Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
A kémmûholdakról a Wikipédián.

Az Amerikai Egyesül államok mûholdas képalkotási technológiájának fejlõdése 1960 és 1990 között, rendes bibliográfiával kiegészítve itt.

Pár leírás a mûholdas és a légi fotós hírszerzésrõl.

A felbontások összehasonlításához.

gothmog
ez ugyan polgári, de a hírbõl lehet következtetni bizonyos dolgokra.

gothmog
Az a jó az internetben, hogy amit az ember egyszer már leírt, azt onnantól elég csak linkelni

gothmog
...és tényleg nem bírta ki.

Molnibalage
Meg azért is, mert a rendszámra bizony komoly oldalszöggel kell rálátni és úgy a légkor effektíve vastagabb és a gusztustalan hullámjelentségesk még durvábbak. Bár gondolom rendszám leolvasást nem technikailag érette, csak felbontás szinten.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A mûhold leolvassa a rendszámot téma azért tényleg érdekes.
A csillagvizsgálókat nem véletlen telepítik magasra, ha tudják: csak tiszta és ritka levegõn kell átkukkolni.
Egy felderítõ mûhold viszont nem ússza meg, hogy a légkör alsó 2-3-4 kilométere lerontsa az elméleti felbontását. Sûrû, poros, párás, eltérõ tulajdonságú rétegek jóformán 100 méterenként.
Érdekes lenne tudni, mennyi az elért legjobb felbontás és hogy milyen trükköket vetnek be hozzá.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Anaid
Annyit, hogy "NOKOMMENT". Egyébként, ki téved?

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Molnibalage
Nem folytunk el semmit, de többen is leírtuk, hogy hol téved és csupán feltételezésekre épít. Ezek után mit mondjon az ember?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Anaid
Helyesbítenék: alapjaim vannak, mûszaki területen diplomám nincs. Humán beállítottságú vagyok, nem annyira reál. Érdekel a kultúrált formában elõadott érthetõ reál tudomány is. Megbocsájtható? Légyszi bocsáss már meg egy nem mûszaki végzettségû érdeklõdõnek. Nem kellene az érdeklõdést csírájában elfolytani....

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Anaid
Informatika és tudomány sehol nem látok olyat, hogy mérnöki diploma szügségeltetik a beszélgetésekhez. Mellesleg ki tudja, kinek van, kinek nincs...Épp megdicsértem, hogy nem változott a mai sok alkalommal köpönyegforgató emberek között üdítõ ilyet találni, aki megõrzi az egyéniségét. És most nem ironizálok a félreértések elkerülése érdekében megjegyzem.
Ja, szia. Majdnem elfelejtettem illedelmesen köszönni.

Molnibalage
Ha jól emlékszem bevallottan nincs mûszaki végzettséged sem alapjaid. Dronk stílusával nem volt semmi baj.

Papirzacsi
Hozzak vizet, hogy ne égjél tovább?

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Anaid
hali. Örömmel látom, hogy a stílusod megint a régi....
Na fiúk van kedvetek jót nevetni a beszélgetéseinken?

dronkZero
Eheh, ez annyira jellemzõ itt... Bagoly, veréb, ilyesmi ismerõs?

Te hitelt adsz szóbeszédeknek. Aki meg kételkedik benne, az a naív? Igen súlyos fogalmi zavaraid vannak, ember! Szal naivitás témában szerintem elõször talán a saját házad táján nézz körül, mert így igencsak röhejes, ami mûsort itt elõadsz!

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Eszméleten "okosok" vagytok ti ketten, és naivak is! <#wink>

Papirzacsi
Ez a másik, de tegyük fel hogy létezik, akkor se reális elvárás tõle föld körüli pályáról.

De nem is értem, ha azok a képek nem bizonyítékok neki, amit hivatalosan kiadtak, akkor hogy lehet szóbeszédre alapozni egy technilógia (rendszámtábla leolvasó mûhold) létezését...
Azt hiszem rájöttem mi a 77. Nem a születési dátuma...

Molnibalage
Ez csak szóbeszéd, semmiféle bizonyíték nincs rá...

Papirzacsi
Bagatel az, hogy ha vetted volna a fáradtságot és elolvasod amit Molnibalage írt, vagy a topik korábbi hozzászólásait, akkor talán megértenéd, hogy miért nem készültek eddig ilyen képek.
Hogy a rendszámtáblát leolvassák, az lehetséges, de csak egy LEO pályán keringõ mûholdról. Eddig ilyen nem volt a hold körül (legalábbis nem tudunk róla, és nem is igazán volt indokolt), a föld körüli pályáról, meg finoman szólva kvára semmit se mutatna az otthagyott dolgokból. 300-400000 km, azért közel sem 200-600km... Ezt kéne megértened, aztán mérlegelni, hogy benyögsz e hülyeségeket.

