5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
#3638 kiszámoltam, az új hajtóművel a Mars állítólag 39 nap, akkor a Hold ennyi. -
#3637 Azért erre ne vegyél mérget. Bár attól függ, a "mai technológián" elvben lehetséges, laboratóriumi körülmények között működő, vagy már gyakorlatban felhasználható eszközt értesz. -
#3636 Akkor jó. -
#3635 komolyan, talan ha a hoax tarsulat osszedobna a dollar milliardokat a projectre, es talalnak ezert a hulye bizonyitas kedveert felkeszulo urhajost, honapokat rakeszulo mernokoket, iranyitokat, megterveznek az egesz hercehurcat, akkor talan elgondolkodnanak hogy visszamenjenek e oda, ahova mar nincs igazan miert. -
#3634 A mai technológiával kevesebb mint 50 perc alatt el lehetne jutni a Holdra.
csak rohadt drága és nincs minek. meg majd úgyis mennek a kínaiak nemsoká. -
#3633 "Persze megértem, távcsövekkel lehetetlenség manapság a Földről ellenőrizni, hogy a Marsra mentek-e."
-Fenn kell tartaniuk a hoax-veszélyt. :D -
gerrob #3632 Nem kérdeztem semmit. Az mindenesetre figyelemreméltó, hogy a NASA valamiért még messzebb szeretne menni, és még véletlenül sem térne vissza a Holdra, lásd Aldrin nyilatkozatait. Persze megértem, távcsövekkel lehetetlenség manapság a Földről ellenőrizni, hogy a Marsra mentek-e. -
#3631 Ezúttal kérdezel valamit? -
#3630 Hát aki tudománytéren az indexről tájékozódik.. hát khmm hogy is mondjam... az.... -
mrzool #3629 Égesd csak magad tovább.:) Tényleg ennyire analfabéta vagy műszakilag? -
gerrob #3628 http://index.hu/tudomany/2009/08/03/sajat_muholdat_kuldhetunk_az_urbe/
Szputnyik-Apollo11 között 12 év volt. Csak nehogy az első ember a Holdon egy űrturista legyen. -
gerrob #3627 http://index.hu/tudomany/2009/08/03/foldi_ablak_az_univerzum_hideg_tajaira/
Csak kár, hogy nem a Holdon *felejtett* zászlót fényképezi. -
#3626 Mondom, "lazán". :) Az utolsó három kocka tulképpen. -
semmikozod #3625 xkcd-t ismerem, vicces. :-)
De ez az intelligens tervezés nem túl témába vágó téma, bár az igaz, hogy ugyanúgy marhaság, mint a téma maga. :)
Hopsz, túl sok volt a téma szó, fáradt vagyok. :-) -
#3624 Lazán kapcsolódik. -
semmikozod #3623 Penn and Teller Bullshit S03E03 - Conspiracy Theories
Penn and Teller sorozatot kötelező olvasmánynak minősíteném. Az első jóóó 10 oldalt végigolvastam, unaloműzőnek nagyon jó volt. Sokat mosolyogtam ezeken a holdutazásban kételkedő, agytevékenységben korlátozott, embernek álcázott egyéneken. -
#3622 Egy kis okosítás. Ha esetleg. -
#3621 Azoktól kitelik. -
Csak77 #3620 Lehet a NASA csinált valamit a gépével... -
#3619 Itt írja. De szerintem kicsaphatta a gépét a vihar, hogy nem reagál. -
Csak77 #3618 Mit kell nézni a képeken? :) -
#3617 Egy kis segítség a továbbiakhoz. A képek sorszámozása:
Ha ezeket megadod, sokkal könnyebb kikeresni az adott fotót bármelyik archívumból. -
#3616 Nem voltam lekezelő, vagy bunkó, nem is személyeskedtem, ugye?
upszilon, lehet hanyattesni székestől. -
#3615 Szóval csak annyit szeretnék mondani, hogy a szkennelés és a jpeg tömörítés minőségétől függően -végezd el nyugodtan a photoshopos procedúrát, és döbbenj- teljesen más eredményt fogsz kapni, mint ez a szép hosszú szines leporelló, itt lentebb. -
#3614 AS11-40-5869HR.jpg, AS11-40-5903HR.jpg-itt a ruha fehérje csillan be, találhatsz durvábbakat is.
AS11-37-5454HR.jpg, AS11-40-5886HR.jpg - ott is egy becsillanás, AS11-44-6643HR.jpg, AS-11-40-5882aHR.jpg
Asszem, ennyi ugye? Talán nem hagytam ki egyet sem. Az megvan hogy ezek a képek különbőző minőségben szkennelve, jpg formátumban vannak fenn a neten? Itt a hiba a gondolatmenetedben.
Erre találsz még ezeknél is jobb minőséget, ha a kép kiválasztása után a "Print resolution"-t választod. Mint pl. ez. -
#3613 http://history.nasa.gov/app11ann/kippsphotos/apollo.html : Not found. Vagy nem értem.
Mindjárt kikeresem a jó minőségű scaneket.
pill. -
#3612 "vagy éppen az a feltűnő, hogy a csillagos ég vagy túl zajmentes, vagy éppenséggel foltos."
Gondolom az nem fordult meg a fejedben hogy a jpg tömörítés miatt ilyen IGAZ? -
Albertus #3611 Gézoo csinált egy www.apollo11.blog.hu oldalt, a címében a képek nasa.gov--stb. forrásának címével.
Én csak letöltöttem a képeket, és felhúztam a gammát, és a saturationt
egy-két képnél az eredetiből kiindulva a tone görbét fordítottam meg,
és néhány képen a sharpen funkcióval kiemeltem a szín eltéréseket, majd átküldtem neki mail-ben, ő pedig feltette az oldalra.
