Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha ezeket megadod, sokkal könnyebb kikeresni az adott fotót bármelyik archívumból.
upszilon, lehet hanyattesni székestõl.
AS11-37-5454HR.jpg, AS11-40-5886HR.jpg - ott is egy becsillanás, AS11-44-6643HR.jpg, AS-11-40-5882aHR.jpg
Asszem, ennyi ugye? Talán nem hagytam ki egyet sem. Az megvan hogy ezek a képek különbõzõ minõségben szkennelve, jpg formátumban vannak fenn a neten? Itt a hiba a gondolatmenetedben.
Erre találsz még ezeknél is jobb minõséget, ha a kép kiválasztása után a "Print resolution"-t választod. Mint pl. ez.
Mindjárt kikeresem a jó minõségû scaneket.
pill.
Gondolom az nem fordult meg a fejedben hogy a jpg tömörítés miatt ilyen IGAZ?
F
Én csak letöltöttem a képeket, és felhúztam a gammát, és a saturationt
egy-két képnél az eredetibõl kiindulva a tone görbét fordítottam meg,
és néhány képen a sharpen funkcióval kiemeltem a szín eltéréseket, majd átküldtem neki mail-ben, õ pedig feltette az oldalra.
A képekbe nem maszatoltunk bele, nem rajzoltunk bele semmivel sem.
Ami maszatolás van az az eredetiken is rajta volt csak kiemelte a gamma ill. a szatráció kiemelés.
Ami így láthatóvá vált, azt már leírtam lentebb.. Vagy retusálni akarták az eredeti képeket, vagy animációk ill. kollázsok, csak nem tüntették el az összeillesztések nyomait.
Vagy vannak képek amiken a reflektorok fõnyalábjai hagytak nyomot,
vagy éppen az a feltûnõ, hogy a csillagos ég vagy túl zajmentes, vagy éppenséggel foltos.
Összehasonlításul van egy kép amit a hajóról készítettek a komp elválasztása után. Ezen a képen a kiemeléssel megjelentek a csillagok, és a gamma tovább emelésével a fotoemulzió okozta zaj is megjelenik.
Ez az egyetlen kép ami a valós, manipulálatlan felvétel kategóriájába belefér.
A jelzett nasa oldalról letöltött képek közül, az ûrkabinból készített képek mindegyikére ugyanez jellemzõ. A kompból, ill. a kompon kívûl készült képekre pedig a lentebb leírtak.
De mint már írtam, mindenki letöltheti a nasa.gov-ról, és saját photoshopjával ugyanígy kiemelheti, az elsõ ránézésre láthatatlan szín
hibákat.
Ezért javasoltam, hogy ne velem vitázzatok, hanem töltsétek le, és nézzétek meg. utánna megbeszélhetjük, de elõtte nincs értelme vitatkozni.
Meg fogtok lepõdni.
Ezek szerint a világ összes képe hamisítvány.
Az a gyanúm, te se vagy igazi, sõt már asszem én sem.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Ízelítõnek néhány..
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
terjesszétek, ez az utolsó esélyünk!!!!
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A balatoni atuszokat meg mind lefizeti a kormany. Vegul is nem vallhatjuk be, hogy Magyarorszagnak nincs egy ekkora tava se!
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
"Persze, ha azt tudjuk, hogy a Holdon egy nap 28 földi napig tart, és a NASA képein az árnyékoknak 360 fok/28 nap sebességgel kellett volna mozogniuk, de az expedíció ideje alatt ez valahogy nem került szinkronba a képeken vándorló árnyékokkal, akkor még a rendezõnek és az animátoroknak az alapvetõ fizika tudása is kérdésessé válik."
Magyaran a nem tudom hany evig tarto mernoki kepzes, nagynevu diplomak, kemeny mernoki munkak szart sem ernek valojaban, es a NASA mernokei mind mind altalanos iskolai szinvonalon allnak, es meg te is sokkal sokkal tobbet tudsz naluk. Bocs, nem ismerem a vegzetseged es eddigi munkaidat, de biztos nagy koponya vagy, hogy ilyen lazan lebuktatod sok szaz mernok tobb eves (talan meg evtizedes) munkajat, tervezgeteset.
Hulye NASA, meg arra sem volt kepes, hogy szakemberekkel csinalja meg oriasi atveresuket. Annyira benak voltak, hogy egy sima kepszerkesztovel is le lehet buktatni oket.
Engem teljesen meggyoztel veled vagyok!
Mennyire dicsekednek, h egyre több az érettségizett, de arról semmit sem szólnak, h annyit egyszerûsítettek, h a középszintû érettségiken kb. egy idomított majom is át tud menni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
CIA adatok
Mondjuk itt kicsit másabb értékek vannak, de akkor sem áll az az "átlagosan piszkosul magas". 52. a világranglistán 2008-ban. Az átlagosan piszkosul magas pl: Luxemburg.
Persze azt tudni kell a CIA-ról, hogy rengeteget tévednek. Pl kis hazánkról azt hitték annó a 90-es évek elején, hogy tízszer hosszabb az autópályánk mint valójában.
lehet valamit félreértek és nem gdp-t nézünk de ez is érdekes off
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Én 28 és 30 k $ közötti értékekek találtam. Ezzel a best 30 körül van. Most akkor számold össze a legfejlettebb EU államokat, + USA, + Kanada, + Japán, + Ausztrália és rájössz, hogy azért igen elõkelõ helyet foglalnak el a világban.