Nézd, katonalilag már olyan képeket kapnak, amirõl simán olvasható a rendszámtábla. A google maps-ban direkt mindent elmosnak, kicsinyitenek az halandó embereknek. Ne mondjad már nekem, hogy nem lehetne látni akár egy ilyen buditott vacakkal sem az ott lévõ dolgokat! Bagatel, nonszensz.

Molnibalage
Látom nem olvasol figyelmesen.

Az emberkék "simán kivethetõsége" az jelenti, hogy látsz egy elmosódott pacát és ez sem az egész Földre nézve. Sebaj. Ez kb. 0,5-1 méteres felbontást jelent. Az 5 méteres kivehetõsége kárter az picit efelett a felbontás felett van, olyan 5-6 métres. Ennyin nem kivehetõek a a hátrahagyott cuccok.

Mostanáig igazán nagyfelbontású optikával soha nem vizsgálták a Holdat. Miért? Mert gazdaságilag és katonailag 0 haszna van. Nem fognak csak azért dollármilliókat vagy milliárdokat elszórni, hogy a moonhoaxerek örüljenek. Az most odazvart szonda elvileg fél méteres felbontású. Kíváncsi vagyok mi lesz majd akkor, mikor a fényképeken látszani fognak az otthagyott leszállóegységek. Elõre látom, hogy ott is hamsítványt kiáltanak.

Jó ez a topic. Szerintem nem történt holdraszállás, kamu az egész. Több mint harcinc éve, egy darab olyan fénykép sem készült, ami megmutatná google maps módra az ott maradt dolgokat, noha az átlagembernek(mint én) való google mapson már simán kivehetõek még az emberkék is az utcán, akkor milyen lehet a katonai?! Jah, hogy nincs ilyen mûhold a hold körül? Dehogynincs. Most is van az origon egy cikk, ahol arról írnak, hogy az 5 méteres krátereket is jól lehet látni... akkor mi a baj, miért nem mutatják az apollo ottmaradt darabokat?

gothmog
Akkor viszont a válaszom az összes felvetésedre:
Igen, szerintem is vannak érdekes kövek a holdon.

Csak a 3. bekezdésre reagálnék.
Az a kép is ugyanaz<#hehe>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Veletek is egy élmény volt csevegni. Minden hülyeséget a szájába adtok az embernek. Kit érdekelnek ezek az Alexander nevezetû akárkik? Mint mondtam, a cikknek csak a cimet ha elolvastam. Oda is irtam, hogy nem olvastam el, mit irnak benne, csak a képek érdekeltek. Sok kép link helyett volt egy oldallink sok képpel...

"A képhibáknak mióta van árnyékuk?" nincs nekik"
Erre már válaszoltam.

"Ez, meg ez a kép egy másik, sokkal jobb minõségû képbõl van kinagyitva..." nincs másik, egy frém van, többféle minõségben a netre töltve."
Én erre gondoltam. A róla benagyitott kép perszehogy rosszabb "minõségû" kép, mint az eredeti...

"A nagyitás nálad egyenlõ a szarrávágással és photoshoppolással?" mondjuk úgy megfelelõre manipulálás"

Jó igazatok van, egy kis kontraszt változtatás... De ez nektek már "agyon" fotosoppolásnak meg vágásnak számít? Mert így kezelitek.

"Égeted és hülyének tetteted magad, Okkult legjobb tanítványa vagy eddig. Mondasz amit akarsz, ne nézzél már madárnak minket. Jössz mindenféle szar képekkel, linkekkel, fennhangon hirdeted, hogy ez téged nem érdekel / nem értesz vele egyet / csak érdekességként kezeled / etc, de azért csak jössz velük...

Tudod ha tényleg nem érdekel, és tényleg nem értenél velük egyet, akkor nem hozakodnál elõ idõrõl-idõre. Igen sokat elárul egy ember gondolatvilágáról és véleményérõl a megnyilvánulása.

Az a jóslatom/jóslatunk viszont legalább bejött, hogy az LRO indítása után feltámad a topik. Még egy utolsó harcra készültök, miközben minden sejtetek érzi és tudja belülrõl, hogy ez egy veszett játszma..."

