Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó, tévedtem, akkor az nem annak a valaminek az árnyéka. Szóval szerintetek csak képhiba? Elég érdekesen néz ki mindenesetre... Ilyen képhibát még nem láttam, pedig sok Holdképet láttam már...

"Ez a "javított" kép, ezt egyébként komolyan gondoltad?"

Szerinted? Ha "" közé tettem? (Overexposed)

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

gothmog
nem, te csak azt mondtad: "A képhibáknak mióta van árnyékuk?"
Nos, nincs nekik. Remélem látod, de azért ellenõrizd a másikon, ez már eléggé szétment a jpg-tömörítés miatt:

Elég jól látszik, hogy van ott egy dombhát (kráterperem?), ami a mögötte levõ sötétebb területbõl épp egy ilyen vékony csíkot enged láttatni. De még így sem a "torony" lábánál kezdõdik.
Ez a "javított" kép, ezt egyébként komolyan gondoltad?

Molnibalage
A mai távcsöveknek simán látnia kellene azt a tornyot. Vajon miért nem látja senki? Talán mert nincs ilyen ott?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A kis csillag az ún. "registration mark", vagy vmi ilyesmi. Én is ugyan ezen a képen néztem meg, és nekem most is úgy tûnik, hogy az a valami kiáll a Holdfelszinbõl. Mint irtam, nemtudom mi az, nem mondtam, hogy az biztos egy "ufótorony". Persze, lehet természetes képzõdmény, meg meteoritbecsapódás is, meg optikai csalódás, meg minden lehet...

Itt egy kissé "javitott" verziója a képnek + magyarázat...

ui.: Amint irtam, a szöveget nem olvastam azokon a linkelt oldalakon.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

gothmog
Hát, kikerestem ezt a fotót, íme.
Mert ugye, hamár internet, miért ne használjuk.
1. Az Alexander-nevû ufóhívõ szerint "photographed by an Apollo mission" és hát nem. Miért is kell lódítani? Hiszen a Lunar Orbiter 3. készítette.
2. Az megvan, hogy a lunar orbiter hogy dolgozott? "Rendes" fotófilmre fotózott, helyben elõhívta, beszkennelte és úgy továbbította a képet a Földre. Ez magyarázza a képek minõségi hibáit. Illetve, hogy miért nem olyanok, mint egy apollo-fotó. A lényeg, hogy ezt sok százszorosára nagyítani elég magas labda.
3. Az eredetin egyáltalán nem egyértelmû, hogy az árnyékot az az "objektum" veti. Nem csináltam semmilyen módosítást, nagyítást, csak kivágtam a kérdéses részt:
ez a "gyári méret".
Az utómunkák után mégis csak annyi maradt az "árnyékból" amennyi éppen kényelmes egy "szenzációs" elmélethez. Tehát miért is kell lódítani? Szóval simán lehet kosz. De legyünk optimisták, lehet egy épp elkapott meteorbecsapódás is.
4. A "dobócsillag" rácspont a filmen, vagy a feldolgozáskor került oda, ezt nem tudom. A nagy képen jól látszik. Tudom, az elején leszögezted, hogy nem az a kérdés, ezt csak a pontosság miatt jegyzem meg.
Hibázok, ha úgy érzem, téged megvezettek?

Gundark 1 1
Rendben játsszuk ezt. Ez egy izé amit építettek az izék nagyon régen. De akkor miért csak ez az egy felvétel van róla? Biztos hogy odairányitottak volna más szondákat. Azoknak a képe meg már illegális úton kikerült volna a netre, és menne a vita róla. A dobócsillag lehet hogy csak valami kosz ami szálldos az ûrben és éppen becsillan a kamerába. Nem tudjuk viszonyitani a távolságát, lehet hogy 2 centire van a lencsétõl. Szerinted egyébként mi ez az izé?
gothmog
nem lenne meglepõ, ha pont egy becsapódást (vagy a kivetett port) sikerült volna lefotózni.

Molnibalage
Az is külön vicc, hogy minden amirõl nem tudod mi az bizos kis zöld lény. Mert ismeretlen természeti jelenségek sosem voltak ugye? 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

gothmog
És ez kérdés volt vagy csak egy érdekesség? Rákerestem, a wiki 300 tlp-rõl ír. Valószínûleg valamilyen kõzettípus lesz, de várjuk az LRO képeit.

