyetlen távoli fényforrás van. Éles-kontúrosnak kellene lennei. A képekem mégsem ilyen. Miért?
1. Tévedsz, nem csak a távoli fényforrástól függ, hanem a talajról visszavert fénytől is.
2. Milyen jogon vetemedsz arra, hogy ezerszer lerágott csontot dobjál be a visszaolvasás helyett? -
upszilon #3572 "Mutass egyet, ahol diffúz az árnyék."
Nem az árnyék, hanem a széle, és nem kell mutassak, mert szinte mind ilyen. -
#3571 Pontosítok: mutass egyet, ahol a szimpla diffrakciós elhajlásnál diffúzabb az árnyék széle. -
#3570 Az alváshoz jött meg a kedvem. Jó8. -
#3569 Mutass egyet, ahol diffúz az árnyék. -
upszilon #3568 Megjött a kedved a vitatkozáshoz? -
upszilon #3567 "Nem értem miért csodálkotzol, ha lekezelően szólnak hozzád."
Nem csodálkozom. Ti mindenkivel így beszéltek. Az lenne egyszer a meglepő, ha áttváltanátok valami udvarias-emberi hagnemre. Többen fölborulnának szkestől meglepetésükban. Szóval inkább ne, nehogy valami balaset legyen belőle. :-)
"Miért csak a tipikus kérdéseket sorolod?"
Összekeversz valakivel. Nem soroltam én semmit, azt is halkan mondtam.
"Ha rámutatnál konkrétan a magyarázatokra, hogy szerinted mi nem stimmel, akkor lenne miről beszélni."
Jó. Legyen mondjuk az árnyék. A Holdon nem lehet szórt az árnyék széle, mert csak egyetlen távoli fényforrás van. Éles-kontúrosnak kellene lennei. A képekem mégsem ilyen. Miért?
Beszélgessünk! -
#3566 "Egyébként a magyarázat általában fizikai törvény, vagy valamilyen technológiai sajátosság, igazábol nem csodálkozok rajta, hogy ezekkel nem tudsz vitázni." - Ja, mert ezekre a dolgokra kevésbé hat látványosan a szofisztikálás. :D -
#3565 "ha egy vitában újra meg újra, a vitapartner érveitől függetlenül előadod a saját "érveidet", akkor majd előbb-utóbb belefárad, és onnantól neked lesz igazad?" - Onnantól, hogy a tudást összemossa valaki a hittel, és szerinte ez egy hitvita, onnantól kezdve a legjobb érvelési mód a kínzás, vagy a sulykolás. :D -
uwu #3564 Ehh...
Bocs, hogy ismétlem magam, de te vagy az aki ugyanazokkal a dolgokkal jössz elő újra és újra, a magyarázatokat figyelmen kívül hagyva.
Miért mem mondod meg mi bajod a magyarázatokkal.
Egyébként a magyarázat általában fizikai törvény, vagy valamilyen technológiai sajátosság, igazábol nem csodálkozok rajta, hogy ezekkel nem tudsz vitázni. -
#3563 Hát akkor csak beszélgessél. De azt ne várd el, hogy itt majd mindenki birkamódra fog tréningezni a kedvedért. Újra.
Vagy neked azt mesélték, hogyha valamit sokszor mondogatsz, ha egy vitában újra meg újra, a vitapartner érveitől függetlenül előadod a saját "érveidet", akkor majd előbb-utóbb belefárad, és onnantól neked lesz igazad? -
uwu #3562 Azért azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy minden amit felhoztál, arra van ésszerű magyarázat, és korábban le is lett írva.
Új érvet nem hoztál fel, csak a szokásos dolgokat hoztad elő megint.
Nem értem miért csodálkotzol, ha lekezelően szólnak hozzád.
Egyébként nem értem miért tartsz ki még mindíg a hoax mellett.
Miért csak a tipikus kérdéseket sorolod?
Miért nem veszed elő a magyarázatokat is?
Ha rámutatnál konkrétan a magyarázatokra, hogy szerinted mi nem stimmel, akkor lenne miről beszélni.
-
#3561 A fenét. Még nem beszéltük ki, hogy a Hold valóban létezik-e, vagy csak azt hisszük. :D -
#3560 Remélem ezeket a fontos dolgokat minden rakéta indítás, és holdkomp építés előtt megvitatják.
"Héj Joe: Mielőtt elkezdjük építeni ezt a hidat, tisztázzuk. A híd csak a tudatunkban létezik, vagy az objektív valóságban is? Mert ha az előbbi, akkor a híd bizony nem fog létezni hiába építjük meg." -
upszilon #3559 Nem érte pontosan, most akkor akarsz itt, ebben a topikban beszélgetni, vagy nem? Ha nem akarsz, mert már mindent kibeszéltnek érzel és nincsen új mondanivalód, akkor minek vagy itt? Lehülyézni azt aki idetéved?:
"Ahülye, hát nem beszélgetni akar? Még mit nem? Mi itt már mindent kibeszéltünk. Húzzon innen a fenébe!"
Szóval hondold ezt átt. Ez az út nem vezet sehová sem.