1. Senkinek se vagyok a "tanítványa"...lol
2. Azt írtam hogy _jobban_ érdekel, a többi meg: ?
3. Én is várom az LRO fotóit, a harcot meg inkább magadban rendezd le.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Érdekességképpen, az a folt mekkora méretû? Hányszor hány m?

gothmog
Jah, úgy mellesleg itt a magyarázat a százéves trasnient lunar phenomenádra. Vulkáni üveg. (Illetve helyesebb úgy mondani: meteorit-üveg(?)), hiszen nem a Hold belsõ hõje olvasztotta meg, hanem a becsapódás energiája)
Egy nap talán jó pénzért fogják árulni a belõle készült emléktárgyakat a Luna City giftshookban.

gothmog
szerintem ezekre gondolt:
"A képhibáknak mióta van árnyékuk?" nincs nekik
"Ez, meg ez a kép egy másik, sokkal jobb minõségû képbõl van kinagyitva..." nincs másik, egy frém van, többféle minõségben a netre töltve.
"A nagyitás nálad egyenlõ a szarrávágással és photoshoppolással?" mondjuk úgy megfelelõre manipulálás
"Itt az eredeti kép + adatok" ez csak egy adatlap, ráadásul gyengébb minõséggel, mint ami az LPI-n van. Illetve az eredeti kép egy saját maga ütötte kráter fenekén van a Holdon az LOIII-al együtt. (most tényleg csak kötekedek😛). Egyébként folyamatban van egy magánprojekt, aminek során a régi szalagokról újra, digitális formában lementik a képeket, már amelyiket lehet (50 éves mágnesszalagokról van szó). Helyenként egészen durva minõséget hoznak ki az anyagból. Szóval csak ki kell várnod, hogy eljussanak a III/84-es kockáig. Jah, hogy-hogynem, ez itt pont a Kopernikusz kráter belseje, amire ancient Alexander barátunk simán rámondta, hogy egyértelmû külszíni fejtés.
Hát ezek a nevetséges dolgok.
Meg hogy az Aristarchusban fúziós reaktor van. A Fermi mellett meg megfeneklett ûrhajó.
Minderrõl pár hónapon belül látni fogunk szép 0.5m/pix felbontású fotókat. Két dologban vagyok eléggé biztos. 1.Érdekes képek lesznek, és 2. csak kövek lesznek rajtuk.

Égeted és hülyének tetteted magad, Okkult legjobb tanítványa vagy eddig. Mondasz amit akarsz, ne nézzél már madárnak minket. Jössz mindenféle szar képekkel, linkekkel, fennhangon hirdeted, hogy ez téged nem érdekel / nem értesz vele egyet / csak érdekességként kezeled / etc, de azért csak jössz velük...

Tudod ha tényleg nem érdekel, és tényleg nem értenél velük egyet, akkor nem hozakodnál elõ idõrõl-idõre. Igen sokat elárul egy ember gondolatvilágáról és véleményérõl a megnyilvánulása.

Az a jóslatom/jóslatunk viszont legalább bejött, hogy az LRO indítása után feltámad a topik. Még egy utolsó harcra készültök, miközben minden sejtetek érzi és tudja belülrõl, hogy ez egy veszett játszma...<#mf2>

Fura dolgokat képzelek, és _tényként kezelem_??? Ezt meg honnan vetted? Égetem magam? Miért? LOL

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nem kötekedésnek mondanám, csak valaki kötekedésnek veszi le azt, amikor hülyének tetteted magad.
Nem írom le még egyszer, hogy miért nincs értelme annak, hogy fura dolgokat képzelsz, és tényként hirdeted.
Végül is, ha szereted magad égetni, csináld csak.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Hát nálad biztos jobban érdekel.

dronkZero
Igen, szimplán nagyított képet IS linkeltél. Miután szóltunk, hogy mennymápicsába a manipulált képekkel. Illetve hát Gothmog linkelte elõször az eredetit.

Tökmindegy, az tisztán lejött, hogy téged kurvára nem is érdekel ez az egész.

Én kötekedek? Mikor? Hol? <#falbav> Ezt vártam. Senkihez sem szóltam úgy, hogy kötekedjek. Ellenben veled.

A képen a Bruce kráter és a Sinus Medii látható, Mare Vaporum.

Molnibalage
Véleménycsere a halál... Kötekedsz folyamatosan. Láthatólag még azt sem tudod, hogy az adott kép hol és mivel készült és, hogy hogyan jött a Földre. Sebaj. Égeted még magad egy kicsit?

A nagyitás nálad egyenlõ a szarrávágással és photoshoppolással?

Itt az eredeti kép + adatok

dronkZero
Azért igencsak meglepõdnék, ha a Holdnak errõl a részérõl ez az egyetlen egy szar fotó lenne. Megnézted már, milyen koordinátáknál van a "torony"? Van-e onnan másik kép? Látni rajta a "tornyot"?