"És egycsapásra megvan a megoldás a több száz éve megfigyelt "relytéjre"..."
Már nem azért, de az általad linkelt cikkben az író minden egyes maszatról megmondja, hogy fúziós reaktor, ûrhajó, vagy üvegváros (ez a legjobb). Körülbelül ez a színvonal. Maszatos jpg-krõl messzemenõ következtetések. De tudom, te nem kérdeztél semmit, csak mutattad, mint érdekességet.
Várjuk meg, mit mutat az LRO.

"This image is an overexposed 44x enlargement of Lunar Orbiter frame LO-III-84-M. Taken with the medium resolution camera at a distance of at least 250 miles..."

Na ezért "szar" a minõség...

Szerintem egy gigantikus méretû dobócsillag, amit úgy kilõttek az idegenek, hogy csak úgy füstöl.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

De ez egy nagyon szar kép, semmi nem látszik rajta.
Egyébként ha így ránagyítasz ennek a fosnak bármelyik részletére, még a buddha szellemének lenyomatát is megtalálhatod, ha akarod.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Az ennek a képnek a nagyitottja:

Hogy mit láss? Lentebb kifejtettem.

Hah, érdekes megállapitás... Persze, mindenben láthatsz azt, amit akarsz. De egy dolog (számomra) elég biztos. Van ott valami, ami kiáll a Holdból (legalábbis én úgy látom) és árnyékot vet. Nem tudom mi az, de látom hogy ott van. Persze nem kötelezõ látni se meg nézni se. Nem kell látni a képen semmit, nem kötelezõ, fõleg ha (bocsássatok meg, hogy ilyen közhellyel élek) "nem illik bele a világképbe".
Tudom, ehez elõször el kéne fogadni, hogy (ha nem is most, mert ezzel sokszor én se értek egyet) egykor tán egy másik civilizáció épithetett a Holdon vagy akár a Földön is ilyen hatalmas épitményeket, és ennek a civilizációnak nem feltétlenül kellett földönkivülinek lennie (nem, saintgerman gyikjaira gondolok), ez aztán összekapcsolható a mitológiákkal, stb. De ez már más téma.
Persze, van csomó olyan kép, amin én se látok semmit, csak krátereket, az emberi képzelõerõ (és a hülyeség is) határtalan.
Naszóval, ezt a témát nem lehet igy folytatni, hogy én látom és Ti meg nem. Akkor mi értelme? Pár ezer hsz.-el korábban is ez volt. Nem jutottunk semmire, csak hogy ti nem láttok ott semmit.

Gundark 1 1
Ezzel az a baj hogy egy tipikus ufó-rorsach kép. Mindenki azt lát bele amit akar. Lehet ez a gejzír, kicsi ufó, dimenziótorzulás, maja ûrsikló, lantlény, sárkány járat, Legolas meg Aragorn kézen fogva, bármi. Minden amit látni szeretnénk benne.

Ennek a klasszikusa a mars-arc. Most már fényképezhet bárki bármit, bármivel, a zufók megépitették valamiért és az jó.

A belinkelt képnél meg gondolom a fúziós erõmû vicc volt. Mi a fenéért világitana kéken egy fúziós erõmû? Ez olyan mint a gonosz labor ahol génkísérleteket folytatnak, minden zöld és bugyborékol?
Nah, ez a hsz. is értelmezhetõ másképp😉

Molnibalage
A felsõ képen mit is kellene látni?

"Vannak felfedezetlen nagyszerû ötletek, áttörési lehetõségek azoknak, akik képesek lefejteni az igazság egy-egy védõrétegét."
Pongyolán fogalmaz, de a szövegkörnyezet alapján egyértelmûen a kutatásokra utal. Ha csak ezt az egy mondatot veszed, akkor valóban bele lehet magyarázni mást is.

A képhibáknak mióta van árnyékuk?

"A kráterszín több dologtól is lehet, a becsapódás hõjétõl kék és zöld ásványok keletkeznek a talajösszetételtõl függõen."