ON
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ja és azt is nézd meg, hogy Koreában a gyerekek 60%-a a mély szegénységbõl megy az iskolába (hiába fejlett dél-korea rengeteg a nyomornegyed kb.: mint India)
Az egyetlen kitörési lehetõség a tanulás. Itthon ez nem így van. azok is tudnak boldogulni akik soha nem tanultak rendesen... D-K-ban éhendöglenek ha semmit nem tudnak... vagy bûnözõk lesznek...
Nem hiszem, hogy az a megoldás ha kötelezõvé tesszük 6 éves kortól 14-ig a napi 8 óra iskolát.. A gyerek játék közben tanul a legtöbbet. Ez viszont bizonyított tény. Inkább olyan tanítási metódusokat kéne kialakítani amik erre vezetnek és nem a pálcázás õsi poroszos módszeréhez visszatérni. (engem tanítottak konzervatívan (füleses, pálcázós, sokat magolós módon) és liberálisan (gondolkodj magadtól, fogalmazz sokat, beszélgetõs órák) Az utóbbit sokkal hasznosabbnak tartom.. Mert a gyerek nem hülye, hanem érdeklõdõ és ha valamit elmagyaráznak neki sokkal hamarabb fogja fel mint a felnõttek (mint pl pár idejáró hoaxer:))
De mondom ez szerintem már nagyon off itt
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Mint minden mást az oktatás átalakítását is az alapoknál kéne kezdeni.
Mondjuk lehetett volna úgy indítani, hogy nem csesszük szét ami megvolt.
Nézd meg egy gyerek mindennapjait Korea-ban, és nálunk....hogy tanul, mennyit tanul? stb.
Persze lenne mit tenni az egyetemekkel is, de szerintem ez fontosabb.
Egyébként nem feltétlenül a fizetõs rendszer az egyetlen megoldás.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
És ezekben a fejlett országokban a legnívósabb egyetemek és oktatási intézmények MAGBÁNKÉZBEN vannak. A K+F-hez való hozzájárulás 75%-át magánintézmények adják!!! Itthon ez az arány 30/70% ha jól tudom az állam javára... kicsit fejnehéz a szerkezet..
Állami intézménybe csak azok mennek akiket máshova nem vettek fel.
Persze, hogy a GDP nagyobb részét fordítják rá. csak nézd meg, hogy a költségvetésnek sokkal kisebb hányadát!
Ott nincs rinyálás amiatt, hogy fizetni kell az oktatásért. itthon meg van...
Amíg az egyetemek fejkvótát kapnak és az egyetlen céljuk ezen bevétel növelés és ezt a növelést csak a létszám drasztikus felfújásával tudják kitermelni miközben a költségeken spórolnak addig ne várjon fejlõdést senki... pláne úgy hogy amint szóbakerül a tandíj szó mindenki 3 felé szalad, hogy szegény embernek nincs pénze tandíjra és akkor hogy végez egyetemet... (eszébe sem jut, hogy létezik felnõtt képzés és egy jó szakközepes szakmunkás végzettséggel nagyon sokat el lehet érni.)
Persze közben meg hiány van szakmunkásokból.
Bocsi az offért.
AS11-40-5821HR.jpg
Ezzel a hoax mániával is az a baj hogy egyre többen mondogatják amíg sokan elhiszik hisz ha már a tv-ben meg mindenhonnan ezt hallani akkor csak igaz nemde?
Nekem máig megvan az amikor még kb. 10 éve elõször adták tv-ben ezt a marhaságot (zászló leng, lábnyom, nem is mehet ember az ûrbe mert megpusztul stb..) és erre másnap szinte az egész osztály már halálosan megvolt gyõzõdve, hogy nem is járt ember a holdon és mondhattál te akármit...
Az egy hülye százat csinál mondás nem vicc! <#kuss>#kuss>
F
Sztem ez is annak a következménye:
- h a suliban még a régebbinél is kevesebb óraszámban megy a természettudományok oktatása
- a még megmaradt kísérleti eszközökkel sem mutatnak be semmit
- neveltetésbõl fakadóan az általános tanulói érdektelenségnek és fegyelmezetlenségnek
- a tanárok sem annyira igényesek a munkájukat illetõen, mint rég
Vagyis valszeg még a 20. sz. eleji szintet sem üti meg a magyar oktatás színvonala.
Én erre a következtetésre jutottam saját és idõsebb emberek tapasztalatai által és abból a némi infóból, ami rám ragadt az oktatástörténettel kapcsolatban.
És minderre a legjobb példa:
"Az iskolai tananyag több mint 90%-át is csak elhisszük." (sztem egyre többen vélekedhetnek így!?)
OK, leléptem innen.
Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?
Nem kellett messzire menni itt van az oldalon... ez pontosan olyan amilyennek lennie kell a fizika szerint.
F
Elsõ értelmes kérdés a mai nap, csak hát te is megtudnád válaszolni általános iskolás módszerekkel.:-)
Mint már említettem, tipikus hoaxer jellemvonás. Ti nem állítotok, nem soroltok semmit, csak halkan mondtok, linkelgettek, DE-ztek, etc...
Jó. Legyen mondjuk az árnyék. A Holdon nem lehet szórt az árnyék széle, mert csak egyetlen távoli fényforrás van. Éles-kontúrosnak kellene lennei. A képekem mégsem ilyen. Miért?
1. Tévedsz, nem csak a távoli fényforrástól függ, hanem a talajról visszavert fénytõl is.
2. Milyen jogon vetemedsz arra, hogy ezerszer lerágott csontot dobjál be a visszaolvasás helyett?
Nem az árnyék, hanem a széle, és nem kell mutassak, mert szinte mind ilyen.
Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.