5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • gothmog
    "Előbb olvasd el a #3544" Ez az utolsó érv. "Semmiben nem lehetünk biztosak, mert végső esetben a saját érzékeink is megcsalhatnak"
    Aztán innentől jöhet az igazság definíciója az Arisztoterészi, majd a Platóni értelemben, végig az összes emelkedett vagy befüvezett filozófián, Hubbarddal bezárólag. (Utóbbit a saját érdekükben remélem, hogy nem.)
  • upszilon
    Akkor ezt megbeszéltük.
  • sz4bolcs
    Amúgy elég hihető. Amikor elfogynak az érvek az adott témában, olyankor szoktak előjönni ilyen "dehát mindenki hisz", "a tudást is el kell hinni" meg hasonló terelő és szofisztikáló dumák.
  • sz4bolcs
    Tehát ennyi volt a moonhoaxerek összes érve, és már nincsenek újak?
  • gothmog
    "Le szeretnéd állítani" Az is tetszene, mi? Ügyes próbálkozás, nem válaszoltál.
  • upszilon
    "Mégis, milyen eredményt vársz attól, hogy újra elölről kezded az egészet?"

Le szeretnéd állítani a topikot? Beszélj a moderátorral.
  • sz4bolcs
    Persze persze, majd én fogom interpretálni a hozzászólásaid. Ha nem válaszolsz, hát nem válaszolsz, majd mindenki levonja magának a következtetést.
  • gothmog
    "Természetesen én komolyabb vitapartnerekre várok." Szeretnéd, ugye? És mire föl vársz te itt komolyabb vitapartnerre? Lassan 4000 hozzászólás lesz a topikban, minden egyes felvetés többféle irányból és nézőpontból is el lett magyarázva. Komolyan, ábrákkal, kísérletekkel igazolva, és anyázva is. Meg viccelve is.
    Mégis, milyen eredményt vársz attól, hogy újra elölről kezded az egészet?

"de de de ... a ... a lábnyom ...a ...a homokba..."
    Hát nem.
  • upszilon
    Előbb olvasd el a #3544 beírásomat és próbáld megérteni. Aztán majd írd meg, hogy mit értettél meg belőle. Ha megint semmit, akkor nincsen értelme válaszolnom neked.
  • gothmog
    "filmek, képek vizsgálatával azt tapasztaltam" továbbra sem kaptunk egyetlen tetves sorszámot se a "hivatkozott" médiákról.
    "ha jól mértem 40 másodperc alatt fékeződött le, az itteni linken az A-11 pedig csupán 10 másodpercig fékezett."
    Aszt aztán mi alapján mérted ezt? Ahogy te "úgy láttad"?
  • sz4bolcs
    Meg tudod mondani egyáltalán, hogy milyen esetben fogadnád el, hogy nem volt kamu az első Holdra szállás?
  • sz4bolcs
    Azt hiszel, amit akarsz.
  • upszilon
    Neked aztán kár írni. El sem olvastad amit írtam.
  • sz4bolcs
    Engem a tudás érdekel, a hitvitát meghagyom neked. Azzal műveled, akivel akarod.
  • upszilon
    Talán. Vitában senkit sem lehet meggyőzni. Mindenki csak saját magát tudja meggyőzni, ha már maga is meggyőződött róla. Ezt mondhatod úgy is: "Ha már elhitte".

Nézd, valamennyien hívők vagyunk. most nem a vallásra gondolok, hanem azokra az információkra amiket bizonyság nélkül egyszerűen elhiszünk. Az iskolai tananyag több mint 90%-át is csak elhisszük. (Talán még magasabb is ez a szám.) Mégis igaznak tartjuk. Aztán jön valaki, és megkérdőjelezi az egyik "köztudott" dolgot. Köztudott, az első Holdraszálás? Igen? Biztos vagy benne, mert ott voltál te is és láttad, érintetted, szagoltad, stb? Hát nem. Csak elhitted. Bizony, igazad van. Ha úgytetszik akkor bizony ez egy hitvita. De ezt is lehet komolyan, tudományosan csinálni, vagy gúnyolódva, rőhőgva. Te mit szeretnél? Melyiket "módszert" akarod tartósan művelni itt? Merthogy eddig mit csináltál, az jól kiderül egy néhány perces visszaolvasásból. Tehát? Folytatod, vagy a komolytalankodást, vagy beszélgetünk felnőtt módra, komolyan, ahogyan az egy tudományos fórumhoz illik?
  • sz4bolcs
    Hitvitapartnerre? :D
  • upszilon
    Persze, lehet. De akkor is kérdés lesz majd, hogy hiteles-e a helyszin. Én most úgy gondolom, hogy nem az.
  • upszilon
    Mert ez nem pont egy humor fórum. De persze tőlem röhöghetsz, nem zavar. Természetesen én komolyabb vitapartnerekre várok.
  • TDantes
    Kizárt dolog. Ez mindig lesz. Két dolog végtelen, a világegyetem meg az emberi hülyeség...mondta azt hiszem Einstein...szóval ez a kamu Holdra szállás mindig lesz...legalábbis nagyon sokáig lesz.
  • sz4bolcs
    Aha, csak arra is azt mondanák, hogy később szállították a Holdra.
  • sz4bolcs
    Szerintem ez nevetséges. Pont.
  • uwu
    Dehogynem. Régebben is sokan mondták, hogy a föld lapos, csak már kihaltak.
    Na ez is olyasmi. A bizonyítékokat egyre kifinomultabb módszerekkel lehet majd vizsgálni, egy idő után lehetetlenné válik a hoaxerkedés. Nem kizárható, hogy a távoli jövőben a leszállóegység túristalátványosság lesz a holdon....
  • sz4bolcs
    Ha más gondolhatja ezt komolyan, akkor én miért ne viccelhetnék vele?
  • upszilon
    Nem tudom, talán igazad van. Valamit kell majd mesélni a dédunokáknak is, de én csak azt tudom majd elmesélni, hogy az én koromban nem stimmeltek a hivatalos magyarázatok és kerestem, -kerestük a valódi válaszokat. Szerintem ezen ma sincs és később sem lesz semmi szégyellnivaló.
  • upszilon
    Hiába viccelsz ezzel egy tudományos topikban, így nem megyünk előre. Miért fékezel. Félsz valamitől?
  • sz4bolcs
    Úgysem fog kiderülni, hogy jártak-e ott, vagy sem.
  • uwu
    Azért kíváncsi vagyok, ha már a hoaxerkedés nem lesz divat, az unokátidnak mit fogsz mondani?
    Mit fog szólni hozzá, ha bevallod neki, hogy hoaxerkedtél?
    Nem lesz ciki?
    Nem fogja azt mondani, de hülye vagy nagyapa?
  • sz4bolcs
    Szerintem Jézus, Krisna, a mikulás, az ufók kamu, viszont a nyuszika tojja a tojást. :D
  • upszilon
    "Jaj.. Nevetséges banda."