...És egycsapásra megvan a megoldás a több száz éve megfigyelt "relytéjre"...
Keress utánna: Transient Lunar Phenomena (TLP)

Most akkor az interneten fellelhetõ összes ufós szemét végtelen ciklusban történõ belinkelése következik?
Elsõ cikk a képeken semmi különös nincs, a kommentelõ fazon elmeállapotával viszont bajok vannak. Arra emlékeztet amikor Józsi bácsinak mindenrõl a pina jut az eszébe.

A kráterszín több dologtól is lehet, a becsapódás hõjétõl kék és zöld ásványok keletkeznek a talajösszetételtõl függõen.
Ez egy elrontott elõhívás.
gothmog
Kérdezel valamit?

Jah, és nem arra a kis csillagra gondolok, hanem ami alatta van...

Milyen egész elméletet? Ez csak érdekesség volt...

Vótmá (egyszer nagggyon régen...). Na de kiváncsi vagyok, szerintetek mi ez?

gothmog
"Vannak felfedezetlen ötletek, áttörési lehetõségek amik képesek lefejteni az igazság védõrétegeit."
-A saját bikkfa angolommal. (javítsatok ki ha téves) Szép, szónoklatba illõ általános lózung. Nem mondott semmit. Ilyenekre alapozzuk az egész eltitkolás-elméletet?

Molnibalage
Szerintem meg arról beszélt, hogy a természet titkait kell kifürkészni.

"There are great ideas undiscovered, breakthroughs available to those who can remove one of truth's protective layers..."

Ezzel a mondattal lehet spekulálni...

Semmi különöset nem találtam Armstrong beszédében. Egy évfordulós ünnepi beszéd, amerikai stílusban, további kutatásokra buzdítással a végén.

Molnibalage
Magyarán a szöveg úgy lenne helyes, hogy elsõre nem tudtuk, hogy mi lehet és... A ... után jönne a lényeg. Az ilyen ritportokra és egyéb nevetséges húzásokra sütik rá, hogy oknyomozó. Anyád...

Jó, akkor egyezzünk meg annyiban, hogy valószinûsithetõ, hogy a védõlemezeket látták, de nem állithatjuk 100%-osan...
A másik videóra (Armstrong) még nem reagáltatok. Azért Neil is érdekeseket üzen a jövõ generációinak...

Legalábbis egyes UFO-szakértõk, politikailag korrekten fogalmazva 😊

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

L alakú, OK, legyen. Egy szögbõl, egy távolságból, egy megvilágításnál.
Lefogadom, hogy ha elkészítenénk a makettjét a nevezett alkatrésznek, be tudnánk forgatni a kellõ állásba.

Hogy mit láttak, mit fényképeztek, minek gondolták (fõleg egyes nagyon éber civil személyek<#vigyor1> ) és mi volt valójában, arra jó példa, hogy legalább egy esetben a mûszaki egységen elhelyezett és abból árbócon kinyúló lámpát nézték UFO-nak.
A tartórúd árnyékba merült és egyáltalán nem látszott, a lámpán megcsillant valami kis fény. Ott az UFO és nem tágít az Apollo-hajótól!
Kis labormunkával és a kapott (retusált 😄 ) fényképet egy másik gép azonos lámpájával összehasonlítva nem volt többé UFO.

Az Apollo 11 UFO-jához visszatérve az a rendkívül bosszantó, hogy Aldrin szavait gyakorlatilag válogatva közölte a nyomozócsapat. Ha nem UFO-szakértõ, hanem Shakespeare-rajongó készíti, akkor kellõ vágással Aldrin akár a Romeó és Júliából is idézhetne.
Egy másik youtube-os szakértésben egy Larry King mûsort vágtak el Aldrin "nem tudtuk, mi lehet az" tartalmú mondatánál és címkézték fel szenzációhajhász módon, holott a beszélgetés még percekig ment és szintén a takarólemezekkel végzõdött.
Gyakorlatilag ez nem kéne más legyen, mint enyhén belterjes pilótaanekdota.
Szóval az UFO-szakértõ srácok nem kicsit manipulálnak, ezt mindenképpen vedd figyelembe.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Igen bocs, félrehallottam.

A védõlemezekre visszatérve, olyat is mond, hogy amikor jobban megnézték, L alakú volt... Kitudja mi volt az... Na de majd a következõ missziók reméljük tisztáznak egy pár dolgot, és Neil beszéde megvalósul...
Én is várom az LRO eredményeit...

