Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Általában, földközeli eseményeknél jó ez a közelítés. interplanetáris léptékben amit leírsz, az a gravitációs erõre igaz.
De a súlynak az a definíciója, hogy az az erõ, ami az alátámasztást nyomja, vagy a felfüggesztést húzza. És a kötél nem pont függõlegesen húzza az ellensúlyt, mert coriolis-hatás van, meg a liftnek van súlya, meg a kábelnek is meg persze az egész rendszernek is tehetetlensége, amik mindenféle erõket keltenek mindenféle irányba.
Mivel ahhoz, hogy a "felfüggesztés" húzva legyen, kell egy tetemes centrifugális(petális, nézõpont kérdése) erõ is.
Tehát azzal, hogy azt mondtam, hogy nem bírná el a saját súlyát, pont ugyanazt mondtam, amit itt kifejtesz. Szerintem csak fogalmi kavar van, pongyola voltam az elején, nem definiáltam a kifejezéseimet.
A keresztmetszet növelése nem megoldás, mert önsúlyt növel, ami ugye leszakítja. Fajlagosan kell növelni a szilárdságát, és a természetben megtalálható anyagok erre alkalmatlanok. Ha valami, akkor talán a nanocsöves anyag, az már kellõen szilárd és nagyon könnyû.
És ha jól számoltam, akkor 11,45MΩ, ami már gyakorlatilag szakadás.
Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Feszül a vezeték - távolodik a Hold. Lazul a drót - közeledik.
Mit lehet ezen nem érteni?
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Azért túlozni nem kell. Igenis vannak náciufók. Le is hallgatták a beszélgetést. Muhahahaha :) Bizonyitékaim vannak rá.
"2008.06.24 12:11:42gerrob
Most olvastam, 10 millió dollárra beperli a Google az index.hu-t jó hírnév megsértéséért."
Most poénos akartál lenni, vagy mi? Elég fura alak vagy...
Persze lehet, hogy nem õ az, de az ötöslottó esélyesebb.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Ha máshonnét kezdve próbálnák lefektetni, a Föld föltekerné, ami nem kis mûszaki problémákhoz vezetett volna az Apollo-hajókon, nem? Na.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Te most tényleg ilyen buta vagy, csak játszod az eszed?
Ma reggel a HÉV-en a nõ elõttem valami viccbulvárlapot olvasott. Gyakorlatilag az összes összeesküvés elmélettel foglalkozott a címe alapján. Náciufók, Hitler túlélte a háborút, a II.Vh-s kikötõi robbanás, stb. Pár modatot elkaptam belõle. Na, ezek után nem meglepõ, hogy a mezei átlagpolgár olyan síkhülye és bevesz mindent, mikor ilyen szennyet olvas...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyébként a hold modul semmiféle kapcsolatban nem állt a földi irányitással, kilõtték õket aztán egyszer csak mindenki meglepetésére visszajöttek. És mutogattak valami köveket hogy ezt ott szedték.
Kizártnak tartom hogy a földi vezérlõ kapcsolta össze õket.
Zászló: Amerikában a nemzet jelképe a zászlójuk. Nem véletlenül mutogatják minden filmben. Ez a zászló loboghat a szélben, de semmi esetre sem lóghat, mert akkor valami van. Ezt ott nem lehetett másként megoldani, csak igy és legalább 1.5 percet gondolkodtak rajta. No meg kitûzni egy lógó zászlót amin nem látszik semmi?
Azt meg hogyan? Tudtommal a Holdon nincs térerõ!!!!!
A castingnál szerintem azért hibáztak. Neil Armstrong helyett én más színészt kerestem volna, de például Buzz Aldrin jó választás volt.
Na most akkor jó "rendezõk", vagy csak a sok hoaxerrel ellentétben tapasztaltak ezt azt az õket körülvevõ világban, amire egy ovis is talál kreatív megoldást?
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
"...Ezt követõen kellett kitûzni a zászlót. A szakemberek jó elõre készültek erre, és tudták, hogy légkör hiányában egy merevítõ rúd kell a zászló tetejébe, ahogy az megfigyelhetõ is a felvételeken - különben lelógna, és nem látszana jól."
Komolyan, a Holdutazás rendezõje jobb volt, mint Spielberg.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Egy hetes cikk ugyan de a kétkedõk talán elfogadják,lévén mégiscsak egy tudományos rovat...
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
...Olvass vissza...
ROTFLMAO!
Még mindig nem láttunk egyetlen deka érvet és mûszaki tényt sem, amivel lehetne valamit kezdeni. Trollkodsz folyamatosan.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A macskaszemnek nem kell halál pontos beállítás:
-egyrészt a Földnek ne csak egyetlen helyérõl lehessen játszani, a mérés nem két másodperc
-másrészt a Hold librációs mozgása is bele kell férjen
A gáz ott van, hogy az ember által készített felvételeken egyetlen picike hibát sem találtak a fiúk, ami csalást bizonyítana.
pláne, hogy ugye ezek retro reflektorok (lásd még: macskaszem) ami a forrás irányába veri vissza a ráesõ fényt. Szóval olyan nagyon pontosan be se kell állítani.
http://www.youtube.com/watch?v=VmVxSFnjYCA
Tájékozódjál és olvassál mielõtt ekkora baromságokat beszélsz.
Persze a fajtád ezekrõl a lézertükrökrõl mindig szándékosan elfeletkezik, mert cáfolhatatlan bizonyítékai az amerikai holdraszállásnak.
És idõvel lesznek még jobb képek is amint az LRO rááll az 50km magasságú pályára.

Mûveletlen.
Komolyan mondom néha nem tudom eldönteni, hogy gerrob viccel vagy csak tényleg ennyire buta. Mert viccnek elég durva lenne... (Van errõl egy jó székely vicc.)
Ha meg már a szánalmasnál tartunk akkor én is leírhatnék ezt-azt, csak a banner miatt inkább nem teszem...