Hiteltelen az aki mindent kiröhög. Ezzel nem megyünk előbbre. Jó lenne kibeszélni a dolgokat, de veled, veletek nem lehet. Csak a gúnyolódás-röhögés amit produkálni tudtok. Ez azért kevés.
  • upszilon
    Gondolni bármit lehet. Bizonyítani nehéz. Természetesen ebben az esetben nem annyira nehéz, mert a siettség miatt sok hibát követtek el a bizonyítékok, főleg a fényképek gyártásakor. Már nincsen visszaút sem. Ami egyszer kikerült a kibertérbe, azt nem lehet visszavonni-megsemmisíteni. Ezt annak idején nem gondolták átt, nem volt még Internet. Most meg van. És bizony, átformája a gondolkodásunkat. Hogy a kérdésedre válaszoljak, ige, én úgy gondolom kb ahogy leírtad. Nincsen ebben a gondolkodásban semmi rossz sem. Nem függ tőle a holnapom. Megtehetem, hogy ezt gondoljam.
  • Molnibalage
    Érdeks, hogy azon a filmen mikor megkerüli az Apollo a Holdat nincs semmi érdekfeszítő a hoaxereknek. Jaj.. Nevetséges banda.
  • sz4bolcs
    lol xDDDD ez durva.
  • mrzool
    Csak az első nem volt igazi. És nem tagadás, hanem elismerése a politikai akarat tudomány feletti hatalmának.

Akkor nézzük az időrendet:

1968 karácsonya: első emberek a Hold körül
    1969 májusa: a holdkomppal 15 km-re megközelítik a felszínt
    1969 júliusa: QRVA NAGY HOAX
    1969 novembere: újabb sikeres holdraszállás

Ti ezt tényleg így gondoljátok?
  • upszilon
    "Csak egy kérdés,és nem is akarok belemenni nagyon,de a holdutazás tagadása az odáig vezető út tagadása is?"

Csak az első nem volt igazi. És nem tagadás, hanem elismerése a politikai akarat tudomány feletti hatalmának.
  • Molnibalage
    Igen. Te arról beszélsz, hogy rendelkezésre állt a technika a hamisításhoz. Hát nem állt. Még ma is éppenhogy. Figyelsz te rám? Kék háttérrel fel kellene venni egy szűk gépben az 1/6 gravitáció melletti mozgást. Minimális kamerabeállítási lehetőség van, a hamisításhoz kevés. Még ha sikerülne is ez ezután kellene olyan CGI ami ma is alig van. Sebaj.

Nem a szórakoztatáshoz megmosolyogatató a tecgnika. Arra jó. A hamisításhoz kevés. Ne keverd a szezont a fazonnal.
  • Molnibalage
    Te lazán feltételezed, hogy a végfázisban azonos sebességgel érkeztek be. Hiba. Elég nagy...
  • sz4bolcs
    Láttál te már Star Treket Kirk kapitánnyal???
  • mrzool
    Nos, én nem tagadom..

Tipikus hoaxer felütés. Múltkor nem égtél eleget, hogy most újraindítod a lemezt?
  • Albertus
    Nos, én nem tagadom..

Csupán azt jeleztem, hogy az eddig letöltött filmek, képek vizsgálatával azt tapasztaltam, és ezért ajánlottam mindenkinek, hogy nézze meg saját szemével, mert se igazolni, sem kizárni nem lehet hitelt érdemlően az 1969-es leszállást.

Mint írtam, hogy szerintem vagy jószándékú de barbár retusálás okozta, vagy sietve összedobott, elnagyolt animálással hamisítottak a felvételek.

• Albertus
    Az első Godzilla, vagy a titánok harca is éppen olyan vicces mai szemmel, mint Pirx a kávéfőzőkkel.. Vagy Meklén a teknőcőkkel és a varangyokkal.
    Azaz én is tudok rossz példákat felsorolni.
    De pl. az említettek, vagy a vérprofi Alfa Moonbase 1999 forgatásai a 70'-es évek legelején már színesben tökéletes szimulációkkal, szintén közismertek.
    A fekete-fehér TV minőséghez szükséges technikát már a 60'-as években
    rutin szerűen használták Hollywoodban.
    És Te Ezt vitatod? Nézz körül a neten, és meglátod, hogy értelmetlen vitatnod.