A képekbe nem maszatoltunk bele, nem rajzoltunk bele semmivel sem.
Ami maszatolás van az az eredetiken is rajta volt csak kiemelte a gamma ill. a szatráció kiemelés.
Ami így láthatóvá vált, azt már leírtam lentebb.. Vagy retusálni akarták az eredeti képeket, vagy animációk ill. kollázsok, csak nem tüntették el az összeillesztések nyomait.
Vagy vannak képek amiken a reflektorok főnyalábjai hagytak nyomot,
vagy éppen az a feltűnő, hogy a csillagos ég vagy túl zajmentes, vagy éppenséggel foltos.
Összehasonlításul van egy kép amit a hajóról készítettek a komp elválasztása után. Ezen a képen a kiemeléssel megjelentek a csillagok, és a gamma tovább emelésével a fotoemulzió okozta zaj is megjelenik.
Ez az egyetlen kép ami a valós, manipulálatlan felvétel kategóriájába belefér.
A jelzett nasa oldalról letöltött képek közül, az űrkabinból készített képek mindegyikére ugyanez jellemző. A kompból, ill. a kompon kívűl készült képekre pedig a lentebb leírtak.
De mint már írtam, mindenki letöltheti a nasa.gov-ról, és saját photoshopjával ugyanígy kiemelheti, az első ránézésre láthatatlan szín
hibákat.
Ezért javasoltam, hogy ne velem vitázzatok, hanem töltsétek le, és nézzétek meg. utánna megbeszélhetjük, de előtte nincs értelme vitatkozni.
-
uwu #3610 Próbáljátok meg más képekkel is!
Meg fogtok lepődni.
Ezek szerint a világ összes képe hamisítvány.
Az a gyanúm, te se vagy igazi, sőt már asszem én sem. -
#3609 Mondjuk értelmesebbnek tűnne a dolog, ha linkelnéd mindegyikhez az eredeti képet valamint leírnád, hogy a PS-ben mit mir állítottál és milyen sorrendben, hogy ezt az eredményt kaptad, hogy reprodukálható legyen mindenki által a te eredményed. Így lenne hiteles, utánna lehet firtatni, hogy mi is az amit látunk, vagy látnunk kéne a képeken. -
Albertus #3608
-
Albertus #3607 Gézoo barátom segítségével a http://apollo11.blog.hu/ címre feltettük a képeket
Ízelítőnek néhány..
-
#3606 tiszta Dark City (ez volt a film cime?) Egyebbkent erdemes megnezni :) -
#3605 még szerencse hogy az emberek rájöttek az igazságra!
terjesszétek, ez az utolsó esélyünk!!!! -
#3604 Éjjel hangolják a világot a zidegenek. Mint mindenhol, a határok az országok közt is csak mesterségesek. Tehát illúziók. Tehát nincsenek. Hazugság, és manipuláció az egész. Muhahahhahaha!??!?!??!?!?!?!!!! -
#3603 Neeeeeeeeee! -
#3602 A legnagyobb átverés az egészben a sör, azt hiszed, hogy ülsz a nemlétező parton és iszod a jó hideg söröd, de valójában nem is. Az isz téged!!! -
#3601 Ércsed má meg, nem léteznek országok. Akkor nem lehet M.O-nak tava sem. A főd sem létezik. Jelenleg a Zeta Reticuli 3 körül keringő orbitális állomáson vagyunk. Ez biztos hogy igaz. Mert különben vagy ahogy mostanában írják külömbe mé mondanám? Vannak akik szerint az oritális állomás sem létezik de azoknak ne higgyé vagy ahogy mostanában írják hidjél mert hazudnak. Na azok az igazi ufókok. És ez biztos hogy igaz. -
#3600 Sot ha eleg csuszkat elallitok a balatoni kepeimen PSben, hamar kiderul hogy atveres az is, valojaban nincs is balaton part, csak egy rosszul megtervezett diszlet az egesz. A PS bizonyitja, majd haza megyek es megcsinalom, de biztos vagyok az eredmenyben.
A balatoni atuszokat meg mind lefizeti a kormany. Vegul is nem vallhatjuk be, hogy Magyarorszagnak nincs egy ekkora tava se! -
#3599 Jo olvasgatni a topicot mindig felvidit. :)
"Persze, ha azt tudjuk, hogy a Holdon egy nap 28 földi napig tart, és a NASA képein az árnyékoknak 360 fok/28 nap sebességgel kellett volna mozogniuk, de az expedíció ideje alatt ez valahogy nem került szinkronba a képeken vándorló árnyékokkal, akkor még a rendezőnek és az animátoroknak az alapvető fizika tudása is kérdésessé válik."
Magyaran a nem tudom hany evig tarto mernoki kepzes, nagynevu diplomak, kemeny mernoki munkak szart sem ernek valojaban, es a NASA mernokei mind mind altalanos iskolai szinvonalon allnak, es meg te is sokkal sokkal tobbet tudsz naluk. Bocs, nem ismerem a vegzetseged es eddigi munkaidat, de biztos nagy koponya vagy, hogy ilyen lazan lebuktatod sok szaz mernok tobb eves (talan meg evtizedes) munkajat, tervezgeteset.
Hulye NASA, meg arra sem volt kepes, hogy szakemberekkel csinalja meg oriasi atveresuket. Annyira benak voltak, hogy egy sima kepszerkesztovel is le lehet buktatni oket.
Engem teljesen meggyoztel veled vagyok!