Ha nem _egyetlen_ képnek a szarrávágott fotosoppolt huszonöt változatával jönnél elõ, meg "ott egy ilyen maszatos izé, ami bármi lehet" jellegû fejtegetéssel, hanem úgy, hogy "itt van ez meg ez meg ez meg ez a kép, ettõl meg ettõl a szondától ekkor és ekkor, a cucc meg ezen és ezen a szélességi és hosszúsági körön van", akkor talán lenne mirõl beszélgetni.
Jelenleg van 50 pixelünk egy olyan képen, aminek a teljes pixeleinek 20%-a hiba.
Ne viccelõdjünk már, ez annyira de annyira komolytalan...

gothmog
nem konkrétan rád gondoltam, hanem pl. az általad linkelt/hivatkozott cikkek íróira. Többek között arra aki úgy szögez le valamit, hogy még a kép forrásának se néz utána.

Mert azok nem csillagok...<#nezze>

Papirzacsi
Azon csodálkozom, hogy még senki sem kötött bele a képen látható szabályos háromszöget/hatszöget alkotó "csillagokba".:-)

Nem vagyok hoaxer, és nem mondanám magam UFO "hivõnek" se. Itt vannak ezek a képek, nem akartalak meggyõzni semmirõl, csak vélemény cserének szántam. Ahogy (teljesen biztos vagyok benne) Ti se, én se tudom mi az. Szerintetek képhiba vagy valami más, de nem létezõ dolog. Szerintem meg létezik, azt nem mondom, hogy tényleg valami õsi torony, lehet akár egy hihetetlen természeti "képzõdmény" is. Más képet meg nem tudok belinkelni róla, mert az összes errõl készült fotó már belinkelésre került, többször is. Ennyi. Pont.

gothmog
Tudod, a fõ problémám az, hogy amikor egy hoaxer számára bizonyítani kellene a holdra szállás tényét, arra nekik semmilyen bizonyíték nem elég jó. De amikor egy hoaxer vagy egy ufóhívõ akarja bizonyítani az állítását, akkor arra elég jó bizonyíték bármi. Akár egy érdekes alakú felhõ vagy akár egy manipulált fotó is.

Ja, az is hihetõ, hogy pont a horizonton - ami a fénképezett területnek elhanyagolható része - pont becsapódott valami😄
Mégis 1000x nagyobb a valószínûsége mint egy toronynak ami porfelhõnek, vagy füstnek van álcázva.

A kérdéded kép egy selejt, felesleges rajta bármit keresni, fõleg felesleges apró bizbaszokat keresgélni, amikor tucatnyi, teljes képet érintõ képhibákkal van tele.

Ha annyira képbe vagy, magyarázd meg, hogy mik azok a függõleges csíkok!
Meg az íves bugyborékos csíkra is kérek magyarázatoz, hamár ekkora jelentõsége van a képnek!

gothmog
Jobb minõségû, mihez képest? A fotót a szonda helyben hívta elõ, analóg módon csíkonként szkennelve továbbította a földre, ahol a jelet mágnesszalagra rögzítették, onnan papírra nyomtatták, és néhány ufóhívõ ezen talált valami érdekeset.

Ha most elfogadjuk, hogy az újabb kép valamilyen módon sikeres feljavítása az eredetinek, plusz hogy a kérdéses maszat a képen van és nem kosz a filmen, vagy az átvitel ill. a többszörös konverzió (fotó-elõhívás-szkennelés-földre továbbítás-rögzítés-nyomtatás...) során került oda, akkor még mindig az van, hogy én csak egy szép felcsapódó porfelhõt látok. Szóval ez egy szerencsés fotó, egy becsapódásról.
Így viszont nyilván nem azt látom, amit szerinted látnom kellene, és így a te szabályaid szerint nincs mirõl beszélnünk. Vagy?

Te ennek a képnek egy haangyafasznyi részletérõl beszélsz:

Még akkor is mikor egy "másik" képrõl beszélsz.

És ez neked a bizonyíték. Ebbõl kiindulva bármi lehet ott.
Ha neked ennyi elég, hogy ufót láss, akkor beteg vagy.

LOL
Ez ugyan az a kép.

Ez, meg ez a kép egy másik, sokkal jobb minõségû képbõl van kinagyitva...

Ha megnézed a teljes képet látszik, hogy selejt.
Egy selejtes kép legapróbb részletére építeni egy elméletet amúgy sem túl bölcs dolog. Ráadásul meg lehet nézni, hogy mi van ott a valóságban.