Gundark 1 1
Ha jól emlékszem, Glenn elsõ repülésekor vette észre hogy odakint "sok kicsi csillag" van. Aztán megütögette az ajtót és még több lett 😊 Azt mondta hogy még ma sem tudja hogy jég, por, vagy festék darabok voltak azok. A NASA szerint jégdarabkák amik a kúp belsejében alakultak ki.
gothmog
Más kérdés, hogy aki eltitkolt ufónak néz minden jpeg-artifact-ot meg átviteli hibát, azt hol fogja érdekelni a nagyfelbontású holdfelszín fotó.
Érdekes lesz ez a kõ[/url] (kb. a kép kétharmadánál, a kép felsõ részén) a közeli fotókon, bár az szerintem már biztos, hogy a jövõbeli túristatérképeken "Alien spaceship" lesz a neve.
😊

Na ezért is érdemes elõbb utánanézni az alapoknak mielõtt kis zöld lényeket kiáltunk.

A Saturn-V háromfokozatú. A fokozat gyári jelölése az S-IVB.
A pajzs alatt a Holdkompot védõ négy védõlemezt érti amit már a TLI után kb 4 órával választanak le a harmadik fokozatról. Mivel a leválasztás pirotechnikai úton történik ezért ezek más pályán mozognak mint az S-IVB.

Azonosítatlan repülõ tárgyat többet is láttak az Apollo program során azonban ezek nem kis zöld emberkék voltak.
Az Apollo ûrhajó folyékony-hulladék ürítõje és a pozícionáló hajtómûvek hõjétõl lepergõ festékdarabok folyamatos UFO forrásként mûködtek.

A világûrben pont az Apollót megelõzõ Gemini program tapasztalata volt, hogy a távolságokat az emberi szem referenciatárgyak nélkül nem tudja megítélni. Az eljövendõ Holdutazások ezt a problémát véglegesen tisztázni fogják, mivel azóta rendelkezésre állnak kis méretû kézi lézertávmérõk.

A holdi felszínt pedig az LRO fogja tisztázni ami pont tegnap állt pályára. Az adatai összevethetõek lesznek a japán, az indiai, és akár a kínai Holdszondák eredményeivel.
De mi? Nem tudták beazonositani. Megkérdezték, hogy hol a rakéta negyedik fokozata, azt mondták nekik, hogy 6000 mérföldre tõlük. Aldrin meg nem tudta elképzelni, hogy egy olyan messzi lévõ tárgyat figyelnének. Ezért szerinte valószinû, hogy valamelyik pajzsot (?) látták. DE ahogy a végén mondja... semmi se biztos...<#alien2>

Itt egy másik videó, Neil Armstrong beszédér "elemezgetik"...

Vajon miért nincs egymilliárd dollár a szobámban? Ezt kérdezem én minden reggel. <#wink>

Gundark 1 1
A holdban pont az a nem jó hogy közel van. Már figyelnek minket egy ideje, állítólag. Akkor tudhatják hogy eljutunk oda. Míg a marsra jó ideig nem. Bányászat? Minek tökölni a földdel? Van egy csomó lakatlan szikla mindenhol, ami tele van mindennel. Jó kõolaj nincs. De már csak nem benzinnel mennek a csészealjak 😊 De lehet hogy Saintgerman sárkányait fuvarozzák oda vissza.
Molnibalage
Mit miért? Elég hülye kérdés feltenni azt, hogy ha keresel valamit és nincs ott valami akkor miért nincs ott. Miért nincs mamutfenyõ a szobámban? Mert nem fér el. Miért nincs a Holdon semmi csak szikla és élettelen anyag? Mert az élet nem él meg és kis zöld emberkék sincsenek ot..

5000Ft-s kérdés: Vajon miért?

Molnibalage
A Hold azon oldalát is vizsgálgatják egy ideje szondákkal. De fura, hogy ott is a nagy büdös semmi van...

"Igen, megkaptam a választ, vagyis a véleményeteket a bemásolt szövegre. Nem követeltem választ, mint egyesek."

Még mielõtt belekötnétek: Nem, nincs ellentmondás a szövegben...

Elõször is:
Igen, megkaptam a választ, vagyis a véleményeteket a bemásolt szövegre. Nem követeltem választ, mint egyesek. Ennyi. Egyébként meg egyetértünk.

Másodszor meg: Ufo témára sajnos nincs egy "egységes" elmélet, nem lehet elmondani, hogy "namost akkor ez biztos igy van, és nem igy". Sajnos rengetegen nevetségessé teszik a témát, és lassan ha meghallják az emberek az ET vagy UFO szót akkor már csak a mounikasós Jóuzsi bácsi jut eszükbe, akit seggbekúrtak az idegenek... Én nem értek egyet teljes mértékben egyik "Ufólógussal" sem.

Nekem megvan a saját álláspontom, véleményem, elméletem nincs, mert nem elég az információ egy teljes összefoglalóra. Az egyetlen forrás a Nasa holdról készült Apollo elõtti és utánni fotói, amiken számtalan olyan "anomáliát" lehet felfedezni, amit vagy úgy intéznek el, hogy "optikai csalódás", vagy ilyesmi. Aztán lehet spekulálni hogy mi vagy mi nem az.

Gundark:

"Tudod mi szól az ufókok ellen? Az 50es évektõl kezdve elkezdtük lõdözni az ûrbe a vasakat. Õk meg ugye a holdon kempingeznek. Talán mert közel van? Miért nem a marson vagy valamelyik kisbolygón vertek tábort?"

Ezt most nem igazán értem... A Hold miért nem elég jó neked? A Hold mindig csak az egyik felével néz felénk, igy a másik fele remek bázis akármilyen emberek szeme elõl elrejtett mûveletre, meg ahogy irtad, közel van. Másrészt meg kitudja mire lehet még szükségük (pl.: bányászat).
Erre a kérdésedre szinte lehetetlen választ adni, mert egy teljesen más civilizációnak más szükségletei is lehetnek, mégha azok számunkra logikátlannak is tûnhetnek.

gothmog
És, kielégített a válasz? A te álláspontod az hogy igaz, okkulté az hogy hazugság. Mégis elõadod okkult agyszüleményét, és várod rá a választ. Felesleges elõadni a nagy sértõdöttet. Ide bûn írni? Csináljak egy összeállítást okkult hozzánk intézett minõsítõ jelzõibõl is? Küldött ám privátban is! És az érvrendszerébõl? Kigyûjtsem?
Ha pedig ufó téma, melyik ufológus álláspontja mentén kezdjünk beszélgetni? Amelyik szerint a fotók hamisítványok, vagy amelyik szerint a fotók bizonyítékok? (mire is? egyik cikk szánalmasabb mint a másik.) Vagy kezdjem el kigyûjteni az összes önellentmondást? (nem fogom, annyira azért nem érek rá) Tényleg úgy gondolod, hogy akad közöttük olyan aki vitaképes?

Úgy tûnhet, hogy dühösen írok, pedig nem. Szóval no offense. De ha komolyan beszélünk, akkor beszéljünk komolyan.
Valóság pedig továbbra is csak egy van.

Szóval feltetted a kérdést. (miért is?) Több választ is kaptál rá. Mégis csak arra reagáltál érdemben, amin be lehetett sértõdni. Okkult mondja: látszik, hogy kamu. Ott a videó, amin az ûrhajós kézzel löki magát lebegõtámaszból álló helyzetbe, ûrruhástól hátizsákostól. Amibõl a könnyített, modernebb verzió is 110 kiló+ember.
A kérdést okkult tette fel, de a te neved alatt. Most akkor melyik állásponttal vitatkozunk?
Nem tudom, érthetõ a problémám?

Gundark 1 1
Tudod mi szól az ufókok ellen? Az 50es évektõl kezdve elkezdtük lõdözni az ûrbe a vasakat. Õk meg ugye a holdon kempingeznek. Talán mert közel van? Miért nem a marson vagy valamelyik kisbolygón vertek tábort?

Egy olyan civilizációról beszélünk ami a csillagközi térben kószál. Hód fõd vagy mars fõd távolság tök mindegy. Ha meg automata hajók akkor dettó mindegy.

Na meg az hogy minek is vannak itt... Ha azért hogy tanulmányozzanak minket észrevétlenül azt elég szarul csinálják 😊 Mást meg mit akarnának tõlük?